Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų paplepėjimai 2

QUOTE(Smaika @ 2009 02 07, 20:57)
Rado stafilokoka,kazkokios durnos formos,taigi,manau gal gydytoja ir teisi-reikia tu vaistu,tik pavadinima pamirsau ax.gif Nupirksiu as tuos vaistus,ne problema,bet labai zeidzia poziuris i globejus..Ka padarysi,tik dabar as netyliu, aiskinuosi ir irodineju savo tiesas,kad 500 vaikui visai nedaug.Bet kai pareiskia,kad kas jums reiskia netoli 200 litu,skaudu pasidaro..

stafilokoką? Tai gal aurum? Šiaip tiesiog labai įdomu negi jis pagal kažkokį nesusipratimą jautrus tik labai brangiems vaistams. Paprastai stafilokokai turi savybę būti jautrūs penicilino grupės vaistams. O šia kur išorinis yra pūlinys ar tiesiog jis yra uždegimo sukėlėjas, plaučių, anginos, žarnyno?
Užtat aš galiu savo apylinkės gydytoja pasidžiaugti- ji atėjus pas mus tik džiaugiasi vaikeliu ir tiek, nes ji pati yra internate užaugus.
Šiaip, jei atvirai mes darželyje buvom labai skaudžiai užkliuvę su globa ir pašalpa, ir daugiau kaip ir niekur, na mokykloj kiek kliūvam, ta iek manau kliūva visi- kai mokytojai ima pasakoti kaip jie dirba, kaip jie daug dirba, kaip viskas brangu o algos mažos, apsimetu kad nesuprantu, palinksiu galva kad visų biudžetininkų algos mažos ir tiek.
Atsakyti
Ant rankytes buvo pulinukas ir uzsigavo ausi,o ji negyjo ir pradejo puliuoti.Na,tipo, jau gija po truputi,bet reikia ,kad isgydyti visai,reikia papildomai tu vaistu nors 5 ampules suleisti.Kaip ir rasiau,nupirksiu as tuos vaistus,jeigu reikia,dieve, negi mazam vaikeliui nepadesiu,kas jam daugiau pades,bet kai izeidineja...skaudu ir tiek.
O man tai ir su apylinkes gydytoja nelabai sekasi,labai jau ji nuotaikos zmogus:kartais giria,kas man visai nebutina,kartais kaip drebtels!
Atsakyti
QUOTE(Smaika @ 2009 02 07, 18:08)
Taigi, gaila,kad tik Darbo partijos atstovai cool.gif Kai dabar visus musu globotinius uzpuole ligos-100 litu ten ,100 sen..Vienas vaikiukas ligoninej,gydytoja kalbina pirkti brangius vaistus verysad.gif nebezinau ne ka bedaryti,vaikui reikia padeti ir pyktis ima del pinigu stygiaus..O jau gydytojos tonas doh.gif Jei nors 1000 moketu,tai nors nepykta butu..
taigi ar 1000 ar 500 ligoninej ,ypac zemesniojo personalo,poziuris i globeja nepasikeite blink.gif Taigi butu nors 1000,tai dar slaugytojas suprasciau,o dabar skaudu kai is globejo reikalauja isskirtiniu daiktu ir dalyku...Lankyti einu kaip i musi blink.gif
Isvada:moketu 1000,mielu noru paimciau,vaikams taip reikia pinigu,o kai suserga,net zodziu nera..Tik ,atrodo,naivu butu tiketis...

Aš tai su savim šiuo savo gyvenimo momentu vis pasikalbu... Nes labai norėjau, o dabar berods ir galėčiau auginti dar vieną vaikelį. Na, laiko prasme. Bet aš dėl savo sveikatos vis tariuosi... jausmo yra daug. Bet... mano aplinka man nepritaria. Ir jie yra teisūs. Norai norais, pojūčiai - pojūčiais. Galimybės - galimybėmis...

O dėl gydytojų... *****, net skaudu skaityti. na, net nežinau kodėl man niekas nedrįsdavo niekaip negatyviai kalbėti vaikų atžvilgiu. Gal gailėjo manęs. Pas mus visi vieni kitus gerai pažįsta. Žinojo, kad gimdyti negaliu... bet kaip taip galima - va taip va, kaip Smaika rašo? Smaika, o žinai, aš būna, nekompleksuoju ir tiesiai pasakau, kad NEIŠGALIU. na, ne vaistų, o kažko... Aš tikrai manau, kad jei jau būtina - tai iš po žemių tų pinigų iškapstytum. bet mano patirtis sako, kad kiek gydytojų, tiek nuomonių. Kiek aš tų vaistų prisipirkusi... Pas vieną nueini - vienus vaistus rašo, tik panori pasiklausti kitų nuomonės - ir tuoj pat paaiškėja, kad kitų brangių vaistų reikia... Eina sau... Apie sumas jau nekalbu. tarsi įkaitu tampi... Menu, kad dirbdavau dirbdavau taip sunkiai - ir per mėnesį netekdavau visko, ką uždirbau... O jei kokią bakteriją nustato - tai jau vaistų kainos ohoho... Alfija sako, kad penicilinams pasiduoda. Aš nuvokiu kai kurias vaistų grupes, bet nežinau ką ten išrašydavo, bet tų bakterijų užmušimas tai šimtais kainuodavo. Nė vienas pigiau nieko nepasiūlė...

Oi, aš daktarus labai myliu. ne ne, aš ne prieš sistemą... Bet tik kalbu apie tai, ką teko patirti..
Atsakyti
QUOTE(Smaika @ 2009 02 07, 22:04)
Ant rankytes buvo pulinukas ir uzsigavo ausi,o ji negyjo ir pradejo puliuoti.Na,tipo, jau gija po truputi,bet reikia ,kad isgydyti visai,reikia papildomai tu vaistu nors 5 ampules suleisti.Kaip ir rasiau,nupirksiu as tuos vaistus,jeigu reikia,dieve, negi mazam vaikeliui nepadesiu,kas jam daugiau pades,bet kai izeidineja...skaudu ir tiek.
O man tai ir su apylinkes gydytoja nelabai sekasi,labai jau ji nuotaikos zmogus:kartais giria,kas man visai nebutina,kartais kaip drebtels!

tai aš ne apie tai, kad tu nenupirksi smile.gif , tai as čia per stafilokokas toks, kad prie vienų antibiotikų, skirtų dar vienus- leidžiamus ir penkių dienų kurą g.gif . Paskui, kai baigsit gerti ir leistis tuos antibiotikus būtinai gerųjų bifidum ir lakto bakterijų kursą pagerkit, nes žarnyną nuvarys kaip reikian, maždaug įtariu kas ten per vaistai jei leidžiami ir brangūs smile.gif , o šiaip, jei įdomu Smaika, leidžiamų antibiotikų išrašinėti gydytojai netur teisės. Ligoninė privalo aprūpinti vaistais, nesvarbu kompensuojami jie ar ne. Galiu garantuot ji turi reikiamų medikamentų, tikrai taip nėra kad stafilokokas, koks jis bebūtų būtų jautrus tik vienam vaistui, jie jautrus tada visai tai grupei. Bet yra toks dalykas, kad gydytojai gauna priemokas už išašytus vienokius ar kitokius vaistus , tai priklauso su kuo jie sudarę sutartį. Kuo brangiau išrašo, tuo daugiau gauna.
Papildyta:
QUOTE(Paragintoji @ 2009 02 08, 00:02)
Aš tai su savim šiuo savo gyvenimo momentu vis pasikalbu... Nes labai norėjau, o dabar berods ir galėčiau auginti dar vieną vaikelį. Na, laiko prasme. Bet aš dėl savo sveikatos vis tariuosi... jausmo yra daug. Bet... mano aplinka man nepritaria. Ir jie yra teisūs. Norai norais, pojūčiai - pojūčiais. Galimybės - galimybėmis...

O dėl gydytojų... *****, net skaudu skaityti. na, net nežinau kodėl man niekas nedrįsdavo niekaip negatyviai kalbėti vaikų atžvilgiu. Gal gailėjo manęs. Pas mus visi vieni kitus gerai pažįsta. Žinojo, kad gimdyti negaliu... bet kaip taip galima - va taip va, kaip Smaika rašo? Smaika, o žinai, aš būna, nekompleksuoju ir tiesiai pasakau, kad NEIŠGALIU. na, ne vaistų, o kažko... Aš tikrai manau, kad jei jau būtina - tai iš po žemių tų pinigų iškapstytum. bet mano patirtis sako, kad kiek gydytojų, tiek nuomonių. Kiek aš tų vaistų prisipirkusi... Pas vieną nueini - vienus vaistus rašo, tik panori pasiklausti kitų nuomonės - ir tuoj pat paaiškėja, kad kitų brangių vaistų reikia... Eina sau... Apie sumas jau nekalbu. tarsi įkaitu tampi... Menu, kad dirbdavau dirbdavau taip sunkiai - ir per mėnesį netekdavau visko, ką uždirbau... O jei kokią bakteriją nustato - tai jau vaistų kainos ohoho... Alfija sako, kad penicilinams pasiduoda. Aš nuvokiu kai kurias vaistų grupes, bet nežinau ką ten išrašydavo, bet tų bakterijų užmušimas tai šimtais kainuodavo. Nė vienas pigiau nieko nepasiūlė...

Oi, aš daktarus labai myliu. ne ne, aš ne prieš sistemą... Bet tik kalbu apie tai, ką teko patirti..

nu ką gi išrašydavo- populiarūs dabar yra tie gi visokie sumamedai, be prot brangūs, gal ir veiksmingi, bet kokia gi akumutacija- tris dienas geri, o dešimt veikia. Ir dar kad šalintųsi kaip dauguma antibiotikų per inkstus, procentaliai didžiąja dalim nepakitę, tai ne šitie per tulžį ir nepaist jie jau tiesiog nebegali. Taip kepenys ir bąla. O tiems kas turi kokį chronišką cholecistitą, tai viskas- gali sėkmingai ir kapuosna nukeliaut. Bendroji praktika, bendroji terapija Lietuvoj gerokai žengtelėjo atgal, kai visos kitos šakos visgi žengtelėjo pirmyn.
Atsakyti
beredaguodama ištryniau tai, ko nenorėjau. Jo, tu kai pasakei tai taip ir yra - mano kepenys prastos būklės. O tulžies pūslės - nerasta. Medikai niekaip negalėjo suprasti kur ana pas man yr... Bet apie mano sveikatą ne į šią temą gal kitą syk...

P.S. a, nu šitie sumamedai - tai iki skausmo girdėti. Iki skausmo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paragintoji: 07 vasario 2009 - 23:25
...viska perskaiciau. Nemazai priraset biggrin.gif

QUOTE(ZAIKA2 @ 2009 02 05, 21:08)
As irgi butent del siu priezasciu globoti net neketinau  tik vaikintis. Man sunku suvokti kad kas nors gali ateiti ir paimti mano mergaite tai tiesiog butu man pasaulio pabaiga.

Galima butu ir globoti, jei istatymai gintu vaiko interesus, o ne bio tevu. Vaikas kaip daiktas metomas, tai i vaiku namus, tai pas globejus, bio tevu ambicijos didesnes nei pats vaikas. As tiesiog ziuriu ne is teisines puses, bet is zmogiskosios puses, kai vaikas auges ne bio seimoje, veliau valdininku gali buti grazintas i bio seima. Nes taip norima. Labai geras pavyzdys kaip is JAV buvo grazintos mergaites motinai... po 10 berods metu. Pasekmes manau daugelis zino.
Ar nesusimastei Zaika, kas ir kaip butu tavo mergaitei ?pati paminejai, kad paciai butu pasaulio pabaiga. O tokiu atveju ka jaustu vaikas? Apie tai tikrai niekas nesusimasto, manyciau ir nenoriu mastyti.

Mano vyresnelei pasekmes labai liudnos po siai dienai del bio tevo. Ir niekaip neina pagydyti. Labai viliuos, kad viena diena tai isnyks.

Su mazyle reikalai pagerejo. Galop pasisodinau ir mudvi kalbejomes taip, kiek ji pajegi suprasti. Matydama jos pasikeitimus manau kad ji suprato tas kas ja neramino.

Kaip saule paminejo, kad spresti problemas turi tie su kuom vaikas gyvena, o ne tie, kurie del ambiciju pridaro daug problemu ir jiems visi keliai atviri. Jie nebaudziami. Nori numeta vaika, sugalvojo, sokdina valdininkus, kad jiems pagelbetu susigrazinti.

Ir kodel mums taip rupi svetimi vaikai, kurie gyvena su mumis musu seimose...
Atsakyti
Smaika, mano vyresnelei pulinukas yra ant kojos pirsto daugiau nei menuo. Ir niekaip nepavyksta isgydyti. Ir antibiotikus daviau. Matyt teks kreiptis pas gydytoją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laureta: 08 vasario 2009 - 07:31
QUOTE(laureta @ 2009 02 08, 08:25)
Smaika, mano vyresnelei pulinukas yra ant kojos pirsto daugiau nei menuo. Ir niekaip nepavyksta isgydyti. Ir antibiotikus daviau. Matyt teks kreiptis pas gydytoją.

tai gal grybelis čia jau greičiau, nei bakterinės kilmės g.gif
Atsakyti
as tai manau,kad kai kam mano veidas nepatinka,kad gali be sazines grauzimo izeidineti laugh.gif Siaip tai as irgi ne pries gydytojus,dauguma ju labai atsidave savo profesijai ir nuosirdziai rupinasi ligoniais.As cia apie tuos kuriems per daug rupi pinigai,o kai negauna pasidaro pykti,tada jiems blogai-nori,kad ir man butu blogai:))))
Atsakyti
QUOTE(Smaika @ 2009 02 07, 21:57)

Rado stafilokoka,kazkokios durnos formos,taigi,manau gal gydytoja ir teisi-reikia tu vaistu,tik pavadinima pamirsau ax.gif Nupirksiu as tuos vaistus,ne problema,bet labai zeidzia poziuris i globejus..Ka padarysi,tik dabar as netyliu, aiskinuosi ir irodineju savo tiesas,kad 500 vaikui visai nedaug.Bet kai pareiskia,kad kas jums reiskia netoli 200 litu,skaudu pasidaro..

Tai va,tie izeidinejimai tikrai per smegenis vaziuoja,patikek,kiek kartu as su tokiais dalykais esu susidurusi,bet skaudziausia ,kada pinigus skaiciuoja ne tik aplinkiniai ,bet paciu VTAT instanciju darbuotojai.
As prisipazinsiu,nezinau pasmerksit mane a ne,bet...vakar neislaike nervai ir parasiau Dagiui laiska i emeila,del globos pinigeliu savo vardu,graziai isdesciau musu globeju padeti ,ziuresiu ,ka jis atsakys,jei is viso teiksis atsakyti,bet nors tiek busiu padariusi ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Smaika @ 2009 02 08, 12:37)
as tai manau,kad kai kam mano veidas nepatinka,kad gali be sazines grauzimo izeidineti laugh.gif Siaip tai as irgi ne pries gydytojus,dauguma ju labai atsidave savo profesijai ir nuosirdziai rupinasi  ligoniais.As cia apie tuos kuriems per daug rupi pinigai,o kai negauna pasidaro pykti,tada jiems blogai-nori,kad ir man butu blogai:))))

Smaika, esi labai graži moteris, kam jau tas veidas gali nepatikti. Kaip ir kiekvienoje profesijoje yra visokių , taip ir gydytojai neišimtis. Abejočiau ar jie kelia tikslą, kad kažkam būtų blogai, jie kelia tikslą- man į kišenę smile.gif .
Nieko, pasveiks vaikiukas, viskas bus gerai, svarbu gerai sugytų ausytė, neliktų skylės būgnelyje ir tikrai tada viskas bus gerai.
Atsakyti
Aciu uz komplimenta! notworthy.gif nemoku as siandien reiksti minciu,vis klausausi kas dedasi pas vaikus:)))Nemanau,kad gydytojai kelia tiksla,kad butu blogai,aisku,cia tik piniguose esme wink.gif
O is ausytes vidaus beveik nepuliuoja,puliuoja daugiau pavyrsius,nors tiesa pasakius ,jau beveik nebepuliuoja,tepa kazkokiu tepaliuku,antibiotikus leidzia,tik sako,kad sunkiai ir per ilgai gyja.
Na,tiek to baigiu sia tema,parasinejau,pasikalbejau su draugem ir pasidare lengva ant dusios clap.gif
Atsakyti