QUOTE(Smaika @ 2009 02 07, 22:04)
Ant rankytes buvo pulinukas ir uzsigavo ausi,o ji negyjo ir pradejo puliuoti.Na,tipo, jau gija po truputi,bet reikia ,kad isgydyti visai,reikia papildomai tu vaistu nors 5 ampules suleisti.Kaip ir rasiau,nupirksiu as tuos vaistus,jeigu reikia,dieve, negi mazam vaikeliui nepadesiu,kas jam daugiau pades,bet kai izeidineja...skaudu ir tiek.
O man tai ir su apylinkes gydytoja nelabai sekasi,labai jau ji nuotaikos zmogus:kartais giria,kas man visai nebutina,kartais kaip drebtels!
tai aš ne apie tai, kad tu nenupirksi

, tai as čia per stafilokokas toks, kad prie vienų antibiotikų, skirtų dar vienus- leidžiamus ir penkių dienų kurą

. Paskui, kai baigsit gerti ir leistis tuos antibiotikus būtinai gerųjų bifidum ir lakto bakterijų kursą pagerkit, nes žarnyną nuvarys kaip reikian, maždaug įtariu kas ten per vaistai jei leidžiami ir brangūs

, o šiaip, jei įdomu Smaika, leidžiamų antibiotikų išrašinėti gydytojai netur teisės. Ligoninė privalo aprūpinti vaistais, nesvarbu kompensuojami jie ar ne. Galiu garantuot ji turi reikiamų medikamentų, tikrai taip nėra kad stafilokokas, koks jis bebūtų būtų jautrus tik vienam vaistui, jie jautrus tada visai tai grupei. Bet yra toks dalykas, kad gydytojai gauna priemokas už išašytus vienokius ar kitokius vaistus , tai priklauso su kuo jie sudarę sutartį. Kuo brangiau išrašo, tuo daugiau gauna.
Papildyta:
QUOTE(Paragintoji @ 2009 02 08, 00:02)
Aš tai su savim šiuo savo gyvenimo momentu vis pasikalbu... Nes labai norėjau, o dabar berods ir galėčiau auginti dar vieną vaikelį. Na, laiko prasme. Bet aš dėl savo sveikatos vis tariuosi... jausmo yra daug. Bet... mano aplinka man nepritaria. Ir jie yra teisūs. Norai norais, pojūčiai - pojūčiais. Galimybės - galimybėmis...
O dėl gydytojų... *****, net skaudu skaityti. na, net nežinau kodėl man niekas nedrįsdavo niekaip negatyviai kalbėti vaikų atžvilgiu. Gal gailėjo manęs. Pas mus visi vieni kitus gerai pažįsta. Žinojo, kad gimdyti negaliu... bet kaip taip galima - va taip va, kaip Smaika rašo? Smaika, o žinai, aš būna, nekompleksuoju ir tiesiai pasakau, kad NEIŠGALIU. na, ne vaistų, o kažko... Aš tikrai manau, kad jei jau būtina - tai iš po žemių tų pinigų iškapstytum. bet mano patirtis sako, kad kiek gydytojų, tiek nuomonių. Kiek aš tų vaistų prisipirkusi... Pas vieną nueini - vienus vaistus rašo, tik panori pasiklausti kitų nuomonės - ir tuoj pat paaiškėja, kad kitų brangių vaistų reikia... Eina sau... Apie sumas jau nekalbu. tarsi įkaitu tampi... Menu, kad dirbdavau dirbdavau taip sunkiai - ir per mėnesį netekdavau visko, ką uždirbau... O jei kokią bakteriją nustato - tai jau vaistų kainos ohoho... Alfija sako, kad penicilinams pasiduoda. Aš nuvokiu kai kurias vaistų grupes, bet nežinau ką ten išrašydavo, bet tų bakterijų užmušimas tai šimtais kainuodavo. Nė vienas pigiau nieko nepasiūlė...
Oi, aš daktarus labai myliu. ne ne, aš ne prieš sistemą... Bet tik kalbu apie tai, ką teko patirti..
nu ką gi išrašydavo- populiarūs dabar yra tie gi visokie sumamedai, be prot brangūs, gal ir veiksmingi, bet kokia gi akumutacija- tris dienas geri, o dešimt veikia. Ir dar kad šalintųsi kaip dauguma antibiotikų per inkstus, procentaliai didžiąja dalim nepakitę, tai ne šitie per tulžį ir nepaist jie jau tiesiog nebegali. Taip kepenys ir bąla. O tiems kas turi kokį chronišką cholecistitą, tai viskas- gali sėkmingai ir kapuosna nukeliaut. Bendroji praktika, bendroji terapija Lietuvoj gerokai žengtelėjo atgal, kai visos kitos šakos visgi žengtelėjo pirmyn.