Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų paplepėjimai 2

Pasiskaičiau vaikučių išdaigas lotuliukas.gif Mano mažylė su mano vyresnėle panašiai elgias. Tai ta neapsikentus išstato ją iš kambario. Jeigu neina, tai tempte ištempia. O paskui ašaros verysad.gif Girdžiu kai kartais ginčijasi. Bet mažoji nė už ką nenusileidžia. Užtenka man tik pasirodyt kambary, šventa tyla biggrin.gif Aš nesileidžiu į diskusijas. Pasakiau ir viskas. Būna kai išsidera, tuomet būna sąlygos, kurias reikia įvykdyti. Padaro, valio.

Šiandien bus ašarų pakalnės, važiuosim pas gydytoją vyresnėlei pirštuko operuoti doh.gif

Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 02 10, 20:02)
[ gal taip sutapo, kad po streso, šiaip tai penkiamečiams būdingas reikalas- ir mes tai praėjom, paskui visa tai kaip netikėtai prasidėjo taip ir baigėsi. SM auklėjime skyrelyje net tema tokia buvo užvesta. smile.gif Praeis, tikrai 4u.gif
Saule, ar galiu įdėti tą raštą viešai į forumą?

Na psichiatrė mums šiuos reikalus susiejo ir net išaiškino, kaip jie susiję smile.gif Be to mano vaikui ne tik, kad kartais būna truputį į kelnes, bet jis iš vis nebeina. Kas anksčiau būdavo kiekvieną vakarą tvarkingai, dabar to nebėra. Net seku, kada eina dideliam reikalui tai vidutiniškai vieną kartą per savaitę blink.gif Ir tai tik tada kai arba aš pati matau, kad jau nebeiškenčia, arba pats nebežino, ką daryti. g.gif Tikėkimės, kad praeis, nes dabar mums tai problema verysad.gif
Tai gali dėti tą raštą, tikėkimės kasnors nepasinaudos biggrin.gif Šiaip buvo šovusi mintis ir man su tuo pačiu raštu nueiti pas vieną Seimo narę, kuri priiminėja Šiauliuose, su tuo pačiu raštu. Gal kai daugiau kas atkreiptų dėmesį, didesnė tikimybė sulaukti kokio rezultato. Bet šiandien mažiukui temperatūra užkilo, tai nebežinau, kas čia bus g.gif

Ir dar jau net ir aš nebežinau, ką daryti. Šiandien mūsų "tėveliai" kaip niekur nieko parašė, kad jie tipo atvažiuoja sekmadienį pas vaiką. blink.gif Per visą laiką net nepaklausė, kaip vaikas ir t.t. O dabar pateikė faktą - mes atvažiuojam, o jūs kaip norite taip sukitės. Na šiuo metu jis serga, tai parašiau, kad tegu nesivargina. Bet ką man toliau daryti? Aš pati neįsivaizduoju, kaip man su jais bendrauti, o tai ką jau kalbėti apie vaiką. Jis kategoriškai atsisako su jais susitikti, tai ką aš turiu daryti???? doh.gif Taigi tuoj vėl pasipils raštai, kad neleidžiu, neduodu ir t.t. ....... Pasaka be galo, jau nebežinau, ką daryti ir kartais nebeturiu jėgų .....
Atsakyti
g.gif ne,nu tikrai Saule labai uzjauciu del tu nervu tampymo,net nezinau kaip istverciau. Va siandien atejo i svecius Dainiaus pussesere kur jis vasara Sveksnoj buvo.Atrodo pasiilgo zmogus ir prisiminimai geri bet matyt asociajijos kilo,kad gali ji issivest, o as dar nevykusiai pajuokavau- ateik ,sakau susitark su Sima kada i Sveksna vaziuosi- ne is tolo, dingo vaikis, nei atsisveikint nejo....Taip ,kad tikrai jiems ,vaikams ,sunku...O musu problemele su tom kelnem-tai jau tik likuciai dides problemos,viskas buvo panasiai kaip ir Saules vaikui,dabar pradejo tvarkytis,tai kartais uzsistrigina tarsi,bet jau geriau.Bet uz tai kaip skalbtis triusikus moka,kaip tikras vyras.
Atsakyti
*saule*,kokie besirdziai yra tevai,savo paties vaiko atzvilgiu verysad.gif ,vaikas jiems kaip daiktas,kurio ilgai nereikejo, dabar labai reikia,rytoj ?.
Stiprybes begalines ir ramybes Jums 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carvel: 10 vasario 2009 - 23:08
GLOBĖJAI (čia surašykite vardus, pavardes ir kieno nors kontaktinius duomenis)

Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos

ir darbo ministerijos ministrui

PRAŠYMAS

2009 m. vasario 9 d.

Vilnius

2008 metų gruodžio 19 d. Lietuvos Respublikos Seime buvo priimtas įstatymas, kuriuo pakeistas Išmokų vaikams įstatymas, bei nustatyta, jog tik vaikams, kuriems nustatyta globa (rūpyba) šeimynoje, jo globos (rūpybos) laikotarpiu skiriama 8 bazinių socialinių išmokų dydžio išmoka per mėnesį. Tuo tarpu vaikams, kuriems globa nustatyta šeimoje ir vaikų globos įstaigose, skiriama tik 4 bazinių socialinių išmokų dydžio išmoka per mėnesį. Peržiūrėjus ir išnagrinėjus šio įstatymo lydimuosius raštus, nebuvo rasta paaiškinimo ir argumentų, kokiu pagrindu priimtas toks sprendimas. Taip pat tokio sprendimo negalėjo pateikti ir Jūsų ministerijos pareigūnai.

Atsižvelgiant į tai, kad mūsų, globėjų, globojančių vaikus savo šeimoje, nuomone toks įstatymas pažeidžia mūsų globotinių teises, prašome pateikti nurodyto Įstatymo pataisas, tokiu būdu įgyvendinant lygybės principas.

Lietuvos Respublikos Konstitucijos 29 straipsnyje nurodoma, kad įstatymui, teismui ir kitoms valstybės institucijoms ar pareigūnams visi asmenys lygūs. Vaiko teisių konvencijos 2 straipsnyje valstybės narės yra įpareigojamos gerbti ir garantuoti visas šioje Konvencijoje numatytas teises kiekvienam vaikui, priklausančiam jos jurisdikcijai, be jokios diskriminacijos, nepriklausomai nuo vaiko, jo tėvų arba teisėtų globėjų rasės, odos spalvos, lyties, kalbos, religijos, politinių ar kitokių pažiūrų, tautybės, etninės ar socialinės kilmės, turto, sveikatos, luomo ar kokių nors kitų aplinkybių. Tuo tarpu akivaizdu, kad pati institucija, kuri privalo laikytis ir įgyvendinti Vaiko teisių konvencijos nuostatas, priima įstatymus, kurie jau savo galiojimu pažeidžia vaikų lygybę. Konvencijos 2 straipsnio 2 dalyje nurodoma, kad Valstybės dalyvės privalo imtis visų reikiamų priemonių, kad vaikas būtų apsaugotas nuo bet kokios diskriminacijos ar bausmių dėl vaiko tėvų, teisių globėjų ar kitų šeimos narių statuso, veiklos, pažiūrų ar įsitikinimų. Priimtas įstatymas nurodo, kad išmokos vaikams dvigubai didėja tik tiems vaikams, kurie gyvena šeimynose, tai yra tos pačios grupės vaikai, diskriminuojami pagal jų globėjų teisinį statusą. Vadinasi, šios nuostatos tiesiogiai pažeidžia Vaiko teisių konvencijos 2 str. 2 d.

Vaiko teisių apsaugos konvencijos 3 straipsnio 2 dalyje nurodoma, jog Valstybės dalyvės įsipareigoja teikti vaikui tokią apsaugą ir globą, kokios reikia jo gerovei, atsižvelgdamas į jo tėvų, globėjų ar kitų asmenų, atsakančių už jį pagal įstatymą, teises ir pareigas, ir tam tikslui imasi atitinkamų teisinių ir administracinių priemonių. Tačiau priimtoji įstatymo pataisa pažeidžia ir šį Konvencijos reikalavimą. Pagal Lietuvos Respublikos įstatymus globėjo pareigos yra tokios pačios, neatsižvelgiant į tai, ar tai šeima, ar šeimyna. Tuo tarpu globėjai, auginantys globotinius šeimoje, privalo juos išlaikyti už perpus mažesnę skiriamą išmoką. Ar tai turėtų reikšti, kad valstybė netiesiogiai perduoda daugiau pareigų ir atsakomybės globėjams, kurie vaikus augina šeimoje? Ar tai turėtų reikšti, kad globėjai, auginantys globotinius šeimoje, privalo ne tik šią prisiimtą atsakomybę vykdyti neatlygintinai, tačiau ir dalį savo šeimos lėšų skirti globotinio išlaikymui? Ar tai turėtų reikšti, kad globotiniai, gyvenantys šeimoje, turi mažesnius poreikius ir jiems reikia mažiau valgyti, rengtis, mažiau turėti pramogų?

Tačiau, mūsų nuomone, naujai priimtos nurodyto įstatymo nuostatos pažeidžia vaikų lygybę pagal įstatymą. Pagal savo socialinę padėtį visi vaikai, kurie yra likę be tėvų globos, neatsižvelgiant į tai, kur nustatyta jų globa, priklauso tai pačiai socialiniai grupei. Tačiau Seimas priimdamas Įstatymo pataisą, diskriminuoja vaikus bei vieniems iš jų suteikia didesnę paramą, atitinkamai didesnes galimybes. Tokiu būdu pažeidžiamos vaiko teisės bei Konstitucijoje numatytas lygybės principas prieš įstatymą.

Išmokų vaikams įstatymu nustatyta globojamiems vaikams išmoka yra skiriama tik vaikų poreikiams tenkinti. Asmenys, globojantys vaikus, negali gautų lėšų panaudoti tikslams, nesusijusiems su vaiko poreikiais. Tokiu būdu valstybė suteikia aprūpinimą vaikams, netekusiems tėvų globos. Vaiko teisių konvencijos 26 straipsnio 2 dalyje nurodoma, kad Socialinis aprūpinimas pagal reikalingumą teikiamas atsižvelgiant į vaiko ir asmenų, atsakančių už vaiko išlaikymą, turimus išteklius ir galimybes, taip pat kitais sumetimais, susijusiais su gėrybių gavimu vaikui arba jo vardu. Kaip suprantama Seimas priimdamas Įstatymo pataisą, privalėjo įvertinti asmenų, atsakančių už globojamus vaikus turimus išteklius, galimybes. Atsižvelgiant į šiuo metu galiojantį įstatymą, darytina išvada, jog globėjai, auginantys vaikus šeimose, turi didesnius išteklius ir didesnes galimybes, negu globėjai, turintys šeimynas. Tik įdomu, kokiu pagrindu buvo padarytos tokios išvados? Kokiais duomenimis remiantis buvo nustatyta, jog vaikui, globojamam šeimoje, užtenka dvigubai mažesnės paramos? Jeigu tokie duomenys nėra surinkti ir nustatyti, galime teigti, jog Seimas savavališkai nusprendė diskriminuoti vaikus, bei atimti iš vaikų didesnes galimybes, tik todėl, kad jų atžvilgiu paskirta kitos rūšies globa.

Vaiko teisių apsaugos konvencijos 31 straipsnis reikalauja, kad Valstybės dalyvės gerbtų ir skatintų vaiko teisę visapusiškai dalyvauti kultūriniame ir kūrybiniame gyvenime ir prisidėti prie to, kad jam būtų suteiktos atitinkamos ir vienodos galimybės dalyvauti kultūrinėje ir kūrybinėje veikloje, praleisti laisvalaikį ir poilsiauti. Vėlgi iškyla klausimas, ar šiuo metu galiojantis Išmokų vaikams įstatymo 8 str. redakcija suteikia vienodas galimybes privilegijuodama tik tam tikrą, pačią mažiausią globojamų vaikų grupę.

Aiškinamajame rašte buvo nurodyta, jog šiuo metu šeimynose gyvena 260 vaikų, tuo tarpu bendras globojamų vaikų skaičius yra virš 12000. Tad sunku suprasti, kodėl iš tokios daugumos vaikų yra išskirti 260, kuo jie daugiau nusipelnė mūsų valstybei, ar valdžios institucijoms? Kodėl 260 vaikų turi teisę į geresnį gyvenimą, o visi kiti likę tūkstančiai privalo ir toliau stengtis išgyventi su tuo ką turi.

Atsižvelgdami į nurodytas aplinkybes bei siekdami užtikrinti vaikų interesus bei lygybės principą,

p r a š o m e:

Įgyvendinti Konstitucijos 29 str. numatyta lygybės principą ir suteikti vienodas teises visiems tėvų globos netekusiems vaikams.
Inicijuoti Išmokų vaikams įstatymo 8 str. pakeitimą, nustatant, jog vaikui, globojamam šeimoje, šeimynoje ar nevyriausybinėje vaikų globos institucijoje (įstaigoje), jo globos (rūpybos) laikotarpiu skiriama 8 MGL dydžio išmoka per mėnesį.

Nu ką, va tas tikrai labai puius raštas su kuriau aš ir nuvykau ton ministerijon, pasikalbėjom su pavaduotoju apie tai, kaip ateityje gal būt kažkas kažkada keisis, bet dabar šiuo momentu ministerija neturi galimybių kaip nors pagerinti padėtį, paskui nuosekliai aptarėm, ar globėjai remia Darbo partiją, nes aš jo klausiau ar ministerija savo ruoštu rems pateiktus pakeitimus. Ne nerems, nes negali remti to kam neturi lėšų. Dar pagalbėję apie tai kaip mes visi esam šaunuoliai kad globojam vaikus, ir nieko jiems negailim, aptarę globėjų , kaip soc. darbuotojo statusą išsiaiškinom, kad yra gi šeimynos- norim gauti soc. garantijas gi niekam neuždrausta steigt šeimynas, palinkėję geros dienos išsiskirstėm. Viską jie apsvarstys, atsakys, bet...
Ką aš šiandien padariau, nuvilkau tą patį raštą į Seimą, į soc. reikalų komisiją ir jį užregistravau, čia reiškia kad mes labai jau norim rų įstatymų pakeitimų. Pasikalbėjau ta pačia proga, kad jau ten buvau ir sutikau koridoriuje komisijos narę , buvusią ministrę- ką aip ir kas bus ir ką mums daryt- atsakymas neoficialus- laukti Prezidento rinkimų, ir kažkas tada visvien keisis smile.gif . Va tokie tokeliai. Vakar būčiau rašius daugir piktai, o šiandien galvoju kad o ko putotis, nuo to lengviau nepasidarys, ir niekas mūsų statuso nepakeis, materialinės bazės taip pat. O daugiau visos puikiai žinom kaip ir kuo gyvenam.

Saule, aišku aš nežinau kas Šiauliuose yra vaikų psichiatras, galų gale aš nesu vaikų gydytoja. Bet būna, būna tokių keistenybų natūraliai, be streso. tokiam amžiui būna ir toks steuklas- va neina, va kažkas ten netiko, skaudėjo, darželyje gal kas nutko ir viso gero.

Ką daryt, pagal įstatymą kaip ir suprasčiau, kad tėvai neturiteisės va taip va važiuot bet kada ir tu turi teisę jų neįsileisti, nebent teismas yra ten nustatęs susitikimo vietas, laiką ir visa kita. Tada sunkiau. Suprantu, kad vaikas nenori- jūs nenorit, nerimaujat, jis juo labiau, gi jaučia. Atvažiuos- išvažiuos, kuo mažiau nerimo, stenkitės kažkaip pozityviai nusiteikti, ta prasme- išgyvensim, ir kaip įmanoma labiau perlipti per visokias ambicijas ir susitikti kaip draugai- vardan vaiko gerovės, tai ko negali padaryti jie- jūs privalot, nes vaikui tėvai esat jūs, ir jis fiksuos ne tuos svetimus, o jus jūsų jausmus. Kuo daugiau bus negatyvizmo iš jūsų pusės- tuo vaikui bus gilesnė trauma. Svetimas, blogas ar geras, bet svetimas jis negali sužaloti taip labai, labai labai yra svarbi jūsų pačių delikati pozicija. Aš tikiu, kad ji tokia ir yra, neabejoju, aš tiesiog šiaip, kad jei ir kiti susidurs su tuo pačiu, maž perskaitys ir jiems padės.
Mažuliams- sveikaytės 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(*saulė* @ 2009 02 10, 22:01)
Na psichiatrė mums šiuos reikalus susiejo ir net išaiškino, kaip jie susiję  smile.gif Be to mano vaikui ne tik, kad kartais būna truputį į kelnes, bet jis iš vis nebeina. Kas anksčiau būdavo kiekvieną vakarą tvarkingai, dabar to nebėra. Net seku, kada eina dideliam reikalui tai vidutiniškai vieną kartą per savaitę  blink.gif Ir tai tik tada kai arba aš pati matau, kad jau nebeiškenčia, arba pats nebežino, ką daryti.  g.gif Tikėkimės, kad praeis, nes dabar mums tai problema  verysad.gif

Mūsų sūnus nuo mažens turėjo tuštinimosi problemą. Net ligoninėj Santariškėse esam gulėję... ir dukra turėjo. Bet dukrai tai susitvarkė lyg ir... o sūnus iki šiol sunkokai tuštinasi. Pastebiu, kad tualete sėdi vis trumpiau. Aš dabar labai nesidomiu, nesureikšminu... Ar gerai tai ar blogai - nežinau. Tiesiog taip yra. Matyt atkreipiu dėmesį į ką turiu atkreipti. Manau, kad tuštinimosi problemos didele dalim yra psichologinės. O kai jaučiu, kad tame problema - pati save nusigesinu iki minimumo, kad kitiems savo nerimu irgi nerimo neįvaryčiau. Nes vaikai tikrai jaučia tėvų nerimą. O gal aš vaidint nemoku... Kad jei sunerimstu - tai net temperatūra užkyla. Mielosios, ne iš ezoterikos srities čia. Tai daugelio metų potyriai. Kuo ramiau žiūriu į vaikų ir net savo sveikatą - tuo lengviau visi negalavimai susitvarko.
Papildyta:
QUOTE(alfija @ 2009 02 10, 23:32)
GLOBĖJAI (čia surašykite vardus, pavardes ir kieno nors kontaktinius duomenis)

Mieloji, aš nebesu globėja... Bet jeigu kažkuo galėčiaU PADĖTI, ar bent prisidėti - mano kontaktus Tu žinai...
Atsakyti
Saunuole Tu musu alfija ,stengiesi ,lakstai te baliona 4u.gif
Daugiau nieko si vakar nerasysiu nes ant valdzios tai gun_bandana.gif triniti.gif ...i nusikeikt negaila .Cia ryski vaiko diskriminacija protest.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulė* @ 2009 02 10, 22:01)
Ir dar jau net ir aš nebežinau, ką daryti. Šiandien mūsų "tėveliai" kaip niekur nieko parašė, kad jie tipo atvažiuoja sekmadienį pas vaiką.  blink.gif Per visą laiką net nepaklausė, kaip vaikas ir t.t. O dabar pateikė faktą - mes atvažiuojam, o jūs kaip norite taip sukitės. Na šiuo metu jis serga, tai parašiau, kad tegu nesivargina. Bet ką man toliau daryti? Aš pati neįsivaizduoju, kaip man su jais bendrauti, o tai ką jau kalbėti apie vaiką. Jis kategoriškai atsisako su jais susitikti, tai ką aš turiu daryti????  doh.gif Taigi tuoj vėl pasipils raštai, kad neleidžiu, neduodu ir t.t.   ....... Pasaka be galo, jau nebežinau, ką daryti ir kartais nebeturiu jėgų .....

Sauluže, ar tu bijai jų atvažiavimo? pagalvok, juk jei vaikas negaluoja - daugiausia jūs bendrausit su tais tėvais. Dėl to, kad vaikutis serga. jei jau jie vaizduoja mylinčius - jūs tikrai turit ką pasakyt, kad šiuo metu nejausmint be reikalo vaiko. O jei vaikutis bus žvalesnis - net jei ir pabendraus... negi jie sukels jums grėsmę?

Šiaip labai įdomus dalykas pas jumi vyksta: tėvai įnirtingai siekia vaiko... jausmas toks, kad jei jie jį GAUTŲ, jiems labai greit jo nereikėtų... Nu, pas mumi buvo panašiai. bet labai greit tėvai nusigesino...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paragintoji: 10 vasario 2009 - 23:55
QUOTE(alfija @ 2009 02 10, 23:32)
Saule, aišku aš nežinau kas Šiauliuose yra vaikų psichiatras, galų gale aš nesu vaikų gydytoja. Bet būna, būna tokių keistenybų natūraliai, be streso. tokiam amžiui būna ir toks steuklas- va neina, va kažkas ten netiko, skaudėjo, darželyje gal kas nutko ir viso gero.

Ką daryt, pagal įstatymą kaip ir suprasčiau, kad tėvai neturiteisės va taip va važiuot bet kada ir tu turi teisę jų neįsileisti, nebent teismas yra ten nustatęs susitikimo vietas, laiką ir visa kita. Tada sunkiau. Suprantu, kad vaikas nenori- jūs nenorit, nerimaujat, jis juo labiau, gi jaučia. Atvažiuos- išvažiuos, kuo mažiau nerimo, stenkitės kažkaip pozityviai nusiteikti, ta prasme- išgyvensim, ir kaip įmanoma labiau perlipti  per visokias ambicijas ir susitikti kaip draugai- vardan vaiko gerovės, tai ko negali padaryti jie- jūs privalot, nes vaikui tėvai esat jūs, ir jis fiksuos ne tuos svetimus, o jus jūsų jausmus. Kuo daugiau bus negatyvizmo iš jūsų pusės- tuo vaikui bus gilesnė trauma. Svetimas, blogas ar geras, bet svetimas jis negali sužaloti taip labai, labai labai yra svarbi jūsų pačių delikati pozicija. Aš tikiu, kad ji tokia ir yra, neabejoju, aš tiesiog šiaip, kad jei ir kiti susidurs su tuo pačiu, maž perskaitys ir jiems padės.
  Mažuliams- sveikaytės 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Tikiu mūsų psichiatre ir kažkodėl tikiu, kad nieko nebūna be reikalo. Mūsų atveju tikiu, kad problemos atsirado ne iš sutapimo smile.gif Aš būčiau mažiau nustebusi, jeigu jis būtų pradėjęs šlapintis, nes tokią problemą jau turėjom, bet va su tušitinimusi - mums naujiena ir kolkas labai skaudi. Matau, kaip vaikui dėl to sunku. Buvom išvažiavę į Palangą, tai nubėgo į kitą kambarį, pasislėpė, paskui bijo išeiti. Paskui prašo tik tu mama garsiai nekalbėk, kad niekas neišgirstų. Matyti, kad vaikas tikrai ne tyčia taip elgiasi. Nu taip gaila vaiko, kad verkti norisi unsure.gif

O paskaičius kitą tavo pasisakymo dalį, tai norisi apsiverkti. Nu nebeturiu jėgų būti geranoriška, nebegaliu jais pasitikėti. Noriu, bet nebeturiu jėgų. Vis bandai bandai kažką klijuoti, o jie paima ir viską lengva ranka sugriauna. Tai ar aš turiu labiau norėti kažką klijuoti, ar jie? Suprantu, kad aš tikriausiai protingesnė ir man labiau vaikas rūpi, bet aš irgi tik žmogus, ir galiu paimti ir daugiau nebegalėti. Į daug ką išmokau nekreipti dėmesio, į daug išmokau reaguoti ramiau arba kitaip. Bet šiuo metu jaučiu, kad paprasčiausiai nebeturiu jokių jėgų, rankos nusvyra ir nebežinau nuo ko ir kaip viską vėl pradėti, o ir pradėti visiškai nenoriu, nes nematau prasmės. Jie vieną dieną sugalvos kąnors "protingo" ir padarys taip kaip jiems reikia. Tai ar vaikui to reikia? O tuo labiau, ar man to reikia? Esu tik žmogus ir deja, su jausmais, negaliu taip kaip jie, vieną dieną nuo jų žodžių verkti, o kitą dieną šypsotis ir apsimesti, kad nieko nebuvo. Jau vien nuo minties, kad reikėtų su jais matytis, man verkti norisi, ir ta mintis man savaitę iki pasimatymo ramybės neduoda. Ir kiekvienas susitikimas man reikalauja daug nervų ir emocijų, žinau, kad vaikas irgi nujaučia, bet aš žmogus, kurio nervai ant ribos. Todėl fiziškai nebegaliu apsimesti kad man viskas gerai. Čia jau baigiasi visi geri mano norai, čia jau fiziologija, kuri nepaklūsta mano norams unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulė* @ 2009 02 10, 23:55)

Esu tik žmogus ir deja, su jausmais, negaliu taip kaip jie, vieną dieną nuo jų žodžių verkti, o kitą dieną šypsotis ir apsimesti, kad nieko nebuvo.

Su mano biologine mama man yra tas pat. Vieną dieną galiu nuo jos verkti, kitą dieną turiu apsimesti, kad nieko nebuvo. Jeigu aš neapsimesiu - ji tikrai neapsimes... O su tuo kasdien reikia gyventi. Kasdien... tai taip vargina... kad beveik išmokau nuo to nevargti...
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2009 02 10, 23:54)
Sauluže, ar tu bijai jų atvažiavimo? pagalvok, juk jei vaikas negaluoja - daugiausia jūs bendrausit su tais tėvais. Dėl to, kad vaikutis serga. jei jau jie vaizduoja mylinčius - jūs tikrai turit ką pasakyt, kad šiuo metu nejausmint be reikalo vaiko. O jei vaikutis bus žvalesnis - net jei ir pabendraus... negi jie sukels jums grėsmę?

Aš nebijau, bet nenoriu. Nes nebegaliu bendrauti su tokiais žmonėmis, mane tai sekina emociškai. Nes aš visą laiką turiu žiūrėti ką jie kalba, ką jie daro, netgi turiu galvoti, kaip pačiai kalbėti, nes jeigu ką ne taip pasakysiu, tuojau paskui viskas atsigirs. Negaliu jais pasitikėti. Jau atrodo buvo momentas, kai kartą susitikome kaip žmonės, bet kitą kartą susisuko galvelė jiems ir pateikė "dovanėlę" vaikui. Tai ką jie dabar atvažiavę vaikui sakys? Toliau aiškins kokie jie geri, o mes melagiai? Kaip išvis jie žada vaikui paaiškinti savo elgesį ir visą šitą situaciją? Žinau, kad jie apie tai nemasto, todėl visą košę reikėtų vėl mums srėbti. Jie galvoja, kad atvažiuos lyg nieko nebuvę ir vaikas taip pat kaip mes suaugę "apsimes", kad viskas gerai. O be to, kai šiandien užklausiau vaiko, jis kategoriškai pasakė, kad neis susitikti, ir pasiūlė juos nunuodyti blink.gif arba iškviesti policiją. Tai dabar tikriausiai turėčiau įrodinėti vaikui, kad jie yra labai geri ir tai kas buvo tai tik šiaip, nieko tokio. Va čia tikriausiai jau tikrai pasidaryčiau melagė verysad.gif
Aš tikrai nebeturiu jėgų, todėl galvoju apie tai, kad pasakyti nebeketinu daugiau eiti į susitikimus. Jie manęs priversti negali, o kaip jie su vaiku bendraus be mūsų - tegul jau būna jų problema. Šiandine taip galvoju, nežinau, kaip galvosiu rytoj. Tik jeigu vėl pradės tą vaiką draskyti ir tampyti po visokias vaikų teises, tai man širdis plyš. unsure.gif
Atsakyti
*saule* dar vienas patarimas is mano pacios patirties,kruopsciai rink visus receptukus israsytus gydytoju vaikiukui,saugok irasiukus ligos istorijoje, gali juos net atsisviesti,atrodo siek tiek paranojiska,bet patikek,kada nors Jusu situacijoje sitie poperiukai gali buti didziausiu Jusu koziriu.

Dar per susitikima pasideciau kur nors diktofona,vienu zodziu ginkluociausi kiek imanydama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carvel: 11 vasario 2009 - 00:12