Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių gimdymas

šiandien susilaukėm 5-ių katiniukų, tačiau pastebėjau, kad katytė nelabai nori su jais būti, būna tik kai aš būnu kartu prie dėžės, kai nueinu ir ji iš paskos seka, tad dabar laikau uždarytas duris, kad ji neišeitų.Kaip manot, gal pripras? Šiaip gimdymas praėjo sklandžiai, ji ten viską puikiai pati susitvarkė, laižo vis kačiukus, atrodo viskas gerai būtų, bet neramina dar kad kačiukai nežinda, na praėjo dar tik kelios valandėlės, tačiau jie rausias po tą pilvelį, bet neranda to pieniuko.Po kiek laiko turi pradėt žysti?O gal neturi katė pienuko?Speneliai pabrinkę, bet kaip žinot ar yra pienelio?
Atsakyti
QUOTE(liutuks @ 2008 05 19, 12:15)
nu gal kazkiek ir sutapo,kad zinokit as tik pries kokias savaite ar pusantros tik pamaciau kad ji per daug stora,ir veliau pamaciau tas isskyras,bet siandien su didziausiu dziaugsmu galiu pasakyt ,kad apciuopiau tikrai  jau du kaciukus,is kuriu vienas jau judejo gerai o kitas silpniau thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif o turi kate daznai slapintis kai yra nescia?nes manoji daznai eina i savo tulika g.gif ir siandien kai prausiau jos uzpakali visa zinokit ten kur aplink maniau ,kad tik isskyros labai jau dvoke sysiu?tai dabar galvoju ,gal ji rimtai apsisisioja,gal nespeja nubegt iki tuliko g.gif ,nes gal joms kaip nescioms moterims  gimda spaudzia ta pusle g.gif bet zodziu siandien jau geriau pasidare kai apciuopiau judancius kaciukus wub.gif  wub.gif  thumbup.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif belieka tik laukti.

kates paskutinem dienom pries gimdyma paprastai maziau eda ir daznai slapinasi, nes daug vietos pilvelyje uzima kaciukai
Papildyta:
QUOTE(tula @ 2008 05 19, 15:40)
šiandien susilaukėm 5-ių katiniukų, tačiau pastebėjau, kad katytė nelabai nori su jais būti, būna tik kai aš būnu kartu prie dėžės, kai nueinu ir ji iš paskos seka, tad dabar laikau uždarytas duris, kad ji neišeitų.Kaip manot, gal pripras? Šiaip gimdymas praėjo sklandžiai, ji ten viską puikiai pati susitvarkė, laižo vis kačiukus, atrodo viskas gerai būtų, bet neramina dar kad kačiukai nežinda, na praėjo dar tik kelios valandėlės, tačiau jie rausias po tą pilvelį, bet neranda to pieniuko.Po kiek laiko turi pradėt žysti?O gal neturi katė pienuko?Speneliai pabrinkę, bet kaip žinot ar yra pienelio?

pabandyk pati atsargiai spustelt ir pamatysi ar bega pienelis. jei katyte leidziasi, tai padek kaciukams susirasti speneli.
Atsakyti
bandziau, kaciukus pridedu arti spenelio, bet jie jo neima, bandžiau ir paspausti, bet niekas nebega...ar tai reišia ,kad pienuko nėra, ar dar gali ir atsirasti?katė kačiavosi nuo 11 val. iki 14 val.,taigi nuo paskutinio kačiuko maždaug 2 val. praėjo.
Na ir nebūna ji su jais, atidarau duris, tai ji tupi prie jų, o kačiukai vieni guli į kamuoliuką susiviję, įvilioju ją atgal į dėžę, tai guli kartu su jais, bet tik aš pro duris, ir ji lekia, na negaliu aš visą laiką su ja ten tupėti, nežinau net ką daryti, gaila mažylių...
Atsakyti
QUOTE(tula @ 2008 05 19, 16:07)
bandziau, kaciukus pridedu arti spenelio, bet jie jo neima, bandžiau ir paspausti, bet niekas nebega...ar tai reišia ,kad pienuko nėra, ar dar gali ir atsirasti?katė kačiavosi nuo 11 val. iki 14 val.,taigi nuo paskutinio kačiuko maždaug 2 val. praėjo.
Na ir nebūna ji su jais, atidarau duris, tai ji tupi prie jų, o kačiukai vieni guli į kamuoliuką susiviję, įvilioju ją atgal į dėžę, tai guli kartu su jais, bet tik aš pro duris, ir ji lekia, na negaliu aš visą laiką su ja ten tupėti, nežinau net ką daryti, gaila mažylių...

ar turite kokia lempa. galetumete virs kaciuku ja padeti kas siek tiek sildytu (tik atsargiai kad neperkaistu)
o kuo serete mamyte nestumo metu? ar davete vitaminu?
jeigu nezinda, tai skubiai reikia begti i vet vaistine ar zoo parduotuve specialaus misinuko pirkti ir buteliuko.
Atsakyti
šėriau įprastai, kačių maistu tik daugiau nei visada.O vitaminų deja, nedaviau.
Žinau, kad galima dirbtinai maitinti, bet, kad dieną namuose nebūname, dirbame, o kiek žinau juos maitint reik kas porą val.Vis galvoju, gal dar katė pripras prie jų, gal ims žindyti, nes jei pradėsiu dirbtinai, tai tada kažin ar kitaip bebus...Katytė mano paprasta, ne veislinė, tai kiek žinau jos ne tokios lepios ir mažiau problemų su jom pasitaiko, bet va, kažkas manau negerai, katė net nebūna su jais...
Atsakyti
QUOTE(tula @ 2008 05 19, 16:36)
šėriau įprastai, kačių maistu tik daugiau nei visada.O vitaminų deja, nedaviau.
Žinau, kad galima dirbtinai maitinti, bet, kad dieną namuose nebūname, dirbame, o kiek žinau juos maitint reik kas porą val.Vis galvoju, gal dar katė pripras prie jų, gal ims žindyti, nes jei pradėsiu dirbtinai, tai tada kažin ar kitaip bebus...Katytė mano paprasta, ne veislinė, tai kiek žinau jos ne tokios lepios ir mažiau problemų su jom pasitaiko, bet va, kažkas manau negerai, katė net nebūna su jais...

katytei visa nestuma reikejo duoti maziems kaciukams skirta maista. ir tiek kiek ji pati nori. antroje nestumo puseje pradedami duoti vitaminai.
pabandykite siek tiek pasildyti kaciukus ir patrinti, pamasazuoti.
o misinukas butu gerai. gal pas katyte pienelio padaugetu. ir vis dekite prie spenelio. padekite jiem ji apsizioti.
Atsakyti
QUOTE(tula @ 2008 05 19, 16:07)
katė kačiavosi nuo 11 val. iki 14 val.,taigi nuo paskutinio kačiuko maždaug 2 val. praėjo.

Tik nepanikuokit ir nepulkit iš karto primaitint papildomai. Visų pirma gimdymas dar gali būti nepasibaigęs, gal gims dar kačiukų. Katė dėl to gali nerimaut ir negulėt su vaikiukais. Pabūkit su ja bent porą valandų, tegu ji nurimsta ir pradės rūpintis vaikais. Įtariu, katei tai pirmas gimdymas ir katė jauna ir nepatyrus? Ar kačiukai jau sausi, ar katė juos laižo? Paguldykit katę prie vaikų, gražiai su ja kalbėkit, girkit, raminkit, kačiukus galite švelniai ištrinti pašildytu minkštu rankšluosčiu. Tai suaktyvins kačiukų kraujotaką, jie pradės kniauksėt ir galbūt katei "atsibus" instinktai ir j pradės juos laižyt ir maitint. Kur katė su vaikiukais guli? Katės mėgsta nuošalias saugias ir uždaras vietas - kartoninę dėžę, spintos lentyną ir .t.t. Gal katė nenori gulėt su vaikais ,nes jai nejauku ir nesaugu?
Ar padėtas šalia katytės tualetas?Ar davėt jai po gimdymo palakt sultinio ar bent vandens? Juk ji neteko daug jėgų, reikia kad viskas būtų prie kačiukų arba bent netokiese - ir maistas ir vanduo ir katės dėžutė su kraiku.
Svarbu, kad katė gulėtų su vaikais ir jais rūpintūsi, manau kačiukai čiulpdami stimuliuos pieno gamybą ir pienas tikrai atsiras. Esu netgi tikra, kad jis jau atsirado. Būtinai susileiskit po gimdymo oksitocino - 0,2 ml. Po 12 val injekciją pakartokit. Ositocinas padeda išsivalyti gimdai ir skatina pienelio gamybą.
Jeigu dar kokią valandą kačukai nečiulps, tuomet bandykit primaitint - aš siūlyčiau ne mišinukus, o MARKOMILK kondensuotą sutirštintą pieną BE CUKRAUS.(išbandyta) Pieną reikia atskiesti per pusę su virintu karštu vandeniu ir iš vienkartinio širkšto ar buteliuko. Kad kačiukai nenusilptų dar padeda veršienos ar jautienos kepenų nuoviras(iš bėdos tiks ir kiaulienos). Žalias kepenis reikia gerai nuplauti, sudėti į šaltą vandenį ir užvirinti. Vandeniui užvirus virti dar 15-20 min. Nuovirą lašinti su pipete kačiukams ant liežuvio po 1-2 lašiukus kas 2 val.(ne daugiau 4-5 kartų).
Papildyta:
QUOTE(Iste @ 2008 05 19, 16:39)
katytei visa nestuma reikejo duoti maziems kaciukams skirta maista. ir tiek kiek ji pati nori. antroje nestumo puseje pradedami duoti vitaminai.

Jeigu katė gauna pilnavertį kokybišką pašarą tikrai nereikia ne jokių vitaminų, nei mažų kačiukų pašaro. O kodėl turėtų reikėti?Katė juk netampa aktyvesnė, neišeina medžioti, nekovoja už būvį - atvirkščiai, ji sulėtėja, aprimsta, išnaudoja daug mažiau energijos ir net šeriant reguliariu pašaru jai tikrai visko užteks. O šėrimas labai baltymingu ir riebiu mažų kačiukų maistu + vitaminai, gali sąlygoti, kad kačiukai nenormaliai greitai augs ir vystysis. Rezultatas - Cezario pjūvis, nes katė nesugebės tokių monstrų išgimdyti.
Kai pagimdo, tada taip , reikia visko - ir kačiukų pašaro ir vitaminų, aš saviškes ir mėsyte palepinu, nes maitinančiai mamai labai svarbu gauti pilnavertį racioną.
Atsakyti
ačiū labai už patarimus.Na kačiukų manau daugiau nebebus smile.gif visi 5 jau...o reikalai manau jau taisosi, katė nurimo, jau ilgiau paguli su katinėliais, kačiukai labai stiprūs, nardo po visą pilvą ir jau vieną spenelį atrado thumbup.gif vienas kačiukas jau bent kiek pasisotino, traukė, čepsėjo, tad tikiuosi pienelio yra, tik gal kačiukai dar silpni buvo ir katė po gimdymo neatsigavus, tik ji pas mane pūkuota tokia, tai galvoju gal reikia aptrumpint tuos gaurus arčiau spenelių g.gif ar jie nekliūna kažin kačiukams?O kačiukai labai stiprūs, judrūs, net neatrodo, kad tik ką gimę biggrin.gif tikiuosi viskas gerai bus. Taip katytė mano vienerių metų, pirmasis gimdymas ir aš pirmą kart kačiukų "susilaukiau" biggrin.gif tai gal abi čia ir sustresavom perdaug biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tula @ 2008 05 19, 17:34)
ačiū labai už patarimus.Na kačiukų manau daugiau nebebus smile.gif visi 5 jau...o reikalai manau jau taisosi, katė nurimo, jau ilgiau paguli su katinėliais, kačiukai labai stiprūs, nardo po visą pilvą ir jau vieną spenelį atrado thumbup.gif vienas kačiukas jau bent kiek pasisotino, traukė, čepsėjo, tad tikiuosi pienelio yra, tik gal kačiukai dar silpni buvo ir katė po gimdymo neatsigavus, tik ji pas mane pūkuota tokia, tai galvoju gal reikia aptrumpint tuos gaurus arčiau spenelių g.gif ar jie nekliūna kažin kačiukams?O kačiukai labai stiprūs, judrūs, net neatrodo, kad tik ką gimę biggrin.gif tikiuosi viskas gerai bus. Taip katytė mano vienerių metų, pirmasis gimdymas ir aš pirmą kart kačiukų "susilaukiau" biggrin.gif tai gal abi čia ir sustresavom perdaug biggrin.gif

butu gerai jai plaukelius apkirptumet.
Atsakyti
mano katyte nuo vakar vakaro pradejo jau lipti i jai paruosta dezute ir ten guledama vis daugiau praleidzia laiko smile.gif ,gal cia zenklas ,kad arteja gimdymas?pienukas paspaudus speneli dar nesirodo schmoll.gif
Atsakyti
ui mergaites parasykit jei kas pasijunge esat kaip tas kaciu gimdymas prasideda doh.gif doh.gif doh.gif ,,manajai pradejo lyg su krauju kazkoks skystis varvet is ten ,eina aplink ,ziuri man i akis ir vis kniaukia lyg kazko prasytu! doh.gif glostau jai pilvuka ,ir kas kazkiek laiko tas pilvelis taip sukieteja ir ji stipriai sukniaukia doh.gif ,nori lypt i lova,i spinta,dabar paguldziau i dezute tai guli dabar rami ir vis laizosi ten g.gif kazin gal cia viskas prasideda????????mums cia pirma karta doh.gif pradejau bijot,toks jausmas kad as tuoj pati gimdysiu biggrin.gif is tikruju mazi juokeliai doh.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liutuks @ 2008 05 21, 21:44)
ui mergaites parasykit jei kas pasijunge esat kaip tas kaciu gimdymas prasideda doh.gif  doh.gif  doh.gif ,,manajai pradejo lyg su krauju kazkoks skystis varvet is ten ,eina aplink ,ziuri man i akis ir vis kniaukia lyg kazko prasytu! doh.gif glostau jai pilvuka ,ir kas kazkiek laiko tas pilvelis taip sukieteja ir ji stipriai sukniaukia doh.gif ,nori lypt i lova,i spinta,dabar paguldziau i dezute tai guli dabar rami ir vis laizosi ten g.gif kazin gal cia viskas prasideda????????mums cia pirma karta doh.gif pradejau bijot,toks jausmas kad as tuoj pati gimdysiu biggrin.gif is tikruju mazi juokeliai doh.gif  smile.gif

jau prasidejo gimdymas biggrin.gif
Atsakyti