QUOTE(pandorita @ 2009 01 30, 00:58)
Smagu girdėti, kad visgi bent teoriškai įmanoma sumažinti ATPO. Bet man sunku suprasti,
how it works (gal ir nėra reikalo, bet kažkodėl labai norisi perprasti šitą ligą, nors ir liga jos nepavadinsi); kas sunaikina tuos antikūnius ir kaip jie pašalinami.
Kaunas man kol kas dar nepasiekiamas; nebent už kelių mėnesių, kai vaikas darželį lankys. Bet turėsiu mintyse. O dargi - gal kuri nors galėtų paaiškinti, kokia yra tvarka, norint konsultuotis su endokrinologu ne iš savo poliklinikos? Ar reikia vėl keliauti pas BPG ir prašyti siuntimo? Ar gydytoja neatsisakys išrašyti siuntimo, jei neseniai jau buvo tokį išrašiusi?
Papildyta:
Paryškintos eilutės nesupratau, gal galite plačiau pakomentuoti? Ar tas faktas, kad antikūnių nesigamina, savaime nėra gerai (vadinasi, nėra
sergančių audinių, kuriuos reikėtų
pulti) ? Ar gydytoja tiesiog turėjo omeny, kad tai neturės įtakos vaistų vartojimui? Bet tuo atveju, jei skydliaukė nebūtų tiek pažeista, galbūt turėtų? (čia aš garsiai mąstau...)
Taip, gydytoja būtent tą ir pasakė, kad skydliaukė likus labai jau maža, ir tiesiog ji jau nesugebės gaminti reikiamo kiekio tiroksino.Ir visai nesvarbu, kad ATPO sumažėjo beveik iki normos.Panašiai, kaip po operacijos. Beje, kai daro echoskopiją, gydytojai visada klausia, ar operuota -tiek nedaug jos telikę.Todėl ir noriu pasakyti, kad reikia kažkaip ieškoti priežasčių ir gydytis, kol dar nevėlu.Daktaras Šimkus rašė apie anginą, dar kažkur esu skaičiusi, kad tai gali būti sinusitai ,sugedęs dantis,žodžiu- uždegiminės infekcijos.