Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(lucero @ 2009 02 02, 23:38)
Bet as dabar galvoju o kodel doze vis didinama jei tsh krenta , kazkaip sunku suprasti gydyti  tsh 8 pradeda nuo 0,25 o kai tsh jau norma gerti reik 0,50 ....

Negalima iš karto skirti tiek kiek reikia. Organizmas prie vaisto pratinamas pamažu, todėl ir skiriama pradžioje 0,25 vėliau didinama iki tokios normos, kuri palaikytų hormono kiekį, reikalingą organizmui.
Atsakyti
o man dabar po pusmecio ras pvz dar mazesni tth zemiau triju kazi ar man paliks 50 ar toliau didins kaip dazniausia daro ?
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 02 03, 00:21)
o man dabar po  pusmecio ras pvz dar mazesni tth  zemiau triju kazi ar man paliks 50 ar toliau didins kaip dazniausia daro ?

Koreguoja pagal tyrimų skaičiukus, kai tyrimai būna stabilūs ir dozė pasidaro stabili.
Atsakyti
o kaip tau liutuke su svoriu ? smile.gif
Atsakyti
Sveikos!

Vakar buvau pas endokrinologa, dariausi tyrimus del skydliaukes TTH, FT4 ir ATPO. Siandien gavau rezultatus, taciau nelabai juos suprantu. Pirmi du atrodo normoje, o vat paskutinis ATPO norma <35, mano <10. Cia normalu? Gal kas galetu pagelbeti bandant issiaiskinti?Mat pas daktara tik kitos savaites pabaigoje, o as labai nekantrauju suzinoti.... blush2.gif
Aciu.
Atsakyti
geras tavo atpo labai zemas smile.gif norma iki 35 wink.gif o koks tth ?
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 02 03, 11:52)
geras tavo atpo labai zemas smile.gif norma iki 35 wink.gif o koks tth ?

TTH 1.46 mIU/L , o FT4 19.6 pmol/L. Lygtai norma cia unsure.gif
Atsakyti
norma , viskas ciki ;0
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 02 03, 15:23)
norma , viskas ciki ;0

Hmmm... is dalies dziugu girdeti, kad nieko pas mane rimto bigsmile.gif
aciu, uz informacija mirksiukas.gif
Taciau dabar teks ieskoti kitu priezasciu, del ko jauciu nuolatini nuovargi, sirdies permusimus ir visa kita doh.gif
Atsakyti
O gal tau depresija ar nuo streso ?
Atsakyti
man dabar kilo toks klausimas , žinau kad nuo hipo gali pereit i hiper , bet su tiroiditu pvz negydant ta hiper vel virstu hipo juk ? as galvoju tiroiditas turetu trugdyt virst hipo i hiper ..... hiper turetu but sunku gyvuoti su tiroiditu , nesiderina
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 02 03, 20:28)
man dabar kilo toks klausimas , žinau kad nuo hipo gali pereit i hiper , bet su tiroiditu pvz negydant ta hiper vel virstu hipo juk ? as galvoju tiroiditas turetu trugdyt virst hipo i hiper ..... hiper turetu but sunku gyvuoti su tiroiditu , nesiderina

Kokios kombinacijos smile.gif Nežinau kaip iš tiesų, bet mąstant logiškai - jeigu hyper- sunkiai derinasi su tiroiditu, tai sergant hipotiroze ir tiroiditu ne taip ir paprasta pereiti į hyper-. Arba prielaida neteisinga.

Beje, sužinojau savo ATPO (142). Tai dabar reikėtų būti atsargiai su imunitetą stiprinančiais vaistais? g.gif
Atsakyti