QUOTE(Betukas @ 2010 08 11, 10:18)
Aš suprantu, jei būčiau pradėjus darželį lankyti pernai, t.y. kai ji buvo 1,9 m, tai tada žinoma, kad į lopšelio grupę. O dabar pradėsim beveik trijų ir vėl ją kiša į lopšį

.......
.....Dabar tai jau yra principo reikalas, nes pamačiau sistemą - kas kaip tepa, tas taip ir gauna. Davėm pyrago ir mes, bet...pasirodo per mažai, reik grynais

Ne ne, iš principo.......Keliam šaršalą, nes mums
akivaizdu, kad priklauso...
O tai jūsų ką, vieus metus palankė lopšelyje, o paskui vieną perkėlė prie darželio vaikų?
Teoriškai Jūs nebūsit teisi, keldama vėją ir tiek sau nervus gadindama, tiek direktorei. Jūsiškė dar nėra trijų metų, tai natūralu, kad ją paskyrė į lopšiuką. Juk taip ir yra: lopšiukas nuo 1-3, darželis nuo 3 metukų.
Taip kad jūs ne "čiongą" turėtumėt kelt, o gražiai tartis, nes direktorė tvarkingai pagal taisykles elgiasi:mirksiukas:
Mano didysis dar trejų neturėdamas pateko į darželio grupę, nes lopšiukas ir taip "prikamšytas" buvo, bet ir tai ėjau su auklėtoja derėtis (tiesa, žmogiškai, be jokių "pakišų") ar prisiims mano mažių, nes kad ir kaip gerai išvystyti bebūtų vaiko socialiniai įgūdžiai, jis buvo mažiausias grupėj, ir jam priežiūros reikėjo daugiau. Būčiau neteisi sakydama, kad su juo auklėtojai vargo buvo teik pat, keik su 3,5 ar 4 metų vaiku. Reikia pripažint, kad tas pusmetis tokio amžiaus vaikams daug reiškia. Taip pat buvo sutarta su auklėtoja ir direktore, akd jei jau vaikui nepavyks prisitaikyt prei didesniųjų, jį perves į lopšiuką, ir tai tik tam, kad netraumuot vaiko. Kartu su mano didžiuoju, tuo pat metu, į darželinę grupę buvo atvesta mergaitė tokio pat amžiaus, bet deja, jai nepavyko pritapt didžiųjų grupėj. Kiekvieną dieną vaiką su ašarom palikdavo, ir ašarojančią pasiimdavo dar preiš pietų miegą. Apie ilgesnį buvimą grupėj nebuvo nė kalbos. Mergytė buvo kaip ne savo rogėse. Perkėlus į lopšiuką, lyg vaiką kas būtų pakeitęs. Ir po metų ji tvarkingai su savo grupės vaikais (jau darželinio amžiaus), buvo perkelta iš lopšiuko.
Mano mažasis gruodžio pabaigoj gimęs kaip ir jūsiškė, tad į darželinę grupę pateko dėl to, kad brolis jau ten ėjo (pas mus mišrios grupės), ir draugelis jau pažinojo ir auklėtojas, ir grupės vaikus, ir šiaip jau buvo savas. Nes pagal galimybes, stengėmės, kad ir jam, ir auklėtojom su juo būt lengviau. Ir kas kart eidami brolio pasiimt ir savo "dundulį" vesdavomės, taip pat į visas šventes, kad jau pradėtų susigyvent su nauju artėjančiu "gyvenimo etapu". MAno mažiui gruodžio 27 metai "verčias", taip akd teoriškai, turėjom pradėt nuo lopšio. Ir ne direktorės reikalas, mamai tai patinka ar ne.
TAip kad ramiai viską apmąstykit, ir geriau jau tarkitės gražiuoju, nes akivaizdu, kad jums ir priklauso lopšiukas
QUOTE(danada @ 2010 08 11, 10:41)
Na mes pradejom lankyti darzely 2,5m, nes vasary gime, tai mus
iskart y darzelio grupe nuvede (ne y lopselio), Kazkaip net neklause kur jus norit. Bet grupej buvo visokio amziuas vaiku nuo 1,5m iki 3m.
Jūs gal susimaišėt? Jei grupėj vaikai nuo 1,5-3 metukų, tai čia panašiau į lopšiuką. Nes darželio grupėj tikrai nebūna vaikui 1,5 metukų