Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka

QUOTE(edditka @ 2009 02 23, 09:46)
sveikutes pasiskaiciau as cia jusu ir man jau baugu pasidare. mano mazylei greit bus metukai,bet dar ne i joki darzeli jos neuzrasiau, o nuo rugsejo noreciau jau ja vesti i lopseli. Sakykit, ar yra kokios vilties, kad ja priims jei dabar uzrasyciau ja? doh.gif  g.gif  ir dar, ar uzrasant i darzeli reikia kokius dokumentus pristatyti, ar ne? visiskai zalia tuos reiklauos blush2.gif  4u.gif

mes saviškę į darželį užrašėme 2008 gruodžio pradžioje, o lankyti pradėjo 2009 vasario 2, tai tik 2 mėn teko laukti, ir tai per sausį tvarkėmės pažymas iš vaiko gyd (mums reikėjo : stomatologo, kardiologo išvadų, kraujo, spalinukių ir šlapimo tyrimus atlikti). Apie laisvą vietą darželyje pamačiau KL švietimo skyriaus puslapyje ir tiesiai į tą darželį nuėjau, pasakiau, jog žinau, kad yra laisva vieta tai noriu ją užimti, ir be jokių didesnių problemų...priėmė...
Atsakyti
QUOTE(edditka @ 2009 02 23, 10:46)
sveikutes pasiskaiciau as cia jusu ir man jau baugu pasidare. mano mazylei greit bus metukai,bet dar ne i joki darzeli jos neuzrasiau, o nuo rugsejo noreciau jau ja vesti i lopseli. Sakykit, ar yra kokios vilties, kad ja priims jei dabar uzrasyciau ja? doh.gif  g.gif  ir dar, ar uzrasant i darzeli reikia kokius dokumentus pristatyti, ar ne? visiskai zalia tuos reiklauos blush2.gif  4u.gif

sveikute kuo anksciau uzrasysi tuo daugiau sansu pakliuti norimu laiku , reikia tureti gimimo liudijima ir del viso pikto deklaruotos vietos pazyma jai esi is klaipedos rajono tikrai prireiks smile.gif
Atsakyti
ačiū už atsakymus, mamytės 4u.gif. reikia kuo greičiau užrašyt savo dukriuką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(edditka @ 2009 02 23, 10:46)

reikia ne galvoti, o eiti ir klausti.
as rugseji nuejau ir uzsirasiau, kad jau nuo sio rugsejo i darzeli priimtu. taigi, pries metus uzsiraseme. bet vietu tai buvo. bet cia kaune.
Atsakyti
nu jums geraij kas vietos radote o as vat lapkriti uzrasinejau savo kudikeli keliu mensiu, tai po 2 metu mums vietos nera...nu tai kokia cia tvarka kaaaaa doh.gif nervas jema kai rik tokius dalykus planuoti pries tieekk metu, greiciau ta bardaka darzeliuose sutvarkytu doh.gif
Atsakyti
Sveikutės!
Mums tik 2 mėn., bet girdėjau tiek kalbų apie darželius - gasdina, kad gali negauti vietos. Prie pat mūsų namų yra lopšelis-darželis, labai norėčiau ten papulti, kai mažyliui sukaks 2 metukai. Kur sudaromi sąrašai, ar tiesiogiai į darželį keiptis. Nesinori, kad pertiek laiko prašymas pasimestų.
Be to, koks to Klaipėdos švietimo skyriaus puslapis? Norėčiau žvilgtelti.
Atsakyti
Tai kur tiksliai dabar reikia kreiptis, jeigu nori užrašyti į vaiką į darželį arba išsiaiškint apie laisvas vietas jame? Keista, nepavyksta rasti nei puslapio jokio, nei telefonu internete...
Atsakyti
Užvakar buvau užėjusi į darželį prie mūsų namo. Direktorė tiesiog davė man prašymo formą ir užregistravo jį žurnale ir tiek. Nors mums tik 2 mėnesiai, bet norėjau užsitikrinti, kad mano vaikelis po dvejų metukų turės, kur prisiglausti, kol mamytė dirbs. Nors jie formuos grupę tik rugsėjį, o man reikės pradėti dirbti kovo mėnesį. Tokiu atveju, prašė ateiti mėnesiu anksčiau pasiteirauti dėl laisvos vietos.
Atsakyti
QUOTE(knatalja @ 2009 03 08, 14:44)
Užvakar buvau užėjusi į darželį prie mūsų namo. Direktorė tiesiog davė man prašymo formą ir užregistravo jį žurnale ir tiek. Nors mums tik 2 mėnesiai, bet norėjau užsitikrinti, kad mano vaikelis po dvejų metukų turės, kur prisiglausti, kol mamytė dirbs. Nors jie formuos grupę tik rugsėjį, o man reikės pradėti dirbti kovo mėnesį. Tokiu atveju, prašė ateiti mėnesiu anksčiau pasiteirauti dėl laisvos vietos.

Keista, maniau, kad dabar reikia eiti ne i pati darzeli, o i koki svietimo skyriu doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(virgutej @ 2008 12 17, 22:43)
Bent jau klaipedoj tokia tvarka jau yra kiek girdejau  g.gif

Girgeti ir as girdejau, bet ar tai tiesa...ar tikrai braukia is sarasu vaikucius, kuriuos teveliai i kelis darzelius uzrase?
Atsakyti
QUOTE(virgutej @ 2008 12 17, 22:43)
Bent jau klaipedoj tokia tvarka jau yra kiek girdejau  g.gif

Pagal naują tvarką irgi prašymas pateikiamas darželio direktorei (apie naują tvarką skaitykite http://www.klaipeda....;categoryId=602 ) Pirmenybė suteikiama:
"7.1. iš šeimos, priskiriamos socialiai remtinų šeimų grupei;
7.2. iš šeimos, kurioje vienas iš tėvų yra pirmos ar antros grupės invalidas;
7.3. iš mokinių ar universiteto, kolegijų studentų, besimokančių dieniniuose skyriuose, šeimos;
7.4. kurio brolis ar sesuo jau lanko tą įstaigą;
7.5. gyvenančiam netoli įstaigos, išskyrus specialiąsias grupes."
Klaipėdoje sužinoti apie laisvas vietas darželiuose galima savivaldybės puslapyje kur Švietimas -> http://www.klaipeda....amp;pathId=1106 mirksiukas.gif
Pagal šiuos duomenis tikrai tragiškai atrodo - labai sunku surasti vietą 2 metų vaikui ir dar į norimą darželį verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knatalja: 11 kovo 2009 - 00:07
va jei, padetis tragiska g.gif . as uzrasiau tik i viena darzeli, kai buvo vaikas 3 men ir tokia eile buvo, kad paskaiciavus gavosi, kad iki 7 metu ten nepateks lotuliukas.gif , bet jei dauguma uzraso i 2-3, tai gal ta eile tik fiktyvi...pavasari i darba, o tos grupes tik nuo rugsejo sudaromos g.gif , kuo daugiau galvoju, tuo liudniau daros verysad.gif
Dar paziurejau i ta svietimo psl blink.gif , 2 metu vaikams vietu klaipedoj nera schmoll.gif , kazkokia nesamone...
Atsakyti