Nuo vaikystes buvau "pazindinama" su dievu visuomeniskom svietejiskom priemonem - darzelyje biblijinem pasakom vaikams, veliau mokykloje tikybos pamokos, dainavimas baznytiniame chore 9 metus salygojo dazna baznytiniu misiu ir kitu apeigu, renginiu lankyma. Skaiciau religine literatura realiai visa kokia galejo pasiulyti mano mazo miestelio baznycios biblioteka, viskas buvo grazu ir gerai.
Klausimas apie Biblijos verte iskilo tada, kai isvykus studijuoti gavau is draugu paskaityti knyga Is the bible God's word? Skaiciau ja pasiemus SN ir TN, lygindama citatas ar tikrai viskas taip. Perskaicius tikrai suabejojau, kad biblija yra dievo zodis. Aisku nepuoliau ieskoti kitos "ale tikros" religijos, bet i krikscioniska dieva tikrai nustojau tiketi.
Pirmiausia tai mane suglumino Trejybe - vienas asmuo trijuose pavidaluose - dievas tevas, dievas sunus ir dievas sventoji dvasia. As tai vis tiek priimu kaip tris atskirus individus - dievas tevas, tegul tai tas pats dievas, kuris yra vienas vienintelis ant amziu amzinuju, dievas sunus - tai jezus kristus, kuris buvo zmogus ir yra ne kas kitas kaip pranasas toks pat kaip muhamedas islame ir nieko daugiau. Ir trecia - sventoji dvasia apsireiskusi marijai - ne kas kitas kaip angelas gabrielius. zodziu, trys atskiros butybes. Tai tada man visai nelogiska, kodel as baznycioje turiu melstis pries pakabinta kryziu ir garbinti butent zmogu, pranasa...Kodel negalima garbinti TIK to dievo tevo

Visos evangelijos tai tikrai yra Mitas ir ju nerase nei Matas, nei Morkus, nei Lukas..Nenoriu detalizuoti, siulau paskaityti kas netingi ta Is the bible God's word knygute.
Dar del pacio dievo, tai ar jis mus ar zmones ji sukure....kad tiketi geresniu rytojumi, tiesa, geriu...Bent jau dabar ta dieva tik ir tesuvokiu kaip geri...
Francis S. Collins savo knygoje DIEVO KALBA, bando paaiskinti tikejimo i Dieva pagristuma. Vienas is jo teiginiu, kad dievas sukure pasauli evoliucijos butu. Dar viena teorija. Skaitau ir netikiu..