QUOTE(deizi @ 2006 10 30, 16:39)
Aš manau, kad bet koks kūdikio svoris ir ūgis yra normalus. Tai priklauso ne tik nuo to, ką vaikutis valgo, bet ir nuo kūdikio judrumo, tėvų kūno sudėjimo. Paskaičius jūsų aprašymus, mano kūdikis sveria per mažai - 4 mėn. tik 6350g. ir esam 64 cm.ūgio.

Tačiau mus gydytoja taip pat giria ir vadina sūnų kataloginiu berniuku, kuris ideliai atitinka ūgio ir svorio standartus.
Kartais jaučiu iš pažįstamų pasididžiavimą dideliu vaiko svoriu, bet abejoju ar lašinukai vaikui suteikia papildomos sveikatos.
Va ir man toks įspūdis kartais, kad jau kaip varžybos gaunasi, kurios mažius daugiau priaugs. Buvau ir aš susipergyvenusi, kad mano mažiukė kūdutė. Gimė 3040 g 51 cm, o 2 mėn. 4700 g 60 cm. Bet kad ji tokia judruolė ir stipri, kad jos visi lašinukai vien nuo krutėjimo sudega. Dabar laukiu, koks bus 3 mėn. rezultatas, bet ir taip aišku, kad makenenė

auga. Svarbu, kad vaikis nebūtų paliegęs, o daktarai irgi nesieja didelio svorio su gera sveikata. Aišku, nieko čia ypač nepakeisi, kaip lelius auga, taip ir yra gerai. Tiesiog linkiu kūdenų mamytėms labai nesipergyventi, jei vaikiukai žvalūs ir judrūs.