Pacituosiu fragmentą iš A. Vingro ir V. Černiauskienės knygos "Pirmieji treji gyvenimo metai" (skyrius "Mityba antraisiais ir trečiaisiais gyvenimo metais"):
"Pienas ir jo produktai (jogurtas, kefyras, varškė, sūris) yra pagrindinis kalcio ir fosforo, reikalingų kaulams ir dantims, šaltinis. Be to, piene ir jo produktuose nemaža baltymų, vitamino A, riboflavino. Vaikui pradėjus maitintis visos šeimos maistu pienas išlieka svarbi jo maisto raciono dalis. Tai gali būti motinos pienas (jei vaikais antraisiais ir trečiaisiais gyvenimo metais toliau žindomas krūtimi ir motinos pieno pakanka) arba natūralus karvės pienas (netinka liesas, nugriebtas, ar skiestas pienas, nes jo energetinė vertė mažesnė, jis turi mažiau riebaluose tirpių vitaminų). [...]
Pieno mišiniai, skirti vyresniems nei vienų metų vaikams, nėra pranašesni už karvės pieną. [...] Antraisiais gyvenimo metais vartojami riebesni pieno produktai: riebi varškė, riebesnis jogurtas ir sūris. Jei vaikas valgo įvairų maistą ir gerai auga, nuo 2-3 metų galima pradėti vartoti pusriebį (2-2,5 proc. riebumo) pieną, pusriebius jo produktus. Liesas pienas iki 3 metų nerekomenduojamas."
Beje, SM pradiniame puslapyje yra straipsnis, kuriame vienareikšmiškai rekomenduojama gerti mišinius. Man tik įdomu, kodėl sūlomas
būtent Similac?

(ir dar tokia graži, spalvota fotografija įdėta - turbūt kad gerai įsimintum ir parduotuvėje nesusimaišytum

)