Įkraunama...
Įkraunama...

Patarkit: pienas ar mišinukas?

QUOTE(gitulia @ 2011 01 24, 19:47)
Abejojat misinuku kokybe, o 1 proc. pirktinio pieno kokybe nesuabejojat? Pasitikit 100 proc.?

Ne, 1 proc. net sau neperku. Tik paminejau, jog toks yra.
Ne reklamuoju, ne rekomenduoju, tiesiog, kad is kalbos isejo. Mes pasirinkome Zemaitijos piena, ta, kuris yra plastikiniuose, skaidriuose buteliuose, 2,5 riebumo. Zaliu dangteliu. Tiesiog jis mums pasirode skaniausias, o ir musu gydytoja jam pritare.
Kiekvienas vaikas yra skirtingas. Vieni ko netoleruoja, kitiems pilvukas nepriima, o treti alergiski. Kiekvienam savo.
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2011 01 20, 23:49)
Na ko gero, kad "negramatna"  g.gif Jei paziuretum ka pardavime turi PVZ Aptamil. Tai rastum misini 1+ - skirta nuo vieneriu metu, rastum ir 2+, t.y. skirta nuo 2 metu.

Butent toki ir vartojam thumbup.gif Seip pati jau 4 metai kaip persikelem is Siauliu (miesto biggrin.gif ) i kaima, ir zinokit "apsilus" cia kojas, tikrai nedrystu pirkti is vietiniu piena (KAIMISKA, BOBUUUUTES), nes matau, kaip vasara, kai muses zyzia aplink karves, eina ta bobute ir purskia karve "dichlofosu" ir tesmeni taip pat, kaip katinai subege vos ne krenta i ta pieno kibirus ji lakdami doh.gif Nu zodziu, daug galeciau pasakoti... Beje, ta pienuka, beveik visi vietiniai sekmingai priduoda i pienine doh.gif
QUOTE(Greta_1204 @ 2011 01 23, 22:40)
sutinku, yra misiniai nuo 1metu, maniskis geria Semper, ir esam tuo patenkinti, nes tikrai nemanau, kad karves piene yra tokiu vitaminu kaip misinuke, o pasakymas, kad mus maitino, na zinote, dabar 21 amzius  mirksiukas.gif daug ka darome kitaip smile.gif

drinks_cheers.gif ir tame XX amziuje ir zolyte svaresne buvo ir vandenukas ir oras, to pasekoje ir pienukas svaresnis buvo, beje karvytes tada tokiu antibiotiku ir vakcinu negaudavo
QUOTE(1juraciukas @ 2011 01 24, 12:14)
* Gali buti, tiesiog net neziurejau ir nesiruosiau. Cia meno nuomone, kurios niekam nepersu.

** O del visu kitu vitaminu....Verdame darzovienes, koses, sriubytes..... vitaminu gauna i valias  tongue.gif
drinks_cheers.gif

* Tai kam tada rasyti, jei net "nerauki" tame klausime (ko yra, kokiu yra ir pan.) g.gif ?
** Darzoves ir prekybcentriuose perkate mirksiukas.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo citroen: 25 sausio 2011 - 23:28
QUOTE(citroen @ 2011 01 26, 00:27)
Butent toki ir vartojam  thumbup.gif  Seip pati jau 4 metai kaip persikelem is Siauliu (miesto  biggrin.gif  ) i kaima, ir zinokit "apsilus" cia kojas, tikrai nedrystu pirkti is vietiniu piena (KAIMISKA, BOBUUUUTES), nes matau, kaip vasara, kai muses zyzia aplink karves, eina ta bobute ir purskia karve "dichlofosu" ir tesmeni taip pat, kaip katinai subege vos ne krenta i ta pieno kibirus ji lakdami  doh.gif  Nu zodziu, daug galeciau pasakoti... Beje, ta pienuka, beveik visi vietiniai sekmingai priduoda i pienine  doh.gif

drinks_cheers.gif  ir tame XX amziuje ir zolyte svaresne buvo ir vandenukas ir oras, to pasekoje ir pienukas svaresnis buvo, beje karvytes tada tokiu antibiotiku ir vakcinu negaudavo

* Tai kam tada rasyti, jei net "nerauki" tame klausime (ko yra, kokiu yra ir pan.) g.gif  ?
** Darzoves ir prekybcentriuose perkate  mirksiukas.gif  ?

nu aisku , kai pamatei kaip tas karvytes augina ir purskia , tai fantazija atsoko duoti pienuka. bet as pasikartosiu, ne visos moteris taip daro kas liecia auginamas karvytes. mes pvz turime moteriske, kuri karvyte laiko del malonumo o ne del pridavimo i pienine ar biznio. tai pas ja ta karvyte svarut svarutele, nera ten jokiu skiepiu ar purskimu diklofosais, tiesioj ji labai naturali. cia gal daugiau kaip kam pasiseka rast toki zmogu. o kaime tai sutinku , kad tokia situacija, kaip minejote.
bet gi yra visokiu zmoniu ir poziuriu i tai.
o kas liecia misiniukuose vitaminu, tai manau tokiems vaikiukams kas nutaru tas ir yra geriausias vitaminas, o ne sinteniniai papildai, aiksu kai buna visokiu situaciju tenka duoti ir sintetiniu.
Atsakyti

* Tai kam tada rasyti, jei net "nerauki" tame klausime (ko yra, kokiu yra ir pan.) g.gif  ?

* As rasiau kaip as darau, o ne mokiau kazka. Parasete, kad tokie yra ir aciu, ko cia puolates?
Juk kiek yra temu kur zmones ko klausia, nezino-ko , praso patasimo, jiems graziai atsakote o cia pagatavi akis isdraskyti. Gal as ka izeidziau?

**darzoves uzsiauginu as pati, savo darzelyje specialiai del vaiku padarytame. (kol neturejau savo-mociute augino, senelis cpecialiai net triusius del anuku augino).

*** O mamytes, kurios 3 metuku vaikui vis dar tik misinuka perka, jos ir tyreles tik pirktines prekybos centre pirktas duoda? Ar visgi kanors pacios perka, augina, gamina?
Juk jei jau pradedame kalbeti apie tai, kaip mociutes karves dichlofosais purskia, ar kuo ten tuos tesmenis tepa, tai tada paziurekime ir kokia zole jos eda, bei kuo purskiami grudai is kuriu kepa duona, bei verda koses. Apie mesa, vistiena..... Visur rasime visokio brudo. Deja, ziauru verysad.gif
Bec cia ne ta tema, kalbame apie piena.
Atsakyti
QUOTE(Sellija @ 2011 01 17, 18:15)
Jei kalbam dėl pieno ir mišinuko, tai turbūt 90 proc. gydytojų kalba, kad vaikui iki 3 m. tik mišinukas turėtų būti duodamas. Jei dėl pieno produktų, tai varškė nelabai rekomenduojama taip pat iki  3 m., o kefyras ir jogurtas - prašom, bet papildyti, ne pakeisti. O dėl mišinuko sintetinis jis ar ne, tai gyd. vėgi sako, kad natūralus, t.y. apdorotas/perdirbtas pats karvės pienas.
Sakau "gyd. sako", nes pati neturiu kompetencijos spręsti, kaip yra iš tikrųjų...

Taip taip, labai daug gydytoju kalba ir apie tai, kad skiepytis dabar nuo visko reikia. Koki skiepa tik sukure-puolam skiepytis.
Kiek bendravau su vaiku gydytojais, nei vienas MAN nepasake, kad iki 3 metu vaikui tik misinukai. Tai del tu 90 proc. abejoju. O ir varskyte mums liepe duoti jau metuku sulaukusiam vaikiukui. Valge abu mano vaikai ir pilvukai nesiskunde unsure.gif
Taip, kad kiek zmoniu-tiek nuomoniu.

QUOTE(1juraciukas @ 2011 01 24, 11:14)
Gali buti, tiesiog net neziurejau ir nesiruosiau. Cia meno nuomone, kurios niekam nepersu.
Nenustebciau, kad kur atsirastu misinukas ir 5-eriu metu vaikams. Nes jei yra vartotojas, butinai atsiras ir preke. Bet kaip bebutu liudna, sutinku su beko, bijau, kad tie misinukai nera daug sveikesnis produktas nei pienukas. O kadangi vaikutis jau gauna daug kitokio maisto,......, tas pienukas bei kiti pieno produktai,  gaunasi tik kaip kalcio saltinis o ne pagrindinis maistas.
Perkame parduotuvese pienuka. Yra 1proc. riebumo, 2,5 proc. riebumo. Jo tikrai nebereikia skiesti. Gydytojas rekomendavo tam tikra pienuka, ji dar karta (del savo pacios ramumo) pakaitindavau specialiame puode) ir ramiai, skaniai gereme. Turguje pirkti....nedrysau, o ir pati nelabai megstu kaimisko pieno, zinok kiek ten ji skiesti  unsure.gif Tad susilaikiau.
O del visu kitu vitaminu....Verdame darzovienes, koses, sriubytes..... vitaminu gauna i valias  tongue.gif
drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif
Del pieno ir misinuko sveikumo. Na gerai, pienas musiskis yra ne visai svarus, bet tada pasakykite man prasau is kokiu svariu dalyku gaminamas misinukas???? Kiek visko dirbtinio, nenaturalaus.... man rodos cia gaunasi 1:1
Apie misinuku kokybe ne kuo maziau yra kalbama, rasoma nei apie piena. Kiek nustatoma pazeidimu, kenksmingu medziagu misinukuose..... o kiek nutylima? Visko ir neissiaiskinsi. Bet as drysiu abejoti misinuku pranasumu.

Deja deja, abu mano vaikiukai nuo pat gimimo buvo maitinami misinukais, man nebuvo is ko rinktis. Aisku, kol kudikeliai buvo, ne nemaniau apie karves piena, bet kai sukako 1 metukai, po truputi pradejau pratinti prie paprasto pienuko, ir zinote, patys vaikai man parode ko jie labiau nori. Misinuko jie patys atsisake. O pienuka gere su malonumu. Tad manau, kad reikia paziureti ir ka vaikai mieliau geria. Jei jis nepriima karves pieno, vadinasi jam jis ir netinka. O jei skaniai geria ir nera jokiu problemu su virskinimu.....

O tie misinukai, tyreles ...aisku, kad gamintojai suinteresuoti parduoti savo produkcija ir kuo ilgiau, tai ir kuria produktus. Yra paklausa-bus pasiula. Prie ko pratinsime savo vaikus tik nuo musu priklauso. As manau, kad tu pakaitalu bei dirbtiniu gaminiu musu gyvenime ir taip pakankamai yra ir bus. O gydytojai...ech, jau kaip as jais paskutiniu metu nusivylusi verysad.gif
Jie patys tarpusavyje nesutaria ir dar zmones klaidina. Jie ir sveikam suaugusiam zmogui ta misinuka ikistu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kacaraba: 26 sausio 2011 - 11:05

Na para64 žmogus, kad jai neteko matyti, kas čia tokio? Ko čia dabar "Nerauki".... Ar pačios labai viską "raukiat" ? Kokios draugiškos esate doh.gif
Štai ir pasitark. Kaip kokį kvailą klausima užduodi, tai visos puola aiškinti, patarinėti, mokyti..... o jei ka ne taip parašai-tai akmenimis užmėto doh.gif

Bet tikrai idomu. Kaip tada su tom košytem? Jei jau mišinukus 3 metų vaikui kišate, kaip su tyrelėmis?
Suprantu 0-1 mėn., 1-1.5 metukai, o vyresni, pav.mūsų šeimoje 3 metų vaikas valgo tą patį maistą su visa šeima, atskirai jam negaminama. Mūsų šeima žiūri ką valgo. Gaminame cikloninėje krosnelėje, Zepterio puoduose, gariname, naudojame tik natūralius prieskonius . Nekišam "sasyskų", picų ir kitų , panašių, ne vaikiškų patiekalų. Valgo vaikai ir viskas jiems gerai.
Gerai, kai mamos turi laiko gaminti vaikui atskirai, nereikia nei i darba lekti niekur, o jei mamos gyvenimas kitoks????
Aplamai, kokia tai pikta tema verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ėtaruj: 26 sausio 2011 - 12:34
Aš asmeniškai vadovaujuosi medikų patarimais - jeigu yra galimybė, iki 2 metukų vaikiukams rekomenduojamas mišinukas smile.gif
Atsakyti
Maždaug nuo metukų, gal kokiu mėnesiuku vėliau- ir naminis, ir pirktinis. kaip ir kiti pieno produktai smile.gif
Atsakyti
Mes geriam Aptamil 1+, ir manau gersim iki 2 metukų. Beje, darau košytes ir dribsnius su pirktiniu pienu, kurios taip pat yra mėgiamos ax.gif
Atsakyti
Maniskiui 1,8m parduotuves pienui sako NE, vos tik ji pamato. Apgautas
paragauja, purtosi, vartojam aptamil nuo 1m. ax.gif
Atsakyti
Ačiū Dievui, kad nereikėjo tų mišinių (vis dar valgom MP ir dar valgysim... kol sumąstysim naktį miegot ramiai ir "nesiprašyt" šalia papyčio).
Aš asmeniškai esu visom keturiom už natūralų pieną savo vaikui, o ne dirbtinį ale sveiką vitaminų kratinį doh.gif juo labiau, kuomet jis pagal amžių vaikui nėra būtinas (pateisinu mišinukus tik tuomet, kai nėra kuo kūdikėlio maitinti), bet kad metų sulaukusiam vaikučiui dar kišti mišinį... nu jau ačiū ačiū aš tiem gigantam mišinių gamintojam nieko neskolinga, kad sėkmingai milijonus padėčiau krauti doh.gif jie ir taip puikiai lošia iš patikliųjų cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta_1204 @ 2011 01 23, 21:40)
sutinku, yra misiniai nuo 1metu, maniskis geria Semper, ir esam tuo patenkinti, nes tikrai nemanau, kad karves piene yra tokiu vitaminu kaip misinuke, o pasakymas, kad mus maitino, na zinote, dabar 21 amzius  mirksiukas.gif daug ka darome kitaip smile.gif

aš galvočiau, kad pagrindinius vitaminus 1 metų vaikas turėtų gauti iš mėsos/žuvies/daržovių/kruopų, o pienas ar mišinukas turėtų eiti tik kaip gėrimas, lengvas rytinis/vakarinis maistas ir pan.

Juk jei pvz. aš beveik nieko nevalgysiu, bet vartosiu pilną vitaminų ir papildų kompleksą, juk nereikš, kad esu sveika ir mano organizmas yra aprūpintas visais vitaminais? smile.gif

Atsakyti