QUOTE(Sellija @ 2011 01 17, 18:15)
Jei kalbam dėl pieno ir mišinuko, tai turbūt 90 proc. gydytojų kalba, kad vaikui iki 3 m. tik mišinukas turėtų būti duodamas. Jei dėl pieno produktų, tai varškė nelabai rekomenduojama taip pat iki 3 m., o kefyras ir jogurtas - prašom, bet papildyti, ne pakeisti. O dėl mišinuko sintetinis jis ar ne, tai gyd. vėgi sako, kad natūralus, t.y. apdorotas/perdirbtas pats karvės pienas.
Sakau "gyd. sako", nes pati neturiu kompetencijos spręsti, kaip yra iš tikrųjų...
Taip taip, labai daug gydytoju kalba ir apie tai, kad skiepytis dabar nuo visko reikia. Koki skiepa tik sukure-puolam skiepytis.
Kiek bendravau su vaiku gydytojais, nei vienas MAN nepasake, kad iki 3 metu vaikui tik misinukai. Tai del tu 90 proc. abejoju. O ir varskyte mums liepe duoti jau metuku sulaukusiam vaikiukui. Valge abu mano vaikai ir pilvukai nesiskunde
Taip, kad kiek zmoniu-tiek nuomoniu.
QUOTE(1juraciukas @ 2011 01 24, 11:14)
Gali buti, tiesiog net neziurejau ir nesiruosiau. Cia meno nuomone, kurios niekam nepersu.
Nenustebciau, kad kur atsirastu misinukas ir 5-eriu metu vaikams. Nes jei yra vartotojas, butinai atsiras ir preke. Bet kaip bebutu liudna, sutinku su
beko, bijau, kad tie misinukai nera daug sveikesnis produktas nei pienukas. O kadangi vaikutis jau gauna daug kitokio maisto,......, tas pienukas bei kiti pieno produktai, gaunasi tik kaip kalcio saltinis o ne pagrindinis maistas.
Perkame parduotuvese pienuka. Yra 1proc. riebumo, 2,5 proc. riebumo. Jo tikrai nebereikia skiesti. Gydytojas rekomendavo tam tikra pienuka, ji dar karta (del savo pacios ramumo) pakaitindavau specialiame puode) ir ramiai, skaniai gereme. Turguje pirkti....nedrysau, o ir pati nelabai megstu kaimisko pieno, zinok kiek ten ji skiesti

Tad susilaikiau.
O del visu kitu vitaminu....Verdame darzovienes, koses, sriubytes..... vitaminu gauna i valias
Del pieno ir misinuko sveikumo. Na gerai, pienas musiskis yra ne visai svarus, bet tada pasakykite man prasau is kokiu svariu dalyku gaminamas misinukas???? Kiek visko dirbtinio, nenaturalaus.... man rodos cia gaunasi 1:1
Apie misinuku kokybe ne kuo maziau yra kalbama, rasoma nei apie piena. Kiek nustatoma pazeidimu, kenksmingu medziagu misinukuose..... o kiek nutylima? Visko ir neissiaiskinsi. Bet as drysiu abejoti misinuku pranasumu.
Deja deja, abu mano vaikiukai nuo pat gimimo buvo maitinami misinukais, man nebuvo is ko rinktis. Aisku, kol kudikeliai buvo, ne nemaniau apie karves piena, bet kai sukako 1 metukai, po truputi pradejau pratinti prie paprasto pienuko, ir zinote, patys vaikai man parode ko jie labiau nori. Misinuko jie patys atsisake. O pienuka gere su malonumu. Tad manau, kad reikia paziureti ir ka vaikai mieliau geria. Jei jis nepriima karves pieno, vadinasi jam jis ir netinka. O jei skaniai geria ir nera jokiu problemu su virskinimu.....
O tie misinukai, tyreles ...aisku, kad gamintojai suinteresuoti parduoti savo produkcija ir kuo ilgiau, tai ir kuria produktus. Yra paklausa-bus pasiula. Prie ko pratinsime savo vaikus tik nuo musu priklauso. As manau, kad tu pakaitalu bei dirbtiniu gaminiu musu gyvenime ir taip pakankamai yra ir bus. O gydytojai...ech, jau kaip as jais paskutiniu metu nusivylusi
Jie patys tarpusavyje nesutaria ir dar zmones klaidina. Jie ir sveikam suaugusiam zmogui ta misinuka ikistu.