Įkraunama...
Įkraunama...

Patarkit: pienas ar mišinukas?

kiek žmonių tiek nuomonių ax.gif na taip ir turi būti smile.gif
aš pati užaugus nuo pirmų mėnesių su parduotuviniu karvės pienuku, o tai dar tarybiniai laikai buvo, na ir ką sveika gyva, sveikata nesiskundžiu, dantimis irgi, nors abejoju, kad mama valydavo dantukus kiekvieną vakarą unsure.gif
aš mažylę maitinau iki pusantrų metukų, nors jau nuo metukų košytes vis karts nuo karto pagardindavau karvės pienuku iš kaimo, o parduotivinio gavo kai pirmą kartą savaitgaliui liko su tėte, pirmom dienom išgerdavo daugiau kaip po litrą pienuko, jai tiko ir patiko, tad nieko nematau blogo aš tame pienuke, žinoma jei galvoti apie tai, kad čia kažkafda buvo reportažai apie naudojamus antibiotikus pienuke, tai nedžiugina, bet tie milteliai mano manymu chemijų chemija, tik visi labai suinteresuoti, kad būtų didesni pardavimai, tame tarpe ir gydytojai-čia jau gryna politika-čia tik mano vienos nuomonė, bet aš ja vadovaujuosi rolleyes.gif
beje dėl vakarinio mėgavimosi pienuku, tai ne taip kenksminga dantukams, kaip mišinukas-čia jau ir gydytojai tą patį sako, nes aš pavyzdžiui nematau jokios išeities išvalyti vaikui dantukus, jei jis gerdamas pienuką užmiega, negi žadinsi miegantį vaikelį schmoll.gif
o visumoj, tai visuomet stengiuosi duoti naminį, kad ir riebesnį pienuką vaikui, nes žinau ką duodu, ir dar daug ko iš tokio pienuko galim pasidaryti, pavyzdžiui labai skanią varškytę, kuriai net nėra lygių, jokiai "miau" ar kitokiai, į kurias net nežiūrim schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(viola78 @ 2011 10 18, 13:01)
kiek žmonių tiek nuomonių ax.gif na taip ir turi būti smile.gif
aš pati užaugus nuo pirmų mėnesių su parduotuviniu karvės pienuku, o tai dar tarybiniai laikai buvo, na ir ką sveika gyva, sveikata nesiskundžiu, dantimis irgi, nors abejoju, kad mama valydavo dantukus kiekvieną vakarą unsure.gif
aš mažylę maitinau iki pusantrų metukų, nors jau nuo metukų košytes vis karts nuo karto pagardindavau karvės pienuku iš kaimo, o parduotivinio gavo kai pirmą kartą savaitgaliui liko su tėte, pirmom dienom išgerdavo daugiau kaip po litrą pienuko, jai tiko ir patiko, tad nieko nematau blogo aš tame pienuke, žinoma jei galvoti apie tai, kad čia kažkafda buvo reportažai apie naudojamus antibiotikus pienuke, tai nedžiugina, bet tie milteliai mano manymu chemijų chemija, tik visi labai suinteresuoti, kad būtų didesni pardavimai, tame tarpe ir gydytojai-čia jau gryna politika-čia tik mano vienos nuomonė, bet aš ja vadovaujuosi rolleyes.gif
beje dėl vakarinio mėgavimosi pienuku, tai ne taip kenksminga dantukams, kaip mišinukas-čia jau ir gydytojai tą patį sako, nes aš pavyzdžiui nematau jokios išeities išvalyti vaikui dantukus, jei jis gerdamas pienuką užmiega, negi žadinsi miegantį vaikelį schmoll.gif
o visumoj, tai visuomet stengiuosi duoti naminį, kad ir riebesnį pienuką vaikui, nes žinau ką duodu, ir dar daug ko iš tokio pienuko galim pasidaryti, pavyzdžiui labai skanią varškytę, kuriai net nėra lygių, jokiai "miau" ar kitokiai, į kurias net nežiūrim schmoll.gif

Nemanau, kad Jus uzaugote ant parduotuvinio pienuko, tokio, koks yra dabar smile.gif Anksciau tarybiniais laikas vaikams buvo spec. linija ir spec. parduotuves, kuriose galima buvo nusipirkti pienuko, varskytes, kefiro padaryto speciliai kudikiams. Antras dalykas, kazkodel niekas nesusimasto kodel musu kartos zmones visi istysai serga hipertonija, osteoporoze, 2 tipo cukriniu diabetu g.gif Viena is priezasciu drusku ir baltymu perteklius. Tas perteklius ir atsiranda vartojant, aisku ne tik karves piena, bet ir kitus vaikisko organizmo poreikiams nepritaikytus produktus smile.gif Visos sios lygos atsiranda del netinkamo gyvenimo budo, kuri pradedame diegti nuo pat vaiko gimimo. Vietoj to, kad duoti naturalu mamos piena, kisame jam misinukus, o paskui nuo metuku pereiname prie karves pieno. Is viso musu tauta vartoja per daug karves pieno riebalu. Todel pratinti vaika prie naturalaus riebaus karves pieno yra gyvybiskai pavojunga (hiperbolizacija, bet taip jau yra). Kai ligos mus uzklupsta perkopus 40 metu nesusiejame tai su pripratimu valgyti daug riebalu ir baltymu smile.gif Sutinku, kad varskyte is naturalaus pieno zymiai geresne ir skanesne, negu miau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2011 10 19, 11:49)
Nemanau, kad Jus uzaugote ant parduotuvinio pienuko, tokio, koks yra dabar smile.gif  Anksciau tarybiniais laikas vaikams buvo spec. linija ir spec. parduotuves, kuriose galima buvo nusipirkti pienuko, varskytes, kefiro padaryto speciliai kudikiams.  Antras dalykas, kazkodel niekas nesusimasto kodel musu kartos zmones visi istysai serga hipertonija, osteoporoze, 2 tipo cukriniu diabetu  g.gif  Viena is priezasciu drusku ir baltymu perteklius. Tas perteklius ir atsiranda vartojant, aisku ne tik karves piena, bet ir kitus vaikisko organizmo poreikiams nepritaikytus produktus smile.gif Visos sios lygos atsiranda del netinkamo gyvenimo budo, kuri pradedame diegti nuo pat vaiko gimimo. Vietoj to, kad duoti naturalu mamos piena, kisame jam misinukus, o paskui nuo metuku pereiname prie karves pieno. Is viso musu tauta vartoja per daug karves pieno riebalu. Todel pratinti vaika prie naturalaus riebaus karves  pieno  yra gyvybiskai pavojunga (hiperbolizacija, bet taip jau yra). Kai ligos mus uzklupsta perkopus 40 metu nesusiejame tai su pripratimu valgyti daug riebalu ir baltymu smile.gif Sutinku, kad varskyte is naturalaus pieno zymiai geresne ir skanesne, negu miau  smile.gif

o tai kaip su mūsų seneliais proseneliais, juk jie irgi su karvės pienuku užaugę, aišku tuometu naminiu, bet tikrai riebiu
kad mūsų vartojimas pasikeitęs, tai niekas nesiginčys manyčiau, bet kai pasirinkimas kyla tarp mišinio ar karvės pieno, tai aš visom už karvės pieną, žinoma aš nesuprantu tų mamyčių kurios savo noru atsisako maitinti krūtimi ir maitina savo vaikučius mišinukais, aš tokia nesijaučiu, žinoma, gal galėjau ir daugiau nei pusantrų metų maitinti, bet kai vaikas 24val per parą kybo tik ant (.) tai jau nepasisotinimo klausimas o prisirišimo mirksiukas.gif
kaip ir sakiau, kiek žmonių tiek nuomonių ir diskusijos be krašto be galo 4u.gif
Atsakyti
Tikrai be galo be krasto. Su proseneliais negalime lyginti, nes pasikeite gyvenimas 360 laipsniu. Proseneliu maistas buvo naturalus, be chemijos. Jie posnikavo, daug dirbo fizini darba. riebus pienas buvo beveik vienintelis riebalu saltinis. Mesa valge tikrai ne kiekviena diena smile.gif O dabar mes per diena tiek visko prisivalgome, kad net baisu. Jei nenorime virsti Amerikonais reiketu susimastyti ir nepratinti vaiko prie riebumo smile.gif Tada as jau geriau uz parduotuves piena, negu is po karves smile.gif O siaip misinukuose tos hemijos tiek pat kaip ir visose kituose produktuose, kuriuos megstame vartuoti smile.gif Graudu, bet nuo jos jau sudetinga pabegti
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2011 10 20, 08:41)
Graudu, bet nuo jos jau sudetinga pabegti

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mažąją maitinau iki1m1men,poto pabandžiau duoti pieno,bet matyt nepatiko schmoll.gif ,žiaugčiodavo verysad.gif iki apsivėmimo.Nieko neliko kaip pradėti duoti mišinuką.pusė metų gėrė mišinuką,bet vis bandydavau duoti pieno,bet veltui,kol vieną kart draugė pasakė,kad i pieną įdėčiau šiek tiek cukriuko.
Pabandžiau taip kaip draugė patarė ir tai ne iš karto suveikė,gal po kokių 6 kartų bandymo. Tai tokį pienuką pradėjo gert nuo 1m8men.
Dabar mano mažajai 2m.2men geriam pasaldintą pieną,kitokio net neima,o jei paragauja tai pasako jog nekanu įdėk cukjaus.
Kas geriau mišinukas ar pienas net negaliu pasakyti,manau,kad ir tas ir tas yra neblogai tiesiog viskas priklauso nuo finansinės padėties.
Jei turėsiu pakankamai pinigėlių tai pirksiu mišinuką ir duosiu vaikučiui iki 3 metų,įsitykindama,kad vaikučiui tik mišinukas pats geriausias. Na o jei neturėsiu pakankamai pinigėlių tai duosiu pienuką ir taip pat būsių įsitikinusi,kad tik pienukas pats geriausias thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(okse0711 @ 2011 10 21, 08:14)

Jei turėsiu pakankamai pinigėlių tai pirksiu mišinuką ir duosiu vaikučiui iki 3 metų,įsitykindama,kad vaikučiui tik mišinukas pats geriausias. Na o jei neturėsiu pakankamai pinigėlių tai duosiu pienuką ir taip pat būsių įsitikinusi,kad tik pienukas pats geriausias thumbup.gif .

mes geriam tutteli3, ir paskaičiavus stiklinės savikainą, kaina yra gal net mažesnė nei pieno, taip kad ne finansuose esmė smile.gif
Atsakyti
Maniskiui labai patinka pienas, gal net labaiu nei misinukas, bet duodam karta misinuka ir karta piena.
Atsakyti
[quote=Ksesanko,2011 10 20, 09:41]
Tikrai be galo be krasto. Su proseneliais negalime lyginti, nes pasikeite gyvenimas 360 laipsniu. Proseneliu maistas buvo naturalus, be chemijos. Jie posnikavo, daug dirbo fizini darba. riebus pienas buvo beveik vienintelis riebalu saltinis. Mesa valge tikrai ne kiekviena diena smile.gif O dabar mes per diena tiek visko prisivalgome, kad net baisu. Jei nenorime virsti Amerikonais reiketu susimastyti ir nepratinti vaiko prie riebumo smile.gif Tada as jau geriau uz parduotuves piena, negu is po karves smile.gif O siaip misinukuose tos hemijos tiek pat kaip ir visose kituose produktuose, kuriuos megstame vartuoti smile.gif Graudu, bet nuo jos jau sudetinga pabegti
[/quote

Pasisakysiu šioje vietoje smile.gif Kiekvienos karvės pienas skirtingas, vienos gali būti 2 proc. riebumo, kitos net 5 proc. čia jau reikia žiūrėti. O parduotuvinis pienas šiais laikais tikrai nelygus "tarybinių laikų" pienui, nes anksčiau pieną tiesiog pasterizuodavo ir skiesdavo, o dabar iš pieno daro pieno milteliu, o iš miltelių vėl pieną, na panašiai kaip ir mišinukus vaikams. O dėl riebalų, tai tikrai ne čia mamos ieškote problemos. Daug kenksmingiau yra fizinio aktyvumo stoka, užterštas oras, sintetiniai vitaminai. Su saiku viskas gerai ir kuo daugiau fizinio aktyvumo smile.gif
O dėl chemijos, tai neužauginsite vaiko steriliai, juk leisite į darželį, mokyklą, o tada ir gaus jis tos "chemijos" norite Jus ar ne verysad.gif
Atsakyti

ne tik, kad karvė karvei nelygu, bet ir babukas (kuris jį pamelžia) babukui, kadangi didžiąją gyvenimo dalį praleidau kaime, puikiai žinau kokių apsileidusių babukų yra, ir kuo toliau tuo labiau, todėl aš jau geriau vaikui duosiu mišinuką, nei neaišku iš kokio babuko pirktą pieną, pažiūrėtumėte į kokius kibirus jį melžia, arba per kokį sietelį jį košia, kadangi pardavimui pienas į šaldytuvą netelpa tai kokiose kamarose jį laiko, manau daug atkristų tų natūralisčių doh.gif ir dar ar žinojot, jog per karvės pieną galima erkiniu encifalitu užsikrėst, jei karvei užsikrėtusi erkė ikanda? arba manote svarbu babukui, kad jos karvė sirgo ir buvo vartojami antibiotikai (kas dažnai tikrai pasitaiko) o ji tą pieną ne pylė lauk, o iš jo uždirbo pinigus?
Atsakyti
QUOTE(elelele @ 2011 10 28, 07:38)
ne tik, kad karvė karvei nelygu, bet ir babukas (kuris jį pamelžia) babukui, kadangi didžiąją  gyvenimo dalį praleidau  kaime, puikiai žinau kokių apsileidusių babukų yra, ir kuo toliau tuo labiau, todėl aš jau geriau vaikui duosiu mišinuką, nei neaišku iš kokio babuko pirktą pieną, pažiūrėtumėte į kokius kibirus jį melžia, arba per kokį sietelį jį košia, kadangi pardavimui pienas į šaldytuvą netelpa tai kokiose kamarose jį laiko, manau daug atkristų tų natūralisčių doh.gif  ir dar ar žinojot, jog per karvės pieną galima erkiniu encifalitu užsikrėst, jei karvei užsikrėtusi erkė ikanda? arba manote svarbu babukui, kad jos karvė sirgo ir buvo vartojami antibiotikai (kas dažnai tikrai pasitaiko) o ji tą pieną ne pylė lauk, o iš jo uždirbo pinigus?

drinks_cheers.gif
Atsakyti
siaip rasoma, kad parduotuvinio pienuko iki berods 3 metuku nepatartina duoti,nes jis ir suaugusiam ne labai rekomenduojamas, jis tiesiog rugsta patekes i organizma, geriau kefyras, nes jis jau suruges. bet aisku yra isimciu.zinau mamyte kuri dave parduotuvini savo puses metuku kudikiui ir nieko.as tai uz misinuka smile.gif
Atsakyti