Nekeptas labai skanus
TORTAS SU VYSNIOMIS
3 pakeliai forminiu sausainiu
1 stikline pieno
Kremui
200 g varskes
200 g grietineles
100 g sviesto
100 g cukraus
1 litr vysniu be kauliuku
400 g juodo sokolado
4-5 saukstai pieno
Papuosimui
vysniu,
cukraus pudros
Kremui issukti kambario temperaturos sviesta. Isplakti grietinele, deti i ja cukru, plakti, mase sudeti i sviesta, ismaisyti (viska darau mikseriu-taip lengviau). Deti varske ir ismaisyti. Jei varske stambiais gabaliukais, reiktu pertrinti per sieteli.
Sausainius pamirkyti piene (kad truputi sudrektu, bet kad neistiztu) . Ant folijos lapo ar sviestinio popieriaus lapo dviem eilem deti sausainius. Aptepti kremu, i kuri ispausti vysnias. Ant virsaus deti sausainius (vel 2 eilem), tepti kremu. Vel sausainiai, vel kremas, vel sausainiai, vel kremas. Tuomet vel ant kremo deti vysnias. Sudeti paskutine sausainiu eile, tepti kremu.
1 val deti i saldytuva.
Puodelyje istirpinti sokolada su pienu ir aptepti torta. Puosti vysniomis, cukraus pudra.
Gaunasi skanus torciukas, gaila, neturiu nuotraukos
Nu visai be reikalo as cia uzklydau...be reikalo. Tiek valios pastangu dabar reikes, kad susilaikyti nuo pagundos pasmaguriauti... Bandau mesti svori
QUOTE(Vilniete @ 2007 11 30, 20:50)
Nu visai be reikalo as cia uzklydau...be reikalo. Tiek valios pastangu dabar reikes, kad susilaikyti nuo pagundos pasmaguriauti... Bandau mesti svori
Na ir problemos
Suvalgei pyragėlį ir marš kiemo šluot! Nu, jei nėr kiemo, tai kaimynų mašinas iš po sniego atkasinėt.
Ir skanu, ir nauda, ir kaimynai dėkingi, ir kalorijos sudegintos. Tai kiek jau čia tų zuikių sušaudyta?
Siūlau dietinį aukščiau minėto pyrago receptą - vietoj sviesto ir grietinėlės su
cukrum ar uogiene - naudoju nulio proc riebumo lietuviska jogurta su vyšniom, ne
šokoladą, o kakavą verdu su liesu pienu trupučiu cukraus, sviestuko ir grietinės,
labai skanu, rekomenduoju, besilaikančioms dietos
cukrum ar uogiene - naudoju nulio proc riebumo lietuviska jogurta su vyšniom, ne
šokoladą, o kakavą verdu su liesu pienu trupučiu cukraus, sviestuko ir grietinės,
labai skanu, rekomenduoju, besilaikančioms dietos
QUOTE(Jurgine @ 2007 11 16, 22:07)
gal kas zino, kuo reikia pertepti vaflius? skonis kaip karameles. gal su kond. pienu kazkas?
As tai darau su isvirtu kondensuotu pienu. Visa bankute (neatidaryta!!) dedu i puoda su vandeniu ir verdu valanda-pusantros.Reiktu aisku nepamirsti apversti, kad vienas galas neususviltu labai Ir kai atausta, sutepu vafliukus, paslegiu, palaikau valandele. Gaunasi pasakiskai
QUOTE(papalike @ 2008 02 13, 17:53)
As tai darau su isvirtu kondensuotu pienu. Visa bankute (neatidaryta!!) dedu i puoda su vandeniu ir verdu valanda-pusantros.Reiktu aisku nepamirsti apversti, kad vienas galas neususviltu labai Ir kai atausta, sutepu vafliukus, paslegiu, palaikau valandele. Gaunasi pasakiskai
Apversti nereikia, nes vanduo visą virimo laiką turi būti apsėmęs skardinę ir verdamas uždengtas ant labai mažos ugnies, kad vos virtų. O atidaryti galima tik atvėsusį, nes kitaip šaus karšta srove ir apdegins.
QUOTE(Letunė @ 2008 02 13, 22:36)
Apversti nereikia, nes vanduo visą virimo laiką turi būti apsėmęs skardinę ir verdamas uždengtas ant labai mažos ugnies, kad vos virtų. O atidaryti galima tik atvėsusį, nes kitaip šaus karšta srove ir apdegins.
Na, as apverciu, net jei ir buna apsemta visa virimo laika. Nes kai keleta kartu viriau neapvertus, apacioj suvire iki tamsaus rudumo , o virsuje buvo normaliai...
O kad atausinti, manau ir taip savaime aisku
Sveikos mamytes .Turiu viena receptuka bet su konjaku KAVOS KREMAS SU KONJAKU reikes:8 s.zelatinos. 4 s.kavos. 120gr.cukraus. 2 pakeliai vanilinio cukraus. ziupsnelis druskos. 4s.knjako. 2/8l.grietineles. saldyti 1,2val. zelatina uzpilti saltu vandeniu ir isbrinkinti.Y nedidely inda ypilti 2/16l.vandens,suberti malta kava ir virti.kava perkosti y kita inda,puodely isplauti.Jame ismaisyti isbrinkinta zelatina,cukru,druska ir paruosta kava.Kaitinti maisant ant silpnos ugnies,kol istirps cukrus,druska ir zelatina.Supilti konjaka.Vesinti saltame vandenyje maisant kol prades tirsteti.Grietinele isplakti ir atsargiai sumaisyti su stingdancia mase.Krema supilstyi y indelius ir ystatyti y saldytuva.20min.pries tiekiant y stala krema isimti is saldytvo. SKANAUS
Sveiki,
mes labai megstam toki torta, daznai darau
reikia 2 pakeliu sausainiu (saldus traskieji sausainiai) pakelis 150g,
2 - 3 bananu,
indeli grietines 30% riebumo,
pakelis sviesto,
stikline cukraus
Cukru sumaisyti su grietine, bananus supjaustyti i gabaliukus, ideti sviesta, jis turi buti minkstas, kad galima butu ismaisyti, sausainiai. Viska ismaisyti, uzdengti pvx. kepimo popieriumi ir nakciai pastatyti i saldytuva. Ragaukit
mes labai megstam toki torta, daznai darau
reikia 2 pakeliu sausainiu (saldus traskieji sausainiai) pakelis 150g,
2 - 3 bananu,
indeli grietines 30% riebumo,
pakelis sviesto,
stikline cukraus
Cukru sumaisyti su grietine, bananus supjaustyti i gabaliukus, ideti sviesta, jis turi buti minkstas, kad galima butu ismaisyti, sausainiai. Viska ismaisyti, uzdengti pvx. kepimo popieriumi ir nakciai pastatyti i saldytuva. Ragaukit
As darau uobuoliu ir sausainiu pyraga , labai paprasta, reikia
2 pak.sausainiu (gaidelis ir pan)
4 uobuoliu.
Sausainius sulauzau smulkiai, du obuolius sutarkuoju burokine tarka, du kaip bulvems, viska gerai ismaisau, sukreciu i forma isklota celofanu gerai paspaudziu kad neliktu tarpu ir apkloju celofano krastais, tada dedu nakciai i saldytuva. Ryte isimu isvynioju ir pjaustau. Skanaus. man patinka nes nepersaldus
2 pak.sausainiu (gaidelis ir pan)
4 uobuoliu.
Sausainius sulauzau smulkiai, du obuolius sutarkuoju burokine tarka, du kaip bulvems, viska gerai ismaisau, sukreciu i forma isklota celofanu gerai paspaudziu kad neliktu tarpu ir apkloju celofano krastais, tada dedu nakciai i saldytuva. Ryte isimu isvynioju ir pjaustau. Skanaus. man patinka nes nepersaldus
QUOTE(Oresta3 @ 2008 03 01, 19:02)
As darau uobuoliu ir sausainiu pyraga , labai paprasta, reikia
2 pak.sausainiu (gaidelis ir pan)
4 uobuoliu.
Sausainius sulauzau smulkiai, du obuolius sutarkuoju burokine tarka, du kaip bulvems, viska gerai ismaisau, sukreciu i forma isklota celofanu gerai paspaudziu kad neliktu tarpu ir apkloju celofano krastais, tada dedu nakciai i saldytuva. Ryte isimu isvynioju ir pjaustau. Skanaus. man patinka nes nepersaldus
2 pak.sausainiu (gaidelis ir pan)
4 uobuoliu.
Sausainius sulauzau smulkiai, du obuolius sutarkuoju burokine tarka, du kaip bulvems, viska gerai ismaisau, sukreciu i forma isklota celofanu gerai paspaudziu kad neliktu tarpu ir apkloju celofano krastais, tada dedu nakciai i saldytuva. Ryte isimu isvynioju ir pjaustau. Skanaus. man patinka nes nepersaldus
O jis sustingsta?
Idomu cia,reikes kada pabandyti.
Obuolių ir sausainių pyragas liuks..... Darau jį gal nuo 10 metų....
Darom įvairiai,ir bliūde paslegiam ir maišelin sudedam...... man labiausiai patinka masę sukrėst maišelin..ir paslėgą palaikyt šaldytuve. Galima dadėt razinų -mano vaikam labai patinka...
Darom įvairiai,ir bliūde paslegiam ir maišelin sudedam...... man labiausiai patinka masę sukrėst maišelin..ir paslėgą palaikyt šaldytuve. Galima dadėt razinų -mano vaikam labai patinka...