Įkraunama...
Įkraunama...

Nekepti pyragai, pyragaičiai, tortai

Gal kuri žinot kokį deserto iš [B]kukurūzų, kondensuoto pieno ar irisų receptą[/B]. Čia turiu galvoj, tokį visai paprastutį, tik sumaišyt užšaldyt ir galima valgyt. Niekaip nerandu jokio recepto. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Antrininkė @ 2007 02 21, 11:15)
Gal kuri žinot kokį deserto iš [B]kukurūzų, kondensuoto pieno ar irisų receptą[/B]. Čia turiu galvoj, tokį visai paprastutį, tik sumaišyt užšaldyt ir galima valgyt. Niekaip nerandu jokio recepto. Ačiū

Va čia yra tas paprastusis receptas: kukuruzu pyragas. Dar turiu kažkurios forumietės receptuką:
Pakelis kukurūzų, pusė pakelio sviesto, irisiukų pakelis. Irisiukus su sviestu ištirpinti ir į tą masę suberti kukurūzus. išmaišyti, sukrėsti į formą, suspausti ir atvėsinti.

Aš pati bandžiau dar ir su "Karvutės" saldainiais. Irgi labai skanu essen.gif
Atsakyti
Merginos, kai darot nekeptus tortukus su želatina, kai kuriuose reikia želatinos miltelių. Kuo jie skiriasi nuo želatinos kristalėliais? ar niekuo nesiskiria? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnužė: 21 vasario 2007 - 21:58
QUOTE(dekoratyvine @ 2007 02 21, 20:31)
Va čia yra tas paprastusis receptas: kukuruzu pyragas. Dar turiu kažkurios forumietės receptuką:
Pakelis kukurūzų, pusė pakelio sviesto, irisiukų pakelis. Irisiukus su sviestu ištirpinti ir į tą masę suberti kukurūzus. išmaišyti, sukrėsti į formą, suspausti ir atvėsinti.

Aš pati bandžiau dar ir su "Karvutės" saldainiais. Irgi labai skanu  essen.gif


Ačiū, dekoratyvine. Kaip tik tokių ir ieškojau - paprasti bet super skanūs. 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2007 02 21, 21:48)
Merginos, kai darot nekeptus tortukus su želatina, kai kuriuose reikia želatinos miltelių. Kuo jie skiriasi nuo želatinos kristalėliais? ar niekuo nesiskiria? blush2.gif


Tai čia man rodos dažnai knygose nuo vertimo priklauso. Šiaip jau užsieniuose būna želatina lapeliais (reikia išbrinkinti), o į kremus dedasi toks standiklis - balti tokie milteliai, visad plakta grietinėlė ant pakelio nupaišyta būna.

Šiaip aš kai tortą darau tai perku želatiną ir žiūriu kokia ten proporcija ant pakelio būna parašyta, nes nevisa želatina būna vienodai standinanti.
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 17, 15:04)
Kadangi visiems labai patiko Citrininis tortas, tai padariau dar kartą smile.gif Tik šįkart su šokoladiniais sausainiais, į kuriuos įpyliau šaukštą romo, ir su braškėmis... rolleyes.gif Vietoje varškės dėjau "Mūsų" tepamą varškės sūrelį smile.gif

user posted image



wub.gif wub.gif
jau kaip skaniai atrodo, gal reikes savaitgali pasigaminti...
Atsakyti
o tas raudonas sluoksnis kas yra? zele?
Atsakyti
Nekeptas biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 05 11, 09:51)
Nekeptas  biggrin.gif

user posted image

..o kaip toki grozi isminkyt? g.gif prasom pamokyti tongue.gif
Atsakyti
Tortas su ananasais
user posted image
kremas:
1 pak. dr.oetcer zelatinos
150 g cukraus
175 g varskes vanilinio kremo
300 g bio naturalaus jogurto
400 g grietineles

dar reikes
biskvito
dzemo ar uogienes
ananasu (konserv)
vaisiu puosimui

zelatina istirpdau sultyse (5-6 sausktai). jogurta, varske ir cukru isplakame. isbrinkus zelatina dedame i mikrobange ir ant vidutinio karstumo pasildome 2 min. isemus i zelatinos ideli dedame sauksta jogurto, gerai ismaisome, tada dedame dar viena ir vel ismaisome..mase su keliais saukstais jogurto ir zelatinos pilame i bendra jogurto ir varskes mase ir gerai isplakame. imaisome atskirai isplakta grietinele.

ant dugno dejau biskvita (kepiau pati, bet galima ir pirkti)
biskvita istepiau apelsinu dzemu, galima bet kokiomis uogomis ar uogiene

supyliau kremo mase, pridejau daug ananasu gabaliuku ir papuosiau...

po 3 val. isemiau is saldytuvo

skanaus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo innguta: 15 gegužės 2007 - 07:09
QUOTE(irmulia @ 2007 05 11, 08:51)
Nekeptas  biggrin.gif

user posted image



Kiek čia guminukų... bigsmile.gif bigsmile.gif
Jei neklystu... ax.gif
Atsakyti
Reikes:
4 pokelių vaškės,
3 pokeliai sausainių (paprastų,pokeliuose),
cukraus pora šaukštų,
kavos pusanto šaukšto
1 pokelis(200 g) sviesto

Užsiplikome kava dubenėlyje ir paliekame ataušti.Kai atšals,nupilti,nes tirščių nereikia.Galima naudoti ir tirpią kavą. Sviestą išsukame su cukrumi ir dedame dalimis vaškę,gerai išmaišome.Dėti nedidelėmis dalimis,kad neliktų gumuliukų.
Sausainius(kiek reikia pimam sluoksniui) šiek tiek mirkome kavoje ir dedame ant paruoštos lentelės.Ant viršaus dedame vaškės kremą.Taip ir sluoksniuojame:sausainiai,varkė,sausainiai,varškė....
Ant viršaus galima užtarkuoti šokolado.

Ir į šaldytuvą.Aš pyragą ruošiu vakare,tai ryte jau galima valgyti.Visiškai nesijaučia vaškės.Tik varškės sluoksnis turi būti storesnis negu sausainių.Nes kitaip jausis sausainiai ir bus labai sausas pyragas.
Skanaus! thumbup.gif
Atsakyti