Gal kuri žinot kokį deserto iš [B]kukurūzų, kondensuoto pieno ar irisų receptą[/B]. Čia turiu galvoj, tokį visai paprastutį, tik sumaišyt užšaldyt ir galima valgyt. Niekaip nerandu jokio recepto. Ačiū
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(Antrininkė @ 2007 02 21, 11:15)
Gal kuri žinot kokį deserto iš [B]kukurūzų, kondensuoto pieno ar irisų receptą[/B]. Čia turiu galvoj, tokį visai paprastutį, tik sumaišyt užšaldyt ir galima valgyt. Niekaip nerandu jokio recepto. Ačiū
Va čia yra tas paprastusis receptas: kukuruzu pyragas. Dar turiu kažkurios forumietės receptuką:
Pakelis kukurūzų, pusė pakelio sviesto, irisiukų pakelis. Irisiukus su sviestu ištirpinti ir į tą masę suberti kukurūzus. išmaišyti, sukrėsti į formą, suspausti ir atvėsinti.
Aš pati bandžiau dar ir su "Karvutės" saldainiais. Irgi labai skanu
 
                
                                    
                
                Merginos, kai darot nekeptus tortukus su želatina, kai kuriuose reikia želatinos miltelių. Kuo jie skiriasi nuo želatinos kristalėliais? ar niekuo nesiskiria?  
                
                                    
                
                
                
             
                
                                    
                QUOTE(dekoratyvine @ 2007 02 21, 20:31)
Va čia yra tas paprastusis receptas: kukuruzu pyragas. Dar turiu kažkurios forumietės receptuką:
Pakelis kukurūzų, pusė pakelio sviesto, irisiukų pakelis. Irisiukus su sviestu ištirpinti ir į tą masę suberti kukurūzus. išmaišyti, sukrėsti į formą, suspausti ir atvėsinti.
Aš pati bandžiau dar ir su "Karvutės" saldainiais. Irgi labai skanu
Pakelis kukurūzų, pusė pakelio sviesto, irisiukų pakelis. Irisiukus su sviestu ištirpinti ir į tą masę suberti kukurūzus. išmaišyti, sukrėsti į formą, suspausti ir atvėsinti.
Aš pati bandžiau dar ir su "Karvutės" saldainiais. Irgi labai skanu

Ačiū, dekoratyvine. Kaip tik tokių ir ieškojau - paprasti bet super skanūs.
 
   
                
                                    
                QUOTE(Ugnužė @ 2007 02 21, 21:48)
Merginos, kai darot nekeptus tortukus su želatina, kai kuriuose reikia želatinos miltelių. Kuo jie skiriasi nuo želatinos kristalėliais? ar niekuo nesiskiria? 

Tai čia man rodos dažnai knygose nuo vertimo priklauso. Šiaip jau užsieniuose būna želatina lapeliais (reikia išbrinkinti), o į kremus dedasi toks standiklis - balti tokie milteliai, visad plakta grietinėlė ant pakelio nupaišyta būna.
Šiaip aš kai tortą darau tai perku želatiną ir žiūriu kokia ten proporcija ant pakelio būna parašyta, nes nevisa želatina būna vienodai standinanti.
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 17, 15:04)
Kadangi visiems labai patiko Citrininis tortas, tai padariau dar kartą  Tik šįkart su šokoladiniais sausainiais, į kuriuos įpyliau šaukštą romo, ir su braškėmis...
 Tik šįkart su šokoladiniais sausainiais, į kuriuos įpyliau šaukštą romo, ir su braškėmis...  Vietoje varškės dėjau "Mūsų" tepamą varškės sūrelį
 Vietoje varškės dėjau "Mūsų" tepamą varškės sūrelį  
 

 Tik šįkart su šokoladiniais sausainiais, į kuriuos įpyliau šaukštą romo, ir su braškėmis...
 Tik šįkart su šokoladiniais sausainiais, į kuriuos įpyliau šaukštą romo, ir su braškėmis...  Vietoje varškės dėjau "Mūsų" tepamą varškės sūrelį
 Vietoje varškės dėjau "Mūsų" tepamą varškės sūrelį  
 
 
   
 jau kaip skaniai atrodo, gal reikes savaitgali pasigaminti...
                o tas raudonas sluoksnis kas yra? zele?
                
                                    
                
                
                
            
                Nekeptas   
 
 
                
                    
                        
                                    
                
                
                
             
  
                
                    
                        
                                    
                QUOTE(irmulia @ 2007 05 11, 09:51)
..o kaip toki grozi isminkyt?
 prasom pamokyti
 prasom pamokyti   
                
                                    
                
                Tortas su ananasais

kremas:
1 pak. dr.oetcer zelatinos
150 g cukraus
175 g varskes vanilinio kremo
300 g bio naturalaus jogurto
400 g grietineles
dar reikes
biskvito
dzemo ar uogienes
ananasu (konserv)
vaisiu puosimui
zelatina istirpdau sultyse (5-6 sausktai). jogurta, varske ir cukru isplakame. isbrinkus zelatina dedame i mikrobange ir ant vidutinio karstumo pasildome 2 min. isemus i zelatinos ideli dedame sauksta jogurto, gerai ismaisome, tada dedame dar viena ir vel ismaisome..mase su keliais saukstais jogurto ir zelatinos pilame i bendra jogurto ir varskes mase ir gerai isplakame. imaisome atskirai isplakta grietinele.
ant dugno dejau biskvita (kepiau pati, bet galima ir pirkti)
biskvita istepiau apelsinu dzemu, galima bet kokiomis uogomis ar uogiene
supyliau kremo mase, pridejau daug ananasu gabaliuku ir papuosiau...
po 3 val. isemiau is saldytuvo
skanaus 
                
                                    
                
                
                
            
kremas:
1 pak. dr.oetcer zelatinos
150 g cukraus
175 g varskes vanilinio kremo
300 g bio naturalaus jogurto
400 g grietineles
dar reikes
biskvito
dzemo ar uogienes
ananasu (konserv)
vaisiu puosimui
zelatina istirpdau sultyse (5-6 sausktai). jogurta, varske ir cukru isplakame. isbrinkus zelatina dedame i mikrobange ir ant vidutinio karstumo pasildome 2 min. isemus i zelatinos ideli dedame sauksta jogurto, gerai ismaisome, tada dedame dar viena ir vel ismaisome..mase su keliais saukstais jogurto ir zelatinos pilame i bendra jogurto ir varskes mase ir gerai isplakame. imaisome atskirai isplakta grietinele.
ant dugno dejau biskvita (kepiau pati, bet galima ir pirkti)
biskvita istepiau apelsinu dzemu, galima bet kokiomis uogomis ar uogiene
supyliau kremo mase, pridejau daug ananasu gabaliuku ir papuosiau...
po 3 val. isemiau is saldytuvo
skanaus
 
                
                                    
                
                Reikes: 
4 pokelių vaškės,
3 pokeliai sausainių (paprastų,pokeliuose),
cukraus pora šaukštų,
kavos pusanto šaukšto
1 pokelis(200 g) sviesto
Užsiplikome kava dubenėlyje ir paliekame ataušti.Kai atšals,nupilti,nes tirščių nereikia.Galima naudoti ir tirpią kavą. Sviestą išsukame su cukrumi ir dedame dalimis vaškę,gerai išmaišome.Dėti nedidelėmis dalimis,kad neliktų gumuliukų.
Sausainius(kiek reikia pimam sluoksniui) šiek tiek mirkome kavoje ir dedame ant paruoštos lentelės.Ant viršaus dedame vaškės kremą.Taip ir sluoksniuojame:sausainiai,varkė,sausainiai,varškė....
Ant viršaus galima užtarkuoti šokolado.
Ir į šaldytuvą.Aš pyragą ruošiu vakare,tai ryte jau galima valgyti.Visiškai nesijaučia vaškės.Tik varškės sluoksnis turi būti storesnis negu sausainių.Nes kitaip jausis sausainiai ir bus labai sausas pyragas.
Skanaus! 
                
                                    
                
                
                
            4 pokelių vaškės,
3 pokeliai sausainių (paprastų,pokeliuose),
cukraus pora šaukštų,
kavos pusanto šaukšto
1 pokelis(200 g) sviesto
Užsiplikome kava dubenėlyje ir paliekame ataušti.Kai atšals,nupilti,nes tirščių nereikia.Galima naudoti ir tirpią kavą. Sviestą išsukame su cukrumi ir dedame dalimis vaškę,gerai išmaišome.Dėti nedidelėmis dalimis,kad neliktų gumuliukų.
Sausainius(kiek reikia pimam sluoksniui) šiek tiek mirkome kavoje ir dedame ant paruoštos lentelės.Ant viršaus dedame vaškės kremą.Taip ir sluoksniuojame:sausainiai,varkė,sausainiai,varškė....
Ant viršaus galima užtarkuoti šokolado.
Ir į šaldytuvą.Aš pyragą ruošiu vakare,tai ryte jau galima valgyti.Visiškai nesijaučia vaškės.Tik varškės sluoksnis turi būti storesnis negu sausainių.Nes kitaip jausis sausainiai ir bus labai sausas pyragas.
Skanaus!
 
                
                                    
                 
    









