zele
kokosinis pienas+ migdolu esencija+ babanai+braskes+uoboliai+aguonos+zelatina
niam niam,tik nuotrauka nelabai gavosi
Mmmm...skanu O kas ten per sėklytės juodos???
Skaniems šokoladiniams triufeliams (iš knygutės "Šokoladas")pagaminti reikia:
60 g sviesto,
50 g miltelinio cukraus,
2 kiaušinių tryniai,
50 g tirštos grietinėlės,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
250 g karčiai saldaus (juodojo) sutarkuoto šokolado,
3 šaukštai kakavos miltelių,
3 šaukštai kokoso drožlių,
3 šaukštai kapotų lazdynų riešutų.
Suplakite sviestą ir miltelinį cukrų vidutinio dydžio dubenyje iki balkšvos purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinio trynius. Užvirinkite grietinėlę. Nukelkite nuo ugnies ir įpilkite vanilės ekstrakto. Supilkite verdančią grietinėlę į sviesto mišinį ir įmaišykite šokoladą. Atvėsinkite mažiausiai 2 valandas. Šaukštu suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Apvoliokite trečdalį triufelių kakavos milteliais, trečdalį kokoso drožlėmis, trečdalį riešutais. Atvėsinkite šaldytuve ir patiekite.
Skaniems šokoladiniams triufeliams (iš knygutės "Šokoladas")pagaminti reikia:
60 g sviesto,
50 g miltelinio cukraus,
2 kiaušinių tryniai,
50 g tirštos grietinėlės,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
250 g karčiai saldaus (juodojo) sutarkuoto šokolado,
3 šaukštai kakavos miltelių,
3 šaukštai kokoso drožlių,
3 šaukštai kapotų lazdynų riešutų.
Suplakite sviestą ir miltelinį cukrų vidutinio dydžio dubenyje iki balkšvos purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinio trynius. Užvirinkite grietinėlę. Nukelkite nuo ugnies ir įpilkite vanilės ekstrakto. Supilkite verdančią grietinėlę į sviesto mišinį ir įmaišykite šokoladą. Atvėsinkite mažiausiai 2 valandas. Šaukštu suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Apvoliokite trečdalį triufelių kakavos milteliais, trečdalį kokoso drožlėmis, trečdalį riešutais. Atvėsinkite šaldytuve ir patiekite.
QUOTE(jurvite @ 2008 03 20, 17:35)
O kas ten per sėklytės juodos???
Receptas ne mano, bet ten aguonos
Ai, neatidžiai receptą perskaičiau...
sveikos kulinarės.
aš norėčiau patarimo... gal toj temoj rašau, o gal nelabai...
nesu virtuvės meistrė, todėl atėjus progai tortų nekepu. tačiau perku biskvitą (nu tokie trys blynai supakuoti) ir bandau pertept kažkuom.
tačiau turiu tokią bėdą:
- pertepu jogurtu. ištyžta.
- pertepu varškės kremu. per sausa. ir todėl kažkaip net trupa. na tas kremas sustingsta, viskas jam gerai, o vat tada tas biskvitas tiesiog ties blynais trupa ir ir subyra.
-kažkada bandžiau "sulaistyt" sultimis, arbata.. tai irgi nieko gero. sutižo, nors labai minimaliai, vos vos drėkinau.
aišku prie tų pertepimų dar dedu ir vaisių gabaliukų ir t.t.
bet klausimas, kuom pertept, kad neištižtų, ir nebūtų per sausa.
mano manymu, reikėtų kažko tokio, kas įsigertų į tuos blynus ir po to sustingtų..ania? bet kas tai galėtų būt????
aš norėčiau patarimo... gal toj temoj rašau, o gal nelabai...
nesu virtuvės meistrė, todėl atėjus progai tortų nekepu. tačiau perku biskvitą (nu tokie trys blynai supakuoti) ir bandau pertept kažkuom.
tačiau turiu tokią bėdą:
- pertepu jogurtu. ištyžta.
- pertepu varškės kremu. per sausa. ir todėl kažkaip net trupa. na tas kremas sustingsta, viskas jam gerai, o vat tada tas biskvitas tiesiog ties blynais trupa ir ir subyra.
-kažkada bandžiau "sulaistyt" sultimis, arbata.. tai irgi nieko gero. sutižo, nors labai minimaliai, vos vos drėkinau.
aišku prie tų pertepimų dar dedu ir vaisių gabaliukų ir t.t.
bet klausimas, kuom pertept, kad neištižtų, ir nebūtų per sausa.
mano manymu, reikėtų kažko tokio, kas įsigertų į tuos blynus ir po to sustingtų..ania? bet kas tai galėtų būt????
Pabandyk sita recepta, puse SM mamu uzsikrete jo gaminimu
Nekeptas ingutta'os tortas
daug receptu gali rasti pavarcius temas saldumynu subforume, reiki tik netingeti
Va, kad ir temele
Pertepimai tortams, biskvitams, kremai
Nekeptas ingutta'os tortas
daug receptu gali rasti pavarcius temas saldumynu subforume, reiki tik netingeti
Va, kad ir temele
Pertepimai tortams, biskvitams, kremai
QUOTE(mylima2007 @ 2008 05 26, 19:24)
sveikos kulinarės.
aš norėčiau patarimo... gal toj temoj rašau, o gal nelabai...
nesu virtuvės meistrė, todėl atėjus progai tortų nekepu. tačiau perku biskvitą (nu tokie trys blynai supakuoti) ir bandau pertept kažkuom.
tačiau turiu tokią bėdą:
- pertepu jogurtu. ištyžta.
- pertepu varškės kremu. per sausa. ir todėl kažkaip net trupa. na tas kremas sustingsta, viskas jam gerai, o vat tada tas biskvitas tiesiog ties blynais trupa ir ir subyra.
-kažkada bandžiau "sulaistyt" sultimis, arbata.. tai irgi nieko gero. sutižo, nors labai minimaliai, vos vos drėkinau.
aišku prie tų pertepimų dar dedu ir vaisių gabaliukų ir t.t.
bet klausimas, kuom pertept, kad neištižtų, ir nebūtų per sausa.
mano manymu, reikėtų kažko tokio, kas įsigertų į tuos blynus ir po to sustingtų..ania? bet kas tai galėtų būt????
aš norėčiau patarimo... gal toj temoj rašau, o gal nelabai...
nesu virtuvės meistrė, todėl atėjus progai tortų nekepu. tačiau perku biskvitą (nu tokie trys blynai supakuoti) ir bandau pertept kažkuom.
tačiau turiu tokią bėdą:
- pertepu jogurtu. ištyžta.
- pertepu varškės kremu. per sausa. ir todėl kažkaip net trupa. na tas kremas sustingsta, viskas jam gerai, o vat tada tas biskvitas tiesiog ties blynais trupa ir ir subyra.
-kažkada bandžiau "sulaistyt" sultimis, arbata.. tai irgi nieko gero. sutižo, nors labai minimaliai, vos vos drėkinau.
aišku prie tų pertepimų dar dedu ir vaisių gabaliukų ir t.t.
bet klausimas, kuom pertept, kad neištižtų, ir nebūtų per sausa.
mano manymu, reikėtų kažko tokio, kas įsigertų į tuos blynus ir po to sustingtų..ania? bet kas tai galėtų būt????
As visada darau su zele. Maiseli zele uzpilu karstu vandeniu, ismaisau ir laukiu kol prades stingti, kai pasidaro tirsta dedu ant biskvito. Kitam sluoksniui darau kita maiseli.
Man visada gaunasi labai skanus
vakar taip uzsinorejom saldaus o parduotuve toli tai pasidarem is sonatinos receptu torta is krekeriu. na kaip skanu buvo per peitus pasidarem pavakaryje jau valgem . tik as neturejau banano tai veitoje jo sutarkavau koncervuotus persikus irgi labai skanu. ir vakare sveciu turejom nelauktu tai valge ir gyre tik kai apsakiua is ko padaryta net nustebo kadd toks paprastas skanumynas
http://www.supermama...p;#entry7051194
http://www.supermama...p;#entry7051194
nu bet cia ir lobynas man
neturiu orkaites,o taip norisi kazka skanaus pasidaryti
eisiu receptukus jusu tikrinti
QUOTE(Saulėgražutė @ 2008 06 27, 19:15)
O as kaip nervinuosi . Nestingsta ta mano zele...dariau taip: emiau litra jogurto ir sumaisiau su zelatina, kuri buvo istirpinta 400 ml. vandens. Pamaciau, kad nestingsta, tai dar pridejau kiviu zele... , bet rezultato nera ...Et, sugadinau produktus
Ar ne per dideliam kiekyje vandens ištirpinai želatiną Juk ant želatinos pakelio parašytas bendras skysčio kiekis, t.y. su visu jogurtu, o ne tas, kuriame ištirpinti želatiną