Įkraunama...
Įkraunama...

Nekepti pyragai, pyragaičiai, tortai

QUOTE(sineja @ 2009 10 26, 09:08)
savaitgalį dariau šį torčiuką, bet man 50g sviesto visu sausainių nesulipino, jei nebučiau pylus ant sausainių želes, tai sausainių pagrindas butu tik treupiniukai, tai ką ne taip dariau? nejau jums uztenka tokio mažo sviesto kiekio, kad viską sustingdyt?? g.gif

Ir aš noriu paklausti tikslesnės informacijos, kaip padarote iš sausainių biskvitą-pagrindą, nes ruošiuosi želė tortą daryti, o pagrindą iš sausainių. Ar laužote sausainius, ar kombainu sumalate, na smulkiai viską, kaip darželinukei, prašom? blush2.gif g.gif 4u.gif bigsmile.gif Ar ne per rirebu būna, kai su sviestuku maišote?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Filia: 26 spalio 2009 - 14:21
QUOTE(Filia @ 2009 10 26, 14:56)
Ir aš noriu paklausti tikslesnės informacijos, kaip padarote iš sausainių biskvitą-pagrindą, nes ruošiuosi želė tortą daryti, o pagrindą iš sausainių. Ar laužote sausainius, ar kombainu sumalate, na smulkiai viską, kaip darželinukei, prašom?  blush2.gif  g.gif  4u.gif  bigsmile.gif Ar ne per rirebu būna, kai su sviestuku maišote?

Sausainiu pagrinda darant ir man iskilo sunkumu, bet taip nieks ir nepaaiskino kaip tiksliai viska daryt. As dejau viska pagal recepta, sausainius trupinau rankomis tik reikia smulkiai, sviesto dejau ne 50(kaip buvo recepte) o 80 gramu, bet man pasirode to kiekio per mazai, o daugiau sviesto kraut nenorejau. Tai tiesiog istirpinau stiklinei zeles pakeli ir uzpyliau. Kai sustingo dejau kitus sluoksnius. Jei nebuciau zeles pilus visas pagrindas butu istrupejas.
Atsakyti
QUOTE(sineja @ 2009 10 29, 11:31)
Sausainiu pagrinda darant ir man iskilo sunkumu, bet taip nieks ir nepaaiskino kaip tiksliai viska daryt. As dejau viska pagal recepta, sausainius trupinau rankomis tik reikia smulkiai, sviesto dejau ne 50(kaip buvo recepte) o 80 gramu, bet man pasirode to kiekio per mazai, o daugiau sviesto kraut nenorejau. Tai tiesiog istirpinau stiklinei zeles pakeli ir uzpyliau. Kai sustingo dejau kitus sluoksnius. Jei nebuciau zeles pilus visas pagrindas butu istrupejas.

Ačiukas, bandysiu šiandien aš daryti taip, tik jaučiu sviesto nedėsiu, o ant trupinių želė užpilsiu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos moterys si antradieni dariau sniker torta gimines baliui.Skanus isejo bent man. Buta uzsienieciu tai ar jiems patiko nezinau,nors man ir nelabai svarbu.
Sausainiu pada naudoju daznai ,nes kazkada labai jau patiko surio tortas.Jo jau atsivalgiau ,bet sauainiu pada pritaikau ir kitiems torciukams.
Svarbiausia labai gerai sutrupinti sausainius iki miltu su mikseriu ir pilti sviesta tirpdyta ,bet ne per karsta ir ne per daug,nes gausis cementas,nei ipjausi nei ikirsi.Si karta pagal recepta reikejo sokoladiniu sausainiu tai ju neturedama tisiog dejau tirpdyto sokolado.Kadangi viska darau is akies tai santykio negaleciau pasakyti.Ipylus sviesta ir ismaisius turi buti ne kose o biroka mase kuria formoje delnu padedu kad pasiskirstytu tolygiai.
Na manau supratot.
Tiesa sausainukai turetu buti geros kokybes ir kietesni.Ta pada dedu i saldytuva .bet galima ji ir i orkaite pasaut kad but biresnis.
Atsakyti
Aš irgi naudoju sausainių padą nekeptiems tortams.Marsą dažnai darau pagal Sonatinos receptą.Tai vietoj sviesto visada dedu uogienės.Nebūna taip riebu, o uogos truputėlį gaivumo, rūgštelės duoda.
Atsakyti
na prisiskaiciau Jūsų receptų bėgsiu gaminti thumbup.gif noriu ir savo pasidalinti praeitais metais labai daznai gaminau, nes visiems labai patiko o ir pagaminimas lengvas.

KEFYRINIS ŽELE TORTAS

Reikės:
1 ltr šaltibarščių kefyro (7 proc.riebumo), dar galima dadėt grietinės, kas mėgsta riebiau ( bet aš jos nededu)
2 šaukštai želatinos,
2 pakeliai žele skitingų spalvų,
cukraus 2 šaukštai (arba pagal jūsų skonį) ( kas saldžiau mėgstat dėkit daugiau)
vaisių 1 banano ir vynuogių (man su šiais skaniausia)

Pirmiausia pasidarau želiukus taip, kaip parašyta ant pakelio. Vandens reikia truputį mažiau, negu parašyta ant pakelio. Reikia, kad jie jau būtų sustingę, kai pradėsiu daryt šį tortuką (taigi juos geriausia pasidaryti iš vakaro).
2 šaukštus želatinos ištirpiname vandenyje.
Šaltibarščių kefyrą ir cukrų gerai išplakame mikseriu. Tada į išplaktą kefyrą po truputį supilame ištirpintą želatiną. Vėl paplakti. Sustingusius želiukus supjaustau gabaliukais. Kefyrą pilu į bet kokį dubenėli galite ir stiklinį, kuriame jum pačiom gražiau, paskirstau supjaustytus želiukus dviejų spalvų, išmaišau, kad vienodai pasiskirstytų, ir idedu supjaustytų vaisių. Į šaldytuvą.... Skanaus
Papildyta:
pamiršau pasakyti, kad man išeina du deserčiukai, nors į nemažus stiklinius dubenėlius. 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,niekaip negaliu atrasti receptuko.Gal cia padesite. ax.gif Kas galit aprasyti,kaip sutepti pirktini biskvita,teisingaiu gal koki receptuka turite.Labai buciau dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Qrune @ 2009 12 01, 17:25)
Sveikutes,niekaip negaliu atrasti receptuko.Gal cia padesite. ax.gif  Kas galit aprasyti,kaip sutepti pirktini biskvita,teisingaiu gal koki receptuka turite.Labai buciau dekinga 4u.gif

o kokio mazdaug ieskai, kad tik pertepimas butu ar su vaisias>? galima paprastai su jogurtu ir zele kitas varianats:
2 stiklinės rūgščios grietinės
3/4 stiklinės cukraus pudros
1 stiklinė kokoso drožlių
1 šaukštas kakavos
grietinė+pudra+kakava suplakama. ir tepama mirksiukas.gif

kitas:
1. Išvirti potirštę košę
2. Sukant šaukštu įtrinti pusę pakelio sviesto
3. Įmaišyti tarkuotą citriną (visą su žievele)
4. Sudėti smulkiai kapotus graikiškus riešutus. nebandziau bet kas dare sake labai skanus ir nelabai supranta, kad manu kose smile.gif

kitas:
3kiaušiniai,
250g cukraus,
250g sviesto,
3v.š. kakavos

Dubenėlyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, kiaušinius išplakti su cukrumi , suberti kakavą. Atvėsusią masę sumaišyti su ištirpintu sviestu (aš dedu sviestą į dar šiltą masę ir ten jis išsilydo). Viskas smile.gif thumbup.gif
Dar labai skanu į kremą įberti graikinių riešutų. paruoštą tortą papuošiu graikiniais riešutais. Baltą biskvitą partepus ne taip skaniai gaunasi. g.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2008 05 27, 11:37)
Pabandyk sita recepta, puse SM mamu uzsikrete jo gaminimu  biggrin.gif
Nekeptas ingutta'os tortas

Labas mielosios kulinares, cia tiek visko prisiskaiciau, kad seile nutyso, tai siandien pasidariau pagal si rezeptuka torta, atrodo tai graziai, veliau ragausime thumbup.gif
Atsakyti
Na lekiu ir aš tą pyragaitį gaminti, nes jau labai skaniai atrodo, o ir nėra labai sunkus pagaminimas...mmm, skanumėlis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Monikaa @ 2009 12 01, 17:11)
o kokio mazdaug ieskai, kad tik pertepimas butu ar su vaisias>? galima paprastai su jogurtu ir zele kitas varianats:
2 stiklinės rūgščios grietinės
3/4 stiklinės cukraus pudros
1 stiklinė kokoso drožlių
1 šaukštas kakavos
grietinė+pudra+kakava suplakama. ir tepama  mirksiukas.gif

kitas:
1. Išvirti potirštę košę
2. Sukant šaukštu įtrinti pusę pakelio sviesto
3. Įmaišyti tarkuotą citriną (visą su žievele)
4. Sudėti smulkiai kapotus graikiškus riešutus.  nebandziau bet kas dare sake labai skanus ir nelabai supranta, kad manu kose  smile.gif

kitas:
3kiaušiniai,
250g cukraus,
250g sviesto,
3v.š. kakavos

Dubenėlyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, kiaušinius išplakti su cukrumi , suberti kakavą. Atvėsusią masę sumaišyti su ištirpintu sviestu (aš dedu sviestą į dar šiltą masę ir ten jis išsilydo). Viskas smile.gif  thumbup.gif
Dar labai skanu į kremą įberti graikinių riešutų.  paruoštą tortą papuošiu graikiniais riešutais. Baltą biskvitą partepus ne taip skaniai gaunasi. g.gif

Aciu,sendien pabandysiu pagal siuos,iskyrus su kose,nes nera pirkti pas mus smile.gif O gal ir vaisiu turite,isbandysiu viska smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Qrune: 05 gruodžio 2009 - 17:04
greitas ir skanus tortas:
pirktinis biskvitas
1s zelatinos
1l jogurto
vaisiai
zelatinos sauksta istirpinu karstam vandenyje, supilu i jogurta. ant biskvito pilu 1/3-isdelioju vaisius supjaustytus, tada biskvita, vel jogurta, vel vaisius.vel biskvita, jogurta ir vaisius. palaikau kelias val saldytuve, geriausia per nakt- skanus tortas gaunasi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif svarbu- siltai nelaikyti 4u.gif
Atsakyti