Įkraunama...
Įkraunama...

Nekepti pyragai, pyragaičiai, tortai

QUOTE(bea @ 2004 04 22, 16:57)
Shitas receptas yra kitoje temoje, bet kad autorei nereiktu ieshkoti, idedu cia

Mary Berry nekeptas avietinis sūrio tortas

10 porcijų
Pagaminimo laikas: 45 min. + šaldymas
~439 kalorijos vienai porcijai

3 šaukštai šalto vandens
15 g želatinos
500 g aviečių (aš naudojau šaldytas)
4 šaukštai aviečių likerio (galima brendžio pilt)
250 g mascarpone sūrio
150 ml grietinės
2 kiaušiniai
125 g cukraus pudros

Pagrindui
125 g sausainių (aš naudojau selga) sutrupinti
60 g sviesto ištirpinti
30 g demerara cukraus
45 g graikinių riešutų

Papuošimui:
150 ml plakamos grietinėlės
keletas aviečių
mėtų lapeliai

23 cm per šoną uždaroma kepimo forma

1. Pagrindui sutrupinam sausainius, sumaišom juos, kapotus riešutus, cukrų ir tirpintą sviestą. Kepimo formos dugną išklojam sviestinių popieriumi, ant jo sudedam padarytą masę ir tolygiai ja paskirstom bei apspaudžiam šaukštu.
2. Želatiną užpilam šaltu vandeniu ir paliekam išbrinkti. Tuo tarpu išplakam grietinę, į ją sudedam trynius ir sūrį, plakam. Atskirai išplakam baltymus su cukrumi. Avietes pertrinam per sietelį, kad neliktų grūdelių. Želatiną su vandeniu pašildom karšto vandens vonioje, kad ji ištirptų. Baltymus sumaišome su sūrio-grietinės-trynių mase. Į ja maišant supilam želatiną. Kai truputį apstings (~10 min.), supilam avietes ir išmaišom. Sukrečiam į formą, išlyginam viršų. Pastatom šaltai.
3. Konditeriniu švirkštu puošiame tortą plakta grietinėle. Tada jei turime dedame avietes, mėtų lapelius. Skanaus!


Sveikos 4u.gif man l. skanus šitas tortas atrodo, bet l. užkliuvo kiaušiniai, man psichologiškai britku žali kiaušiniai, noriu paklaust patyrusių, ką duoda kiaušiniai tokiam tortui, ir ar galima apsieit be jų? ir kokio riebumo grietinės reikia nes iš tokios kokią gaunu iš kaimo man sviestas akimirksniu išsisuks blush2.gif Ačiū už paaiškinimus 4u.gif
Atsakyti
Kas galėtų papasakoti kaip galima būtų pasigaminti kokių nors šokoladinių ar kitokių saldainių? 4u.gif gal yra atskira tema apie tai tik aš jos nerandu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Do @ 2009 12 07, 19:30)
Kas galėtų papasakoti kaip galima būtų pasigaminti kokių nors šokoladinių ar kitokių saldainių? 4u.gif  gal yra atskira tema apie tai tik aš jos nerandu? g.gif

Atskiros temos lyg ir nėra, bet receptukų galima rasti Saldžių patiekalų ir Kalėdinių kepinių tėmelėse mirksiukas.gif
Atsakyti
Pats skaniausias tinginys smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
Gal kas man pagelbės ax.gif
Mačiau Stašaitytės laidoje, kaip darė iš šaldytos sloksniotos tešlos "Napoleoną". Gal kas užsirašėte, ar šiaip numanote, kokiu kremu tiktų pertepti iškeptus lakštus?
Galvoju, gal užtektų minkštą sviestą išsukti ir sumaišyti su kondensuotu pienu g.gif
Atsakyti
Sveikutes mamytes nezinau ar cia pataikiau bet labai jau noriu pasidalinti nauju atrastu receptuku blush2.gif
NAMUOSE GAMINTI "RAFAELO"

Jums reikes:
200g. varskes(riebios)
100g. kokoso drozliu + apvoliojimui dar kokia 40-50g.
6 saukstai cukraus pudros
migdolu
1 nugreibta sauksta krakmolo

Varske sumaisome su su cukraus pudra kokosu (kokosa as sumalu iki miltu,bet nebutina) ir krakmolu...gerai isminkom..is gautos mases sukame rutuliukus i ju vidu idedame migdola( migdola as nuskutu bet nebutina) migdolas neturi matytis 4u.gif tada apvoliojame kokose..(atradau dabar naujove spalvotas kokoso drozles labai egzotiskai atrodo) wub.gif Dedame i saldytuva ir laikome per nakti..Isemus is saldytuvo iskart valgyt 4u.gif
SKANAUS 4u.gif 4u.gif 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *ultraviolet*: 12 sausio 2010 - 09:18
wub.gif
Atsakyti
smile.gif sveiki,rašau čia pirmą kartą .Noriu pasidalinti vienu super paprastu receptu.Taip kaip čia tema apie nekeptus gaminius-tokį ir pateikiu jūsų teismui.Reikia 2 pak .želė,geriausiai apelsinų,citrinų,žodžiu rūgštesnės.Tuos abu pakelius suberti į 0,5 l karštą virintą vandenį;ne verdantį.Gerai išmaišyti ir padėti šaltai kol visiškai atšals.Toliau reikia paimti gana nemažą stiklinį ar palstikinį dubenį ,įpilti į jį kondensuoto pieno BE CUKRAUS ir plakti elektriniu mixeriu kol masė padidėja dvigubai ar trigubai;tai užtrunka labai greit.Kol plakame ,kita ranka po truputį pilame atšalusią želė(nesustingusią)į tą dubenį.Masė didėja žaibiškai,tampa orinė,labai panaši į paukščių pieną.Toliau dedame įv.vaisius,uogas ,galima aguonų ir t.t.Permaišomee,sudedame į kokį gražų stiklinį indą ar tortinę su nuimamais kraštais ir į šaldytuvą kokioms 15 min.ir sustingęs galutinai.Puošti galima kaip tik fantazija veikia.Skaniausia būna vasarą su daug braškių.Kalėdoms -su aguonomis.Desertas gana saldokas ,todėl papildomai galima į ištirpintą želė dadėti citrinos sulčių šaukštelį arba pirkti želė su fruktoze,kurie nemėgsta saldžiai.Desertas idealiai tinka visoms besilaikančioms dietų,daugus ,nes nėra jokių kiaušinių baltymų,grietinėlės.Skoniu taip pat primena paukščių pieną.Skanaus,bandykit ir parašykit.Šis desertas mūsų šeimoje jau firminis.Labai mėgsta vaikai,ypač išlaižyti dubenį. biggrin.gif (nesustanginkit želė,tik atšaldykit ,prieš pildamos į pieną)
Atsakyti
QUOTE(gb78 @ 2010 01 07, 12:54)
Sveikos,
Gal kas man pagelbės  ax.gif
Mačiau Stašaitytės laidoje, kaip darė iš šaldytos sloksniotos tešlos "Napoleoną". Gal kas užsirašėte, ar šiaip numanote, kokiu kremu tiktų pertepti iškeptus lakštus?
Galvoju, gal užtektų minkštą sviestą išsukti ir sumaišyti su kondensuotu pienu g.gif

Toje laidoje ji ir dare su kondensuotu pienu ir sviestu tik dar kazka dejo, gal citr. sulciu g.gif Neatsimenu, tik pamaniau, kad visai i Napoleono skonis turetu gautis nepanasu rolleyes.gif
Atsakyti
niekur neberandu kaip pasidaryti bounty . Jei kas galit imeskit cia nuoroda.
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dailija @ 2010 01 14, 13:22)
niekur neberandu kaip pasidaryti bounty . Jei kas galit imeskit cia nuoroda.
Aciu 4u.gif

čia labai geras receptukas, tik angliškai... išbandytas ne sykį, puikiai pavykęs.
Atsakyti
QUOTE(ajivlis @ 2010 01 13, 19:36)
smile.gif sveiki,rašau čia pirmą kartą .Noriu pasidalinti vienu super paprastu receptu.Taip kaip čia tema apie nekeptus gaminius-tokį ir pateikiu jūsų teismui.Reikia 2 pak .želė,geriausiai apelsinų,citrinų,žodžiu rūgštesnės.Tuos abu pakelius suberti į 0,5 l karštą virintą vandenį;ne verdantį.Gerai išmaišyti ir padėti šaltai kol visiškai atšals.Toliau reikia paimti gana nemažą stiklinį ar palstikinį dubenį ,įpilti į jį kondensuoto pieno BE CUKRAUS ir plakti elektriniu mixeriu kol masė padidėja dvigubai ar trigubai;tai užtrunka labai greit.Kol plakame ,kita ranka po truputį pilame atšalusią želė(nesustingusią)į tą dubenį.Masė didėja žaibiškai,tampa orinė,labai panaši į paukščių pieną.Toliau dedame įv.vaisius,uogas ,galima aguonų ir t.t.Permaišomee,sudedame į kokį gražų stiklinį indą ar tortinę su nuimamais kraštais ir į šaldytuvą kokioms 15 min.ir sustingęs galutinai.Puošti galima kaip tik fantazija veikia.Skaniausia būna vasarą su daug braškių.Kalėdoms -su aguonomis.Desertas gana saldokas ,todėl papildomai galima į ištirpintą želė dadėti citrinos sulčių šaukštelį arba pirkti želė su fruktoze,kurie nemėgsta saldžiai.Desertas idealiai tinka visoms besilaikančioms dietų,daugus ,nes nėra jokių kiaušinių baltymų,grietinėlės.Skoniu taip pat primena paukščių pieną.Skanaus,bandykit ir parašykit.Šis desertas mūsų šeimoje jau firminis.Labai mėgsta vaikai,ypač išlaižyti dubenį. biggrin.gif (nesustanginkit želė,tik atšaldykit ,prieš pildamos į pieną)



mmm kaip skaniai skaitosi lotuliukas.gif
Atsakyti