Įkraunama...
Įkraunama...

Nekepti pyragai, pyragaičiai, tortai

smile.gif Šypsenėlė (:+2012 06 16, 17:58-->
QUOTE(smile.gif Šypsenėlė (: @ 2012 06 16, 17:58)
Sveikutes 4u.gif
Ruosiuosi daryti braskiu torta , recerte reikia- GREIETINELES STANDIKLIO .Niekada nenaudojus , bet ar tikrai jis priduoda standumo , ir ar tikrai jis butinas ,ar cia gal dar viena chemija ?aciu ax.gif

STANDIKLIS standumo priduoda (greiciau isiplaka), bet TIKRAI NERA BUTINAS, taip tai chemija. Paprasciausiai gerai atsaldyta grietinele su mazyciu ziupsneliu citrinos rugsteles ir pora saukstu cukraus (jei pvz. didelis indukas 420g) isplaksite puikiai ir be jo. Tik neperplakit iki sviesto smile.gif Greiciau susiplaka (bet ir pavojingiau perplakti) aukstam ir siauram inde.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 16 birželio 2012 - 18:07
smile.gif Šypsenėlė (:+2012 06 16, 17:58-->
QUOTE(smile.gif Šypsenėlė (: @ 2012 06 16, 17:58)
Sveikutes 4u.gif
Ruosiuosi daryti braskiu torta , recerte reikia- GREIETINELES STANDIKLIO .Niekada nenaudojus , bet ar tikrai jis priduoda standumo , ir ar tikrai jis butinas ,ar cia gal dar viena chemija ?aciu ax.gif

jei pirksit zemaitijos pieno grietinele, tikrai nereikes standiklio 4u.gif
user posted image
is kitu siulomu grietineliu, man kol kas nepavyko standziai isplakti be standiklio ar zelatinos mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Vakar gamintas, siandien jau suvalgytas Tortas su Mascarpone suriu.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(justmoon @ 2012 06 17, 20:16)
Sveikos  4u.gif
Vakar gamintas, siandien jau suvalgytas Tortas su Mascarpone suriu.



gal galite pasidalinti receptuku?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 19 birželio 2012 - 06:51
QUOTE(Tedžiukė @ 2012 06 18, 18:07)
gal galite pasidalinti receptuku?


Aisku, prasau 4u.gif

http://baltojelekste...pone-suriu.html
Atsakyti
O as va imesiu tik ka padaryta pyaraga 20min.darbas biggrin.gif

meduoliai trupinti, grietine su cukrumi ir vaisiai thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 21 birželio 2012 - 21:47
Šaldytas anakardžių riešutų ir aviečių tortas
Anakardžių riešutų masės skonis neįtikėtinai primena varškės kremą essen.gif:

user posted image

user posted image

user posted image

Receptas :

naudota 15 cm skersmens šarnyrinė kepimo forma

Tamsusis sluoksnis:

* 1/2 puodelio maltų migdolų riešutų (gali būti lazdyno riešutai)
* 1/2 puodelio datulių pastos/džemo (tinka ir nuplautos džiovintos slyvos)


Baltasis sluoksnis:

* 1 + 1/2 puodelio anakardžių riešutų (išmirkytų vandenyje per naktį)
* 1 citrinos sulčių
* 1-2 a.š. vanilės ekstrakto ( naudojau naminį romo pagrindu)
* 70-80 gr puodelio skysto kokosų sviesto,
* 4- 6 arbat. š. natūralaus medaus

Rausvasis sluoksnis:

* 1-1 + 1/2 puodelio šaldytų aviečių ( gali būti bet kokios kitos uogos, nebūtinai šaldytos0)
* 1/2 paruoštos baltojo sluoksnio masės



Gaminimo eiga:

Šaldymo formą iškloti maistine plėvele ( arba kepimo popieriumi) .

Rudasis sluoksnis:

Maltus migdolus sumaišyti su datulių pasta/džemu iki vientisos masės.
Gautą masę sukrėsti į šaldymo formą ir tolygiai paskirstyti

Ruošti anakardžių varškę:

Mirkytus anakardžių riešutus sudėti į smulkintuvą, supilti skystą kokosų sviestą/aliejų, įpilti vanilės ekstrakto bei citrinos sultis, sudėti medų ir viską labai gerai sutrinti/sumalti iki vientisos balkšvos masės.
1/2 dalį masės išimti ir tolygiai paskirstyti ant rudojo datulių/migdolų sluoksnio.


Rausvasis sluoksnis:

Į likusią smulkintuve baltąją masę suberti šaldytas avietes (jų neatšildžiau ir taip puikiai susimalė) ir sumalti/sutrinti iki vientisos rausvos spalvos masės. gautą masę tolygiai paskirstyti ant baltojo sluoksnio.
Paruoštą desertą uždegnti maistine plėvele ir pastatyti šaldiklyje mažiausiai 2 valandoms (geriausiai 4 - oms valandoms arba dar geriau per naktį.)

Prieš patiekiant palikti kambario temperatūroje max 10-30 min, kad kiek suminkštėtų.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AnnaKonda @ 2011 11 08, 15:06)
ne-ne, gal ne i ta recepta ziurejot - pagrindat eina tarkuoti dziuvesiai su Nutella  thumbup.gif  gaunasi super!!! pagrindag traskus-traskus! o pagaminti trunka 5 minutes..
receptas toks:
sutarkuoti  12 dziuvesiu ir sumaisyti su 200 gr.Nutellos - cia ir yra padas, dedam i forma, prispaudziam..
200 gr Philadelfijos surio sumaisyti su 1 stikline cukraus pudros, isplakti - dedam ant musu sokoladinio pado.
120 gr keptu graikisku riesutu (dariau su migdolais) - susmulkinti ir pabarstyti ant virsaus
sekantis sluoksnis - 250 gr  grietineles isplakti su standikliu (cukraus nereikia)
na ir galiausiai dedam visniu kisieliu arba yra toks Geroves vysniu idaras - tinka puikiausiai. I saldytuva porai valandu ir skanaujam  smile.gif


o tas geroves idaras, jis prie ko buna padetas parduotuvese? blush2.gif
Atsakyti
ten kur uogenes buna smile.gif))
Atsakyti
bandysiu sita veliau http://www.philadelp...mp;PagecRef=727
atrodo paprasta receptas, drauge dare sake lb patiko, tik maziau citrinu dejo
Atsakyti
Man ir mano seimynai labai patiko Tiramisu pyragas thumbup.gif labai lengvai ir greitai pasigamino smile.gif
Atsakyti
Tortas Pagrindui:

225 gr. sausainių geriau Selgos
100-150gr. sviesto
100 gr. riešutų dedu daugiau ir graikiškus

Įdarui:

500 g. ricotos (arba mascarponės)
indelis kondensuoto pieno
didelis šaukštas medaus
200 ml plakamosios grietinėlės
3 v. š. želatinos


Sausainius sumalame mėsmale. Sumaišome kartu su riešutais ir užpilame ištirpintu sviestu. Visą šią masę sudedame į formą ir suformuojame pagrindą, dedame į šaldytuvą. Riešutus peiliu smulkinu
Grietinėlę gerai išplakame. Išmaišome ricotą ar maskarpone, kondensuotą pieną ir medų. Tuomet įmaišome išplaktą grietinėlę ir supilame ištirpintą želatiną. Viską supilame į formą, pabarstome cinamonu ar kakava ar tirpintu šokoladu ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms.


Pagrindas man gavosi per kietas rolleyes.gif Nežinau kodėl unsure.gif
Atsakyti