Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir besiplečiančios venos

Mano uosviene vokiete tai ir kojinaites vokiskos smile.gif Mediven firmos. Siaip tai pritariu, jog geriausia pirkt specializuotose parduotuvese, nes ten patars ir konkreciai parinks, butina isbandyti kas l. svarbu!
Atsakyti
Aš irgi turiu šią bėdą :cry:Paveldėjau iš močiutės ir tėtės. Venos pradėjo plėstis vos baigus mokyklą. Nepadėjo niekas: nei tepalai, nei vaistai, nei kojinės, nei kontrasinis dušas. Ir viršsvorio niekada neturėjau. Kiekvienais metais jų daugėjo ir daugėjo. Kaip laukiausi pirmojo, venos dar labiau pradėjo plėstis. Kairės kojos jau buvo gerokai išsiplėtę. Gimdydama susibintavau elastiniu bintu. Ir nežinau kodėl (gal per stipriai suveržiau, gal visai nereikėjo bintuoti), bet kitą dieną po gimdymo, man pasidarė venų uždegimas...
Praėjus 5 metams liko viena išeitis - operacija. Išoperavo kairę koją, nes dešinės dar nereikėjo operuoti. Na, o po antrojo gimdymo reikės operuoti ir antrąją koją, nes venos vėl baisios sad.gif .
Galiu pasakyti tiek, kad prieš genus ir ligas, perduotas iš kartos į kartą - nieko nepakeisi.
Atsakyti
Mano venos irgi paveldeta dovanele, bet tas paveldimumas nevienodas. Musu giminej kol kas nera operuotu..tfu tfu tfu smile.gif Labai uzjauciu, kuriu patirtis skaudi. O as esu optimistiskai nusiteikusi, nes neabejoju, jog stengiantis kai kuriom imanoma net ir isvengt ar bent jau dalinai sumazint ir pagelbet kojyciu venom.
Galbut kuriai bus idomu ir ras ka sau priimtino pridedu viska ka zinau. Padeda:

Dilgeliu arbata- skatina ir gerina kraujotaka, teoriskai saugi nestukem, + geras gelezies bei kalcio saltinis nestumo metu, tik vertetu pasikonsultuot su gydytoju;

Sportas- ypac lengvas vaiksciojimas bei plaukimas. Rekomenduojama vaiksciot vilkint spec. kojines ar pedkelnes;

Aromaterapija- 3 lasiukai citrinos eterinio aliejaus mazyciame indelyje sumaisyt su migdolu aliejum (mazdaug 2-3 saukstai) ir siuo misiniu tept paveiktas koju vietas.
(visada kraujo apytakos kryptimi). Citrinos eterenis aliejus nesciom saugus naudot po 4-o nestumo menesio;

Cesnakas, svogunas ir petrazole, grikiai didina venu sieneliu elastinguma. Nesciom petrazoles patartina vengti didelem dozem!

Saulegrazos bei kvieciu gemalai turtingi vitaminu E, kurio trukumas daznokai palengvina venu pletimasi;

Padidinti maisto turtingo vitaminu C racijona, mat jis skatina gyjima ir stiprina kraujo indus.

Taip pat puikus dalykas svieziai spaustos burokeliu sultys! Tik sakoma jas issispaudus reikia palikt 3val. nusistovet ir tik tuomet gerti.

Vengti astraus maisto bei alijosiaus (ypac nestumo metu);

Sutinima mazina citrinos sultys. Jom istrint kojas. Gali kiek papersteti.

Homeopatija - pulsatilla, hamamelis.

Bioflanoidai - 1g per diena. Butina pasikonsultuot su specialistu!

Tai tiek. Sekmes visom!
Atsakyti
QUOTE(mammamia @ 2005 08 09, 10:01)

Taip pat puikus dalykas svieziai spaustos burokeliu sultys! Tik sakoma jas issispaudus reikia palikt 3val. nusistovet ir tik tuomet gerti.



o kodėl? wink.gif
ačiu už patarimus!
Atsakyti
del burokeliu sulciu cituoju: 'geriant sviezias burokeliu sultis gali smarkiai suspazmuoti kraujagysles, todel svieziai isspaustos sultys turi pastoveti 2-3val. kad isgaruotu zalingos frakcijos' A.Liubeckis 'Gamtos gydomoji galia' wink.gif
Atsakyti
As dar ne nestuke ir negimdzius, bet jau mano kojytes ojojoj. Pavasari isoperavo vienos kojos venas. Kita dar grazi, bet vis paskausta. Deviu elastines kojines (ligoninej dave), tikrai labai gerai. O ir labai man padeda kremas is AVON nuo koju nuovargio. Is giminaiciu niekam neoperuotos venos ir problemu niekas neturi. O man jau 15metu pradejo matytis, kad plecias venos.
Atsakyti
man ir nestumo metu pradejo plestis.. Bet kadangi paveldejimas, nelabai cia ka ir pakeisi cry.gif
Atsakyti
Man ir plečias, būna kad ir skauda. Tepuosi tepaliuku venoruton- man truputį geriau. O šiaip rimtai gydyt bent jau man gydytoja patarė po gimdymo, nes jos gali ir pranykt. Na rimtai gydyt tai reiškia vaistus gert. O šiaip tai ir kojas visur kilnoju, labai thumbup.gif ir dar žinau kad negalima gert kavutės mirksiukas.gif
kai tokie karščiaiir kojinių spec. nesinori dėvėt, bet jei po gimdymo nedings tos ,,gražuolės'' tai tikrai apsilankysiu spec. parduotuvėj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolančiukas: 01 rugsėjo 2005 - 18:30
man tai ne venos ant koju issoko, o strijos... vidinese slaunu pusese... del kazkokios priezasties priaugau daug kg pastojus, nors nestumas dar labai menkas ir nezinau ka su tom kojon daryt, ar laukt kol pagimdysiu ir tada sportuot ar kaip...
Atsakyti
Aš šią bėdą paveldėjau. Maniau, kad nėštumo metu bus labai blogai, tačiau man net pagerėjo. Kojos nebeskaudėjo, venos tik vos vos paryškėjo. Viso nėštumo metu dėvėjau kompresines pėdkelnes. Džiaugsmas dingo pagimdžius. Liga labai paaštrėjo. Kartais skausmas būna sunkiai pakeliamas. Apie estetiką seniai nebegalvoju. Sijonus nukišau giliai į spintą. Gydytojas sakė, kad operacijos neišvengsiu. Tas nelemtas paveldėjimas... Jei venos plečiasi tik dėl nėštumo, geriau nepanikuoti, o tausoti kojas. Jei problema genuose, nieko nepakeisi.
Atsakyti
O as dziaugiausi thumbup.gif , kad pas nieka gimineje nera sios problemos ir tikejausi, kad manes tai irgi neuzkabins. cool.gif bet viskas prasidejo pries gera menesi, kai naktimis eme traukti meslungis kojas. Tada pamaciau, kad pavirsiuje pamazu isryskeja sutrukusios venos sad.gif
Tikiuosi, kad viskas pasibaigs pagimdzius.. blush2.gif

nestuke.gif
Atsakyti
ruošiuosi pirkti kojines... o kokį stiprinimo indeksa pasirinkti? blush2.gif
didžiausia? o blogiau nebus nuo to, kad labai suspaus????
Atsakyti