kovinuke, į 1,25 puoduko pieno ar vandens reikia dėti 3 valgomus šaukštus kruopų, tada bus minkšta ir skystesnė košė. Po virimo uždengus palikti galima kelioms minutėms, tada dar labiau sutirštės, jei per skysta atrodo.
Neseniai dariau pork roast su tokiu laaaabai skaniu padažu:
didelis svogūnas
2 granny smith obuoliai
0.5 puodelio į ketvirčius supjaustytų džiovintų slyvų
~2 puodeliai sultinio
0.5 puodelio grietinėlės (aš naudojau light)
1.5 valgomo šaukšto rupaus malimo garstyčių
Svogūną supjaustyti, pakepinti, suberti skiltelėmis pjaustytus obuolius, slyvas, supilti sultinį. Patroškinti neuždengus, kol obuoliai suminkštės (apie 10 min). Tada įmaišyti grietinėlę ir garstyčias, dar porą minučių patroškinti, kol padažas kiek sutirštės.
Kai pamačiau padažo receptą, nemaniau, kad bus baisiai skanu, bet tikrai puikiai išėjo. Manau, su aviena irgi tiktų. Galutiniam rezultate išeina saldžiarūgštis, kreminis padažas ir garnyras tuo pačiu.
didelis svogūnas
2 granny smith obuoliai
0.5 puodelio į ketvirčius supjaustytų džiovintų slyvų
~2 puodeliai sultinio
0.5 puodelio grietinėlės (aš naudojau light)
1.5 valgomo šaukšto rupaus malimo garstyčių
Svogūną supjaustyti, pakepinti, suberti skiltelėmis pjaustytus obuolius, slyvas, supilti sultinį. Patroškinti neuždengus, kol obuoliai suminkštės (apie 10 min). Tada įmaišyti grietinėlę ir garstyčias, dar porą minučių patroškinti, kol padažas kiek sutirštės.
Kai pamačiau padažo receptą, nemaniau, kad bus baisiai skanu, bet tikrai puikiai išėjo. Manau, su aviena irgi tiktų. Galutiniam rezultate išeina saldžiarūgštis, kreminis padažas ir garnyras tuo pačiu.
Apmirė maisto tema... Nieks negamina, nevalgo? 
Šian tokį marokietišką avienos troškinį darysiu:
* 3/4 teaspoon salt
* 1/2 teaspoon ground black pepper
* 1/2 teaspoon ground cinnamon
* 1/4 teaspoon ground allspice
* 3 1/2 pounds o-bone (round-bone) lamb shoulder chops, well trimmed, cut into 1-inch pieces, or 2 pounds lamb stew meat
* 2 tablespoons olive oil
* 2 cups chopped onions
* 3 garlic cloves, minced
* 1 1/2 tablespoons minced peeled fresh ginger
* 1 1/3 cups water
* 2 large blood oranges
* 1/4 cup chopped fresh parsley
* 1 tablespoon honey
Labai aromatingas ir skanus išeina.
Savaitgalį dariau NY cheesecake. Fantastiškas išėjo, kaip tikras:
2 pakeliai po 8oz cream cheese (1 lb)
1.5 puodelio grietinės
2 kiaušiniai
2 a.š. vanilės ekstrakto
0.5 puodelio cukraus
1 puodelis gragam crackers
4 v.š. sviesto.
Įkaitinti orkaitę iki 325F.
Paruošti pie crust iš graham crackers ir 2 šaukštų tirpinto sviesto, iškloti 8 in apvalią formą. Į blenderį supilti cukrų, grietinę, kiaušinius, vanilę, 1 min. paplakti. Tada sumesti cream cheese, suplakti, kol masė tampa vientisa, tada supilti 2 likusius šaukštus tirpinto sviesto. Supilti į formą, kepti 40 min. orkaitės apatinėje dalyje. Kai iškepa, įjungti broil ir pakepinti, kol paviršiuje atsiranda rudi taškeliai, kelias minutes. Jei orkaitėje nėra broil funkcijos, kepimo pradžioje temperatūrą pakelti iki 500F, pakepinti, kol paskrus, tada nuleisti iki 325F.

Šian tokį marokietišką avienos troškinį darysiu:
* 3/4 teaspoon salt
* 1/2 teaspoon ground black pepper
* 1/2 teaspoon ground cinnamon
* 1/4 teaspoon ground allspice
* 3 1/2 pounds o-bone (round-bone) lamb shoulder chops, well trimmed, cut into 1-inch pieces, or 2 pounds lamb stew meat
* 2 tablespoons olive oil
* 2 cups chopped onions
* 3 garlic cloves, minced
* 1 1/2 tablespoons minced peeled fresh ginger
* 1 1/3 cups water
* 2 large blood oranges
* 1/4 cup chopped fresh parsley
* 1 tablespoon honey
Labai aromatingas ir skanus išeina.
Savaitgalį dariau NY cheesecake. Fantastiškas išėjo, kaip tikras:
2 pakeliai po 8oz cream cheese (1 lb)
1.5 puodelio grietinės
2 kiaušiniai
2 a.š. vanilės ekstrakto
0.5 puodelio cukraus
1 puodelis gragam crackers
4 v.š. sviesto.
Įkaitinti orkaitę iki 325F.
Paruošti pie crust iš graham crackers ir 2 šaukštų tirpinto sviesto, iškloti 8 in apvalią formą. Į blenderį supilti cukrų, grietinę, kiaušinius, vanilę, 1 min. paplakti. Tada sumesti cream cheese, suplakti, kol masė tampa vientisa, tada supilti 2 likusius šaukštus tirpinto sviesto. Supilti į formą, kepti 40 min. orkaitės apatinėje dalyje. Kai iškepa, įjungti broil ir pakepinti, kol paviršiuje atsiranda rudi taškeliai, kelias minutes. Jei orkaitėje nėra broil funkcijos, kepimo pradžioje temperatūrą pakelti iki 500F, pakepinti, kol paskrus, tada nuleisti iki 325F.
Sveikutes, mane domina kaip jus sumalat mesa zemaiciams jei neturite mesmales?

QUOTE(Pifukas @ 2009 03 23, 13:21)
tu zinok kad jau bulves cielas zalias i blenderi metu ir gaunasi labai skanus bulviniai blynai, tai ir mesa taip pat darau gerai man gaunasi, mesa juk virta tai ten ir svoguniuko dar ivairuoju zodziu super man, tik zinoma reik laiku isjungt, jei ne tai is tos mesytes ten bus kose tam benderi

QUOTE(*PM* @ 2009 03 23, 13:06)
tu zinok kad jau bulves cielas zalias i blenderi metu ir gaunasi labai skanus bulviniai blynai, tai ir mesa taip pat darau gerai man gaunasi, mesa juk virta tai ten ir svoguniuko dar ivairuoju zodziu super man, tik zinoma reik laiku isjungt, jei ne tai is tos mesytes ten bus kose tam benderi 

aciu

QUOTE(maya @ 2009 03 23, 21:33)
tai kad net nebuvau maciusi


QUOTE(maya @ 2009 03 23, 22:33)
Maya geris tu , aciu uz linka isigysiu ir as, man skaniau kai malta mesyte,nei mixeriu bet it's ok stai mano sedevras

PUSŠILKINIAI KUKULIAI
Mums reikes:
6 bulvės
1 stiklinė krakmolo
1 kiaušinis
2 svogūnai
2 šaukštai sviesto
3 šaukštai grietinės
druskos
Mėsos įdarui: 300-400 g virtos mėsos
1 svogūnas
maltų pipirų
druskos
Bulves nuplauname ir verdame nenuluptas. Išvirusias bulves nulupame ir sumalame mėsmale, suberiame krakmolą, įmušame kiaušinį, pasūdome viską gerai suminkome ir formuojame kukulius.
Mėsos įdaras:
Virtą mėsą sumalti, truputį pakepinti su jau apkepintais svogūnais( as tiesiog isviriau mesyte su svogunu ir sumaliau su mixeriu), pridėti pipirų, druskos, išmaišyti ir įdaryti kukulius. Verdami pasūdytame vandenyje 10-15 minučių. Paskui išgriebiami ir tiekiami su padažu koki tik mėgstate, galima ir tokiu pačiu kaip cepelinams kad darome.





Skanaus!
p.s. likuti apvoliojau krakmole ir uzsalciau bus dar keletui kartu


QUOTE(*PM* @ 2009 03 24, 17:52)
Maya geris tu , aciu uz linka isigysiu ir as, man skaniau kai malta mesyte,nei mixeriu bet it's ok stai mano sedevras
PUSŠILKINIAI KUKULIAI
Mums reikes:
6 bulvės
1 stiklinė krakmolo
1 kiaušinis
2 svogūnai
2 šaukštai sviesto
3 šaukštai grietinės
druskos
Mėsos įdarui: 300-400 g virtos mėsos
1 svogūnas
maltų pipirų
druskos
Bulves nuplauname ir verdame nenuluptas. Išvirusias bulves nulupame ir sumalame mėsmale, suberiame krakmolą, įmušame kiaušinį, pasūdome viską gerai suminkome ir formuojame kukulius.
Mėsos įdaras:
Virtą mėsą sumalti, truputį pakepinti su jau apkepintais svogūnais( as tiesiog isviriau mesyte su svogunu ir sumaliau su mixeriu), pridėti pipirų, druskos, išmaišyti ir įdaryti kukulius. Verdami pasūdytame vandenyje 10-15 minučių. Paskui išgriebiami ir tiekiami su padažu koki tik mėgstate, galima ir tokiu pačiu kaip cepelinams kad darome.





Skanaus!
p.s. likuti apvoliojau krakmole ir uzsalciau bus dar keletui kartu


PUSŠILKINIAI KUKULIAI
Mums reikes:
6 bulvės
1 stiklinė krakmolo
1 kiaušinis
2 svogūnai
2 šaukštai sviesto
3 šaukštai grietinės
druskos
Mėsos įdarui: 300-400 g virtos mėsos
1 svogūnas
maltų pipirų
druskos
Bulves nuplauname ir verdame nenuluptas. Išvirusias bulves nulupame ir sumalame mėsmale, suberiame krakmolą, įmušame kiaušinį, pasūdome viską gerai suminkome ir formuojame kukulius.
Mėsos įdaras:
Virtą mėsą sumalti, truputį pakepinti su jau apkepintais svogūnais( as tiesiog isviriau mesyte su svogunu ir sumaliau su mixeriu), pridėti pipirų, druskos, išmaišyti ir įdaryti kukulius. Verdami pasūdytame vandenyje 10-15 minučių. Paskui išgriebiami ir tiekiami su padažu koki tik mėgstate, galima ir tokiu pačiu kaip cepelinams kad darome.





Skanaus!
p.s. likuti apvoliojau krakmole ir uzsalciau bus dar keletui kartu


Niam, kaip skanu, noriu, bet labai jau daug darbo


QUOTE(maya @ 2009 03 24, 19:20)



QUOTE(maya @ 2009 03 23, 22:33)
Vau, niu cia tai atradimas, galvojau tik LT tokie geriai egzistuoja



QUOTE(pupa999 @ 2009 03 24, 18:49)
Vau, niu cia tai atradimas, galvojau tik LT tokie geriai egzistuoja
Dabar aisku man baisiai idomu ar galima gauti prie tokios mesmales sausainiam daryti antgali
kas kam rupi 



Yra. Tikrai maciau pries Kaledas Kitchen Kaboodle. Bent jau mano kaime, prie mano namu KK tikrai buvo

Papildyta:
Pupa999, as dabar susimascaiu ar apie tuos pacius antgalius kalbam, Bet mano babyte tokius idekliukus dedavo ir prasukdavo tesla ir sausainiai budavo. Tai tokius ir maciau. Zinau, kad yra antgalis desroms kisti, bet tokio nemaciau, nes istikruju ir nesidomejau. As Kaledoms dovanu sau ziurejau, tiksliau Santas List dariau, tai ir maciau uztai.