QUOTE(skotija @ 2009 03 16, 04:14)
Noreciau paklausti gal keleta receptuku galetum parasyti: varskeciams. svilpikams ir varskes apkepui.....
Aciu is anksto
Varskeciai
Net nezinau kiek to svarskes bet nemazai apie 0.5kg( bijau sumeluot nes cia gali but ir daugiau istikruju 2 kiausus musiau, bus net ne 0.5kg o daugiau, nes as visada padarius daugiau ju uzsisaldau kameroj)
Pora kiausiniu
Siek tiek cukraus
Druskytes
Miltu
Padaziukui: sviesto ir grietines, prieskoniu... ka smegsta su uogom tiesiog uodienes kokios tik sirdele geidzia.
Directions:
I varske imusam du kiausinius iberiam druskytes ir cukraus viska issukam, poto dedam miltus ir nepadauginam kad tesla atrodytu mazdaug taip, varske turi imti virsu kitaip tariant.....

tada tesla kociojam i vamzdeli as pirstais paspaudziu per ilgi ir pjaustau mazdaug taip :

Is tokio kiekiu ju isejo mazdaug tiek :

Kol darau jau mano vanduo verda tada sumetam juos i pasudinta siek tiek verdanti vandeni :

Na ir verdam tikrai ne ilgai gal 5-7 min ant virimo, isvire jie jau buna pavirsiuje ir atrodo stai taip :

I lekstute idedu siek tiek sviestuko, suberiu varsketukus ir ant virsaus siektiek grietinytes. Galima valgyt su uogiene, mano seimyna visa valgo su sviesto grietines padazu, isskyrus mano vyra, jis valgos su melyniu uogiene.
Skanaus!
Svilpikai
6 vidutines bulves
kiausinis
miltu
druskytes
svoguno
sonines
grietines
krapu
aliejaus
Directions:
Isverdam bulves, sugrudam jas taip kad neliktu jokiu gabaleliu.... tada dedam kiausini, druskyte, as kartais dedu dar ir krapuku i juos, miltu nereikia deti labai daug tada jausis tik vienas miltas( o kiek ju desi tiek ta bulve jo ims ir vistiek ji prie ranku lips), isvolioju i trubele paspaudziu ranka, supjaustau taip kaip matosi foto ir kepu tiesiog keptuvej ant slakelio aliejaus.
Padazas: pakepinu svoguna, sonine, dedu druskytes, pipiriuko, svieziu krapu, grietines.... ta pati darau jei namie tarkim turiu grybu.Su grybais padazas: tada kepinu svoguna, grybus, dedu siek tiek sviesto, pilu siek tiek pieno, dedu truputeli miltu kad sutirstetu, svieziu krapu....
cia kad aiskiau butu uzsukit pas giedriu, nes as jau is akies darau automatiskai nezinau jau tu tiksliu proporciju
http://giedrius-v.li....com/58703.html
O varskes apkepo nerandu savo tikslaus recepto, einu dar ieskot kur turiu uzsirasius buvo tip top atkaltas labai gerai iseidavo.
Radau!!!!
Cia pagal ODES recepta, ji idejus buvo senai labai. gaunas super
Patikrintas varškės apkepas
500 g varškės
2 šaukštai sviesto
4 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
2 šaukštai manų kruopų
razinų
vanilinio cukraus
Trynius ištrinti su cukrumi. Sudėti varškę, manų kruopas, nuplautas ir nusausintas razinas, vanilinį cukrų. Viską išsukti į vientisą masę.
Išplakti baltymus ir atsargiai išmaišyti su varškės mase.
Negilią kepimo formą ištepti riebalais, pabarstyti džiūvėsėliais ir sukrėsti varškės masę.
Kepti vidutinio karštumo orkaitėje - 375F - 30-40 min.