Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(Zyliuke @ 2009 04 17, 11:11)
As tai nemoku virti siupinines sriubos ax.gif Gal recepteli visgi duoti gali 4u.gif Aciu 4u.gif


na jas verda visi pagal savo receptus, o as darau taip:

4 svogunus supjaustyti
pakepinti
ideti astraus pomidoru padazo
ideti marinuotu agurkiuku
ir viska patroskinti kelias minutes.

tada puode uzvirti vandens,
ideti vistienos sultinio (galima, aisku, ir kitokio),
rukytos desros ipjaustyti,
pienisku desreliu ipjaustyti
pavirti viska apie 15 minuciu.

tada i puoda suversti visa troskini ir i gala dar juoduju alyvuogiu ideti. pavirti dar 10 minuciu ir valgyti su grietine mirksiukas.gif
man sita sriuba skanesne antra diena, nors dauguma sriubu man pastovejusios labiau patinka biggrin.gif
Skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif ,
turiu savo saldyklyje 2.5 kg Turkey, mirksiukas.gif bet va nezinau jokio gero receptuko doh.gif !!! Gal jus koki zinot??? ax.gif Ar ji visa kept ar dalim? ir koks idaras? Dekui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ajaz @ 2009 04 17, 19:03)
sveikos smile.gif ,
turiu savo saldyklyje 2.5 kg Turkey, mirksiukas.gif bet va nezinau jokio  gero receptuko doh.gif !!! Gal jus koki zinot??? ax.gif  Ar ji visa kept ar dalim? ir koks idaras? Dekui smile.gif


viso kalakuto tai nesu kepus, dazniausiai perku krutinele ir is jos vyras prigamina labai skanios kinietiskos traskancios mesytes ax.gif o daro tai taip: supjausto pailgom juostelem krutinele, apibarsto kinietiskais zuvies skonio prieskoniais, apvolioja kiausinio plakime ir po to kukuruzu miltuose ir deda i verdanti alieju. ta pati daro su baklazanais smile.gif valgom su saldziarugsciu padazu thumbup.gif galeciau valgyt kiekviena diena, ziauriai skanu thumbup.gif

bet jei kas pasidalins kalakuto receptais tai ir man pravers, nes reikia paeksperimentuoti iki Kaledu, vis zadam issikept ir vis pabijom, kad nepavyks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(DiD @ 2009 04 17, 22:39)
viso kalakuto tai nesu kepus, dazniausiai perku krutinele ir is jos vyras prigamina labai skanios kinietiskos traskancios mesytes ax.gif o daro tai taip: supjausto pailgom juostelem krutinele, apibarsto kinietiskais zuvies skonio prieskoniais, apvolioja kiausinio plakime ir po to kukuruzu miltuose ir deda i verdanti alieju. ta pati daro su baklazanais smile.gif  valgom su saldziarugsciu padazu thumbup.gif galeciau valgyt kiekviena diena, ziauriai skanu thumbup.gif

bet jei kas pasidalins kalakuto receptais tai ir man pravers, nes reikia paeksperimentuoti iki Kaledu, vis zadam issikept ir vis pabijom, kad nepavyks doh.gif

OI MAN ATRODO SKANU BUS mirksiukas.gif bet butent kodel zuvies prieskonius deda? Dera?
o gal kas zino viso kalakuto recepta ?nes dalymis nesinori kankintis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2009 04 16, 04:18)
Dalinames daliname skanestais, kuriuos vis dar dabaiginejam  biggrin.gif
user posted image

Tik ka iskepiau trupinini, nuotraukas idesiu rytoj  4u.gif

Kaip skaniai atrodo,koks koks receptukas butu ir koks ten kremas ant virsaus? bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2009 04 16, 10:34)
Aš šiandien pribaigsiu prancūzišką svogūnų sriubą. Man patinka...

Instrukcijos:
Gerą maišą saldžių svogūnų


Kokie svogunai yra saldus? ax.gif

O cia kam reikejo, mano isbandytas kimsto kalakuto receptas:

Kimstas kalakutas (6-7kg)
100g istirpinto sviesto
Paprikos milteliu
Druskos ir pipiru

Padazo pagrindas:
2l. Vandens
1 svogunas
2 morkos
1 salieras
10 pipiru juodu
1 lauro lapas
2 gvazdikeliai
5 vistienos sultinio kubeliai

Padazas:
50g sviesto
50g miltu
1l sultinio is skardos kur kalakutas kepa
2 ½ dl grietineles
½ dl serio
2 saukstai serbentu dzemo

Kimsimui:
3 obuoliai (geltoni)
½ raudonos papkrikos
1 svogunas
1 morka
1 salieras
250g grybu
6 sonines dryzeliai
2 dl pekano riesutu
8 gabaliukai skrudintos baquette
1 saukstas salavijo prieskoniu
1 kiausinis
100g sviesto kepimui
Druska ir pipirai

Kimsimo paruosimas:

Darzoves ir grybus supjaustome kubeliais, pakepam Wok keptuveje, svieste (taip pat ir sonine), bet neapskrudiname. Pakepe nuimame nuo orkaites. Nuskutam obuoli, isvalom seklas ir supjaustom mazais gabaliukais. Suskaldom riesutus (ne per smulkiai) ir supjaustom duona kubeliais (be plutos). Sudedam i keptuve, prieskoniu (druska, pipiras, salavijas). Gale imaisom kiausini.

Kalakutas:
Nudziovinam kalakuta, prikemsam vidu ir susiuname, surisame slauneles ir atkraginam sparnelius. Aptepam sviestu, druskos, pipiru, paprikos ir kepam 45min./kg 140°C orkaiteje su vejeliu (be vejelio 50-55min/kg 150°C).
Kas 30min. Aplaistome sultiniu, issiskyrusiu is paukscio. Paskutines 10-15 min. Padidinam ugni iki 200-220°C.

Padazas:

Sudedam kakla ir paukscio sirdi ant grotu su kalakutu. I skarda ipilam 2l. vandens ir padedam po grotelemis (kad i skarda lasetu issiskyrusios sultys). Stambiai supjaustome darzoves ir taip pat sudedame i skarda. Po valandos kepimo sudedam ir kakla bei sirdi. 30 min, iki kepimo pabaigos sultini nukosiame, supilame i pakepintus miltus su sviestu, idedam prieskoniu, dzemo, serio, grietineles ir jei reikia – dar sultinio kubeliu.

Prie kalakuto labai tinka saldziu bulviu piure.

Saltinis: Veislubók Hagkaups, 1997
Atsakyti
QUOTE(ajaz @ 2009 04 17, 21:13)
OI MAN ATRODO SKANU BUS mirksiukas.gif bet butent kodel zuvies prieskonius deda? Dera?
o gal kas zino viso kalakuto recepta ?nes dalymis nesinori kankintis doh.gif



zuvies prieskoniai todel, kad ir kinieciu restoranuose valgydavom zuvies skonio baklazanus ar vistiena mirksiukas.gif bet mes ne grynai zuvies perkam, o kinietiskus zuvies prieskonius, nzn kuom skiriasi, bet kazkaip tuos naudojam thumbup.gif beje, dar is LT parsivezem, SALDVOS atrodo g.gif


o tie pyragaiciai kaip is reklamos, net negalvojau, kad kazkas juos namie issikepe doh.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2009 04 18, 06:08)
Kokie svogunai yra saldus?  ax.gif



Aš aprastai perku Vidalia rūšies. Bet iš esmės ir tie paprasti geltoni sueina, jei ilgai kepi.
Atsakyti
Mes paskutinius kelis kartus kalakutą kepėm LABAI paprastai... Atšildėm (pirkom šaldytą blush2.gif ), tada po oda prikišom sviesto, išsukto su įvairiom prieskoninėm žolelėm... I vidų pridėjom daug česnako ir citrinų. Gavos super sultingas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2009 04 16, 19:44)
Oi ne, aciu, bet peanutbutter nemegstu... ten kremas tortam pertepti ir puosti - sviestas, rududu ir laaabai stipri kava  ax.gif



aisku, as maniau peanutbutter. Rududu nesu ragavus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2009 04 18, 16:18)
Mes paskutinius kelis kartus kalakutą kepėm LABAI paprastai... Atšildėm (pirkom šaldytą blush2.gif  ), tada po oda prikišom sviesto, išsukto su įvairiom prieskoninėm žolelėm... I vidų pridėjom daug česnako ir citrinų. Gavos super sultingas. ax.gif



o kaip po oda kisti ta sviesta???
Atsakyti
QUOTE(DiD @ 2009 04 18, 19:02)
o kaip po oda kisti ta sviesta???

Rankom smile.gif Taigi skura labai lengvai pasikelia nuo mėsos wink.gif Pasiemi sviesto ant pirštų ir kiši po oda. Nebūtina visur, nes vistiek ištirps... Aš kai prikaišioju visur, kur lenda, paskui lengvai paminkau dar (pasiskirsto ten, kur nėjo prikšt)... Skura apskrunda gražiai wink.gif Gali ir su višta taip daryt wink.gif
Atsakyti