Įkraunama...
Įkraunama...

Pienligė

QUOTE(dziugintele @ 2009 07 16, 12:55)
Sveikutes!
Kiek zinau, ankstyvo nestumo metu reikia buti labai atsargioms su savarankiska kova pries pienlige.  Del neteisingo vaistu pavartojimo gali ivykti persileidimas arba nustoti vystytis nestumas. Tad bukite labai atsargios, o dar geriau, pasikonsultuokite su gydytoju (a). Man gydytoja pacioje nestumo pradzioje skyre lomexin zvakutes. Bet jos padeda, kai pienlige ne itin isismarkavusi. Rimtesneje kovoje geriau tinka clotrimazolum zvakutes. Jas, beje, man irgi skyre gydytojas, kai lomexil grybelio neiveike. Be to, kiek zinau, ecovag geruju bakteriju zvakutes nestumo metu yra draudziamos. Tad pasitikslinkite ir del kitu vaginaliniu budu naudojamu geruju bakteriju.

Tikra tiesa, kad ypac ankstyvam nestume reikia labai labai atsargiai su visais vaistais. Bet tavo isvardinti tai tikrai netinka nesciom. O dar klotrimazolis tai instrukcijoj aiskiai parasyta, kad nesciom draudziama pirmam trimestre.
Ekovag tikrai neturetu pakenkti, nes ten tik laktocbakteriju kapsules. mirksiukas.gif
Na o lomexin vartoti ,,tik ivertinus rizika" - tagi, ka tai reiskia (nuspresit pacios) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2009 07 16, 16:21)
Tikra tiesa, kad ypac ankstyvam nestume reikia labai labai atsargiai su visais vaistais. Bet tavo isvardinti tai tikrai netinka nesciom. O dar klotrimazolis tai instrukcijoj aiskiai parasyta, kad nesciom draudziama pirmam trimestre.
Ekovag tikrai neturetu pakenkti, nes ten tik laktocbakteriju kapsules.  mirksiukas.gif
Na o lomexin vartoti ,,tik ivertinus rizika" - tagi, ka tai reiskia (nuspresit pacios)  mirksiukas.gif

Jei rimtai galvojate apie nestuma, apie nestuma be komplikaciju ir apie sveika vaikiuka, geriau neuzsiimineti savigyda ir kreiptis i gydytoja. Kalbu ne siaip sau, o is patirties. Nes gali ivykti daug nepataisomu dalyku, kuriu pasekmes bus didelis ir gilus skausmas. Beje, surasiau tik tai, ka man paciai yra teke naudoti, bet tai buvo gydytoju skirta. Pries kiekviena suvartojima ir naudojima nestumo metu issiklausinejau visus uz ir pries. Ta beda sergu ne vienerius metus. Tad tikrai neziuriu i tai pavirsutiniskai ir atmestinai. Juolab, jei tai susije su busimu vaikeliu. Su vaginaliniais papildais ir vaistais galimo nestumo metu reikia elgtis vienodai atsargiai ir atsakingai. As nerizikuociau ir nespresciau pati. Ta pati taikyciau ir gerosioms bakterijoms. Juolab, kad ir ant paciu ecovag maksties kapsuliu rasoma, kad nestumo metu galima vartoti tik gydytojui leidus. Tai gi vel ivertinus ta pacia rizika...
Aisku spresti Jums pacioms.
O apie clotrimazolum zvakutes siulyciau pasiskaityti ir pasidometi placiau. Jei dar nesusidurete, mergaites ir berniukai tiek pirmaisiais gyvenimo menesiais, tiek veliau, gali susidurti su ta pacia beda. Puslytes jiems gali issokti ne tik burnyteje, bet ir zemiau. vaistas, kuris skiriamas rimtesniam gydymui ir buna tas pats clotrimazolum tepalas.
Na , bet vel gi spresti ne man.
Sekmes!
Atsakyti
Pati esu siokia tokia zmoniu medike (na supratima turiu), ruosiusi tapti gyvuliu gydytoja. Zinau kaip gydytojai kartais ,,apgalvotai" skiria, todel siulau zmonems siek tiek ir patiem pasidometi ir pasigilinti, kas rasoma informaciniame lapelyje, aklai gydotojais as nepasitikiu (juk visi yra zmones). Taip pat turi itakos ne tik kad gydytojas skiria, bet kaip vaistas bus vartojamas. Aisku, i sitas peripetijas nesigilinkim mirksiukas.gif
Zinodama pienliges principa, kokia jos priezastis ir patogeneze (t.y. kas ir kaip vyksta), pirmiausia salinu jos priezasti.
Principe visos sveikos moterys (ir vyrai) turi si grybeli, bet jis negali isveseti del to, kad toj musu siltoj vietelej gyvena butent tos gerosios bakterijos, kurios ir palaiko visa svara ir tvarka. Kai kas atsitinka (prasta mityba, krenta imunitetas, sutrinka hormonai ir dar x ir n priezasciu) tos gerosios bakterijos ima zuti. Sumazejus ju kiekiui, ima klesteti ,,blogietes" candidos. Grubiai tariant tai tarsi karas, kurio salygom diktuoja musu organizmas: mityba, higiena ir dar x ir n priezasciu. Kai viskas gerai, mes sudarom salygas gyventi geroms bakterijoms, kai kas sutrinka - griuna visa pusiausvyra - virsu ima blogietes candidos.
Kodel sakau, kad naudojau laktobacilu tabletes? nes as tiesiog papildziau ,,karo lauka" ,,geraisiais kareiviais". Kodel neuztenka viena karta ,,papildyti" laktobacilu atsargu? Todel, kad mano organizme yra sutrikusi kazkokia grandis, ir mano ,,gerieji kareiviai" zudavo ne tik kovodami su blogietemis, bet tiesiog net ir nuo netinkamos joms aplinkos. Todel naudojau pieno rugsties aplikatoriu, kuris butent ir sudaro labai gera aplinka ,,geriesiesms kareiveliams". Laktobacilos, kad palaikytu tvarka bei sau geras salygas, gamina pieno rugsti, kuri laaabai nepatinka candidom.
Taigi, labai grubiai tariant principas toks.
Ir pagristai galiu sakyti, kad laktobacilu tabletes, kapsules ar dar ten kokia kita forma papildyti nesciosioms tikrai saugu. Nesaugus gali buti tik grubus, nemoksiskas ju aplikavimas i maksti (va cia gydytojo(s) funkcija patarti paaiskinti moteriai kaip tai saugiai atlikti), kad nebutu pazeistas maksties vientisumas, ar dar blogiau - gimdos kaklelis.
Tikiuosi suprantamai paaiskinau. Trumpiau nesugebejau 4u.gif
Atsakyti
na aš lyg viską teisingai darau blink.gif jokių gydomųjų žvakučių nenaudoju, anksčiau clotrimazolum naudojau, jos man geriausiai padėdavo, bet kai planuoju tai jau nebevartoju. Dabar tik floragyn ovulės, man vaistininkė sakė, kad jos absoliučiai nekenkia, išstudijavau visą informacinį lapelį, nėra jokių kontraindikacijų, tai manau jos tikrai saugios, nes ten tik laktobakterijos,tai šias ovules naudoju kažkur ciklo viduryje, kada man pienligė pasireikšdavo. Geriu gerąsias bakterijas, prausiuosi su specialiu plovikliu ir geriu ežiuolių arbatą, vitaminus, taip pat gydausi pas homeopatę 4u.gif šį mėnesį šio "gėrio" neapturėjau smile.gif bet kai smileysex.gif tai tą dieną nededu ovulės, nes bijau vyro žuviukams pakenkti, nes planuojam nestuke.gif tai taip ir nežinau ar po ND galima jas naudoti ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovilyte5 @ 2009 07 16, 20:27)
bet kai  smileysex.gif tai tą dieną nededu ovulės, nes bijau vyro žuviukams pakenkti, nes planuojam nestuke.gif  tai taip ir nežinau ar po ND galima jas naudoti ar ne g.gif

Galima naudoti po keletos valandu po smileysex.gif (manyciau po 6 val tai jau tikrai), kadangi grikiukai makstyje tik tiek ir isgyvena, o kurie jau nukeliavo tolyn, jiems itakos neturi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2009 07 17, 16:04)
Galima naudoti po keletos valandu po smileysex.gif (manyciau po 6 val tai jau tikrai), kadangi grikiukai makstyje tik tiek ir isgyvena, o kurie jau nukeliavo tolyn, jiems itakos neturi  mirksiukas.gif

ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
seip manau reiktu nueit pas giniu, jis tiksliau pasakys kokio gydymo reikia. Sep profilaktiskai tai tik higiena galime pareguliuoti ir vaistineje nusipirkti vaistuku kurie padetu, bet vel , o gal MB yra nesiotojas tu bakteriju, tai gydikis nesigydzius vistiek atsinaujins mirksiukas.gif seip niekam nelinkiu sios ligos schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif kankyne kazkokia doh.gif
Seip tikrai visom siulyciau pasikonsultuoti su daktaru, jis apziures ir paskirs gydyma mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif
o gal kas anglijoje pirkote kokius vaistelius?
Atsakyti
QUOTE(veziukeee @ 2009 07 15, 12:01)
Sveikos,merginos mirksiukas.gif Esu labai sunerimusi,tad kreipiuosi į Jus ir prašau pagalbos.Esu labai sunerimusi.Planuojam vaikiuka turėt,o tiksliau jau bandom.Nuo vakar vakaro labai pradėjo niežtieti makštį ir nepraeina.Bijau kokius vaistus naudot,o jei jau busima nestuke.gif Nėštumo testa dar anksti daryt,dat nežinau kaip pasielgti verysad.gif Pas ginekologe šią savaitę tikrai nepavyks apsilankyti verysad.gif

man tokia pati situacija visai neseniai buvo. Ginekologe neleido gerti geriamuju vaistu, tik zvakutes, mikogal tinka ir nestumo metu. ir dar ji patare daryti apsiplovimus su tantum rosa pries zvakutes isidejima, sake taip zvakuciu poveikis bus geresnis. man jau po pirmos zvakutes pasidare geriau. Na ir kiek zinau, myletis zvakuciu naudojimo metu negalima. Tik nezinau, kodel smile.gif

O be to, pastebejau, kad man pienlige atsinaujina dazniausiai po menesiniu, kai uzvalgau daug saldainiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Afute28 @ 2009 08 26, 10:19)
O be to, pastebejau, kad man pienlige atsinaujina dazniausiai po menesiniu, kai uzvalgau daug saldainiu smile.gif

Man atvirksciai, pries mmm. g.gif o po ju, kaip niekur nieko - sveika thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Afute28 @ 2009 08 26, 12:19)
man tokia pati situacija visai neseniai buvo. Ginekologe neleido gerti geriamuju vaistu, tik zvakutes, mikogal tinka ir nestumo metu. ir dar ji patare daryti apsiplovimus su tantum rosa pries zvakutes isidejima, sake taip zvakuciu poveikis bus geresnis. man jau po pirmos zvakutes pasidare geriau. Na ir kiek zinau, myletis zvakuciu naudojimo metu negalima. Tik nezinau, kodel smile.gif 

oi, mergytes, ne toki zvakuciu pavadinima parasiau - ne mikogal, o macmiror doh.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos. Skaitinėjau ir aš jūsų šią išsamiai apibūdintą temelę bei nusprendžiau prisijungti prie pasidalinimo patirtimi, kadangi pati gerus 2 metus vargau su šia erzinančia liga. Taigi, kad negaišinti visų laiko, trumpi mano patarimai:
1. Atsisakykite visų rūšių always - juk dar reklamoje girdime, kaip jie "nieko nepraleidžia", tik pamiršta paminėti, kad nepraleidžia ir oro... Pamirškite dieninius paketus (kai dar teplioja, naudoju iš eko parduotuvės nusipirktais medvilninias paketukais). Man tai buvo pagrindinis "vaistas", kadangi liga vis atsinaujindavo po mmm, tai su gyd. nusprendėme,kad būtent naudojami įklotai ją ir sukelia).
2. Nuolat stiprinkite imuninę sistemą - kaip jau buvo rašyta, tokiais atvejais ypač tinka žuvų taukai, spanguolių ekstraktai.
3. Esant niežuliui tepkitės sodos tirpalu (1 arb. š. ir 1 litras šilto vandens). Dar gyd. išdavė seną ir itin veiksmingą receptuką - ant piršto užvynioti gabalą vatos, pamirkyti į sodos tirpalą, ir truputį išvalyti viduje, vatą sukant apvaliai (na, tiesiog turint omenyje, kad pas mus ten viduje viskas eina ratais, tarsi spyruoklė).
4. Dar esant reikalui naudoju Lomexin tepaliuką. Šį mėnesį vėl bandė išlįsti liga, nes buvau pašalusi kojas. Tad dar siūlyčiau ir kojų neatšalti, nes po tiek laiko ši liga kimba kaip paprasčiausia sloga.

Tikiuosi bent kiek padės ir jums wink.gif
Atsakyti