Įkraunama...
Įkraunama...

Galimi/negalimi vaistai

gal kas žinote ar galima nėštukėms nešioti kosmodiską?
Atsakyti
Gal galite pasakyti, ar galima nėštumo pradžioje gerti Ospamox?
Turiu dažnai pasikartojantį sinusitą, ir tik šie antibiotikai man padeda..
Atsakyti
QUOTE(Požiūris @ 2008 12 29, 17:01)
Gal kam pravers wink.gif
Pykinimui, vėmimui, seilėtekiui slopinti:

Imbieras
Medetkų užpilas
Erškėčių vaisių nuoviras
Pipirmėčių silpnas užpilas
Kepenų, tulžies latakų ligoms gydyti:

Šlamučių žiedynų užpilas
Pipirmėčių lapų užpilas
Kmynų vaisių nuoviras
Kalendrų vaisių nuoviras

Aktyvinti žarnyno veiklą:

Erškėčių lapai
Dilgėlių lapai
Inkstų, šlapimo takų ligos:

Rugiagėlių žiedynai
Beržų lapai ir pumpurai (negalima esant inkstų nepakakankamumui)
Care-lady papildas
Cranberry papildo NEGALIMA
Augalai GALIMI nėščioms:

Sukatžolė
Trikertė žvaginė
Medetkos
Erškėčiai
Valerijonai
Beržų lapai
Dirvinis asiūklis
Gudobelės vaisiai
Rugiagėlė
Petražolė
Spanguolė

Augalai, NEGALIMI nesčioms dėl abortinio bei toksinio poveikio:

Čiobrelio
Raudonėlio
Ugniažolė
Alijošius
Amalas
Kadagys
Kartusis pelynas
Senos lapai
Rabarbaras
Šaltekšnis
Šalpusnis
Taukė

SAUGŪS vaistai(nepraeinantys pro placentą)( bet tai nereiškia, kad juos galima gerti kiek nori!Tik labai reikiant):

Penicilinai(antibiotikų grupė)
Cefalosporinai(antibiotikų grupė)
Paracetamolis
Narkotiniai analgetikai(morfinas, tramadolis ir t.t - manau jų tikrai neprireiks)
Metildopa (antiparkinsoninis vaistas)
Polivitaminai
Maža ir vidutinė dozė gliukokortikoidų (nuo astmos pusrškalai)
Teratogeniški vaistai( praeina pro placentą, kenkia kūdikiui):

AKF inhibitoriai(vaistai nuo spaudimo pagrinde)
alkoholis
Nuo epilepsijos
Litis(nuo depresijų, manijų)
Visi xanax, relanium, bromazepamas, diazepamas - raminantys benzodiazepinai
Estrogai (lyt mot hormonai)
Tetraciklinai (antibiotikai)
vaistai nuo cukrinio diabeto
Chinolonai(antibiotiku grupė)
vaistai nuo vėžio

Laktacijai didinti:

Anyžių vaisiai+kmynai+pankoliai+dilgėlė= (visus lygiom dalim paimti reikia) 1 arbatinį šaukštelį 1 puodeliui užpilti karštu vandeniu ir gerti 1-2 kartus per dieną.
Laktacijai mažinti:

Graikinio riešutmedžio lapai (20 dalių)+apynių spurgai (20 dalių)+šalavijo lapai (40 dalių) Gerti po 1 arb šaukstelį užpylus verdančiu vandeniu 1 puodelį per dieną.
p.s. copy-paste iš kito tinklapio  4u.gif

Labas vakaras visoms! As cia kazko nesuprantu , kodel Cranberry papildo negalima, o spanguoles galima, juk tai tas pats! Mano gydytoja man liepe gerti spanguoliu ekstrakta, kai buvo bedos su pusle. Ir dar vienas idomus dalykas - rabarbaras. Juk yra rabarbaru kapsules, kai uzkieteje vuiduriai nestumo metu. Man gydytoja rekomendavo isgerti jei jau visai prastai, tam kad nenuodyt organizmo slakais. Gal kas pasidalinsit mintimis su manimi? mirksiukas.gif
Tiesa, kas del medetku, tai irgi neaisku, nes as taip pat gavau palaiminima is daktarytes. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Furya @ 2009 05 06, 20:26)
Gal kas galėtų paaiškinti, kodėl negalima gerti Cranberry papildo? Man gydytoja nuo leukocitų šlapime išrašė būtent šitas tabletes.

Na taip. Man irgi g.gif
Atsakyti
O gal kas zino ar galima vartoti sinupreta ar gelomyrtoli?
Mums 35 savaites.
Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Lotos'ik @ 2010 12 16, 13:00)
O gal kas zino ar galima vartoti sinupreta ar gelomyrtoli?
Mums 35 savaites.
Aciu.

ir viena ir kita galima. naturalus vaistukai. gelomirtolis labai gerai ir nuo sinusito ir gerkles.
Atsakyti
Labas smile.gif

Perskaičiau visą šią temą, bet nelabai daug buvo kalbėta apie ramunėlių arbatą, todėl noriu jūsų paklausti: mano pilvukui 5 sav., aš kiekvieną rytą išgeriu po puodelį ramunėlių žiedų arbatos. Ar galima ir ar toks kiekis nepakenks mažyliui? unsure.gif

Iš anksto ačiū už atsakymus ir patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tėja* @ 2010 12 17, 11:57)
Labas smile.gif

Perskaičiau visą šią temą, bet nelabai daug buvo kalbėta apie ramunėlių arbatą, todėl noriu jūsų paklausti: mano pilvukui 5 sav., aš kiekvieną rytą išgeriu po puodelį ramunėlių žiedų arbatos. Ar galima ir ar toks kiekis nepakenks mažyliui? unsure.gif

Iš anksto ačiū už atsakymus ir patarimus 4u.gif

net nesugalvociau kad negalima smile.gif tai juk tik zolytes
Atsakyti
As irgi siaubingai isisirgau, o dar tik 16 sav. unsure.gif Ir ausys skaudejo, ir nesibaigianti sloga jau 2 sav., ir galva spaudzia, net viena vakara jau i temperatura buvo sukilusi 37.7C, o dabar dar ir visa kakta palei antakius skauda, apie akis ir nosi taip pat, tai ko gero dar ir sinusitas isitaise,,, doh.gif Zodziu, visa puokste ligu. doh.gif Tai pagrinde garinuosi, geriu karstas arbatas su citrina ir medumi (gyd,klausiau, tai sake galima gerti visas tas vaistazoles, nieko blogo, tik stipriai neuzsiplikyti), Sinupreta vartojau, bei Euphorbium ir Humer vandeni i nosi. Kosuliui numalsinti dar ir garstycias ant krutines dejau, labai padeda. thumbup.gif
Dabar jau viskas butu kaip ir gerai, jei ne tas sinusitas. doh.gif Tai sildau tas vietas kur skauda ir dar Gelomirtol vaistu nusipirkau pasitarusi su vaistininke.
Bet man taip neramu, tikiuosi, kad lelytei nepakenke mano tos ligos ir visi tie vaistai... unsure.gif
Atsakyti
aš kai buvau peršalus tai taip pat darydavau arbatą su medum ir citrina ir dar padidintu kiekiu imbiero. gydytoja sakė kad jei mėgstu tai gerai... o dar imbiero gabaliuką ir į nosi kišdavau kokiom 10 min. nes sloga varvanti buvo. gal tai tik isitikinimas bet man padėjo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eliukė @ 2010 12 20, 14:40)
aš kai buvau peršalus tai taip pat darydavau arbatą su medum ir citrina ir dar padidintu kiekiu imbiero.  gydytoja sakė kad jei mėgstu tai gerai... o dar imbiero gabaliuką ir į nosi kišdavau kokiom 10 min. nes sloga varvanti buvo. gal tai tik isitikinimas bet man padėjo  smile.gif

Nezinojau, kad imbiera i nosi ikisti galima nuo slogos. Jei ji mane vel uzpuls, pabandysiu smile.gif
Atsakyti
sveikos, noriu paklausti kaip del avieciu lapu? drauge gyvena Anglijoje jai grieztai uzdraude gerti avieciu lapu arbata o man mano gydytoja sako viskas gerai gali gerti. kaip jums del tu avieciu, nes turiu pora arbatu misiniu su avieciu lapais, tai biau kad kas nenutiktu.
beje del ciobreliu jei nestipriai uzsiplikai ir su meduciu nera ko jaudintis. ir geriau gerti ta arbata pavargius. apskritai zoleliu arbatas sako geriau gerti bent kazko sukramcius, kad skrandukas tuscias nebutu, kitaip gal ir teisybe del tu persileidimu.
bet... tai kaip del tu avieciu lapu? g.gif

beje tas arbatas geriau gerti is viso jau kokiam antram trimestre geriau. zaliaja arba roibos pirmajame trimeste geriau gerti. Roibos raudonoji arbata visai neturi tonizuojamo poveikio ir po teisybei man gal pati skaniausia arbata palyginus su zaliaja ir su juodaja arbatomis rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pumpure: 26 gruodžio 2010 - 22:07