Įkraunama...
Įkraunama...

Ar esu laiminga / laimingas?

Apklausa: Ar esu laiminga / laimingas? (149 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(saldu kaip du medu @ 2009 01 02, 11:58)
* Ne, nelyginamas. Tiesiog lygindamas tai, ka turi jis pats ir ko neturi kitas, zmogus supranta koks is tiesu yra laimingas ax.gif

Nesutinku iš esmės. Manau, kad dėl tokio požiūrio Lietuvoje tiek daug žmonių, laikančių save nelaimingais ir keikiančių valdžią.
* Neaiskus klausimas. Ar tie zmones turi tuos dalykus? (sveikata ir milijona?)

Sveikatą ir milijoną turėjau vertybių prasme. Vienam vertybė gali būti sveikata ir to milijono jis net nesiekia - jis laimingas. Kitas toks pats sveikas, bet jo tikslas - milijonas, be jo jis pats sau niekas. Turim tu tokios pat padėties žmones, bet jų vertybių skalės skirtingos. Skirtinga ir jų laimė. Man laimingas tas, kurio vertybių skalė panaši į manąją, bet kitam laimingas bus kitas.
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2009 01 02, 11:42)
aš neturiu omenyje visų žmonių,aš kalbu apie save.aiškiai parašiau,kad pas vyrą darbovietėje etatų mažinimas,jei atleis,juk paskolas teks vistiek mokėti,nuomą ir mokesčius taip pat,valgyt taip pat norėsis.statybininkui ne taip lengva dabar būtų susirasti kitą darbą,nes dabar statybininkai nebereikalingi unsure.gif

jūs dbr turėtumėt būt laiminga vien todėl, kad vyras turi darbą smile.gif

aš DABAR laiminga. Turiu, tai ko noriu, gal net daugiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 01 02, 18:27)
Nesutinku iš esmės. Manau, kad dėl tokio požiūrio Lietuvoje tiek daug žmonių, laikančių save nelaimingais ir keikiančių valdžią.

Čia vėlgi priklauso nuo to, kas žmogui yra laimė. Jei tai turtas, kažkokie konkretūs dalykai, tai lengva lygint. smile.gif Jei ne, lygint jau sunkiau, neįmanoma bene, nes nežinai, kaip žmogus jaučiasi, kaip jaučiasi jo artimieji, ar viskas gerai šeimoje ir pan. Pati manau, kad tai nelyginamas dalykas. Nes visi laimę suvokia skirtingai, būna laimingi irgi dėl skirtingų priežasčių, ir ieškot, kas laimingesnis... Ir neverta, ir beprasmiška tokius dalykus lyginti.
Gal čia turėta omeny, kad pažiūrėjęs į kokius skurdžiai gyvenančius vaikus, suvoki, kiek daug turi, bet gal tie vaikai laimingi savo skurdžioj šeimoj, nes vertina dvasinius dalykus?.. Žodžiu, žmonės yra skirtingi ir taip paprastai jų laimė, manau, nelygintina smile.gif
Atsakyti
Dabar aš nesijaučiu laiminga.

Šiaip apie laimę galiu galvot dvejopai, tai yra akimirkos jausmas ir jausmas apskritai. Būtent į tą jausmą apskritai ir įeina tokie dalykai, kai brangių žmonių ir pačios sveikata, artumas, bent kažkoks saugumo jausmas, tikslo turėjimas.

Akimirkos laimė labai idomus dalykas. Ir malonus smile.gif net kai apskritai jaučiuosi nelaiminga, tam tikrom akimirkom galiu jaustis net labai laiminga bigsmile.gif tokią laimę man gali sukelti mano augintinis, netikėtas žmogaus dėmesys, muzika ir sportas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lūšis @ 2009 01 02, 18:49)
Akimirkos laimė labai idomus dalykas. Ir malonus  smile.gif net kai apskritai jaučiuosi nelaiminga, tam tikrom akimirkom galiu jaustis net labai laiminga  bigsmile.gif tokią laimę man gali sukelti mano augintinis, netikėtas žmogaus dėmesys, muzika ir sportas.  4u.gif

O "akimirkos laimė" tai ne nuotaika? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2009 01 02, 19:52)
O "akimirkos laimė" tai ne nuotaika?  smile.gif

Aš apie tai pagalvojau smile.gif ne, tai truputį stipriau.

Na sunku pasakyt tai žodžiais. Tarkim, pabandysiu pavyzdį paimti. Aš galiu būti tiek geros nuotaikos, tiek blogos nuotaikos, jeigu mano katinas netikėtai ateina ir pasitrina savo nosim man į nosį, tai iškart pajaučiu laimę.
Arba ateinu į klubą gerai nusiteikusi, tačiau išgirdus man patinkančią muziką vėlgi apčiuopiu tą laimę smile.gif na aš matau čia skirtumą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lūšis: 02 sausio 2009 - 19:05
Aš laiminga, kad esu sveika, turiu mane mylinčius tėvus, draugus 4u.gif bet yra dalykų, kurie mane labai liūdina..ir šią minutę neleidžia būti 100% laimingai.. doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2009 01 02, 18:32)
aš DABAR laiminga. Turiu, tai ko noriu, gal net daugiau ax.gif

Kalbėdama apie laimę aš irgi visada turiu galvoj esamą momentą smile.gif

QUOTE(Lūšis @ 2009 01 02, 18:53)
Aš galiu būti tiek geros nuotaikos, tiek blogos nuotaikos, jeigu mano katinas netikėtai ateina ir pasitrina savo nosim man į nosį, tai iškart pajaučiu laimę.

Pažįstamas ir labai mielas jausmas smile.gif Manau, kad "akimirkos laimė" čia labai tikslus pavadinimas - tai ne nuotaika smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Lūšis @ 2009 01 02, 18:49)
Būtent į tą jausmą apskritai ir įeina tokie dalykai, kai brangių žmonių ir pačios sveikata, artumas, bent kažkoks saugumo jausmas, tikslo turėjimas.

Šitus dalykus aš vadinu būties laime.
Atsakyti
Laiminga esu.
Nes turiu ramybę sieloje. rolleyes.gif
Nors šiandien man liūdna...
Atsakyti
būna dienų, kai liūdna, esu pikta ir pan., bet vis tiek jaučiuos laiminga. Labai sunku nupasakot ax.gif Būna klausau dainos, kuri kažką primena, ar tai laimingus dalykus ar nelabai, pasidaro liūdna, bet kartu jauties laimingas, kad tai buvo ax.gif
Atsakyti
Dabar esu laiminga nors ir arteja darbo savaite. Esu laiminga, nes turiu mylincius zmones, puikia seima ir ramybe.
Atsakyti
QUOTE(Gotish @ 2009 01 02, 19:22)
Laiminga esu.
Nes turiu ramybę sieloje.  rolleyes.gif

Manau, tai esminė laimės sąlyga smile.gif
Nors šiandien man liūdna...

Tu liūdėt nebijok... Tu liudėt nebijok... Nebijok liūdėt... Nes tiktai liūdesy... Nes tiktai liūdesy... Sielos džiaugsmas rolleyes.gif
Papildyta:
Žiūriu, kad net trečdaliui sunku pasakyti, ar jie laimingi, ar ne. Keista...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 02 sausio 2009 - 20:22