Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas

QUOTE(Medinis @ 2009 01 03, 00:05)
Geras... bet tai kaip įdomu...  Dėkui, <Šerkšnas>.

Prašom. Prie brendžio taurelės....
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 01 02, 22:05)
nea, tikrai nemanau. su tavim idomu. (ar reikia kreiptis "jus"?)

Man labiau patiktų, jei sakytumėte "švenčiausiasis", bet galit kreiptis kaip jums patogiau.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 01 02, 22:05)
nea, tikrai nemanau. su tavim idomu. (ar reikia kreiptis "jus"?)
nemanau, kad laime yra susitaikymas su esama padetimi, sastingis. nors, panasu, kad susitaikymas gali buti laimes dalis  g.gif

O aš manau, kad tai ir yra laimės formulė. Jei netinka žodis 'susitaikymas" galite jį paversti į sąvoka "pagaliau turiu viską ko noriu".
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2009 01 02, 23:12)
"pagaliau turiu viską ko noriu".

essen.gif As laiminga. clap.gif
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2009 01 03, 00:12)
"pagaliau turiu viską ko noriu".

O aš nieko neturiu, ir man nieko nebereikia.

Kaip manot, tokia mintis, ar tai beviltiška būsena, ar absoliutas? Nu ne tas, kur gėrimas, o aukščiausia pasitenkinimo būsena?
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2009 01 02, 22:12)
O aš manau, kad tai ir yra laimės formulė. Jei netinka žodis 'susitaikymas" galite jį paversti į sąvoka "pagaliau turiu viską ko noriu".

na, is esmes, Medinis sake (ty rase) ta pati keliais postais anksciau. g.gif
man sioje formuleje truksta judesio. g.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 01 02, 22:22)
man sioje formuleje truksta judesio.  g.gif

O kam tas judesys reikalingas? Ar galima teigti, ka jei vienintelis būdas būti laimingu būtų tas, kurį aš aprašiau, tai tuomet jūs nenorėtumėt būti laiminga?
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 01 02, 21:48)
va, kuri laika pasisukiojus aplink pozityvizma, susiduri su "ignore" funkcija. ar tas merginu pozityvizmas toks trapus, kad ji gali sugriauti keli "nepatinkantys" postai?

Tikrai ne trapume esme biggrin.gif
As pvz. niekad nenaudojau tokios funkcijos, tiesiog nereaguoju i tuos postus, bet kai matau, kad kitos isitraukia i diskusija, tai bandau siulyt ignoruot vietoj to, kad isitraukt tokia diskusija, po kurios jom tik nemalonus jausmai sukyla.

O gyvenime taip jau yra, kad visada kazkas kazka ignoruoja. Pvz. pabandyk irodyt kokiai bobulytei, ziurinciai tik kriminalines kronikas, kad pasaulis geras, tai ji visiskai praignoruos tavo pastangas.

Taigi, kaip visada, viskas priklauso nuo poziurio, kaip tikim, taip gaunam.
Atsakyti
Musu gyvenimas eina VISADA, norit jus to, ar nenorit. Tad judesys visada yra. O jei yra judesys, yra ir pokytis. Jei nejudat jus, tai nereiskia, kad niekas nejuda. O jei kas juda, tai reiskia salyginai judat ir jus to daikto/reiskinio/zmogaus atzvilgiu.
As cia mokyklos fizika prisiminiau. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 01 02, 21:52)
ar tai priezastis ijungti ignora tam, kas nepatinka?
ar pozityvizmas imanomas be ignoravimo?

Jei nemokama neuzsidegti, paprasciausiai ignoravimu issaugomi nervukai biggrin.gif

Imanomas ir be ignoravimo pozityvizmas, tik reikia ismokt nesureiksmint neigiamu dalyku.

Pvz., kai ziuri i mylimo zmogaus veida, gali sutelkt demesi i nuostabias mylincias akis, o gali ziuret i spuogelius. Irgi jeigu tau jo akiu siluma yra svarbesne uz tuos spuogus, tu ju tarsi nebepastebi, gal tai ir yra ignoravimas g.gif Bet kokiu atveju, man priimtinas toks nereikalingu dalyku nesureiksminimas ir dziaugimasis gerom pusem.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 01 02, 22:25)
O kam tas judesys reikalingas? Ar galima teigti, ka jei vienintelis būdas būti laimingu būtų tas, kurį aš aprašiau, tai tuomet jūs nenorėtumėt būti laiminga?

nezinau, kaip butu jeigu butu. be to, manau, kad nera "vienintelio budo".
pries kelerius metus patyriau nesivystanti nestuma ir kuri laika kankinausi ieskodama priezasciu. buvo liudna, pikta, kol nesusitaikiau su tuo, kad atsakymu nera. tada atejo nusiraminimas ir gebejimas judeti toliau. taigi, manau, kad sugebejimas susitaikyti su realybe, ja priimti yra laimes dalis (tuo paciu pozityvizmas, ar bent jo dalis, man neatrodo tinkamas kelias i laime, nes kartais reikalauja atmesti, neigti realybe).
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 01 02, 22:37)
taigi, manau, kad sugebejimas susitaikyti su realybe, ja priimti yra laimes dalis (tuo paciu pozityvizmas, ar bent jo dalis, man neatrodo tinkamas kelias i laime, nes kartais reikalauja atmesti, neigti realybe).

Sutinku visiskai del sugebejimo priimt realybe drinks_cheers.gif
Taciau del to, kad pozityvizmas tikrai nereikalauja nieko atmesti, tiesiog kaip tik reikia susitaikyt su tuo, kaip yra, pasidziaugt tuo, kas yra gera ir nepaskest blogose mintyse, toliau ieskot gyvenimo sviesiu pusiu.
Atsakyti