Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas

QUOTE(Šerkšnas @ 2009 01 02, 22:21)
O aš nieko neturiu, ir man nieko nebereikia.

Kaip manot, tokia mintis, ar tai beviltiška būsena, ar absoliutas? Nu ne tas, kur gėrimas, o aukščiausia pasitenkinimo būsena?

Irgi gerai. Laimės siekiamybė juk ir yra suvokime, kaip prieiti iki tos aukščiausios pasitenkinimo būsenos. Ko gero esmė ir yra ribų suvokime. Jei kam tai absoliutas (degtinė) ir yra ta aukščiausia būsena - tebūnie.
Atsakyti
QUOTE(liepsnele @ 2009 01 02, 22:31)
Tikrai ne trapume esme  biggrin.gif
As pvz. niekad nenaudojau tokios funkcijos, tiesiog nereaguoju i tuos postus, bet kai matau, kad kitos isitraukia i diskusija, tai bandau siulyt ignoruot vietoj to, kad isitraukt tokia diskusija, po kurios jom tik nemalonus jausmai sukyla.

Ne tik nemalonūs jausmai kyla, bet ir šiaip diskusija ne į temą gaunasi smile.gif Praignoravau visus, kurie diskutuoja ne į temą, o tik tam kad čia būtų, tema susitraukė ženkliai.

Aš asmeniškai noriu diskusijos, atitinkančios temą, o ne pilstymo iš tuščio į kiaurą tik tam, kad kažką erzint.
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2009 01 02, 22:40)
Ko gero esmė ir yra ribų suvokime.

gal teko kada girdeti apie amerikieti dviratininka Lance'a Armstronga, kuris vos dvidesimt keleriu susirgo seklidziu veziu su metastazemis plauciuose ir smegenyse (praktiskai beviltiska situacija), taciau sugebejo ne tik istverti smegenu operacija, chemoterapija, visiskai pasveikti, bet ir laimeti Tour de France? ar jam tai butu pavyke, jei butu susitaikes ir suvokes savo galimybiu ribas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 02 sausio 2009 - 22:46
QUOTE(Lane @ 2009 01 02, 23:43)
Ne tik nemalonūs jausmai kyla, bet ir šiaip diskusija ne į temą gaunasi smile.gif Praignoravau visus, kurie diskutuoja ne į temą, o tik tam kad čia būtų, tema susitraukė ženkliai.

Aš asmeniškai noriu diskusijos, atitinkančios temą, o ne pilstymo iš tuščio į kiaurą tik tam, kad kažką erzint.

O as negaliu be Salves123. schmoll.gif Net neiissivaizduoju kaip as galeciau diskutuoti, jei jos cia nebutu. schmoll.gif Ji mane tiesiog ikviepia. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lane @ 2009 01 02, 22:43)

O tema apie tai:

Taigi, ar jūs skaitote pozityvizmui priskiriamas knygas? Ar praktikuojate pozityvizmą? Ko pasiekėte eidami šiuo keliu, kaip pasikeitė gyvenimas?
Knygų neskaitau. Pozityvizmo nepraktikuoju. Pasiekiau susitaikymą su savimi ir pasauliu savyje, dažnai jaučiuosi laimingas.
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2009 01 02, 22:45)
ar jam tai butu pavyke, jei butu susitaikes ir suvokes savo galimybiu ribas?

Galime paklausti ir kitaip - ar jam tai būtų pavykę, jei jis nebūtų susirgęs vėžiu?
Kaip ir sakiau - atsakymai yra, bet jie nereikalingi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lane @ 2009 01 03, 00:43)

Aš asmeniškai noriu diskusijos, atitinkančios temą

O ką gero tokio ir įkvepiančio be bibliografijos parašėt? Gal priminkit.

QUOTE(ragnez @ 2009 01 03, 00:45)

Ar galit įrodyt, kad būtų nepavykę, jei jis būtų susitaikęs, ir netikėjęs savo jėgom? Gal ką nors iš tikimybių teorijos, ar kvantinės fizikos. Pafilosofuojam?
Atsakyti
QUOTE(liepsnele @ 2009 01 02, 22:40)
Sutinku visiskai del sugebejimo priimt realybe  drinks_cheers.gif

Pasakysiu, nuoširdžiai,pirmą kartą girdžiu sąvoką "gebėti susitaikyti su realybe". Su realybe neįmanoma taikytis arba ne. Neįmanoma paneigti to kas yra...Galima tik desperatiškai ieškoti būdų, kaip prieš ją užsimerkti. Na, pvz. nusisukti nuo jos nukreipiant dėmesį į pirmame šios temos poste įvardintą literatūrą. Bet tai vis tiek nepanaikins to kas jau yra. Belieka viena išeitis - užsirišti akis ir pasakyti "aš esu pozitivystė ir realūs įvykiai pro mane tiesiog praplaukia". Ale kas bus jei netyčia raištis nuo akių nukris...
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2009 01 03, 00:53)
Ale kas bus jei netyčia raištis nuo akių nukris...

Kaip tai kas? Ko jūs čia svetimų problemom sergat? Supras, kad ji tik eilinė statistinė pilietė, be jokio paslapties šydo, be sėkmės... Be santaupų ir obligacijų.... Su kiaule vyru šalia, ir blogesniais nei kaimynės vaikais....
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 01 02, 22:45)

O kas jums sakė, kad jam pavyko, dėl nesusitaikymo? Aš kalbu ne apie galimybių ribas, o apie norų...Gal jis tiesiog gyveno ir mėgavosi tuo ką turi? Net nesiekdamas to ko pasiekė?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 01 02, 22:49)
Galime paklausti ir kitaip - ar jam tai būtų pavykę, jei jis nebūtų susirgęs vėžiu?

geras klausimas. atsakymo nezinau.

QUOTE(salve123 @ 2009 01 02, 23:02)
O kas jums sakė, kad jam pavyko, dėl nesusitaikymo? Aš kalbu ne apie galimybių ribas, o apie norų...Gal jis tiesiog gyveno ir mėgavosi tuo ką turi? Net nesiekdamas to ko pasiekė?

jis taip rase 4u.gif
(Lance Armstrong "It's not About the Bike: My Journey Back to Life")
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 02 sausio 2009 - 23:10
QUOTE(Šerkšnas @ 2009 01 02, 22:59)
Ko jūs čia svetimų problemom sergat?

Aš jums panaši į ligonę?

Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2009 01 02, 23:09)

(Lance Armstrong "It's not About the Bike: My Journey Back to Life")

Tikėtina, kad jis mąstė..
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 01 03, 01:09)
jis taip rase

Ar viskas kas parašyta, yra tiesa?
Atsakyti