Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas

QUOTE(Medinis @ 2009 01 02, 18:37)
Apibūdinimo tai gal nerasim, nes tikriausiai ir tikslo tokio nėra. Jei mintyse pašalinsim tas priežastis už tą žmogų, tai arba suprasim kad mes idiotai, arba tiesiog būsim pletkininkai.
Jei tas priežastis mintyse pašalins pats žmogus - tuomet jis turėtų pasijusti laimingu.

Tikrai taip, niekas negali padaryti mūsų laimingais, išskyrus mus pačius, tik ar tas žinojimas visada padeda?
Medini, ar tu dabar, šią minutę, laimingas?
Aš - nelabai. Ir žinai, visos priežastys, kurios trukdo jausti laimę yra arba praeityje, kurios nėra, arba ateityje, kurios irgi nėra. Didžiausias iššūkis man - išmokti taip būti čia ir dabar taip, kad visos vidinės pamėklės netrukdytų gyventi.
Atsakyti
QUOTE(Vedam @ 2009 01 02, 17:53)
Medini, ar tu dabar, šią minutę, laimingas?

Didžiausias iššūkis man - išmokti taip būti čia ir dabar taip, kad visos vidinės pamėklės netrukdytų gyventi.

Taip. Ačiū, kad paklausėte.

Jūs nesimokykite. Tiesiog būkite.
Atsakyti
QUOTE(Vedam @ 2009 01 02, 18:35)
Iš patirties pasakysiu: visa laimė yra mumyse, nuo jokių išorinių dalykų tai nepriklauso.
Nesutinku:
Mano draugė serga vėžiu., t. y. išorinės  objektyvios aplinkybės.
Ir žinot ką, kartais matau ją tokią laimingą, kaip niekada anksčiau. Kodėl? Todėl, kad nustojo nerimauti ir pergyventi dėl ateities , t. y. jausmai, viskas, kas netikra ir paviršutiniška, jai neteko prasmės , t. y. protu ir mintimis atsijojo pelus nuo grūdų:
rezultatas: žmogus tiesiog džiaugiasi kiekviena pragyventa diena.

Subjektyvu: šitaip jaučiasi Jūsų draugė. Kitas žmogus lygiai tokioje pat situacijoje, esant tokioms pat aplinkybėms jausis labai nelaimingas, nes tiesiog visos jo protas jam teigs apie ateities neturėjimą, bejėgiškumą, besiartinančią baigtį (net jei realybėje tai būtų visai ne taip blogai), mintys atspindės visą jo nelaimėliškumą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 02 sausio 2009 - 18:11
Ir ši tema pamažu virsta kaip ir "minties jėga" verysad.gif
aš nesuprantu, ar taip kitiems knieti nosį kaišiot?

QUOTE(liūtuke @ 2009 01 02, 17:05)
Pozityvistės.
sukuriam temą ,,Medinis ir jo kompanija"  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
ir pažadam, kad mes ten nelįsim  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Fraise @ 2009 01 02, 18:06)
Ir ši tema pamažu virsta kaip ir "minties jėga"  verysad.gif

Tema visgi yra ne kažkieno, o visiems smile.gif O man patinka, kas gavosi iš diskusijos.
Atsakyti
Va dar apie laime radau: http://www.supermama...?...92042&st=36

Gal kas nori apibendrinti?
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2009 01 02, 17:44)
...ne visada tos aplinkybės ir galimybės priklauso vien nuo tavęs ir tavo pastangų. O sugebėti tai įžvelgti ir įvertinti bei atsižvelgus į tai nenuleisti rankų, o pakoreguoti savo veiksmų planą, kad rezultatai kuo geriau atitiktų tavo interesus - tai irgi būtina laimės, jeigu ne dabartinės, tai ateities, sąlyga.

Praktinis pozityvizmas.

QUOTE(Erszebeth @ 2009 01 02, 17:44)
Šito nelaimingų fantastų būrelio klaida, mano galva - kad jos ignoruoja tikrovę ir yra supainioję kryptingą planavimą ir veikimą su kryptingu svaičiojimu ir įsijautinėjimu.

Idėjinis superpozityvizmas pateisinamas ypatingai sunkiais gyvenimo momentais, (ar bus kokie nors rezultatai ateityje (greičiausiai tai ne) tada net nesvarbu), nes ignoruojama tikrovė tam, kad neišprotėtum nuo jos. Toks superpozityvizmas tada tampa apsauginiu mechanizmu.

Kadangi tema skamba taip: Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas
Patirtis, įspūdžiai...,
tai ir dalijamės patirtimi ir įspūdžiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 02 sausio 2009 - 18:58
O! Kur radau pozityvisciu temuke bigsmile.gif Naujametiniai stebuklai- mus grazino i Kertele sielai thumbup.gif Pasiilgau mergaiciu labai- Liutukes, Kaktuses, greeninlosangelos, Sa r, ai, nu ka dabar vardinsiu- visu wub.gif . Idomu kaip Kaktusiukei sekasi, ar issisprende problemos... Kaip sekasi kitoms mergaitems su pozityviu mastymu, nagi pasigirkit bigsmile.gif
Man per siuos Naujus Metus reikejo pastangu nepasiduoti negatyvui, bet stengiausi. Ko pasekoje, visai neblogai isejo- netgi MB nustebino savo demesingumu ax.gif

QUOTE(Medinis @ 2009 01 02, 16:36)
Iš čia klausimas - jei žmogus jau mano, kad yra laimingas, tai kam jam ta savęs programavimas? Apie materlialinius nekalbu - kol kas. Nors pozityvizmas man beveik tolygus materializmui. Bent jau pagal pateiktų knygų sąrašą.

Na jei domintu mano kuklus atsakymas- laimingam zmogui ir nereikia saves programavimo- jis ir taip laimingas, pozityvus. Pozityvizmo reikia zmonems, kurie iesko laimes, nori kazka keisti gyvenime, kazko iesko. Galu gale ir laime suteikia skirtingi dalykai skirtingai. Pozityvizmas jokiu budu nera materializmas, tiesiog kai kuriems zmonems laimes jausma suteikia materialus gerbuvis. O isvardintose knygose moko kitokio mastymo. Galbut tai ir susije su materialiais dalykais, bet pvz. kuo materialus dalykas yra tai, kad siuloma galvoti ne "man nesiseka", o "man siuo metu nesiseka, bet butinai pasiseks" ? Arba ne" as nesu mylimas to ir to", o " as esu mylimas to ir to". Ar jauti skirtuma? Na nezinau kiek aiskiai isreiskiau mintis... ax.gif
Atsakyti
galiu papasakot apie pozityvuma is savo patirties....
dalyvavau turbut nuo pirmos temos siame forume, pries pora metu visa tai buvo.. stengdavomes viena kita labai palaikyt stiprint ta tikejima, kad viskas gali buti taip kaip norim...tada labai tuo domejausi, pirmoji mano knyga buvo "Pasamones galia" jit turbut ir ikvepe daugiausia to pasitikejimo...tada buvo labai sunkus metas asmeniniame gyvenime...ir ka vienos forumietes minties uzkresta, sedau viena vakara ir surasiau visas savo mintis ir norus ant lapo, pvz.: noriu grazios seimos, sveiko vaikelio, gero, mylincio vyro. Naujo automobilio, gero darbo, graziu namu...geros sveikatos seimai ir artimiesiems ir t.t. ir padejau i stalciu, karts nuo karto vis issitraukdavau ir paskaitydavau.. pagalvodavau ir vel i stalciu...tiksliai negaliu pasakyt kada ir po kiek laiko, bet visa tai pradejo pildytis.. ir ne viskas kaip isivaizdavau, matyt padariau klaida, kad per daug abstrakciai viska surasiau... gera darba gavau, kurio labai norejau, taciau jis nebuvo toks kokio tikejausi, taciau "geras"(kas reiske geras pareigas)...dar po kiek laiko atsirado gyvenime vyras...kuris mano akimis buvo idealus, greit susidejo viskas taip, kad tapome seima, apsigyvenom kartu, i pasauli pasibelde gyvybe, kaip ir svajojau...veliau vyras pasirode ne toks apie koki visa gyvenima svajojau (cia vel matyt abstraktumo klaida) vaikas gime labai sunkiai gimdymo metu vos nemire..gimes buvo labai sveikas, taciau viskas buvo ne taip kaip visada svajodavau...norejau automobilio ir gavau ji dovanu is vyro, gal ir ne toki apsie koki svajojau taciau jis buvo naujas biggrin.gif

stai tokia mano istorija, su pamokslu: kad viska reikia apgalvot labai atidziai...nes norai pildosi...

dabar esu atitrukus nuo pozityvumu pasislepe jis kazkur giliai, bet as nusprendziau nepasiduoti ir tai atgaivinti drinks_cheers.gif

prisijungsiu jei priimsit 4u.gif
Atsakyti
Labas Takeli bigsmile.gif Kaip sutikai Kaledas ir Naujuosius? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*Laimingoji* @ 2009 01 02, 20:18)
prisijungsiu jei priimsit  4u.gif

Butinai junkis mirksiukas.gif
O galvodavai daznai apie savo norus surasytus, ar tiesiog laikas nuo laiko perskaitydavai kad tokie yra? Ar galvojai kaip kas turi atrodyti? Na nevisai is tavo posto supratau, tai galvoju paklausiu ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
paskaitydavau, bet is esmes negalvodavau, "ant kiek tiksliai" viskas turi buti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rykliukė* @ 2009 01 02, 19:15)
Naujametiniai stebuklai- mus grazino i Kertele sielai thumbup.gif 

pvz. kuo materialus dalykas yra tai, kad siuloma galvoti ne "man nesiseka", o "man siuo metu nesiseka, bet butinai pasiseks" ?

Jūs tikrai galvojate, kad tai stebūklas? Parašykit atvirai....

O būtinai pasiseks kas? Štai dalyvei pasisekė - geras (bet nemėgstamas) darbas, idealus (bet tikriausiai jau neapkenčiamas) vyras... Automobilis... Ji gavo beveik viską, ko norėjo. Ar ji laiminga? Ar jai sekasi?

Manau ir dalyvė supranta, kad visa tai, kas su ja įvyko nėra susiję su jos vizualizacijom. Bent jau tikiuosi, kad ji supranta.
Papildyta:
QUOTE(Fraise @ 2009 01 02, 18:06)
Ir ši tema pamažu virsta kaip ir "minties jėga"  verysad.gif

Visiškai teisingai. Ką jūs čia veikiate? Marš savo poterių kartot... :"Medinio nėra SM, Medinio nėra SM"...
Atsakyti