
Šiandien nusipirkau šviežios menkės. Ji išdarinėta, bet su oda, ketinu daryti kinietiškame padaže rytoj. Ką man su ja šiandien padaryti? Ar nulupti odą ir ją pasūdyti, ar nieko nedaryti ir iki rytojaus palikti šaldytuve?

Man dar labai patinka taip darau:
Supjaustau žuvį gabaliukais (ne file) papriekoniuoju, sutarkuoju mokrų ir supjaustau porų. Dedu Sluoksnį morkų porų po to žuvį ir vel užkloju daržovėm. Įpilu lašą vandens dedu druskos lašą aliejaus ir verdu kokį 20 min na gal 30 min, baigiant virti įpilu gritienėlės 35 proc. Šakės kaip skanu
Supjaustau žuvį gabaliukais (ne file) papriekoniuoju, sutarkuoju mokrų ir supjaustau porų. Dedu Sluoksnį morkų porų po to žuvį ir vel užkloju daržovėm. Įpilu lašą vandens dedu druskos lašą aliejaus ir verdu kokį 20 min na gal 30 min, baigiant virti įpilu gritienėlės 35 proc. Šakės kaip skanu

QUOTE(Limcamca @ 2004 10 08, 04:10)
Karpis alaus tešloje:
1 kg karpio, 3 kiaušiniai, stiklinė alaus, citrinos sulčių, miltų, aliejaus, druskos.
Išvalyti karpį, išpjauti filė, supjaustyti mažais gabalėliais. Pasūdyti ir pašlakstyti citrinos sultimis. Trynius išplakti su alumi, nuolat maišant dėti miltus, kad tešla būtų tiršta kaip grietinė. Įdėti išplaktus baltymus. Paruoštą žuvį pašlakstyti aliejumi, kiekvieną gabalėlį volioti tešloje ir abi puses apkepinti labai karštame aliejuje. patiekti su keptomis bulvėmis ir totorišku padažu.
1 kg karpio, 3 kiaušiniai, stiklinė alaus, citrinos sulčių, miltų, aliejaus, druskos.
Išvalyti karpį, išpjauti filė, supjaustyti mažais gabalėliais. Pasūdyti ir pašlakstyti citrinos sultimis. Trynius išplakti su alumi, nuolat maišant dėti miltus, kad tešla būtų tiršta kaip grietinė. Įdėti išplaktus baltymus. Paruoštą žuvį pašlakstyti aliejumi, kiekvieną gabalėlį volioti tešloje ir abi puses apkepinti labai karštame aliejuje. patiekti su keptomis bulvėmis ir totorišku padažu.
Labai skani zuvyte




QUOTE(MAMA2T&T @ 2006 12 29, 21:23)
Labai skani zuvyte
Tik as naudojau shama, ir vaikai labai valge
O po to pagalvojau - gal negerai jiems (3 ir 4 metai), vis tik su alkoholiu
Nu bet geriau miegos 





Zinau labai paprasta, greita bei skanu recepta: zuvies file supjaustyti nedideliais gabaliukais, apvolioti kiausinio plakinyje su prieskoniais ir kukuruzu miltuose. Tada mesti i ikaitinta alieju ir virti jame kol apskrus, o tai reiskia labai trumpai, gal kokias 2 min. Labai gera uzkandele prie alaus

QUOTE(ingacep @ 2007 01 22, 02:58)
Zinau labai paprasta, greita bei skanu recepta: zuvies file supjaustyti nedideliais gabaliukais, apvolioti kiausinio plakinyje su prieskoniais ir kukuruzu miltuose. Tada mesti i ikaitinta alieju ir virti jame kol apskrus, o tai reiskia labai trumpai, gal kokias 2 min. Labai gera uzkandele prie alaus 

pabandysim

seilės tysta paskaitinėjus...tipo dieta mano jau nuplaukė,bėgsiu po darbo žuvies ...labai mėgstu..


QUOTE(bjaurybe @ 2007 01 22, 12:28)
seilės tysta paskaitinėjus...tipo dieta mano jau nuplaukė,bėgsiu po darbo žuvies ...labai mėgstu..



as irgi vakar prisiskaicius siandien zuvi gaminau


QUOTE(ingacep @ 2007 01 24, 03:25)
as irgi vakar prisiskaicius siandien zuvi gaminau
nors siaip nesu didele zuvies megeja, nes kaulai zuvyje mane zudo 


hm.


O apie skorpionžuvę kas nors papasakos
