Įkraunama...
Įkraunama...

Amariliai

QUOTE(kice @ 2009 01 13, 10:13)
man atrodo, turi kiminu? dek ant dregnu kiminu taip, kad jie siektu tik ta vieta, kur saknys turi isaugti smile.gif

o ant kiminu put neprades g.gif daba vesalioka g.gif
Atsakyti
Na net nezinau kas su tais amariliais pasidare nes Miunchene rudeni kai buvau tai ten aibe buvo svoguneliu net sirdis stojo nuo grozio bet visi raudoni blink.gif
Na ne taip raudoni bet tai sonas tai juostele tai lapeliai bet vis tiek visiems raudonlige g.gif
Atsakyti
Aš siųstis tai nemėginau, kai kas pro Amsterdamą važiuoja ,ar jei pačiai tenka, tai paprašau į turgelį užsukti(jei veiksmas rudenį vyksta) .Ten pačiam centre fantastiški gėlių turgeliai.Man tik rudenį teko lankytis, bet jaučiu turgeliai ten visada būna.Visokių keistenybių būna, tik ne viską gali sau prisitaikyt.Pernai rudenį taip 6 svogūnus naujus įsigijau.Du jau nužydėjo, auginasi lapų šluotas, vienas skleidžiasi, kai prasiskleis-girsiuosi smile.gif .Trys dar laukia rūsy savo eilės.Pernykštis XXL ,,Minerva,, po žydėjimo apsivaikavo-turi vieną vaikigalį jau atskirtą ir tris mažius ant kotelių dar prilipusius prie motininio svogūno. Aišku, pats motininis tai sumažėjo kone trigubai.Jie irgi kol kas visi ilsisi, daugiau saulės laikia. O patirtis su maximose pirktais (pasodintais), nors ir labai egzotiškais, kol kas liūdna-visi supuvo.Net ką tik peržydėjęs naujasis ,,lima,, kaži ar geras-šaknų nėra, lapų neaugina verysad.gif. Puvinio nesimato, bet gyvybės irgi nesijaučia schmoll.gif
Papildyta:
http://foto.delfi.lt...m/927/?page=999 Va manoji kolekcijukė
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2009 01 13, 11:21)
Pamenat mano ta supuvusi Obels zieda, kuri reanimavau cinamonu, angliukais bigsmile.gif Tai va, dabar jis sau vis dar stovi angliukuose ir net nezada pasiduoti- styro trys lapukai, tokie silpnuciai, bet nelinksta. Kazi ka daryti g.gif Saknu visai nera, nes nupjoviau. Kur ir kaip man ji dabar laikyti g.gif

As turiu nuo pernai reanimuota balta didziuliais ziedais amarili 4u.gif
Zodziu buvo raudonliges pozymiu ir puvinio doh.gif apipjausciau viska isskutinejau isdziovinau po to valandikei pamerkei i previkuro tirpala, po to i kalio permenganata trumpam ir vel dziovinau, po to ant smelio pasodinau rolleyes.gif laistydavau po labai maza laseliuka, kad dregme neisigertu i svoguna ir laikiau siltai ax.gif ilgai sedejo taip nei krust bet pradejo saknikes leist , tad ajau i indeli liet pradejau ir daba da net smelio neesu pakeitusi sedi tvirtai i ji isikibes lotuliukas.gif laukiu zieduku wub.gif

tiesa rojaus sodu forume pmaciau patarima ,kad raudonlige reik zelionke istept svoguna bigsmile.gif ir apipjaustytas vietas ir raudonas visas rolleyes.gif sako padeda thumbup.gif
Atsakyti
Aciu Jums merginos 4u.gif mirksiukas.gif
Bet is kur man tu kiminu dabar gauti doh.gif Manau kisiu i smeli- eisiu kur ieskoti smelio ir ten "isodinsiu" , kad saknis bandytu leisti. O visus raudonus dryzius tepsiu zelionke- eisiu i vaistine pirkt tongue.gif O kaip giliai man ji kisti i ta smeli g.gif Gal tik padeti ant smelio g.gif
O gal turit ideju is kur gaut smelio rolleyes.gif
Atsakyti
Smėlio pasikask vaikų smėlio dėžėj.O svogūną tik padėk ant smėlio, neapkask.Man regis, vietoj smėlio gali tikti kaktusų žemės g.gif
Atsakyti
Tai suma sumarum - Lietuvoje beveik nėra sveikų amarilių, spalvos daugma kartojasi, nieko įdomesnio ax.gif Man tokia mintis galvoj - reikia žvalgytis užsieny.. g.gif Tik patirties mažoka rolleyes.gif , gal galit dar pasidalinti kas kaip pirke užsieniuose? (be Olandijos turgelio ir ebay..)
Atsakyti
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2009 01 13, 12:05)
Smėlio pasikask vaikų smėlio dėžėj.O svogūną tik padėk ant smėlio, neapkask.Man regis, vietoj smėlio gali tikti kaktusų žemės  g.gif

Man to smelio reikia SIANDIEN, o pavasario laukti nesinori mirksiukas.gif Ir siaip- vaiku smelio dezese katukai ir ciucai kaki daro, o tai amariliui nelabai patiks blink.gif Gal yra kur pirkti doh.gif
Atsakyti
kaktusu zeme tiks.
Na ne viena desimtmeti auginu amarilius, bet ne karto su jokia liga ar puviniu nesusiduriau.. labai paprasta, istverminga gele.. Ir auginau vietines, lietuviskas..
Net keista, kad cia tu ligu tiek daug..
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2009 01 13, 14:14)
kaktusu zeme tiks.

O kaip durpes?? Laikyciau sausai, ant dugno drenazo ipilciau ir tik retkarciais palaistyciau i lekstute g.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2009 01 13, 15:14)
kaktusu zeme tiks.
Na ne viena desimtmeti auginu amarilius, bet ne karto su jokia liga ar puviniu nesusiduriau.. labai paprasta, istverminga gele.. Ir auginau vietines, lietuviskas..
Net keista, kad cia tu ligu tiek daug..

Taip, man irgi keistai pasirodė, kad visi čia tokie ligoti. Kadangi pati seniai naujų amarilių nepirkau, tai buvau įdomumo dėlei nuėjusi pažiūrėt, ką galima rasti parduotuvėse. Ir ką, situacija tikrai liūdna - Rimi prekybos centre Žirmuose kai žiūrėjau, tai svogūnai pradėję pūti, o tame pačiame centre gėlių parduotuvėje iš vis svogūnų mumijos tik pardavinėjamos. doh.gif Kaži, Ermitaže turbūt irgi ne ką geresnė situacija. Ten gražių baltų prieš kelias savaites mačiau, tik kažkaip svogūno nepatikrinau...
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2009 01 13, 16:33)
O kaip durpes?? Laikyciau sausai, ant dugno drenazo ipilciau ir tik retkarciais palaistyciau i lekstute g.gif

Na durpe tai tikrai neee schmoll.gif

nugi susisiek su manim suorganizuosiu as tau to smeliuko kelias saujas mirksiukas.gif
Atsakyti