O kur slides ir batus nuomojat. Kalnuose ar čia vietoj? Mes vienais metais Ant Lietuvos išsinuomavom - pigiau gavosi, bet vos kojų neišsisukinėjom. Neatiderinta buvo. Tai vat lyg ir pigiau, bet ant kalno būgelio prižiūrėtojas mums jas reguliavo

QUOTE(Detektyvė @ 2009 10 06, 08:42)
O kur slides ir batus nuomojat. Kalnuose ar čia vietoj? Mes vienais metais Ant Lietuvos išsinuomavom - pigiau gavosi, bet vos kojų neišsisukinėjom. Neatiderinta buvo. Tai vat lyg ir pigiau, bet ant kalno būgelio prižiūrėtojas mums jas reguliavo 

batus turim savo, slides irgi nusipirkom , reiks kad sureguliuotų, nueini i slidžių nuomą nusineši savo slides ir sureguliuoja. Pernai buvom nusipirkę tai jos ten kažkodėl negeros buvo , nereguliavo net jų tai pasikeitėm i kitas grįžę tai bus matyt.
Slidės kaip slidės bet batus tai tikrai geriausia savo turėt, čia lietuvoj išsirenki, išsimatuoji ir nusiperki, kai koja jau neauga tai ilgam, o ir vežantis vietos neužima labai daug.
mes irgi savo iranga turim. Ypac jei susergi kalnu liga, tai tikrai labiau apsimoka but nusipirkus, nei nuomotis

QUOTE(Detektyvė @ 2009 10 05, 13:20)
Kas turit patirties su vaikais kalnuose papasakokit - ar čia poilsis? Jau kai pagalvoju, kad juos kažkus į tūliką reikia nutempti, nurengti, aprengti, o kur dar persišaldymai, jei ką

Labai gerai, kai vaziuoja kompanija su panasaus amziaus vaikais. Yra kam paganyti. Be to, kiek to ganymo, jauneli tempiames nuo 3,5 metu, tai daugiau prieziuros reikejo pirmus du metus. Praejusi sezona paleisdavau ir viena, nes jam nesinoredavo ciuozti ten, kur as ciuoziu. Persisaldymu nereikia bijoti, kalnuose visos slogos isgaruoja. O ir ligoniniu nereikia bijoti, Italijoj jos labai fainos. Drauge su savo vaiku tai isbande, gavo labai profesionalias konsultacijas, rado per savaite tai, ko Lietuvoj gydytojai nuo gimimo nerado.
Galiu tik paantrinti nieduliui, kad su persalimo ligom kalnuose problemu nebuna (bent jau mums). Saviski vezames nuo 5 m. Pirmasyk tikrai bijojau, kad daug griuvines ir susals ant sniego, kad jam neiseis ir jis paleis kakaryne, zliumbs, prisikvepuos salto oro, persisaldys gerkle ir pan. ...
Bet vaikas, budamas visa diena grynam kalnu ore, apvilktas neperslampamu kombinezonu ir sportuodamas , matyt, tik grudinasi, o ne suserga. Jokiu problemu niekada nebudavo. Aisku, visada apsidraudziam, todel as rami - med.pagalba visada bus suteikta ir apmoketa.

Sveiki, noriu pasidalinti info dėl ski pasų. Skaitau šį forumą gana aktyviai ir niekur šios info nebuvau aptikus. Kadangi ruošiuosi važiuoti slidinėti į Livigno, Italiją, renku viską apie šią vietą, ką randu. Taigi, bent jau Livigno galima pirkti "taškinius" ski pasus: 100 taškų - 18,50 EUR, 200 taškų - 36,50 EUR, 400 taškų - 71,50 EUR. Keltuvai yra įvertinti nuo 6 iki 40 taškų. Tuo tarpu ne sezono metu suaugusiam 6 dienų ski pasas kainuoja 149,50 EUR, sezono metu - 177,00 EUR. Mano galva galima išlošti/pataupyti jeigu: a) yra nepalanki oro prognozė (juk jeigu smarkiai sninga, pusto, šalta, turėdamas įprastą ski pasą, prarandi kartais dieną, o kada net ir dvi);
esi nelabai smarkus slidinėtojas, neturi tikslo pralėkti visų trasų po tris kartus per dieną ir "nedirbi" nuo keltuvų atidarymo iki uždarymo. Tikrai žinau, kad tokių slidinėtojų yra. Be to, jeigu atsitinka taip, kad neišnaudoji visų taškų, tai ski paso pardavimo vietoje tau grąžina pinigėlius po 0,17 EUR už nepanaudotus taškus. Visą tai radau www.livigno.eu puslapyje, praktikoje dar nepatikrinta.
Tikrai manau, kad panašią info daugelis žino, tačiau man tai buvo naujiena, nes kai prieš du metus slidinėjau, tikrai tokių ski pasų nebuvo. O visiems tiems, kurie pradeda savo slidinėtojų karjeras, tai bus tikrai naudinga. Tik reikia pasidomėti savo išsirinktų slidinėjimo regionų puslapiuose apie tokią galimybę.

Tikrai manau, kad panašią info daugelis žino, tačiau man tai buvo naujiena, nes kai prieš du metus slidinėjau, tikrai tokių ski pasų nebuvo. O visiems tiems, kurie pradeda savo slidinėtojų karjeras, tai bus tikrai naudinga. Tik reikia pasidomėti savo išsirinktų slidinėjimo regionų puslapiuose apie tokią galimybę.
Man tai taip pat naujiena.
Mes pernai praleidom slidinėjimą, tai truputį atsilikom. Šiaip tai gera sistema. Vienais metais vienas iš mūsų kompanijos smarkiai apsirgo, tai 3 dienas prarado ne tik slidinėjimo, bet ir pinigėlių už visas nuomas ir ski pasus. Eina sau, metus ruoštis ir iš 7 dienų 3 pragulėti

QUOTE(oncyte @ 2009 10 07, 11:35)
Sveiki, noriu pasidalinti info dėl ski pasų. Skaitau šį forumą gana aktyviai ir niekur
o kada ruošiesi važiuot? mes irgi trauksim i Livigno

gal dar kokios idomios info turi?

QUOTE(Mygy @ 2009 10 01, 17:51)
yra dar lenkijos sudetų kalnai, buvom pernai - piguma, už 15 km čekijos trasos, gyveni lenkijoj lenkiškom kainom slidinėji lenkijoj arba čekijoj
, kainų neatsimenu ski pasų, bet gyvenom maždaug 100 lt dviem su pusryčiais ir sočia vakariene. Taip kad jei reiktų pasirinkt ar visai neslidinėt ar slidinėt paprasčiau tai aš už lenkiją 

Tikrai sudomino Lenkija

QUOTE(Liivija @ 2009 10 07, 14:18)
Tikrai sudomino Lenkija
. Pažiūrėjau žemėlapį, bet nelabai supratau....mėlyna trasa tik viena? Kompanijos moteriškės tik šiek tiek slidinėjusios, tad ekstremalių trasų nelabai norėtumėm
Ar mums "čiaininkams" ten būtų ą veikti? 

tai tokia ir aš žinok

QUOTE(Mygy @ 2009 10 07, 13:50)
o kada ruošiesi važiuot? mes irgi trauksim i Livigno

Aš važiuosiu per Naujus Metus, t.y išskrendam gruodžio 26 d., atgal - sausio 2 d.
Esu buvusi Livigno du kartus, taip labai patiko, kad važiuoju dar kartą. Iš praktiškosios pusės: jeigu jums reikia slidžių nuomos, tai galiu parekomenduoti nuomos punktą prie keltuvo Nr.23 (nuomos punktas yra nusileidus laiptais kaip ir į požeminį aukštą, tikrai rasit pasidairę, nes yra labai geros nuorodos). 2008 m. čia išsinuomavau slides, lazdas ir batus už 67 EUR 6 dienoms. Mes tada buvom sausio antroje pusėje.
Jei galiu dar kuo padėt, rašyk man į AZ. Nežinau, kas tave domina.
QUOTE(oncyte @ 2009 10 07, 16:06)
Aš važiuosiu per Naujus Metus, t.y išskrendam gruodžio 26 d., atgal - sausio 2 d.
Esu buvusi Livigno du kartus, taip labai patiko, kad važiuoju dar kartą.Jei galiu dar kuo padėt, rašyk man į AZ. Nežinau, kas tave domina.
Esu buvusi Livigno du kartus, taip labai patiko, kad važiuoju dar kartą.Jei galiu dar kuo padėt, rašyk man į AZ. Nežinau, kas tave domina.
Jei ne paslaptis, su kokia agentūra skrendate ir kiek kainuos ? Dabar pasipylė pasiūlymu į Livigno lėktuvu už 1600 lt.