Įkraunama...
Įkraunama...

Rankpinigių dydis

QUOTE(Staarm @ 2005 07 29, 09:49)
TAI AVANSAS LIEKA AVANSO GAVEJUI, TAIP PAT AVANSO DAVEJAS SUMOKES SESI TUKSTANCIAI LT BAUDA

Yra įvairiausių sutarčių, įvairiausių sąlygų ir įsipareigojimų. Tavo sutartyje yra punktas ( pacitavau viršuje).
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2005 07 29, 11:06)
Yra įvairiausių sutarčių, įvairiausių sąlygų ir įsipareigojimų. Tavo sutartyje yra punktas ( pacitavau viršuje).

teisingai tu mane del sito punkto "subalamutinai" net labai, nes tikrai susinervavau, kad man minejo butent taip kaip as tada uzklausiau, ir jis agentas, ka tik mane patikino, kad pagal teises aktus avansas iskaitomas i baudos suma, nes jis yra grazintinas ir iskaitytinas. Bet sio punkto teisiskumo as nezinojau, o maniau, kad tik siaip isiskaito ir viskas, tad tavo abejones tikrai pagristos. Tad jei agentas man dabar nemelavo, tai tikrai baudos yra lygiavertes

Tad smagu, kad bent "tokiu budu" issiaikinau po kuom pasirasiau drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Staarm: 29 liepos 2005 - 11:12
Perkaičiau kelis kartus tą preliminarią sutartį ir visiškai pritariu Elinai-kad bendra suma pirkėjo atveju būtų 9000Lt.Ten aiškiai parašyta "Sumokėtas 3000Lt. avansas lieka pardavėjui + 6000Lt.bauda".Lietuviškai ir aiškiai,o agento "išaiškinimas"visai suprantamas-jei žmogus nemoka atidžiai skaityti-jam tik į naudą.Teisme nagrinėtų pagal tą punktą,kuris parašytas juodu ant balto,o ką kažkas pasakė ar patvirtino žodžiu,tai dar nieko nereiškia.
Mano manymu Staarm veltui širsti ant Elinos,nes ji yra visiškai teisi.
Atsakyti
O mano atvejis kiek kitoks-gaunasi grandininė reakcija,nes mes perkam ne su paskola.Mūsų pirkėjas parduoda savo butą,tada sumoka mums pinigus,kuriuos mes sumokam už savo perkamą butą.Jei mūsų pirkėjas pavėluos su pinigais mums,nuplauks mūsų perkamas butas.
Didelis minusas mūsų naudai: mūsų sutartis su mūsų būsimu pirkėju turi būti sudaryta iki 2005m11.01dienos,o mūsų su perkamo buto pardavėju 2005m.08.20d.Jei nespėsim sumokėti pinigų,neteksim ir buto ir avanso.Norėjom kaip geriau,gavosi kaip blogiau mums patiems doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AIRRA @ 2005 07 29, 20:56)
Didelis minusas mūsų naudai: mūsų sutartis su mūsų būsimu pirkėju turi būti sudaryta iki 2005m11.01dienos,o mūsų su perkamo buto pardavėju 2005m.08.20d.Jei nespėsim sumokėti pinigų,neteksim ir buto ir avanso.Norėjom kaip geriau,gavosi kaip blogiau mums patiems doh.gif

doh.gif blink.gif žiauriai čia blink.gif nelabai supratau gal g.gif , AIRRA, bet man matosi, kad sutartys sudarytos, taip, kad tu niekaip negalėsi jų ivykdyti blink.gif . Taigi terminai labai skiriasi verysad.gif ( turiu viltį, kad rašydama čia, supainiojai datas sad.gif ).
Jei jau tikrai tokia situacija, bandykit eiti pas pardavėją su šampanu ir tarkitės perrašyti sutartį, pratęsti terminą iki 05. 11. 01 g.gif
Atsakyti
Datų tikrai nesupainiojau,tik turiu viltį kad viskas bus tvarkoj.Nes mūsų pirkėjas labai mus skubino ir pats yra suinteresuotas susitvarkyti kuo greičiau.Kitos savaitės pradžioj pasiema paskutinę pažymą iš teismo ir tvarkosi pas notarą.Todėl turėtumėm tilpti į tą laiką..
O šios klaidos atsiranda dėl šio butų pirkimo bumo.Jei būtų kita situacija,galėtum viską daryti ramiai ir apgalvotai.O dabar vertiesi per galvą ir pridarai klaidų doh.gif
Atsakyti
Staarm, pritariu Elinai ir visiems tau nepritariantiems. Bet tai kaip tu supranti, tai tavo reikalas.
Del to, kad tu garantuota, kad nupirksi buta, tai nepersokus upelio, nesakyk op. Ivertinimas nieko nereiskia. Sazines siais laikais nera ir atsiradus geresniam pirkejui pardavejas tikrai parduos kitam. Turesi sutarti rankose (ne kita savaite, o dabar) galesi sakyti, kad nupirkai.

Is savo patirties. As savo pirkejui, kuris nerode jokios iniciatyvos nupirkti buta (toks zmogelis pasitaike) norejau padaryti zapadlo: pasidarys ivertinima, o as tempsiu guma su pardavimu. Rankpinigiu sutartyje jis nenorejo isipareigoti iki kada nupirks, tai ir as neisipareigoju. O ivertinimas kiek zinau galioja ribota laika. Tik tam laikui paisbaigus pinigu niekas negrazina biggrin.gif thumbup.gif O as palauksiu dar ta laika plius kelios dieneles. Tada, jei kainos nepakils, gal jam ir parduosiu. Va kokia as negera cool.gif wink.gif
Atsakyti
Gytuti, va kad mano pinigeliai (avansiniai) isiskaito i bauda, ta jau issiaiskinau, ir nebera ko man nepritarti, nes bauda ir taip aiski, o i ja ieina mano inestas avansas. Na teises nebaigiau, teisiskai nepaaiskinsiu, bet vis tik yra kaip yra.
O kad tu taip elgiesi ar nori elgtis su pirkeju, cia tik tavo reikalas.
Mano atveju jau ryt einam pas notara ir rasom pirkimo-pardavimo sutarti.
Atsakyti
Sekmes, gerai kad nedaejo iki pinigu grazinimo. O taip kaip as aprasiau, tai nebutinai as taip pasielgsiu. Tiesiog parasiau, kaip buna. O buna dar blogiau. tongue.gif
Atsakyti
Noriu pasidžiaugti kad man viskas jau beveik baigėsi -dokumentus susitvarkėm,pinigus gavom ir sumokėjom-daromės remontą ir po savaitės kraustomės į naujus namučius thumbup.gif .Tik teks priprasti prie mažesnių gabaritų namų,nes gyvenom 78kv.m.o keliamės į 45kv.m.Bet nors tvarkymo bus mažiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AIRRA @ 2005 08 14, 14:47)
Noriu pasidžiaugti kad man viskas jau beveik baigėsi -dokumentus susitvarkėm,pinigus gavom ir sumokėjom-daromės remontą ir po savaitės kraustomės į naujus namučius  thumbup.gif .Tik teks priprasti prie mažesnių gabaritų namų,nes gyvenom 78kv.m.o keliamės į 45kv.m.Bet nors tvarkymo bus mažiau  biggrin.gif

Nuoširdžiai sveikinu, šaunuolė tu 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Staarm @ 2005 07 29, 10:39)
bet kuriuo atveju man nuostolio nebus, o del sios sutarties, tai butent stebint liudininkams, buvo pasakyta, kad mums reiktu primoket 3000lt, net agentelis pasake taip
" aaa, cia turima omenyje, kad reikes dar tris sumoketi", tad del to tuom as esu tikra.  Tad, man moket nereikes tikrai, nes mes suinteresuoti pirkti butent si busta.

O, sventas naivume doh.gif Kaip tau atrodo, kas svariau ar tavo parasas po sutartim ar liudininku parodymai? Galiu atsakyt-nieko nereiks liudininkai, kai teisejui bus pakista po nosim sutartis su tavo parasu. Galiu net pasufleruot ko klaustu taves teiseja-skaityt moki, ar supranti kas ten parasyta? O agento zodziu tu neprisegsi prie jokio ieskinio....

Kita vertus kuom tu tiki? Ar tuom ka pasake agentas stebint liudininkams, ar tuom kas ten parasyta ir beje tavo patvirtinta? As skaitau paprastai ir toje sutartyje nematau jokiu formuliu-tau tektu palikti avansa ir dar damoketi 6000 Lt -lygu 9000 Lt (nesuprantu kaip tu to nesuvoki)

QUOTE(Staarm @ 2005 07 29, 10:57)
P.S Elina, pasidomek teises istatymu, nes teisiniu pagrindu avansas yra grazinamas , kad nebutu netesybos, o bauda bendra tie 6000lt ir i juos ieina avansas, pati ka tik tuom pasidomejau, tad as supratau teisingai. Nesakau, kad tu supratai blogai, nes ir man po tavo parasymu kilo abejones, tad issiaikinau ta pati. Tad drinks_cheers.gif

Turiu garbes kiekviena diena susipazinti su istatymais, bet cia jau reiketu ne istatymo, o paprasciausios logikos ir truputi aritmetikos ismanymo.

Staarm, linkiu tau sekmes 4u.gif
Atsakyti