Įkraunama...
Įkraunama...

Juvelyrika

Mieguista avyte,
ne šaunuole, o šaunuolis smile.gif
Atsakyti
uoj kaip man geda dabar 4u.gif atsiprasau ax.gif saunuolis biggrin.gif
Atsakyti
sveikos

gal kas pasakytu kur galeciau Klaipedoje pasimokyti juvelirikos ish sidabro pagrindu?

nes radau tik papuoshalu ish emalio ir vario kursus, manau emalis yra baisiai yduomu bet ne visai tai ko ieshkau...ir prasideda jau visai greitai

g.gif

Atsakyti
O gal butu galima suzinoti kas veda emales uzsiemimus?

4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(xenija @ 2009 02 24, 00:15)
O gal butu galima suzinoti kas veda emales uzsiemimus?
4u.gif  4u.gif

http://www.ve.lt/lai...p;id=1235417436

ten pre parodu
Atsakyti
darbai labai faini thumbup.gif tiesiog pavydas ima, nes as dirbu tik kai laisva minute turiu, o ideju- galva gali plysti . Turiu keleta darbeliu, tik kai pasiziuriu i jusu, maniskai nelabai man atrodo gerai ax.gif

O as tai mokausi namuose, vyras dovana padare, dirbtuves irenge rusyje . Mokytoja susiradau per pazystamus. Juvelyre, dirbusi Klaipedos dailes kombinate. Tai ji man savo patirti perduoda. Sako dukra nenori sio amato tai visu gudrybiu bando mane ismokyti. O Klaipedoje tai isvis sunku koki mokytoja - juvelyra rasti, visi bijo konkurencijos. Kai as ieskojau tai is manes juoktis pradejo. O vasara kiek zinau buna salia Klaipedos seminarai darbui su emalia. Kai tiksliau data zinosiu , parasysiu visiems. Ir sivis, kursai betkuokie tik formaliai su tehnika supazindina, reikia kad zmogus subtilybes to amato atskleistu. as buvau viena mokytoja susiradusi, tai per pazystamus suzinojau , kad jis norejo tik pinigus imti o ziniu minimaliai, nu atseit lengvu pinigu uzsidirbti. Tai va mokytojas mokytojui nelygus . mano juvelyre mokytoja kai kolegoms paske kad mokine turi, tai kvaila isvadino, sako tu mums konkurente augini. Tai va koks mano kelias i si moksla buvo, vos visko nemeciau po velniu.
Atsakyti
Dziuditb,
mano taip pat cia yra hobis ir dirbu vakarais ar savaitgaliais. Mokiausi taip pat pas juvelyrę. Ačiū jai smile.gif Aš visai suprantu tuos juvelyrus, kurie savo paslapčių neišduoda. Juk daug reikia dirbti, kol kazka atrandi.
Atsakyti
Na taip, bet jei jau imiesi mokyti tai norisi kad butu is esmes, o ne siaip laika gaisti. Mano dukra turi meniniu gabumu, tai sakau jei man nepasiseks, tai dirbtuves dukrai paliksiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(shiZZla @ 2009 02 24, 10:08)

O taip greitai prasideda rolleyes.gif butu labai smagu pasigaminti koki daikciuka is emales namams... thumbup.gif reikia susisiekti placiau pasiklausineti visko del tu kursu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(subtiliai @ 2009 02 24, 10:44)
Dziuditb,
Aš visai suprantu tuos juvelyrus, kurie savo paslapčių neišduoda. Juk daug reikia dirbti, kol kazka atrandi.

O aš nesuprantu...visai, todėl kad technikos iš naujo neatrasi, pasaulis senas. O pas mus Lietuvėlėj toks jausmas apima, kad technika- tai autorinis darbas... g.gif visi slapukauja... Esu pati juvelyrė, baigiau Telšiuose. Daug draugų išvyko užsienin, pasakoja, koks didžiulis žmogiškumo skirtumas tarp to, kas yra ten ir čia ( kalbu apie juvelyrus)... Kažkada buvo kilusi mintis suburti juvelyrų asociaciją ( yra auksakalių gildija),galvojau, net mokslus ta proga specialius baigti. Bet, kai pamačiau, koks atsainumas ir slapumas tarp jaunų žmonių...atšoko noras. Lietuva- maža provincija, konkurencija didelė, bet, vistiek , nemanau, kad reikia būti tokiem... g.gif Juvelyrika išties sudėtinga specialybė, čia reikia didelio pašaukimo, užsispyrimo ir, žingeidumo...
O dėl emaliavimo- labai daug literatūros internete, jeigu xenija supranti anglų, tai tikrai rasi viską, ko reikia. Deja nepamenu, kaip vadinasi puslapis, kuriame net klausimus gali profesionalams užduoti. Ten daug atsakymų, kurie iškyla bedirbant... Jeigu kiltų kokie klausimai, gali į mane kreiptis, neslėpsiu, paaiškinsiu...Dirbau Monetų Kalykloj, emaliuotoja. Su mikroskopais. Aišku, mes tik vienokia specifika emaliavimo užsiiminėjom ( yra ten jų visokių- vitražinis emaliavimas, cloisonne ir t.t.), o čia vieną darbelį įdedu, esu darius ir mažesnių už šitą...

user posted image
Atsakyti
Šiuo metu dvi dukrytes namuose auginu, juvelyrika truputį atsidėjo į šalį, sąlygos neleidžia( nelemtos dirbtuvės nepadarytos, laukia savo eilės) . Va, čia vienas mano kursinių darbų...
user posted image

Kitus darbelius čia įdėjau, nedaug, nes, kažikodėl neturėjau proto savo darbus fotografuotis, dalį padovanojus esu...
http://picasaweb.goo...elyrikosDarbai#
Dabar keramika užsiimu, kaip pati tai vadinu, keramikine- bižuterija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(svirplele @ 2009 02 24, 13:43)
Šiuo metu dvi dukrytes namuose auginu, juvelyrika truputį atsidėjo į šalį, sąlygos neleidžia( nelemtos dirbtuvės nepadarytos, laukia savo eilės) .  Va, čia vienas mano kursinių darbų...

Kitus darbelius  čia įdėjau, nedaug, nes, kažikodėl neturėjau proto savo darbus fotografuotis, dalį padovanojus esu...
http://picasaweb.goo...elyrikosDarbai#
Dabar keramika užsiimu, kaip pati tai vadinu, keramikine- bižuterija  smile.gif

tavo nuostabus darbai!!!
Atsakyti