Įkraunama...
Įkraunama...

" cipciuko receptai "

QUOTE(cipciukas @ 2009 01 20, 16:39)
Mergaitės ......iškepiau dieviško skonio pyragą  wub.gif ( receptas iš laikraštuko " Naša kuxnia ").

Varškės - aguonų pyragas " ŽIEDELIS "

Juks reikės 22 cm. skersmens atidaromos formos ( aš tokioj kepiau ) .

Tešlai :

100 g. sviesto ( dėjau gerą )
150 g. miltų ( 405D)
1 pokiukas vanilinio cukraus
2-3 did. šaukštai cukraus
2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių .


aš tik patikslinti noriu 4u.gif į tešlą kiaušinis nepriklauso? g.gif
Atsakyti
ale kur cipsiukas g.gif turbūt prakaituoja su negro buciniu g.gif jau kaip dės vaizdelių čia mums smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zebra @ 2009 01 21, 13:38)
ale kur cipsiukas g.gif  turbūt prakaituoja su negro buciniu g.gif jau kaip dės vaizdelių čia mums smile.gif

bigsmile.gif acha...

cipciuk, ziedelis nerealus wub.gif
Atsakyti
Cipciuk, norejau pasiteirauti 4u.gif noriu kepti Napoleona pagal misele, jusu recepte parasyta 1,5 grietineles, tai cia ko 1,5? indelio ar litro? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juodukeee @ 2009 01 21, 15:04)
Cipciuk, norejau pasiteirauti 4u.gif noriu kepti Napoleona pagal misele, jusu recepte parasyta 1,5 grietineles, tai cia ko 1,5? indelio ar litro? 4u.gif


1,5 puodelio biggrin.gif
Atsakyti
nežinau taisyklių, bet gal nenusižengsiu čia parodydama KEKSAS pagal Cypciuką, tik be cukatų, o sūnaus pageidavimu su kakava ir šokolado gabaliukais
user posted image
gabaliukas
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 01 21, 10:15)
Turiu gamybinių klausimų dėl Angliškos Mokos tortuko gamybos:
1. Ar vanilinas tai yra vanilinis cukrus, ar čia kažkas atskiro??? blush2.gif
2. Tešlos gamyboje: į 200 g sviesto dėti...... (kokio sviesto, kieto, tirpinto ir apskritai, ką Jūs vadinate minkštu sviestu kremo gamyboje), gal galite parašyti kokį sviestą dedate ir ką su juo darote, kad jis būtų minkštas??? Atsiprašau, kad klausimai tokie kvailoki, bet kai Jūs kepat jau 25 metai, o man pačiai tik 27 ir tortus pradedu bandyti kepti tik dabar, tai man čia visokių neaiškumų iškyla blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif nes nelabai įsivaizduoju kaip tas tešloje dedamas sviestas išsiplaka mikseriu, Jūs jį smilkinat kažkaip, tarkuojat ar ką darot, na labai prašau smulkiau pakomentuoti, nes tortukas tai atrodo pasakiškai, o artėja mamos 60-metis, pasipraktikuočiau ir po to jei gautųsi, nustebinčiau Mamytę wub.gif


--------------------------------------------------------------
1 . taip šitam recepte vanilinis cukrus (bet aplamai , tai - skirtingi dalykai : vanilinas daug ctipresnis - tai koncentratas , į kurį dar nėra pridėto cukraus ),
2 . jeigu neparašau riebumo , naudokite kokį turite namuose , tiks bet koks .....minkštas sviestas , tai kambario temperatūros sviestas , aš jam nieko nedarau , tiesiog laikau virtuvėje , prieš darydama kremą . Kai jis būna kambario temperatūros , į kremą aš imetu , kad ir visa tam skirtą gabalą sviesto , nepjaustau , netarkuoju schmoll.gif jis puikiai išsiplaka thumbup.gif

Tik dar kartą visas perspėju ......darant kremą į kurį įeina riebalai ( sviestas , margarimas ) visi kremui skirti produktai turi būti vienodos ( kambario ) tamteratūros , kitaip atsiskirs sviestas nuo kitų produktų ( sukris gabalėliais , grūdeliais ).

Sėkmes bandant ....tai nėra sudėtingas tortas ( pagaminimas ) , bet jis prie riebesnių .

Papildyta:
QUOTE(solo @ 2009 01 21, 11:49)
cipciuk, o kaip morengus spalvotus pasigamint? Rašei, kad įpili kvapų, kas tai per kvapai, kur jų gauti? Ir kiek apytiksliai laiko verdamas sirupas? Ir ar vandeniui išgaravus neprisvilinsiu puodo?  g.gif Ir kada baltymus pradėt statyt į šaltą vandenį? Jau šiek tiek paplakus ar nuo pat plakimo pradžių?


Idėti valgomų dažų , kvapų yra visose parduotuvėse , kur visi kepiniams skirti priedai ( cinamonas , vanilinas , pabarstukai , kepimo milteliai ) , baži buteliukai arba vadinamos " piliulės" , tik pasirinkimas menkas . Kiek virti sirupą , nepasakys tau niekas tiksliai schmoll.gif ,verdi tol , kol burbulai kils sunkia ( lėtai kunkuliuos ), vanduo negali išgaruoti pilnai , jei taip atsitiks , jis paruduos - virs karamele , toks bezui netinkamas schmoll.gif

Supili sirupą ( plakdama ) , ir istatai į šaltą vandenį . SEKMĖS GAMYBOJE ... smile.gif


Papildyta:
QUOTE(Larissa @ 2009 01 21, 13:21)
aš tik patikslinti noriu  4u.gif į tešlą kiaušinis nepriklauso?  g.gif


Tikrai ne ...nepriklauso schmoll.gif ( todėl jis laaaaaabai gaunasi trapus ).

Papildyta:
QUOTE(HenriLuk @ 2009 01 21, 12:13)
Labadiena mergaites,nesu kulinare tik prijaucianti joms....Noriu konsultacijos sumaniau paeksperimentuoti....Kepdavau meduti,tai dabar i tesla ietoj medaus kondensuota piena manau,o pertepimui imdavau labai riebia grietine ir plakdavau mesteldavau grietineles stendiklio milteliu,cukrus vanile,citrusu zievele tarkuota,o dabar mastau vienam sluoksniui i grietine ar grietinele ipilti damu likerio arba vysniu likerio plakti su grietineles standikliu,kaip kanot ar neisileis g.gif  g.gif  g.gif


Manau , kad galima pilti ( su saiku ) , nes standiklis daro savo mirksiukas.gif
Atsakyti
DIDELIS ACIU cipciukui uz pagalba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aciu uz nuosirduma ir draugiskuma, issamius paaiskinimus. thumbup.gif
Atsakyti
Na cia as vel su kruva klausimu....... Nepykit labai, bet reikalas toks. Na labai daznai kepu medaus torta, niam niam...... Prisiskaiciau apie super sedevrus- pasidariau beze - ant virsaus super isejo, na, bet sonai...... neduok tu Dieve.... visi nubego doh.gif . Gal del to, kad torta pertepiau su grietines pertepimu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 21, 16:20)
Kiek virti sirupą , nepasakys tau niekas tiksliai schmoll.gif  ,verdi tol , kol burbulai kils sunkia ( lėtai kunkuliuos ), vanduo negali išgaruoti pilnai , jei taip atsitiks , jis paruduos - virs karamele , toks bezui netinkamas schmoll.gif
Supili sirupą ( plakdama ) , ir istatai į šaltą vandenį . SEKMĖS GAMYBOJE ... smile.gif

tai sirupas pilamas į baltymus karštas žodžiu, nu supratau, bandysiu 4u.gif
Atsakyti
Solo, pažiūrėk cipciuko beze darymo fotosesiją mirksiukas.gif (bet gal jau buvai mačius blush2.gif )

Atsakyti
Labai purus ( biskvitas ) , vidutiniškai riebus ( man liuks thumbup.gif ) tortukas , rastas rusiškame forume :

Tortas ' NEGRO BUČINYS "

Biskvitui :

2 kiaušiniai
250 g. cukraus
50 g. margarino
250 ml . jogurto ( bet kokio )
2 dideli šaukštai kakavos miltelių
1 arbatinis šaukštelis sodos ( su kauburėliu )
1 pok. vanilinio cukraus
1,5 ( pusantros ) stiklinės miltų
puse arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties .

Kremui :

1 indelis saldaus kondencuoto pieno ( kambario temp .)
300 g. sviesto ar margarino , kambario temp .(aš dėjau sviestą " Saulutę ")
1 pokiukas vanilinio cukraus .

Suliejimui :

200 ml. vandenuko į kurį ilašinau migdolų kvapų ( visą buteliuką )
Bet tai mano išmislas ax.gif , galima iš vis nelieti niekuom , arba " AMARETU ".

Darymo eiga :

Kiaušinius išplakti ( mikseriu ) kartu su cukrumi , vaniliniu cukrumi , kakava , minkštu margarinu .
Į jogurtą iberti citrinos rūgštelę , išmaišyti , tada suberti sodo , ir smarkiai viską išmaišyti ( suputos ) .
Tuoj pat supilame i kiaušinių plakinį .

Plakant mikseriu , mažiausiu greičiu , per kelis kartus iplakami miltai .

Mano skardos matmenys : 40 / 33 cm ........ją išklojame kepimo popieriumi , supilame tešlą , išlyginame paviršių , kepame 180 C . temperatūroje ( iš anksto ikaitintoje ) orkaitėje , apie 20 min . .......neperkepti , paviršius turi buti minkštutis ir prilietus jį , lipti prie piršto .
Dar karštą išverčiame ant kito popieriaus , ir nulupame pirmajį ( sudrėkiname šaltu vandeniu , kad popierius geriau nusiismtu ) .

Atvėsusį supjaustome i 4 dalis ( stačiakampius ) , tris aš sutepiau , o is vieno pasidarieu trupinukų , jūs , jei puošite kitaip , tepkite visus 4 biskvitus , bet tortas bus aukštokas .

Kremo gamyba :

Sviestą ( minkštą , kambario temperatūros ) išplakite mikseriu , jis turi padidėti 2-3 kartus ( aš ji plakiau per du kartus , nes labai įkaito mikseris ) .
Vis plakant , srovele pilti kondencuotą pieną ir vanilinį cukrų ( kambario temperatūros ).
Kremas pagamintas .

Va kas išėjo rolleyes.gif

user posted image

user posted image

Aš gerai ivertinau šitą tortuką thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(aloevera @ 2009 01 21, 16:55)
Na cia as vel su kruva klausimu....... Nepykit labai, bet reikalas toks. Na labai daznai kepu medaus torta, niam niam...... Prisiskaiciau apie super sedevrus- pasidariau beze - ant virsaus super isejo, na, bet sonai...... neduok tu Dieve.... visi nubego doh.gif  . Gal del to, kad torta pertepiau su grietines pertepimu?  g.gif


Kai tepi tortą , grietinelės ar grietinės negalima datepti iki pat torto kraštų , tuos nedateptus tarpus užpildys beze , bet jei tu tepiai su grietine , tai tau sunku tai padaryti , kad ji nedaeitų iki kraštų , todėl patarsiu ( jei ruošiesi puošti su beze ) geriau plak grietinėlę .

-------------------------------------------------------------------------------------

Dar kartą perspėsiu : beze nemėgsta drėgmės schmoll.gif , lietimosi su grietine , zele , netgi drėgno oro ( lietaus ) , be baimės galima ją laikyti šaldytuve , kambario temperatūroje , nepatariu ant balkono , jei lauke lyja lietus ( kad jis ir istiklintas ) .
Atsakyti