QUOTE(Inočka @ 2009 01 21, 23:16)
QUOTE(Srove @ 2009 01 21, 22:26)
As kai kartais patvarkau ta papuosimu teme, tai pagal tas nuorodas greitai ir susirandu
QUOTE(Inočka @ 2009 01 21, 22:16)
Srove
Ar apie TAI kalbi ?
Cipciuk, tas JUsu USA prezidento tortas nuostabus. O puostas jis kuo? Ganasu?
Ar apie TAI kalbi ?
Cipciuk, tas JUsu USA prezidento tortas nuostabus. O puostas jis kuo? Ganasu?
Na jau Inočkos akis tai kaip erelio
Papildyta:
QUOTE(Srove @ 2009 01 21, 22:10)
Ka tau bus, ka tau pabus ilgai tokie kuriniai
, cia , kaip muzika, dainuoji ir dainuoji, kol tik nenusibosta ta daina, paskui kuri kita
Cipciuk, o as vel su klausimu
(prapuolus amziais) Gal pameni, kur idejai(i kokia tema) tuos prietaisus, kur gelytem spausti, uzsiknisau beieskodama.Noriu parodyti, gal parves ir nerandu
O dar torta turiu iskepti, noriu nenoriu, kad butu lengvas, gaivus, nesaldus, nesausas, neslapias
ka galetum pasiulyti(ananasinis patiko, tik truputuka saldokas buvo, gal kad is dvigubos normos dariau ir biskvitai postoriai isejo
)Turi buti na toks turtingas ir svelnus skoniu(turbut uzsakysiu kur nuejusi pati, kai kantrybe baigsis su ieskojimais
)
Cipciuk, o as vel su klausimu
O dar torta turiu iskepti, noriu nenoriu, kad butu lengvas, gaivus, nesaldus, nesausas, neslapias
Jooooooooooooooooo......
Sveikutes, nu ir kepate skanestus reaktyviniu greiciu. Saunuoles
, o ypac cipciukas
. Skaitau vis cia ir seiles bega... Kazkuria diena kepiau ananasini tortuka pagal cipciuko recepta. Nezinau, gal todel, kad neradau pirkt ananasu uogienes ir dejau abrikosu uogiene jis man gavosi labai saldus. Siaip labai lengvai ir greit pagaminamas, bet ne musu skoniui.
Dabar turiu viena klausimeli. Cia gal ir kitur reiktu rasyti, bet kadangi cipciukas daug ka zino, tai pamaniau gal gales ir man pagelbeti. Daug metu darau zele tortukus su Tuppervare produkcija. Neseniai isigijau silikonines formeles is Arevitos irangos, bet man niekaip nepavyksta su jomis susidraugauti. Kad ir i karsta vandeni imerkiu formeles pries isimdama - niekaip jos man graziai neiskrenta
.
Ka jau kalbeti apie didziaja forma, jei ir is mazyciu negraziai iskrenta - tai virsus nuplysta, tai sonai negraziai. Siandien laaaabai reikia "isgauti" grazu tortuka, bet nezinau kaip pavyks. Prasau mergaites - PAGELBEKIT!!!!
p.s. is metaliniu formeliu viskas
iskrenta (su tuppervare tas pats).
Dabar turiu viena klausimeli. Cia gal ir kitur reiktu rasyti, bet kadangi cipciukas daug ka zino, tai pamaniau gal gales ir man pagelbeti. Daug metu darau zele tortukus su Tuppervare produkcija. Neseniai isigijau silikonines formeles is Arevitos irangos, bet man niekaip nepavyksta su jomis susidraugauti. Kad ir i karsta vandeni imerkiu formeles pries isimdama - niekaip jos man graziai neiskrenta
p.s. is metaliniu formeliu viskas
Sveika praeiviene
....ananasinis tortukas tikrai saldokas , jau toks jis yra
Dėl žele išėmimo .....nu neturėjau problemos
, prieš pilstant truputi ištepu aliejum , būna , kad tik kraštuką atlipinu ir patys iškrenta , kartais jei didesnis -kyštelnu į karštą vandenį , o jei atsiskiria sluoksniai , tai kai pilstei , per stipriai buvo sustinges prieš tai piltas sluoksnis , reikia pilti kai jis dar toks drebantis būna .
Dėl žele išėmimo .....nu neturėjau problemos
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 22, 12:42)
Sveika praeiviene
....ananasinis tortukas tikrai saldokas , jau toks jis yra
Dėl žele išėmimo .....nu neturėjau problemos
, prieš pilstant truputi ištepu aliejum , būna , kad tik kraštuką atlipinu ir patys iškrenta , kartais jei didesnis -kyštelnu į karštą vandenį , o jei atsiskiria sluoksniai , tai kai pilstei , per stipriai buvo sustinges prieš tai piltas sluoksnis , reikia pilti kai jis dar toks drebantis būna .
Dėl žele išėmimo .....nu neturėjau problemos
Aciu - bandysiu siandien dar karteli pasikankinti su tom Arevitos formytem
QUOTE(Muske @ 2009 01 22, 12:34)
Negro bucinys. paskutinis kepinys
O man ananasinis normalus, nei per saldus, nei per koks
Galvoju daryt Cipciuko Negro bucini, tik as noreciau i 22 cm skersmens forma ji daryti, tai jauciu is puses produktu reiktu biskvita kepti
ar ne?
Galvoju daryt Cipciuko Negro bucini, tik as noreciau i 22 cm skersmens forma ji daryti, tai jauciu is puses produktu reiktu biskvita kepti
QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 22, 13:52)
O man ananasinis normalus, nei per saldus, nei per koks
Galvoju daryt Cipciuko Negro bucini, tik as noreciau i 22 cm skersmens forma ji daryti, tai jauciu is puses produktu reiktu biskvita kepti
ar ne?
Galvoju daryt Cipciuko Negro bucini, tik as noreciau i 22 cm skersmens forma ji daryti, tai jauciu is puses produktu reiktu biskvita kepti
aš apie jį galvoju, bet bnesupratau kaip tuos blynus kepa, kiekviena atskirai ar iškepa biskvita ir horizontaliai perpjauna i 3 dalis.
Jei pvz.kepa atskirai tai 1/3 dalį tešlos supila, kai iškepa , sekanti ir vel sekantį????
QUOTE(ingriduska @ 2009 01 22, 13:04)
aš apie jį galvoju, bet bnesupratau kaip tuos blynus kepa, kiekviena atskirai ar iškepa biskvita ir horizontaliai perpjauna i 3 dalis.
Jei pvz.kepa atskirai tai 1/3 dalį tešlos supila, kai iškepa , sekanti ir vel sekantį????
Jei pvz.kepa atskirai tai 1/3 dalį tešlos supila, kai iškepa , sekanti ir vel sekantį????
Man atrodo, kad visa iskart iskepa ir paskui pjauna. Bet ten toks gigantas gaunasi sakyciau
ACIU Cipciuk!!!!!!!!!!!!!!!!
Kur mes be Jusu pagalbos
Reikes kavos kviesti gerti uz patarimus
Oi, kad as tokia anyta tureciau...... Ant ranku musiau nesiociau, tokia auksaranke
Kur mes be Jusu pagalbos
Reikes kavos kviesti gerti uz patarimus
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 21, 19:34)
Labai purus ( biskvitas ) , vidutiniškai riebus ( man liuks
) tortukas , rastas rusiškame forume :
Tortas ' NEGRO BUČINYS "
Biskvitui :
2 kiaušiniai
250 g. cukraus
50 g. margarino
250 ml . jogurto ( bet kokio )
2 dideli šaukštai kakavos miltelių
1 arbatinis šaukštelis sodos ( su kauburėliu )
1 pok. vanilinio cukraus
1,5 ( pusantros ) stiklinės miltų
puse arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties .
Kremui :
1 indelis saldaus kondencuoto pieno ( kambario temp .)
300 g. sviesto ar margarino , kambario temp .(aš dėjau sviestą " Saulutę ")
1 pokiukas vanilinio cukraus .
Suliejimui :
200 ml. vandenuko į kurį ilašinau migdolų kvapų ( visą buteliuką )
Bet tai mano išmislas
, galima iš vis nelieti niekuom , arba " AMARETU ".
Darymo eiga :
Kiaušinius išplakti ( mikseriu ) kartu su cukrumi , vaniliniu cukrumi , kakava , minkštu margarinu .
Į jogurtą iberti citrinos rūgštelę , išmaišyti , tada suberti sodo , ir smarkiai viską išmaišyti ( suputos ) .
Tuoj pat supilame i kiaušinių plakinį .
Plakant mikseriu , mažiausiu greičiu , per kelis kartus iplakami miltai .
Mano skardos matmenys : 40 / 33 cm ........ją išklojame kepimo popieriumi , supilame tešlą , išlyginame paviršių , kepame 180 C . temperatūroje ( iš anksto ikaitintoje ) orkaitėje , apie 20 min . .......neperkepti , paviršius turi buti minkštutis ir prilietus jį , lipti prie piršto .
Dar karštą išverčiame ant kito popieriaus , ir nulupame pirmajį ( sudrėkiname šaltu vandeniu , kad popierius geriau nusiismtu ) .
Atvėsusį supjaustome i 4 dalis ( stačiakampius ) , tris aš sutepiau , o is vieno pasidarieu trupinukų , jūs , jei puošite kitaip , tepkite visus 4 biskvitus , bet tortas bus aukštokas .
Kremo gamyba :
Sviestą ( minkštą , kambario temperatūros ) išplakite mikseriu , jis turi padidėti 2-3 kartus ( aš ji plakiau per du kartus , nes labai įkaito mikseris ) .
Vis plakant , srovele pilti kondencuotą pieną ir vanilinį cukrų ( kambario temperatūros ).
Kremas pagamintas .
Va kas išėjo


Aš gerai ivertinau šitą tortuką
Papildyta:
Kai tepi tortą , grietinelės ar grietinės negalima datepti iki pat torto kraštų , tuos nedateptus tarpus užpildys beze , bet jei tu tepiai su grietine , tai tau sunku tai padaryti , kad ji nedaeitų iki kraštų , todėl patarsiu ( jei ruošiesi puošti su beze ) geriau plak grietinėlę .
-------------------------------------------------------------------------------------
Dar kartą perspėsiu : beze nemėgsta drėgmės
, lietimosi su grietine , zele , netgi drėgno oro ( lietaus ) , be baimės galima ją laikyti šaldytuve , kambario temperatūroje , nepatariu ant balkono , jei lauke lyja lietus ( kad jis ir istiklintas ) .
Tortas ' NEGRO BUČINYS "
Biskvitui :
2 kiaušiniai
250 g. cukraus
50 g. margarino
250 ml . jogurto ( bet kokio )
2 dideli šaukštai kakavos miltelių
1 arbatinis šaukštelis sodos ( su kauburėliu )
1 pok. vanilinio cukraus
1,5 ( pusantros ) stiklinės miltų
puse arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties .
Kremui :
1 indelis saldaus kondencuoto pieno ( kambario temp .)
300 g. sviesto ar margarino , kambario temp .(aš dėjau sviestą " Saulutę ")
1 pokiukas vanilinio cukraus .
Suliejimui :
200 ml. vandenuko į kurį ilašinau migdolų kvapų ( visą buteliuką )
Bet tai mano išmislas
Darymo eiga :
Kiaušinius išplakti ( mikseriu ) kartu su cukrumi , vaniliniu cukrumi , kakava , minkštu margarinu .
Į jogurtą iberti citrinos rūgštelę , išmaišyti , tada suberti sodo , ir smarkiai viską išmaišyti ( suputos ) .
Tuoj pat supilame i kiaušinių plakinį .
Plakant mikseriu , mažiausiu greičiu , per kelis kartus iplakami miltai .
Mano skardos matmenys : 40 / 33 cm ........ją išklojame kepimo popieriumi , supilame tešlą , išlyginame paviršių , kepame 180 C . temperatūroje ( iš anksto ikaitintoje ) orkaitėje , apie 20 min . .......neperkepti , paviršius turi buti minkštutis ir prilietus jį , lipti prie piršto .
Dar karštą išverčiame ant kito popieriaus , ir nulupame pirmajį ( sudrėkiname šaltu vandeniu , kad popierius geriau nusiismtu ) .
Atvėsusį supjaustome i 4 dalis ( stačiakampius ) , tris aš sutepiau , o is vieno pasidarieu trupinukų , jūs , jei puošite kitaip , tepkite visus 4 biskvitus , bet tortas bus aukštokas .
Kremo gamyba :
Sviestą ( minkštą , kambario temperatūros ) išplakite mikseriu , jis turi padidėti 2-3 kartus ( aš ji plakiau per du kartus , nes labai įkaito mikseris ) .
Vis plakant , srovele pilti kondencuotą pieną ir vanilinį cukrų ( kambario temperatūros ).
Kremas pagamintas .
Va kas išėjo


Aš gerai ivertinau šitą tortuką
Papildyta:
Kai tepi tortą , grietinelės ar grietinės negalima datepti iki pat torto kraštų , tuos nedateptus tarpus užpildys beze , bet jei tu tepiai su grietine , tai tau sunku tai padaryti , kad ji nedaeitų iki kraštų , todėl patarsiu ( jei ruošiesi puošti su beze ) geriau plak grietinėlę .
-------------------------------------------------------------------------------------
Dar kartą perspėsiu : beze nemėgsta drėgmės





