Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka - 3

QUOTE(Redaga @ 2013 03 14, 19:34)
Tie prioritetai nieko neduoda, mes esam daugiavaike seima ir brolis lanko darzeli ir niekaip nepatenkam. Einu tokius kryziaus kelius doh.gif

o darželis priklauso pagal gyvenamąją vietą? nes su prioritetais, mano manymu, tai visi turėtų patekti. na bet visko būna, gal laaaabai daug norinčių su prioritetais būtent į šį darželį
Atsakyti
QUOTE(Almute25 @ 2013 03 14, 16:34)
, cia sodra graziai issisuko, sumazino ismokas motinos, teigdami kad galima vaikui suejus 1 metams pradeti dirbti, bet zinojo kad tikrai tokio amziaus vaiku joks darzelis nepriims, tad neva gera padare leido eiti i darbus nuo metu, tam sumazino ismokas...

Nesuprantu, ką blogai čia ta Sodra padarė. Taigi gali savo 40 proc. atlyginimo antrais metais auklei skirt, jei darželio nėr. Ir nėra problemos.

QUOTE(Ali @ 2013 03 14, 16:49)
Bet šiaip tai kažkaip nėra logikos, jei dabar priiminės tik 2011 metais gimusius vaikus. O jei vaikas gimęs 2012 pradžioje, tai kodėl jo dabar nuo rugsėjo negali priimti į darželį?

Todėl kad turi būti kažkokios taisyklės. Jei priiminėtų 2012 m. sausį gimusius, tada kitos pradėtų rašyti - tai jei priima sausio, kodėl negali priimti vasario ir t.t. ir pan. Kažkokios aiškios ribos turi būti. Šiuo atveju riba yra metų pabaiga.

QUOTE(reguste @ 2013 03 14, 17:03)
juokas pro asaras....ir kodel pvz ima vaiko amziu birzelio 1 diena ?

Todėl, kad 2011 m. gimusieji eis į grupes nuo 1,5 metų. Jei vaikui birželio 1 d. bus sukakę 1,5 metų, vadinasi jis gimęs 2011, kuriuos ir priiminės į šitas grupes.

P.S.: Negi kas nors rimtai tikėjosi, kad prikurs metinukams grupių, kai nėra didesnių kur sudėt? Aš vien tam ėmiau išmokas dviems metams, kad jei sugalvočiau eit dirbt, galėčiau auklei skirtumą skirt mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 14 kovo 2013 - 18:16
QUOTE(Hmmm... @ 2013 03 14, 19:13)

P.S.: Negi kas nors rimtai tikėjosi, kad prikurs metinukams grupių, kai nėra didesnių kur sudėt? Aš vien tam ėmiau išmokas dviems metams, kad jei sugalvočiau eit dirbt, galėčiau auklei skirtumą skirt mastau.gif

ir as, tik kad nevisu pajamos isnesa aukle islaikyti. del to ir liudna daugumai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 03 14, 18:13)
Todėl kad turi būti kažkokios taisyklės. Jei priiminėtų 2012 m. sausį gimusius, tada kitos pradėtų rašyti - tai jei priima sausio, kodėl negali priimti vasario ir t.t. ir pan. Kažkokios aiškios ribos turi būti. Šiuo atveju riba yra metų pabaiga.
Todėl, kad 2011 m. gimusieji eis į grupes nuo 1,5 metų. Jei vaikui birželio 1 d. bus sukakę 1,5 metų, vadinasi jis gimęs 2011, kuriuos ir priiminės į šitas grupes.

Bet pagal tą skaičiavimą, 2011 gruodžio menėsį gimę vaikai irgi nepatekti turėtų. Gi jiems birželio 1 d. irgi nebus 1,5 metų. Įdomu būtų sužinoti, ka mato gruodžio mėnesio vaikučių mamytės g.gif .
Atsakyti
QUOTE(vipa @ 2013 03 14, 19:23)
Bet pagal tą skaičiavimą, 2011 gruodžio menėsį gimę vaikai irgi nepatekti turėtų. Gi jiems birželio 1 d. irgi nebus 1,5 metų. Įdomu būtų sužinoti, ka mato gruodžio mėnesio vaikučių mamytės  g.gif .

Ale va rimtai, nedaskaičiavau smile.gif Mano nuomone tai turėtų priimti ir gruodinukus, bet savivaldybėj pasitikslinčiau dėl visa ko, jei maniškis būtų gruodį gimęs.
Papildyta:
QUOTE(dushianerami @ 2013 03 14, 19:22)
ir as, tik kad nevisu pajamos isnesa aukle islaikyti. del to ir liudna daugumai. 4u.gif

Nu aš suprantu, kad gal neužtenka... bet vis geriau nei nieko, o jei dar pridėjus 30 proc. algos (kad pragyvenimui liktų tiek, kiek pirmais metais buvo), tai jau manau kad kažkas gautųsi gal unsure.gif
Atsakyti
na jeigu atsirastu aukle uz 400 lt gal ir ieskociau, nes 40 proc atlyginimo mano butent tokia suma gausiu...va todel ir noriu gryzti anksciau i darba nes uz tiek vargu ar pragyvensiu
Atsakyti
Ojei, žiūriu, man be galo pasisekė, kad vaikas spėjo gimti gegužės pabaigoje... smile.gif
Aš irgi nelabai tikiu, kad ryt staiga ims ir kas pasikeis - mes kol kas net eilėje laukiančio vaiko per elektroninę sitemą nematom, bet skambinom į darželį, tai bent jie mato...
Atsakyti
Mergos, ne į temą, bet jei apie pinigus, tai ar žinot, kad antrus metus, jei didesnis atlyginimas, vyras gali imti sodros pašalpą, tą 40proc., o jūs - toliau būti su vaikučiu (ar dirbti, nesvarbu)... Išsiaiškinau, praėjus pusei metų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimukas @ 2013 03 14, 21:13)
Mergos, ne į temą, bet jei apie pinigus, tai ar žinot, kad antrus metus, jei didesnis atlyginimas, vyras gali imti sodros pašalpą, tą 40proc., o jūs - toliau būti su vaikučiu (ar dirbti, nesvarbu)... Išsiaiškinau, praėjus pusei metų  doh.gif

taip galima. ir net tokiu atveju kai mama negauna pinigeliu pirmus metus, nes nepriklauso - vyras gali susitvarkyti ir gauti ta 40%, ir netgi atbuline data. t.y. jei ir veliau pasiprasius, galima gauti uz jau praejusius menesius. na zodziu kam aktualu - pasidomekit apiegalimybes gauti daugiau pinigeliu 4u.gif

del gruodinuku manau viskas turetu buti tvarkoje, nes 2012m i kita eile apskritai iskelti.
o del grupiu nuo 1 metu -Vilniuje keli darzeliai turi tikrai tokias grupes. tai gal ir priimineja. bet cia kalba apie kelis tik darziukus. zinau vienas toks naujamiestyje yra. o kitur tokiu grupiu nebuna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dushianerami: 14 kovo 2013 - 20:24
oi merginos aciu uz geras zinias del to 40 proc. kad gali nuo vyro atlyginimo skaityti thumbup.gif bent viena gera zinia, reiks pasidometi, dar karteli aciu 4u.gif
Atsakyti
na ka issvajota ir laukta kovo 15 ir sendien ryta mes eilėje su pirmumu 9997 (skaičiai nesumaišyti) smile.gif
Atsakyti
Pas mus kol kas nepasikeite skaiciukai doh.gif
Atsakyti