Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio refliuksas

QUOTE(micefee @ 2011 05 02, 18:46)
Kad neturiu su kuo pasikalbėti... Čia tą Nolpazą pažįstama gydytoja ir paskyrė... O kas nuo jo blogai gali būti? Vaistinėj sakė, kad reikia labai žiūrėti, ką valgai. O šiaip turiu bičių duonelės, žiedadulkių, geriamo žalio molio nusipirkusi. Visi jie gerina virškinimą, tai gal nebus jau taip blogai po to Nolpaza...

Va ką radau:

"Sergantį lėtiniu gastritu turi prižiūrėti ir gydyti gydytojas. Vaistai skiriami atsižvelgiant į skrandžio sulčių rūgštingumą. Dažniausiai vartojami skrandžio rūgšties išsiskyrimą mažinantys vaistai – H2 receptorių blokatoriai (ranitidinas, famotidinas) arba protonų siurblio inhibitoriai (omeprazolis, lansoprozolis). [ką man ir išrašė]

Jeigu gastritą sukėlė Helicobacter pylori, skiriamas ją naikinantis gydymas trijų vaistų deriniu, iš kurių du yra antibiotikai (dažniausiai skiriami klaritromicinas, metronidazolis, amoksicilinas). Yra įvairios gydymo schemos, tačiau gydymą skiria tik gydytojas – nesigydykite patys!

Jei reikia, kartu gali būti skiriami vaistai nuo pykinimo (metoklopramidas)."

Aš, beje, turiu OSPAMOX (amoksicilinas), bet aišku pati gerti nesiruošiu... O mama sako, kad OSPAMOX'as netinka skrandžio bakterijai "užmušti". Atseit išrašomi tris kartus stipresni vaistai ir jie kainuoja beveik 200lt. Nu aš nežinau. Užknisa. Reikia dar kokio gydytojo konsultacijos...

sunku ką ir patarti...

protonų siurblio inhibitoriai mažina skrandžio sulčių rūgštingumą. kitaip tariant blogina virškinimą. skrandžiui atseit gerai nuo to (negraužia pats savęs), bet bent jau aš, pradėjusi juos gerti, supratau, kad valgyti galiu, na, tik virtas daržoves su sviestu doh.gif. jokios mėsos, jokių vaisių, žalių daržovių, pieno produktų, net duonos ne visada. kai kurias košes. nes sušvelnėjusios skrandžio sultys nieko daugiau nesugebėjo suvirškinti doh.gif. buvo bloga ištisai. kai vaistus gerti pabaigi, skrandžio sultys, ilgą laiką slopintos, parodo visą savo jėgą. va tada aš ir sužinojau, kas yra rėmuo. never ever again, sakiau doh.gif. tiesa, į gydymo pabaigą skyrė kitų vaistų (ranitidino), tipo, pereinamajam laikotarpiui. bet man jie nė velnio neveikė. padėdavo tik du trys litrai boržomio per dieną. pyliau į save be sustojimo. ir daug valgiau. supratau, kad šitai rūgščiai reikia duoti ką virškinti, kitaip iš tiesų pradės virškinti save. šitas suveikė.

taip man buvo. gal kiti ne taip jautriai reaguoja, nežinau. dabar galvoju, kad tąkart būčiau lengvai išsivarčius su dieta ir ramybe, be vaistų. nes kaip ir jums, praktiškai nebuvo jokių simptomų. tik lengvai pykindavo. dėl bakterijos, tiesa, nieko negaliu pasakyti, man jos nerado.

jei žiūrėsit, ką valgot, gal nieko nedarykit. palaukit, kol grįšit. per tris mėnesius nieko neatsitiks (jei žalių šašlykų kava neužgėrinėsite paryčiais biggrin.gif), manau.

bet jums spręsti. aš jūsų vietoje neskubėčiau. svarbu surasti priežastį gastrito. o dažniausiai tai stresas smile.gif. ir tada jau su stresu tvarkytis, nesinervinti. ir su maistu - nenervinti skrandžio. įtariu, kad neatostogaujate, tai streso prisirenkate pakankamai mirksiukas.gif

tiesa, blogas kvapas gali būti ne tik dėl skrandžio, nemuškite jo vien dėl to biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kokošė: 02 gegužės 2011 - 19:41
O dėl ko dar gali būti blogas kvapas? ax.gif

Kad aš šiandien ryte jau pradėjau gerti tą Nolpazą... Na, bus matyti... Dar mamą priverčiau nueiti dar sykį pas gastroenterologą ir paklausti, ar man tikrai gerus vaistus šeimos gydytoja paskyrė. biggrin.gif

Streso tai tikrai pakanka ir maistą valgau ne švelnų - mėsą su bulvėm, keptą, riebiai, sumuštinius, kavos ir pan. doh.gif Reikia pasidietinti. biggrin.gif
Atsakyti
teisingai Kokose sako smile.gif ir as ta pati jauciau gerdama Nolpaza ir kitus omeprazolius.Nutraukus gert,tai tikrai pajauti rugsciu jega biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2011 05 02, 20:01)
O dėl ko dar gali būti blogas kvapas?  ax.gif

tonzilių uždegimas, dantys, dantenos... kažkur sm jau buvo tema apie tai. ten turėtų būti daugiau info.

Kad aš šiandien ryte jau pradėjau gerti tą Nolpazą... Na, bus matyti... Dar mamą priverčiau nueiti dar sykį pas gastroenterologą ir paklausti, ar man tikrai gerus vaistus šeimos gydytoja paskyrė.  biggrin.gif

šitos nolpazos ir kiti panašūs - dabar ant bangos. paskutinis farmacijos klyksmas. visiems juos skiria. gal tik maitinančioms motinoms ne doh.gif žodžiu, tai nuostabūs vaistai, nes kitaip ir būti negali. bet gal jums užtektų lengvesnių kokių, be recepto parduodamų. jeigu išvis jums jų reikia g.gif

Streso tai tikrai pakanka ir maistą valgau ne švelnų - mėsą su bulvėm, keptą, riebiai, sumuštinius, kavos ir pan.  doh.gif Reikia pasidietinti.  biggrin.gif

štai jums ir atsakymas, iš kur pas jus lėtinis gastritas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kokošė @ 2011 05 02, 23:57)
tonzilių uždegimas, dantys, dantenos... kažkur sm jau buvo tema apie tai. ten turėtų būti daugiau info.

Ne, dantys sveiki. mirksiukas.gif
Atsakyti
nu as tai ir kariauju su skrandziu, geriau menesi pariet, rytais ir vakarais jausdavausi geriau, nutraukus po menesio vel ta pati savijauta, negaliu visiskai nieko valgyti,nuo bet ko bloga, kiek laiko galima gert tuos pariet? eisiu issirasyti siuntimo vel skrandzio tyrimui,bet kol eileje sulauksiu sakau gal issirasyt ir pariet vaistuku g.gif eiles dideles cia, ne taip kaip lt, nuejai privaciai ir ramu,o cia privaciai kainos,tai doh.gif
Atsakyti
Sveikos, paliegusios virškinimo sistemos turėtojos,

Paskaitinėjusi supermamų forumą aptikau būdą, kaip nustatyti, ar netrūksta skrandyje rūgšties. Visada turėjau įtarimą, kad jos ten man per mažai ir kažin, ar gydytojų paskirtas omeprazolis, kurį gėriau gal du metus, buvo į temą. Eksperimentas su soda parodė, kad rūgšties turiu ne per daugiausiai. O vožtuvėlis mano slabnas, refliuksas jaučiasi, kad ir nelabai nuožmiai.

Gal kas turite tokį pat komplektą - refliuksą ir sumažėjusį rūgštingumą? Kaip maitinatės? Kaip gydotės? Kaip tą rūgšties gamybą paskatinti neužaštrinant refliukso? Aš linkusi apsiriboti ne cheminėm priemonėm, nes situacija nėra labai jau komplikuota.

Skaičiau apie obuolių acto gėrimą, bet niekur neradau, prie kokio rūgštingumo jis tinka. Kas turit patirties, pasidalinkit, būsiu dėkinga.
Atsakyti
QUOTE(Senmergiukas @ 2011 05 07, 21:41)
Sveikos, paliegusios virškinimo sistemos turėtojos,

Paskaitinėjusi supermamų forumą aptikau būdą, kaip nustatyti, ar netrūksta skrandyje rūgšties. Visada turėjau įtarimą, kad jos ten man per mažai ir kažin, ar gydytojų paskirtas omeprazolis, kurį gėriau gal du metus, buvo  į temą. Eksperimentas su soda parodė, kad rūgšties  turiu ne per daugiausiai. O vožtuvėlis mano slabnas, refliuksas jaučiasi, kad ir nelabai nuožmiai.

Gal kas turite tokį pat komplektą - refliuksą ir sumažėjusį rūgštingumą? Kaip maitinatės? Kaip gydotės? Kaip tą rūgšties gamybą paskatinti neužaštrinant refliukso? Aš linkusi apsiriboti ne cheminėm priemonėm, nes situacija nėra labai jau komplikuota.

Skaičiau apie obuolių acto gėrimą, bet niekur neradau, prie kokio rūgštingumo jis tinka. Kas turit patirties, pasidalinkit, būsiu dėkinga.

Sveika nustatinetoji:))) lotuliukas.gif Sioje temukeje tiek daug visko aprasyta,kad tereikia pavartineti temuke ir tu patarimu -Begales bigsmile.gif O rasyti vis ta paty?Kas liecia rugstingumo saves nusistatymo?manau,kad visiskas Briedas:))Neuzpyk,bet parasyta labai naiviai.SEkmes gydantis ir geros sveikatos visoms mergaitems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Redauta @ 2011 05 08, 08:42)
Sveika nustatinetoji:))) lotuliukas.gif Sioje temukeje tiek daug visko aprasyta,kad tereikia pavartineti temuke ir tu patarimu -Begales bigsmile.gif O rasyti vis ta paty?Kas liecia rugstingumo saves nusistatymo?manau,kad visiskas Briedas:))Neuzpyk,bet parasyta labai naiviai.SEkmes gydantis ir geros sveikatos visoms mergaitems 4u.gif

Šiaip gyvenime vadovaujuosi logika. Metodas išgerti sodos šaukštelį, ištirpintą vandenyje, ir žiūrėti, kaip reaguoja skrandis, man pasirodė logiškas. Jeigu rūgšties daug, ji aktyviai užgesina šarmą, kas pasireiškia raugėjimu, o jei mažai - tai gesina silpnai.

Tas bandymas tik patvirtino mano ankstesnius nuosavo skrandžio veiklos stebėjimus - jis pas mane "tinginys" toks.

Esu įsitikinusi, kad maitinimas ir gydymas turi skirtis, kai refliuksus, erozijas ir opas sukelia sumažėjęs ir padidėjęs skrandžio rūgštingumas. Dažniau pasitaiko padidėjęs, tai dauguma forumo temose surašytų patarimų arba taikytini tuo atveju, arba nesiejami su rūgštingumu. Tai mano klausimas toms, kurios žino turinčios sumažėjusį rūgštingumą.

Neužpykau, ale į naivuolių kategoriją tai nesutinku būti įrašoma. Per ilgas ligų, kad ir ne mirtinų, gydymo istorijas priėjau vieną išvadą - tavo sveikata yra svarbiausia tau, o ne gydytojams. Jų nurodymus reikia vykdyt, bet savo kūno turi klausytis ir pats.
Atsakyti
QUOTE(Redauta @ 2011 05 08, 08:42)
Sveika nustatinetoji:))) lotuliukas.gif Sioje temukeje tiek daug visko aprasyta,kad

4u.gif kaip jūs jaučiatės? Neparašot mums ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Barboraaa @ 2011 05 09, 08:11)
4u.gif kaip jūs jaučiatės? Neparašot mums ax.gif

Sveiki,rasau,bet dar nelabai daug laiko galiu skirti kompiuteriui:)Savijauta jau gal ir geriau,bet dar dietinis maistas,karts nuo karto ir skrandukas paskaudena(bet trumpam)duodamas priminti,kad nesu visiskai sveika,bet rugstingumo tai jokio nejauciu -visiskai wub.gif O 12metu vargau,diena is dienos,Parietas mano isgelbetojas buvo,kaip keista man jo visiskai nebereikia bigsmile.gif Sakoma,kad po tokios operacijos ,kada pasijusi visiskai gerai tai pusmecio reikia,o man tik menuo vakar,taip,kad lieku laukti ir tiketis.Jei noresi placiau,parasyk i AZ wub.gif Sveikatos Jums merginos!!!!
Atsakyti
smile.gif as geriu omeprazoli jau puse metu, valgau daug ka, esu nescia, tai dietos man netinka siuo metu, nes reikia ir vaisiu, ir darzoviu svieziu ir norisi visko... tik geriu vaista nakciai, o ne ryte, nes logiskai pamascius, rugstys man reikalingos maistui vyrskinti, o nakciai man ju kaip ir nereikia, stengiuosi miegoti ant dvieju pagalviu, dariau zonda vakar, pasake kad opeles isnyko, tik nedidelis paraudonavimas. Na taip, juk vakare prisivalgiau bulvyniu blynu... blush2.gif
bet po gimdymo tikrai noriu mesti vaistus, pasigydyti dieta, juolab maitinant krutimi tai butina...
tikrai reikia nestresuoti, as pradejau paprasciau ziureti i gyvenima, nesinervuoti... nors ne visada iseina...
o visoms siulau, jeigu liga nera paumejusi, vaistu tikrai geriau nenaudoti (nes mesti sunku verysad.gif ), o derinti mytyba, valgyt maziau ir daznai. Mesti svori, nerukyti, negerti... branginkite sveikata.
Atsakyti