QUOTE(micefee @ 2011 05 02, 18:46)
Kad neturiu su kuo pasikalbėti... Čia tą Nolpazą pažįstama gydytoja ir paskyrė... O kas nuo jo blogai gali būti? Vaistinėj sakė, kad reikia labai žiūrėti, ką valgai. O šiaip turiu bičių duonelės, žiedadulkių, geriamo žalio molio nusipirkusi. Visi jie gerina virškinimą, tai gal nebus jau taip blogai po to Nolpaza...
Va ką radau:
"Sergantį lėtiniu gastritu turi prižiūrėti ir gydyti gydytojas. Vaistai skiriami atsižvelgiant į skrandžio sulčių rūgštingumą. Dažniausiai vartojami skrandžio rūgšties išsiskyrimą mažinantys vaistai H2 receptorių blokatoriai (ranitidinas, famotidinas) arba protonų siurblio inhibitoriai (omeprazolis, lansoprozolis). [ką man ir išrašė]
Jeigu gastritą sukėlė Helicobacter pylori, skiriamas ją naikinantis gydymas trijų vaistų deriniu, iš kurių du yra antibiotikai (dažniausiai skiriami klaritromicinas, metronidazolis, amoksicilinas). Yra įvairios gydymo schemos, tačiau gydymą skiria tik gydytojas nesigydykite patys!
Jei reikia, kartu gali būti skiriami vaistai nuo pykinimo (metoklopramidas)."
Aš, beje, turiu OSPAMOX (amoksicilinas), bet aišku pati gerti nesiruošiu... O mama sako, kad OSPAMOX'as netinka skrandžio bakterijai "užmušti". Atseit išrašomi tris kartus stipresni vaistai ir jie kainuoja beveik 200lt. Nu aš nežinau. Užknisa. Reikia dar kokio gydytojo konsultacijos...
Va ką radau:
"Sergantį lėtiniu gastritu turi prižiūrėti ir gydyti gydytojas. Vaistai skiriami atsižvelgiant į skrandžio sulčių rūgštingumą. Dažniausiai vartojami skrandžio rūgšties išsiskyrimą mažinantys vaistai H2 receptorių blokatoriai (ranitidinas, famotidinas) arba protonų siurblio inhibitoriai (omeprazolis, lansoprozolis). [ką man ir išrašė]
Jeigu gastritą sukėlė Helicobacter pylori, skiriamas ją naikinantis gydymas trijų vaistų deriniu, iš kurių du yra antibiotikai (dažniausiai skiriami klaritromicinas, metronidazolis, amoksicilinas). Yra įvairios gydymo schemos, tačiau gydymą skiria tik gydytojas nesigydykite patys!
Jei reikia, kartu gali būti skiriami vaistai nuo pykinimo (metoklopramidas)."
Aš, beje, turiu OSPAMOX (amoksicilinas), bet aišku pati gerti nesiruošiu... O mama sako, kad OSPAMOX'as netinka skrandžio bakterijai "užmušti". Atseit išrašomi tris kartus stipresni vaistai ir jie kainuoja beveik 200lt. Nu aš nežinau. Užknisa. Reikia dar kokio gydytojo konsultacijos...
sunku ką ir patarti...
protonų siurblio inhibitoriai mažina skrandžio sulčių rūgštingumą. kitaip tariant blogina virškinimą. skrandžiui atseit gerai nuo to (negraužia pats savęs), bet bent jau aš, pradėjusi juos gerti, supratau, kad valgyti galiu, na, tik virtas daržoves su sviestu

taip man buvo. gal kiti ne taip jautriai reaguoja, nežinau. dabar galvoju, kad tąkart būčiau lengvai išsivarčius su dieta ir ramybe, be vaistų. nes kaip ir jums, praktiškai nebuvo jokių simptomų. tik lengvai pykindavo. dėl bakterijos, tiesa, nieko negaliu pasakyti, man jos nerado.
jei žiūrėsit, ką valgot, gal nieko nedarykit. palaukit, kol grįšit. per tris mėnesius nieko neatsitiks (jei žalių šašlykų kava neužgėrinėsite paryčiais

bet jums spręsti. aš jūsų vietoje neskubėčiau. svarbu surasti priežastį gastrito. o dažniausiai tai stresas

tiesa, blogas kvapas gali būti ne tik dėl skrandžio, nemuškite jo vien dėl to