Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis

“Šimtalapis - lyg dailininko paveikslas, jo kūrimas reikalauja ne tik įgūdžių, bet ir širdies šilumos. Masiškai kepti šimtalapių kaip kokių blynų negalima. Taip saugomos ir puoselėjamos senosios totorių tradicijos”
R. Chaleckas

1 tema

Populiariausias praejusios temos Cipciuko šimtalapis

user posted image

500g. miltu
25g. mieliu
125 mlg. pieno
2 su puse kiausiniu
1 stikline aguonu
500g sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82%
300g cukraus
razinu ( pora saujeliu)

Mieles uzpilti sauksteliu cukraus ir saukstu drugno pieno ( tegu pakyla).
Kiausinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakiluses mieles .
Uzminkome tesla .
Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais.
Tesla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro pusleles , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ).
Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir ladedami , kad pakiltu , virsu patepti lydytu sviestu.
Imamas vienas gabalelis truputi pakociojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikrascio lapo .
Visas tam skirtas sviestas islydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atsalimo).
Istampytas lakstas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo kiekio taip pat turi uztekti visiems lapams).
Imamas kitas pakiles blynelis ant kitur pakociojamas , suvyniojamas ant kocelo ir pernesamas ant jau istampyto laksto , ant jo jis baigemas plonai tampyti .
Vel pilamas sviestas ir t.t.
Taip istampomi visi gabaleliai teslos .
Virsus apipilamas sviestu , cukrumi , apibarstomas razinomis .
Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos( mesmale . blenderiu ).
Nuo krasto , standziai suvyniojamas volelis ( nebijokite sviesto neisbega ne laso , nes kol jus tampote sekanti laksta jis apstinksta , ant pries tai aptepto laksto).
Perkeletia i norima skarda , geriau jei butu su skyle ( graziau ax.gif ), pas mane netilpo i ta su skylia tai teko deti i paprasta , bet nuo to niekas nenukentejo schmoll.gif ( tik vaizdas) tongue.gif
Pakildinama.
Kepa apie 1 pusantros valandos , 180-200C. jau ikaitintoje orkaiteje.
Kad neapdegtu , kai tik vos parus , uzdenkite folija .
Gavosi 28 cm. ir 8 cm. aukscio ir skersmens pyragas tik is tokios normos produktu blink.gif
SKANAUS smile.gif

user posted image

Siek tiek gamybos vaizdziai (Cipciukas)

! Pastabeles:

1.Teslos gabaliuku neperkildint (geriausia kad pakiltu dvigubai) !
2.Nepadaugint miltu!
3.Rekomenduojami miltai 405D.
4.Lakstelius tampyti lengviau, jei tesla yra silta.
5.Gamyba uztrunka 4-5 val.,priklausomai nuo apsisukimu biggrin.gif

Jei ka ne taip parasiau, ar turite papildymu, prasome sakyti 4u.gif

Bea RECEPTAS

si179 RECEPTAS su gaminimo procesu vaizdziai

Sekmes gaminant ir skaniu simtalapiu! wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 12 sausio 2009 - 11:07
clap.gif Nauja temele,nauji bandymai clap.gif
Atsakyti
Nauja tema - man paspirtis susikaupt ir pabandyt iškept šitą meną...
Ačiū už temą 4u.gif
Atsakyti
Ačiū rugegele23, už naują temelę
user posted image
Atsakyti
Vaje,vaje-koks cia grozis,ale kaip ji pasidaryti,kiek kantrybes reikia,oi.......... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dukrele @ 2009 01 12, 12:43)
Vaje,vaje-koks cia grozis,ale kaip ji pasidaryti,kiek kantrybes reikia,oi.......... ax.gif


Zinok tas skonis vertas darbo 4u.gif
Atsakyti
Yra vienas klausimukas,o tai kaip ta tesla silta palaikyti,kad geriau tampytusi,na kur ja reikia siltai laikyti,kad neatsaltu? blush2.gif nelabai suprantu....... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dukrele @ 2009 01 12, 13:03)
Yra vienas klausimukas,o tai kaip ta tesla silta palaikyti,kad geriau tampytusi,na kur ja reikia siltai laikyti,kad neatsaltu? blush2.gif  nelabai suprantu....... blush2.gif


Is pradziu ir as nesupratau, bet Inocka paaiskino, kaip ji daro CIA
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 12, 12:49)
Zinok tas skonis vertas darbo  4u.gif


tikrai vertas, bet ir pasidaro tikrai labai greitai drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 12, 13:07)
Is pradziu ir as nesupratau, bet Inocka paaiskino, kaip ji daro CIA

pirma karta toki metoda išgirdau, reiks pameginti ir man ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2009 01 12, 13:14)
tikrai vertas, bet ir pasidaro tikrai labai greitai  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

pirma karta toki metoda išgirdau, reiks pameginti ir man  ax.gif


Na as irgi pirma karta isgirdau, bet parasiau prie pastabeliu, matyt tikrai geriau tamposi, jei taip parase smile.gif
Atsakyti
NU jo čia geras patarimas,reiks ir mums bandyti pasidaryti,pavargti ir turetu nuostabu pyraga,niam-niam,kaip norisi jo......... bigsmile.gif
Atsakyti


user posted imageČia tau , už didelį darbą .... biggrin.gif
Atsakyti