Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

QUOTE(Knifofija @ 2009 02 20, 15:24)
pasidalinsiu pigiu patiekalu. Reikia 0,5 kg žuvies, ją pabarstau prieskoniais ir druska, pavolioju miltuose ir apkelu iš abiejų ....


O kokią žuvį naudoji? Nes pangasija man rieboka. Bet turiu gerą receptą pangasijai thumbup.gif

Į troškintuvą dedame sluoksnį, minimaliam kiekį aliejaus pakepintų, svogūnų ir morkų ( pastarųjų kuo daugiau mirksiukas.gif ) + koks šaukštas tomato, ir šiek tiek vandens, galma ir saudos universalių prieskonių ( gal geriau be druskos, bet čia jau skonio reikalas), ant viršaus beriame maišelį šaldytų žirnių, ir tada , paskutinį sluoksnį - prieskoniuotą panagasiją - uždengiame ir troškiname ant viryklės, kokį pusvalanduką kol išvirs žirniai. Valgom su bulvėm. Šiaip nesu pangasijos žuvies megėja, tačiau taip paruošta thumbup.gif


Atsakyti
QUOTE(sanija @ 2009 02 25, 12:19)
O kokią žuvį naudoji? Nes pangasija man rieboka. Bet turiu gerą receptą  pangasijai  thumbup.gif

Į troškintuvą dedame sluoksnį, minimaliam kiekį aliejaus  pakepintų, svogūnų ir morkų ( pastarųjų kuo daugiau  mirksiukas.gif ) + koks šaukštas tomato,  ir šiek tiek vandens, galma ir saudos universalių prieskonių ( gal geriau be druskos, bet čia jau skonio reikalas), ant viršaus beriame maišelį šaldytų žirnių, ir tada , paskutinį sluoksnį - prieskoniuotą panagasiją - uždengiame ir troškiname ant viryklės,  kokį pusvalanduką kol išvirs žirniai. Valgom su bulvėm.  Šiaip nesu pangasijos žuvies  megėja, tačiau taip paruošta  thumbup.gif

Ačiū pabandysiu. O troškiniui naudoju ir pangasijų ir jūros lydeką ir menkę. Troškinį pangasijus netenka riebumo, ko gero panašiai kaip ir tavo recepte, nes juk morkos sugeria riebalus.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 25, 12:23)
Ačiū pabandysiu.  O troškiniui naudoju ir pangasijų ir jūros lydeką ir menkę. Troškinį pangasijus  netenka riebumo, ko gero panašiai kaip ir tavo recepte, nes juk morkos sugeria riebalus.

Taip, ir galma morku nekepti kartu su svogūnais - as labai baidausi tu riebalu, tai morku nekepinu, nors bendradarbes pakepina ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(sanija @ 2009 02 25, 17:10)
Taip, ir  galma morku nekepti kartu su svogūnais - as labai baidausi tu riebalu, tai morku nekepinu, nors bendradarbes pakepina  ax.gif .

morkas būtina valgyti su bent minimaliu kiekiu riebalų, kitaip nepasisavinamas kažkoks vitaminas (spėju - A);
žodžiu, rekomenduojama nors truputį pakepti su riebalais.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 21, 20:44)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  man jos irgi per riebios.

man irgi riebokos smile.gif


maniskiai tai megsta viena paprasta troskini ax.gif

papjaustau svogunu,apkepu svieste, (mes aliejau visai beveik nenaudojam,kepam visada svieste blush2.gif ) bet galima zinoma ir aliejuje,,,
supjaustau kokinors mesgali, pakepu, ipilu skardine svieziu smulkintu pomidoru, apkepu, tada nemazai grietines, vel troskinu, prieskoniu pagal poreiki

atskirai puode verdam ryzius su prieskoniais, kai isverda,trokini supilu i puoda su ryziais, ismaisau ir skanaus ax.gif

-----------------

dar neblogas pygus patiekalas

kai buvo atskrides mano tevas is rytu, pas juos is vis patiekalai savotiski ax.gif
tai ju pusryciams megstamiausia kiasiniene tokia:

kepina svogunu pora galvu su sviestu, jie deda visa pokeli sviesto blink.gif mes tiek nededam blush2.gif apkepa svoguniukus, tada pripjausto pomidoru bliuda,sumeta i keptuve, troskina kol atsiranda sultinys, tada imusa kiausiniu, tai gaunasi kiasiniene,bet labai skanu, greita ir nebrangu smile.gif


*********

dar mes megejai sriubu, deje visos sriubos labai brangiai gaunasi unsure.gif

bet viena pygena,bet skanu biggrin.gif
koldunu sriubyte su bulvem rolleyes.gif svogiuniukais pagardinam, prieskoniais smile.gif

galima virti ir barscius su koldunais

isvirus koldunus, pridejus sultinio, supylus marinuotu burokeliu papjaustytu, kelias minutes pavirti ir skanaus tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2009 07 01, 23:52)
dar neblogas pygus patiekalas

kai buvo atskrides mano tevas is rytu, pas juos is vis patiekalai savotiski ax.gif
tai ju pusryciams megstamiausia kiasiniene tokia:

kepina svogunu pora galvu su sviestu, jie deda visa pokeli sviesto blink.gif  mes tiek nededam blush2.gif  apkepa svoguniukus, tada pripjausto pomidoru bliuda,sumeta i keptuve, troskina kol atsiranda sultinys, tada imusa kiausiniu, tai gaunasi kiasiniene,bet labai skanu, greita ir nebrangu smile.gif
*********


thumbup.gif Šitą kiaušinienę visada valgom, kai būna daug savų pomidorų. Tinka tokie labai minkšti, jau gerai prinokę pomidorai. Tik aš dar visada nulupu skūrelę.
Atsakyti
Aš darau panašią kiaušinienę, tik dedu ne svogūnus, bet paprikas. Taigi pomidorai+paprikos (geriau žalios spalvos)+pabaigoj kiaušiniai. Labai skanu.
Atsakyti
Pirmi 2 receptukai erikiuxxx labai skaniai nuskambejo, butinai isbandysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
aš irgi tokią kiaušinienę darau, tik dar primetu visko, ką turiu.
Atsakyti
Aš čia radau inete rusišką straipsnį apie valgomuosius augalus... Jei jau visai striuka su valgiu, galima į mišką paėjėti...
turistų išgyvenimas
receptai
Pavadinimus išsiversti internete galima. Apsidairykit aplink, gal kažkas valgomo po kojom auga smile.gif (aš šitaip dilgėles atradau)

Dar po kojomis vaikšto toks valgis kaip vynuoginės sraigės.
Rusų kalba straipsniukas su pagaminimo receptu

Varnalėšos šaknis yra valgoma. Ją galima kepti, galima ir šiaip maumoti.
Atsakyti
musu megstamas ir geitas patiekalas apkepas pigu ir greita

Ingredijentai

bulviu,
cukinijos,
virtos dešros, arba bekono , arba pievargybiai kas kaip megsta,
grietinėlės,
lydyto surio,
druskos, pipiru, muskato riešuto, ar kitu prieskoniu pagal poreiki


Ruošimas

Bulves nuskusti ir plonais rutuliais papjaustyti. Nuplauti cukinijas ir supjaustyti griežinėliais. Supjaustyti dešra ( bekoa ar pievagrybius), viska sudeti sluoksniais i sviestu ištepta forma. Išplakti grietinele. I grietinele sudėti tarkuota lydyta sūrį, druska, pipirus, muskato riešuto ar kitus prieskonius . Jau arciau galo po 40 min visa tai užpilti ant viršaus. Ir dar kepti orkaiteje 15 min. 200C temperatūroje. ir vasara butinai pagardinam supjaustitom smulkiai petrazolem savo augitinom thumbup.gif

skanaus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamulka10: 02 liepos 2009 - 10:37
as dar apie tu kiauliu kvapa norejau parasyt.mama sake,gali buti,kad kiaules lakstesi(nu norejo vyriskio ax.gif ),tai buna kvapas toks ne koks,kaip sysiuko. doh.gif
Atsakyti