Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

QUOTE(Azija @ 2009 07 02, 09:21)
Pirmi 2 receptukai erikiuxxx labai skaniai nuskambejo, butinai isbandysiu  mirksiukas.gif

parasyk,ar patiko smile.gif
Atsakyti
Nezinau,as kai tik bandau kazka maisto saskaita pataupyti,tai man dar brangiau iseina,nei iprastai ruosciau... Turbut neduota man tokie gebejimai. Pvz,as net tokius miltus neatsimenu kada pirkau... Jei nusipirkciau,tai pati viena kokius ten blynus ir valgyciau.
Atsakyti
Matyt, dar ne krizė, dar gerai gyvenat. O miltai tai ne vien blynams gi naudojami biggrin.gif
Atsakyti
Negedykite. Bijau rytojaus,kaip ir daugelis.Kai lieku viena,tai sau isvis beveik nieko neisleidziu(aisku yra du monstriukai,kuriems visokiu ten...reikia). Galeciau ir grikiais/ryziais+darzoves maitintis+buciau lieknesne ir grazesne.
Gal kas zinote kokiu skaniu receptuku vien is kruopu ir darzoviu,ar pns? ax.gif Is anksto dekoju 4u.gif
Atsakyti
Mano mėgstamiausias "ryžiai plius kas nors".
Veiksmas vyksta didelėj keptuvėj-troškintuvėj. Pripilu aliejaus, kad dengtų dugną, įkaitinu ir kai įkaista kaip reikiant, paberiu sausų ryžių stiklinę. Jie ten kaista, kol pasklinda beveik popkorno kvapas, sakyčiau kokias 3-4 minutes. Per tą laiką išmaišau dviejose stiklinėse vandens prieskonių, kokių yra - tarkim, ryžiams mišinį, arba karį, arba be druskos univeraslius. Na ir supilu tą vandąnį į ryžius, iki minimumo sumažinu ugnį ir pamirštu kažkur 10-čiai minučių. Tiesa pasakius, niekad nežiūriu į laikrodį wink.gif
Paskui suberiu ant tų ryžių daržoves, kokių yra - papriką, žirnelius, morkas, brokolius... supjaustytus kaip salotoms. Arba tuos šaldytus rinkinius. Viską išmaišau kaip reikiant ir vėl pamirštu. Kadangi keptuvė tefloninė, tai prisvilimas praktiškai negresia wink.gif
Proceso pabaiga yra tada, kai visas vanduo iš ryžių išgaruoja. Tada viską drebiam į lėkštę ir valgom.
Galima dar kiaušinį ten įmušti, sojos padažo įpilti, krevečių, mėsos gabaliukų, žodžiu ko yra, to pridėti. Kiekvienąsyk vis kitaip gaunas.
Atsakyti
Aciu. As tai visalaik pries tai ryzius isvirdavau. O neprades jie ten keptuveje sokineti? lotuliukas.gif Suprantu,kad reikia dangti uzdengti,bet...labai bijau,kad atidarius dangti patikrinti,karsti riebaluoti i akis neisoktu lotuliukas.gif
Atsakyti
Taigi ryžiai ne kukurūzai biggrin.gif
Kiek su jais reikalų turiu, ramiai elgiasi...
Atsakyti
QUOTE(uodegas @ 2009 07 03, 16:09)
Mano mėgstamiausias "ryžiai plius kas nors".
Veiksmas vyksta didelėj keptuvėj-troškintuvėj. Pripilu aliejaus, kad dengtų dugną, įkaitinu ir kai įkaista kaip reikiant, paberiu sausų ryžių stiklinę. Jie ten kaista, kol pasklinda beveik popkorno kvapas, sakyčiau kokias 3-4 minutes. Per tą laiką išmaišau dviejose stiklinėse vandens prieskonių, kokių yra - tarkim, ryžiams mišinį, arba karį, arba be druskos univeraslius. Na ir supilu tą vandąnį į ryžius, iki minimumo sumažinu ugnį ir pamirštu kažkur 10-čiai minučių. Tiesa pasakius, niekad nežiūriu į laikrodį wink.gif
Paskui suberiu ant tų ryžių daržoves, kokių yra - papriką, žirnelius, morkas, brokolius... supjaustytus kaip salotoms. Arba tuos šaldytus rinkinius. Viską išmaišau kaip reikiant ir vėl pamirštu. Kadangi keptuvė tefloninė, tai prisvilimas praktiškai negresia wink.gif
Proceso pabaiga yra tada, kai visas vanduo iš ryžių išgaruoja. Tada viską drebiam į lėkštę ir valgom.
Galima dar kiaušinį ten įmušti, sojos padažo įpilti, krevečių, mėsos gabaliukų, žodžiu ko yra, to pridėti. Kiekvienąsyk vis kitaip gaunas.
reikes tavo receptuka isbandyti, nes as i troskinuka ryzius dedu paskutinius ir jau isvirtus visada blush2.gif
Atsakyti
AS i plova visada dedu nevirtus ryzius. Beje, taip pat nebrangus receptukas:
Pakepinu mesyte ir pilu i puoda. Apatinis sluoksnis.
Tada pakepinu smulkintus svogunus. DAUG svogunu. I puoda. Antras sluoksnis.
Tada tarkuotas morkas. Kepinam ir i puoda. DAUG morku. Trecias sluoksnis.
Ant virsaus uzberiu nevirtus ryzius. Pagal skoni. as uzberiu per pusantro pirsto tokiu sluoksniu, nebesimato morku.
Uzpilame vandens kad apsemtu viska ir dar per 2-3 pirstus kad butu ir uzdengus ant sumazintos ugnies verdu 40-50 minuciu. NEATIDENGTI.
Kai isverda beveik, uzdedu prieskoniu kokiu noriu, ismaisau... ir viskas
Kame pigumas? Mesytes galima maziau, daugiau svogunu ir morku. Jie vasara visai nedaug kainuoja, o plovo iseina didelis puodas. Galima sociai privalgyti didelei seimynai. Beje, kartais idedu cesnako skilteliu nesmulkintu ir taip pat verdu. TOki savotiska prieskoni suteikia.
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2009 07 04, 19:42)
reikes tavo receptuka isbandyti, nes as i troskinuka ryzius dedu paskutinius ir jau isvirtus visada blush2.gif


Matai, aš laikausi tos nuomonės, kad daržoves reikia termiškai apdoroti minimaliai - na, maždaug tiek, kad jų temperatūra susilygintų su ryžių temperatūra (t.y. kad įkaistų). O ryžiams gaminti reik kažkur 15-20 minučių. Taigi mano "ryžiai plius" remiasi būtent tuo: beveik pasigaminus ryžiams, sumetamos daržovės, dar pakaitinama ir tada į lėkštę.
Be to, ryžiams virti reikia atskiro puodo, ane, o pas mus indaplovė markės "vyras" niurzga, kai daug indų nešvarių, tai aš tokią racionalizaciją sugalvojau: viskas viename inde - keptuvėje biggrin.gif visi patenkinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfija @ 2009 01 30, 09:24)
vakar isbandziau SM rastam recepta, idarytos vistu odeles...liuks dalykas  thumbup.gif gal nelabai sveikas, bet kad pigus ir skanus, tai tikrai... mirksiukas.gif

aš ir jau išbandžiau tik druskos mažai įdėjai, tai man nelabai patiko..

QUOTE(Knifofija @ 2009 01 30, 18:22)
į faršą dedu virtų ryžių (maždaug puse faršo kiekio), prieš tai juos sumalu ir sumalu vieną vidutinio dydžio morką (žalią) ir vienu kiaušiniu daugiau nei paprastai,  toliau viskas kaip kotletams, tik nereikia jokių džiūvėsėlių.

g.gif kaip manot, ryžius jau virtus sumalti reiktų? g.gif

QUOTE(akvilyte @ 2009 02 02, 19:13)
aš vis pasiūlau vyrui kad išvirsiu ežiukų ale jis pasivaipo tai taip ir neišverdu  doh.gif 

aš saviškio irgi neįkalbinu doh.gif o kaži kaip ežiukus padaryt kai tarka ta keturkampė (uždara)????

QUOTE(Lady Dy @ 2009 02 02, 21:57)
O tu prieš dėdama į šaldiklį kartu įdėk į tarpus lauro lapelių,piprų visokių,česnako,mėsa nesušąla akimirksniu,tai kvapai ir įsįgers į mėsą.

va čia labai įdomu bigsmile.gif reiks būtinai išbandyti.

QUOTE(Babaužienė @ 2009 02 12, 17:04)
Tai pat esu prisišaldžius krapų,salierų šaknies tarkuotos,petražolių-super

salierų šaknį šaldytą kam panaudojat? jau pjaustytą užsišaldot???

QUOTE(Leksa @ 2009 02 17, 17:51)
Saldau varske, kai matau (turiu  Taip darau ir su varske, ir duona, ir darzovem ir t.t.......

o kam duoną šaldot? ką po to su ja darot? g.gif paprastą sumuštinį tepat? kaip ji atrodo atšilus, vandens neturi? g.gif

QUOTE(vaival @ 2009 02 19, 18:03)
Supjaustau svogūnus, juos kiek pakepinu su šlakeliu aliejaus, truputį įpilu bulijono ir sudedu nurakinėtą mėsytę. Troškinu kokias 5-7 min (pagal skonį gali prieskonių įberti). Tiekiu su: grikiais, makaronais, bulvėmis ir t.t. Gero apetito ax.gif

aš dabar visad tokias makalūzes darau. net vyrui į darbą įprastas sasyskas supjausčiau ir pakepiau kartu su cukinija, svogūnais ir kariu. thumbup.gif

labai gerą mintį radau kažkur čia SM - akcijinį fermentinį sūrį sutarkuot ir užšaldyt thumbup.gif kokia faina idėja, kaip patogu po to birų tokį,nelimpantį sūrį uždėt ant picos ir pan. žodžiu liux idėja.

aš šiaip mėgėja gaminti daug, bet va vyras trečiądein to paties nevalgo, tad viskas lekia šiūkšliadėžėn.. bet.. atėjus krizei, viską bandau šaldyt...

beje, dar verdu sriubą iš lydyto sūrelio (jis čia mum mėsytę ir kartu grietinę pakeičia). ir kaina tik 1,39lt.
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 07 14, 02:14)

beje, dar verdu sriubą iš lydyto sūrelio (jis čia mum mėsytę ir kartu grietinę pakeičia). ir kaina tik 1,39lt.


O kokią sriubą su sūreliu valgot?
Atsakyti