Įkraunama...
Įkraunama...

Žaizdelė burnoje

Mano vyrui burnoje, ant apatinės lūpos iš vidaus atsirado tokia žaizdelė, kaip pūlinukas. Skausminga. Gal kas susidūrėte su tokia problema? Kas tai galėtų būti ir kuo reikėtų gydyti? Ačiū už informaciją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manguste: 15 kovo 2004 - 10:03
QUOTE (Manguste @ 2004 03 15, 10:03)
Mano vyrui burnoje, ant apatinės lūpos iš vidaus atsirado tokia žaizdelė, kaip pūlinukas. Skausminga. Gal kas susidūrėte su tokia problema? Kas tai galėtų būti ir kuo reikėtų gydyti? Ačiū už informaciją.

Na, zinok, man daznai buna, bet savaime praeina, nieko nedarau... sad.gif
Atsakyti
Yra toks purskalas "Hexoral" Jis tinka burnos ertmei ir gerklei gydyti. Mano vaikui buvo kelios zaizdeles- nuo jo po poros dienu praejo.
Atsakyti
Vitaminų stoka wink.gif aš tepdavau medumi. Tinka ir vaikiškas tepaliukas dygstant dantims KAMISTAD.
Atsakyti
Medus sumaisytas su soda, ir pastoviai laikyti ant tos zaizdeles, skonis ne koks, ir labai skauda, kartais net iki asaru, bet isigydyti galima per diena, jei tik atsiradus zizdeliai imi ja gydyti ir pastoviai dedi ta misinuka. Niekada nepirkau jokiu vaistu vaistinej, tik medus su soda.
Atsakyti
QUOTE (Rigedora @ 2004 03 15, 11:36)
Vitaminų stoka wink.gif aš tepdavau medumi. Tinka ir vaikiškas tepaliukas dygstant dantims KAMISTAD.

O gal tiktų dantukams skirti vaistai "Dentinox"?
Atsakyti
praskalauju druskos tirpalu smile.gif druska dezinfekuoja zaizdele...o kartais patepu dar salicilo spirito tirpaliuku 1%-ir taip daznai dezinfekuoju, man praeina
yra dar tokie vaistai spec burnos ertmei -tokie raudoni (uzmirsau pavadinima) doh.gif is f raides regis-israso stomatologe, tinka ir zaizdelems o ypac dantenoms (vaistai gaminami)
Atsakyti
Žinau liaudišką priemonę - skalauti burną medetkų arbata. Arba vaistinėj galima papirkt medetkų tinktūros, šiek tiek jos įlašint į vandenį ir skalaut daug kartų per dieną.

O šiaip tai visgi turbūt parodo vitaminų trūkumą. Sveika profilaktiškai būtų sugert vitaminų kursą.
Atsakyti
Man tokios žaizdelės atsiranda kaskart kai suvalgau kokį neplautą vaisių ar daržovę, matyt labai jautri burnos ertmė, o padeda Hexoral sirupas (toks raudonas) nuo gerklės skausmo, galima taip pat medumi patepti - bet graužia sad.gif
Atsakyti
Vitamino C arba citrina valgyti ar arbata tik su jos sultim gerti... padeda visada ir praeina ta pacia diena biggrin.gif
Atsakyti
Jau kokie du mėnesiai kartkartėmis burnoje atsiranda žaizdelės, kažkas panašaus kaip vaikams stomatito metu, tik po vieną..., pabūna porą trejetą dienų ir dingsta doh.gif Kol pritaiku progą pas daktarą eit - nebėr, pranyksta. Išlėkt iškart kai atsiranda negaliu - mažas dar pyplys mūsų, niekas pasilikt saugot nenori, o be to ir pas gydytojus registruotis iš anksto reikia, o dar gripai siaučia - vienos bėdos žodžiu...
Niekaip nesusigaudau iš kur tai... daržoves, vaisius kruopščiai plaunu, valau...
Kažkaip reiks pas gydytojus vistiek nulėkt, negyvensi gi taip.
Bet smalsu, gal kas susidūrėt su tokia "bėda" ar ką girdėję esat?
Būsiu dėkinga už atsakymus.
Atsakyti
Zyliene, o gal kartai prie tai kokius antibiotikus vartojai? Labai panasu, kad cia koks stomatitas g.gif Gerai butu jogurto tableciu pagert, ir dar gydytojai gali skirt kokiu tableciu paciulpet, ar tepaliuko - cia jau gydytojo reiktu klaust...gali but, kad imunine sisitema nusilpus? g.gif
Atsakyti