As labai megstu burokeliu sriuba, tik jinai ilgokai verda paprastame puode, todel si sriuba greitpuodyje - tikras atradimas! Sudedu i vandeni pjaustyta bulve, svoguna, tarkuota morka, pagal situacija mesos gabaliuka arba frikadeles ir uzverdu. Nugraibau putas, sudedu burokelius ir prieskonius, siek tiek pomidoru padazo ar acto uzdengiu ir verdu 10 min!
Viskas net pusvalandzio netrunka o kaaip skanu


Šiandien viriau šonkauliukus su raugintais kopūstais
. Per 15 min išsivirėm toookį skanėstą, kad neįmanoma apsakyt




Siandien troskinau triusi.Apkepiau gabalelius apvoliojus miltais riebaluose,sudejau i greitpuodi.Dejau svogunus smulkintus, morkytes smulkintas,priskonis ir druska.Ipiliau vandens kad ruputi apsemtu ir troskinau 20min.Atidariau kai pats garas nuejo.Labai minkstas gavosi.Atidarius dar galima grietines uzdejus uzvirti nebedengus dangciu bus baltame padaze.Taip pat darau guliasa is jautienos tik troskinu apie 30min.
aš padovanojau tokį puodą tėvams, bet nenaudoja, tai savaitgalį parsivežiau, darysiu dabar šaltieną. tai visdėlto,, kiek laiko reikia virti?? ir paskui lyg sako reikia palikti uždarytame puode kol atšals puodas? bent mama sename greitpuodyje taip darydavo? patarkit, nenoriu sugadinti mėsos....
QUOTE(Retisa @ 2009 03 30, 19:15)
aš padovanojau tokį puodą tėvams, bet nenaudoja, tai savaitgalį parsivežiau, darysiu dabar šaltieną. tai visdėlto,, kiek laiko reikia virti?? ir paskui lyg sako reikia palikti uždarytame puode kol atšals puodas? bent mama sename greitpuodyje taip darydavo? patarkit, nenoriu sugadinti mėsos....
virimo laikas priklauso manau nuo greitpuodžio. Iš mano patirties - šaltieną rusiškame virdavome 40 min, dabar turiu Silit, tai 15 min + natūraliai atvėsti - gavosi beveik košė. O nuo to, kada atidarysite, manau, skirsis tik išvirimo lygis, nes uždarytame puode mėsa dar verda, tai ji arba išvirs kiek reikia, arba pervirs


Esu maloniai nustebinta, kad temelė taip atsigavusi
-"atėjau" čia po ilgo laiko tarpo, manydama, kad ji guli kur nors paskutiniame puslapyje, o čia tiek gerų receptų
. Ačiū visoms
Labai norėčiau jūsų paklaust, kaip verdat plovą? Norėtųsi išbandyt, ale nedrąsu labai.
Šiaip pati nieko įmantraus greitpuodyje virti dar nebandžiau, apsiribojau vien mėsos virimu, bet ir dėl to esu labai patenkinta-tik greitpuodyje, kad ir kietesnė mėsa išverda nuostabiai minkštai, kad tinka ir pačiam pačiausiam bedančiui



Labai norėčiau jūsų paklaust, kaip verdat plovą? Norėtųsi išbandyt, ale nedrąsu labai.


QUOTE(barbarux @ 2009 03 14, 22:02)
Tęsiu savo bandymus
. Viriau šaltieną
. Jei sename rusiškame greitpuodyje virdavau 40 min., tai su naujuoju po 25 min gavosi beveik košė... Na, per kančias į žvaigždes, teks mokytis iš naujo
Tai vis tik ar galima kauliukus troškinti su raugintais kopūstais ar nelabai tinka? Ne virimo laike esmė, tiesiog, ar skaniai gautusi?



Tai vis tik ar galima kauliukus troškinti su raugintais kopūstais ar nelabai tinka? Ne virimo laike esmė, tiesiog, ar skaniai gautusi?

as kai pirkau greitpuodi buvo prideta instrukcija ir atskiras lapas su rekomendacijom kiek laiko kopki produkta ar patiekala virti, tai kazkaip visaad gaunas tik viena karta prailginau plovo virimo laika kazkur 5 min tai prisvilo ,
QUOTE(Charlize @ 2009 03 16, 18:52)
Oi, mano atradimas su greitpuodžiu, tai karka. Pridedu prieskonių ir verdu kokią valandą, ji būna minkštutėlė, tada nuimu ją nuo kaulo, sudedu į skardą, išspaudžiu česnakėlio ir pakepu. Niam niam.
as troskinu karstai rukyta karkute su raugintais kopustais niam niam kaip skanu buna. sudedu iskarto viska karka visa gabala, kopustu ragintu truputi pomidoru padazo pakepinu rukytu lasinuku trupti prieskoniu ir cukraus truputeli uzdarau ir verdu kokias 15-20 min nuo tada kai pradeda snypsti.
as verdu viska greitpuodyje kadangi kai sumiega vaikai einu ruosti pietus kitai dienai tai sutaupau laiko. labai megstam činakus greitpuodyje tikrai labai skaniai gaunas, jei smulkiau tai taip
supjautau kubeliais mesyte , kubeliais morka, ir svogunus sumaisau su prieskoniais ir majonezu ipilu ant greitpuodzio dugno truputi vandenuko kad troskinukas činakiukas neprisviltu, tada sudedeu pamarinuota mesyte ( marinuoju iki valandos kai skubu sudedu iskart, tada ant virsaus dedu marinuotus agurkiukus supjaustytus kubeliais idedu konservuotu pupeliu tomato padaze. paskutini karta neturejau pupeliu tai dejau pomidoru marinuotu savo sultyse, ant virsaus bulvytes. tada uzpilu vandenuko sulig bulvytem na neapsemtos dar bet jau matosi vanduo, siaip kas megsta sausa patiekala vandens reiketu maziau mes megztam su skystimu kaip tirsta sriubyte. tada verdu nuo snypstimo pradzios 12-15 min, ziurint kiek darau. zinau kad galima i greitpuodi sriubos ne daugiau puse puodo virti, o troskinio ir kt galima 2 trecdalius det. kitaip man purskia lauk skystima.
na va parasiau romana stengiaus isamiai gal suprasit

o siaip guliasas, triusis, plovas, sriubos, balandeliai ir tt... marinavimui darzoves pvz burokeliai, morkas bandziau misrainei tai atrodo tik uzvire o jau kose,

ir kodel as jos anksciau nenusipirkau?????
pas mus elektrine kaitlente, tai labai jau elektros gaila darosi
, o cia uzdejai - uzvire- sumazinai iki minimumo ir neuzilgo viskas gatava. stebuklingas daiktas. labai patenkinta.
pas mus elektrine kaitlente, tai labai jau elektros gaila darosi



QUOTE(liepal @ 2009 04 05, 15:19)
ir kodel as jos anksciau nenusipirkau?????
pas mus elektrine kaitlente, tai labai jau elektros gaila darosi
, o cia uzdejai - uzvire- sumazinai iki minimumo ir neuzilgo viskas gatava. stebuklingas daiktas. labai patenkinta. 
pas mus elektrine kaitlente, tai labai jau elektros gaila darosi



Keista, gal irgi nuo greitpuodžio priklauso, nes kartą kaitlentės kaitrumą sumažinau iki minimumo, tai slėgis puode nukrito, teko vėl iš naujo užvirint iki susidarė slėgis viduje ir virt didesniu kaitrumu

Papildyta:
QUOTE(NeringaJ @ 2009 04 01, 18:19)
as kai pirkau greitpuodi buvo prideta instrukcija ir atskiras lapas su rekomendacijom kiek laiko kopki produkta ar patiekala virti, tai kazkaip visaad gaunas tik viena karta prailginau plovo virimo laika kazkur 5 min tai prisvilo ,
as troskinu karstai rukyta karkute su raugintais kopustais niam niam kaip skanu buna. sudedu iskarto viska karka visa gabala, kopustu ragintu truputi pomidoru padazo pakepinu rukytu lasinuku trupti prieskoniu ir cukraus truputeli uzdarau ir verdu kokias 15-20 min nuo tada kai pradeda snypsti.
as verdu viska greitpuodyje kadangi kai sumiega vaikai einu ruosti pietus kitai dienai tai sutaupau laiko. labai megstam činakus greitpuodyje tikrai labai skaniai gaunas, jei smulkiau tai taip
supjautau kubeliais mesyte , kubeliais morka, ir svogunus sumaisau su prieskoniais ir majonezu ipilu ant greitpuodzio dugno truputi vandenuko kad troskinukas činakiukas neprisviltu, tada sudedeu pamarinuota mesyte ( marinuoju iki valandos kai skubu sudedu iskart, tada ant virsaus dedu marinuotus agurkiukus supjaustytus kubeliais idedu konservuotu pupeliu tomato padaze. paskutini karta neturejau pupeliu tai dejau pomidoru marinuotu savo sultyse, ant virsaus bulvytes. tada uzpilu vandenuko sulig bulvytem na neapsemtos dar bet jau matosi vanduo, siaip kas megsta sausa patiekala vandens reiketu maziau mes megztam su skystimu kaip tirsta sriubyte. tada verdu nuo snypstimo pradzios 12-15 min, ziurint kiek darau. zinau kad galima i greitpuodi sriubos ne daugiau puse puodo virti, o troskinio ir kt galima 2 trecdalius det. kitaip man purskia lauk skystima.
na va parasiau romana stengiaus isamiai gal suprasit
o siaip guliasas, triusis, plovas, sriubos, balandeliai ir tt... marinavimui darzoves pvz burokeliai, morkas bandziau misrainei tai atrodo tik uzvire o jau kose,
as troskinu karstai rukyta karkute su raugintais kopustais niam niam kaip skanu buna. sudedu iskarto viska karka visa gabala, kopustu ragintu truputi pomidoru padazo pakepinu rukytu lasinuku trupti prieskoniu ir cukraus truputeli uzdarau ir verdu kokias 15-20 min nuo tada kai pradeda snypsti.
as verdu viska greitpuodyje kadangi kai sumiega vaikai einu ruosti pietus kitai dienai tai sutaupau laiko. labai megstam činakus greitpuodyje tikrai labai skaniai gaunas, jei smulkiau tai taip
supjautau kubeliais mesyte , kubeliais morka, ir svogunus sumaisau su prieskoniais ir majonezu ipilu ant greitpuodzio dugno truputi vandenuko kad troskinukas činakiukas neprisviltu, tada sudedeu pamarinuota mesyte ( marinuoju iki valandos kai skubu sudedu iskart, tada ant virsaus dedu marinuotus agurkiukus supjaustytus kubeliais idedu konservuotu pupeliu tomato padaze. paskutini karta neturejau pupeliu tai dejau pomidoru marinuotu savo sultyse, ant virsaus bulvytes. tada uzpilu vandenuko sulig bulvytem na neapsemtos dar bet jau matosi vanduo, siaip kas megsta sausa patiekala vandens reiketu maziau mes megztam su skystimu kaip tirsta sriubyte. tada verdu nuo snypstimo pradzios 12-15 min, ziurint kiek darau. zinau kad galima i greitpuodi sriubos ne daugiau puse puodo virti, o troskinio ir kt galima 2 trecdalius det. kitaip man purskia lauk skystima.
na va parasiau romana stengiaus isamiai gal suprasit

o siaip guliasas, triusis, plovas, sriubos, balandeliai ir tt... marinavimui darzoves pvz burokeliai, morkas bandziau misrainei tai atrodo tik uzvire o jau kose,

O činakai į indelius ar tiesiai į puodą?

Karka tai man labai riebi gaunasi... gal per riebią ją nusiperku

barbarux kaip supratau tai cenakų į garpuodį nededa,o tik produktus kaip čenakams.Juk išsitroškina garuose ir skonis tokspat.Jau antri metai neatsidžiaugiu greitpuodžiu.Kotletus kartu su daržovėmis ir bulvėmis,sriubas,troškinius ir visa kita gaminu tik jame.Kartais padarau sriubą kaip "iš kirvio košę" ir gaunasi liux
Tik pieniškų sriubų neverdu,nes putoja labai paskui per tą kamštuką.Pieną įpilu atidengus dangtį ir truputį priverdu ,makaronus irgi sudedu nuėmus dangtį ir paskui tik šiaip užmetu dangtį , kad išbrinktų.Aš per 1 val pietų pagaminu ir pietus ir vakarienę.


QUOTE(barbarux @ 2009 04 05, 18:07)
Keista, gal irgi nuo greitpuodžio priklauso, nes kartą kaitlentės kaitrumą sumažinau iki minimumo, tai slėgis puode nukrito, teko vėl iš naujo užvirint iki susidarė slėgis viduje ir virt didesniu kaitrumu 
Papildyta:
O činakai į indelius ar tiesiai į puodą?
Karka tai man labai riebi gaunasi... gal per riebią ją nusiperku

Papildyta:
O činakai į indelius ar tiesiai į puodą?

Karka tai man labai riebi gaunasi... gal per riebią ją nusiperku

ne ne i greitpuodi dedu produktus , indeliu nededu.

QUOTE(einareja @ 2009 04 08, 11:56)
barbarux kaip supratau tai cenakų į garpuodį nededa,o tik produktus kaip čenakams.Juk išsitroškina garuose ir skonis tokspat.Jau antri metai neatsidžiaugiu greitpuodžiu.Kotletus kartu su daržovėmis ir bulvėmis,sriubas,troškinius ir visa kita gaminu tik jame.Kartais padarau sriubą kaip "iš kirvio košę" ir gaunasi liux
Tik pieniškų sriubų neverdu,nes putoja labai paskui per tą kamštuką.Pieną įpilu atidengus dangtį ir truputį priverdu ,makaronus irgi sudedu nuėmus dangtį ir paskui tik šiaip užmetu dangtį , kad išbrinktų.Aš per 1 val pietų pagaminu ir pietus ir vakarienę. 


as sriubas bijau virti, kazkodel bijau kad nepurkstu pro garo skylutes

