Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai greitpuodyje

Nesenai dariau a lia indiska plova- apkepiau vistos gabaliukus, veliau pakepinau svoguna, cesnaka, tarkuotos morkytes, imbiero ir idejau indisku priekoniu. Viska sudejau i greitpuodi, ipykiau puodeli vandens ir grietineles ne per daugiausiai. Viriau apie 10 min - gavosi kaip kokiam indiskam restorane! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(einareja @ 2009 04 08, 13:56)
barbarux kaip supratau tai cenakų į garpuodį nededa,o tik produktus kaip čenakams.Juk išsitroškina garuose ir skonis tokspat.Jau antri metai neatsidžiaugiu greitpuodžiu.Kotletus kartu su daržovėmis ir bulvėmis,sriubas,troškinius ir visa kita gaminu tik jame.Kartais padarau sriubą kaip "iš kirvio košę" ir gaunasi liux  lotuliukas.gif  Tik pieniškų sriubų neverdu,nes putoja labai paskui per tą kamštuką.Pieną įpilu atidengus dangtį ir truputį priverdu ,makaronus irgi sudedu nuėmus dangtį ir paskui tik šiaip užmetu dangtį , kad išbrinktų.Aš per 1 val pietų pagaminu ir pietus ir vakarienę. thumbup.gif

isvardijot kad gaminat kotletus kartu su darzovemis ir troskinius, sriubas, prasom recepteliu, nors pora 4u.gif
Atsakyti
aš ir labai norėčiau kokio recepto. viriau šaltieną greitpuody, bet pabijojau sugadint tai viriau neuždarius, kaip parastam puode blush2.gif
Atsakyti
Neringa J, o gal nesunku būtų parašyti kiek pagal instrukciją gaminasi produktai?
Pasiėmiau senolį tarybinį puodą iš mamos puikios būklės, su atsarginėm gumom, tik deja be instrukcijos.

Vakar pirmas bandymas - troškinti kopūstai gavosi fantastiški.

Ir mane labai domina plovo gaminimo subtilybės ax.gif Jei yra kas gaminę plovą špižiniuose ar stikliniuose induose orkaitėje, kiek labai skiriasi gamyba greitpuodyje (pvz., vandens kiekis, nes dėl garų ko gero jo daugiau reikėtų pilti)? 4u.gif
Atsakyti
mergaites,patarkit, gavau dovanu greitpuodi, bet nemoku naudotis doh.gif galvoju ka cia skanaus pirmam kartui padaryt, gal saltienai isvirt kiaules kojyte, ausyte, tik kiek laiko virt reiktu nenusimanau unsure.gif yra 3 padetys, nezinau net kuria nustatyt tokiam patiekalui g.gif
Atsakyti
O instrukcijos nėra prie to puodo? Gi skirtingi tie puodai būna. Aš vadovaujuosi tokia taisykle - greitpuodyje verdu 1/3 laiko, negu paprastai. Jei paparastai verdu valandą, tai greitpuodyje 20 minučių.
Atsakyti
As dievinu visokius troskinius, taigi greitpuodis man buvo metu pirkinys.
Mano firminis patiekalas:
Jautienos troskinys su baklazanais
Reikes:
Mesos (pagal valganciu skaiciu, as imu 0.5 kg dviems, dazniausiai lieka kitam kartui)
Stipraus jautienos sultinio stiklines (naturalaus, ne is kubelio)
Dvieju baklazanu
Luptu konservuotu pomidoru is skardines (vienos skardines uzteks)
Svoguno
Vienos citrinos sulciu (pradekit su puse, paskui jeigu patiks, galesit spausti visa)
Prieskoniu: druskos, pipiru, safrano, trupucio kurkumos, galima del astrumo siek tiek sambalo
Baklazanus nulupti, supjaustyti isilgai, apibarstyti druska ir palikti 10min. (Sugeriam karcias sultis)
Imam greitpuodi ir pjaustom/metam:
Mesa, kubeliais, svoguna - kubeliais, arba kaip gaunasi, istraukiam pomidorus, supjaustom kubeliais arba sumaigom medine mentele, pilam sultini, citrinos sultis, beriam prieskonius, uzdarom ir verdam apie 30min nuo ventilio issokimo. (Jeigu mesa minksta, pvz versiena, uzteks 15-20min).
I ta laika paimam baklazanus, supjaustom dideliais kubeliais ir apkepam keptuveje, kol jie pakeis spalva i tamsiai oranzine-ruda. Aliejaus as negailiu, nes jie labai geria. Pastebejau, kad kuo labiau ikaitinta keptuve, tuo maziau baklazanai sugers aliejaus. Uztrunka apie 10min.
Nuimam greitpuodzio dangti, permaisom padaza, sudedam apkeptus baklazanus ir dar paverdam mesa su darzovem apie 10min.
Patiekti su virtais ryziais.
MB yra alergiskas baklazanams, taigi dazniausiai gaminu du patiekalus: mesa paruosiu standartiskai, paskui isimu puse mesos padazo ir sumaisau su apkeptom cukinijom (cukiniju nelupu) ir patroskinu viska kartu ant letos ugnies kitam puode.Pati baklazanus dievinu smile.gif)
Atsakyti
Aš irgi negaliu atsidžiaugti šiuo prietaisu. Tik man yra išlikusi baimė nuo senų laikų, kad gali sprogti tas puodas. Nors sveikas protas sako, kad šiuolaikinė technika gerokai tobulesnė nei seniau, bet vistiek bijau doh.gif
Dabar dažnai gaminu įvairius troškinius. Kiaulieną apkepinu aliejuje, tada dedu bulvių kubeliais, morkų griežinėliais, kitų turimų daržovių (šparaginių pupelių, pievagrybių, patisonų, paprikos, cukinijos), beriu druskytės ir prieskonių (Santa Marija žvėrienos), užpilu verdančiu vandenuku iki pusės daržovių, uždarau ir verdu 15 min. Valgau su grietine.
Atsakyti
QUOTE(Trolėmolė @ 2009 08 18, 23:15)
Aš irgi negaliu atsidžiaugti šiuo prietaisu. Tik man yra išlikusi baimė nuo senų laikų, kad gali sprogti tas puodas. Nors sveikas protas sako, kad šiuolaikinė technika gerokai tobulesnė nei seniau, bet vistiek bijau  doh.gif
Dabar dažnai gaminu įvairius troškinius. Kiaulieną apkepinu aliejuje, tada dedu bulvių kubeliais, morkų griežinėliais, kitų turimų daržovių (šparaginių pupelių, pievagrybių, patisonų, paprikos, cukinijos), beriu druskytės ir prieskonių (Santa Marija žvėrienos), užpilu verdančiu vandenuku iki pusės daržovių, uždarau ir verdu 15 min. Valgau su grietine.

na, apie sprogima man ir idomu g.gif blush2.gif kolkas neturiu bet noretusi isigyti
Atsakyti
QUOTE(vanessa @ 2009 08 19, 01:09)
na, apie sprogima man ir idomu g.gif  blush2.gif  kolkas neturiu bet noretusi isigyti

Va,va biggrin.gif ir as esu igazdinta tu sprogimu..todel ir pirkau antraji puoda ,kai pirmojo galvute nustojo suktis.Nesti taisyti neisdrysau..a vdrug blogai sutaisys,tai sprogimas bus neisvengiamas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(burbanti @ 2009 08 21, 12:08)
Va,va  biggrin.gif  ir as esu igazdinta tu sprogimu..todel ir pirkau antraji puoda ,kai pirmojo galvute nustojo suktis.Nesti taisyti neisdrysau..a vdrug blogai sutaisys,tai sprogimas bus neisvengiamas  biggrin.gif

Net pačiai įdomu pačiai pasidarė, pagooglinau, tai tokių įvykių nerado, bent Lietuvoje. Na, šiuolaikiniai puodai turi po kelis saugiklius, tai kažkaip patikimai atrodo, net nepagalvojau apie tai pirkdama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(barbarux @ 2009 03 28, 22:46)
Šiandien viriau šonkauliukus su raugintais kopūstais wub.gif . Per 15 min išsivirėm toookį skanėstą, kad neįmanoma apsakyt  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Gavau dovanų greitpuodį, ir jau pirmą blyną viriau - šonkauliukus, viriau apie 20 minučių, laabai skanu ir greita thumbup.gif . Paskaičiau dabar apie šonkauliukus su raugintais kopūstais, ir taip užsinorėjau wub.gif , tai ryt reikia važiuot į turgų šonkauliukų ir kopūstų wub.gif ir bandyt virt smile.gif
Atsakyti