QUOTE(Ledum @ 2009 10 05, 23:40)

Paskaičiau šitą postą ir prisiminiau, kad kai pirkau savo greitpuodžio dangtį, tai tas konsultantas ir sakė, kad labai greita ir skanu košes virti. Ypač ryte, kai vaikai skuba į mokyklą.

Bet paskui pamiršau ir neviriau.
Koses dabar verdu tik greitpuodyje. Grikiu, ryziu, kvietiniu kruopu (tu tokiu skaldytu). Nezinau, nei karto dar neprisvilo

Tpfu tpfu tpfu...
Visada pilu daug skyscio (buna ant kruopu pokelio parasyta kokiu santykiu virti), jei instrukcijos nebuna, tada mazdaug taikau 1:2,5. Ir butinai sviestuko

Gal dar ir del jo nesvyla

O jau kvietiniu kruopu kose su kepintais svogunais, morkytemis ir spirgiukais... apsiryjimas. Viska sumetu i puoda, uzverdu ir 20 min ant pacios silpniausios ugnies paverdu. Aisku, gal tas svilimas dar ir nuo puodo priklauso
Papildyta:
QUOTE(barbarux @ 2009 10 11, 23:26)
O kokios firmos greitpuodis?
Mano irgi kimba, dar pamaniau, kad turbūt svilėsių košė gautus

, o ir piene verdant kaip jis neputoja? Ar maišyti su vandeniu? Perlines, kad minkštos būtų verdu vistiek 20 min, kaip greitpuodyje tai ilgokai atrodo, o kiek virtų paprastame puode? GAl kas virėt?
Pieno neskiedziu, gal jis ten viduj ir putoja, kas zino

Bet per jokias skyles neisbega

O perlines kruopos paprastame puode gal ir ilgiau verda. As greitpuodi isjungus jo neatidarau, palieku kokiai 20 min, kad kruopos spetu iki galo issusti.