QUOTE(Zahra @ 2009 10 28, 22:16)
As daug ka verdu greitpuodyje

Pvz aviena arba jautiena. Galiu pasidalinti marokietisku receptu ( tagine). Supjaustykite svoguna, pakepinkite su aliejumi greitpuodyje, Idekite 2-3 sutrintas skilteles cesnako. Nuplove avienos gabalus ( gali buti petys arba slaunis) sudekite i puoda.As dedu 1 -1.5 kg. Idekite puse arbatinio saukstelio imbiero milteliu, Ziupsneli safrano arba
turmeric ( nezinau kaip lietuviskai vadinasi, geltoni milteliai), ketvirtadali saukstelio cinamono, pipiru,druskos pagal skoni, smulkiai supjaustytu petrazoliu, kalendros. Uzpilkite vandeniu, kad apsemtu mesa ir uzdarykite greitpuodi. Kai prades puodas "surmuliuoti" virkite apie 20 minuciu. Jautiena apie 30. Po to atsargiai isleiskite garus, atidarykite puoda - mesa turi buti padaze, jeigu padazo labai mazai- dapilkite stikline vandens. Idekite supjaustytas bulves( jeigu nedideles- ketvirciais) ir svieziu zirneliu, gali buti saldyti ( mazdaug 0.4-0.5 kg). Vel uzdenkite puodai mazdaug 7-10 minuciu. Skanaus!
Lietuviškai kurkuma

. O mėsytės gabalai kokio didumo?
QUOTE(fredkyte @ 2009 11 11, 11:33)
Sveikos mamytes
priimkite i jusu temele...

perskaiciau jusu temele, labai idomu, nes labai noriu isigyti greitpuodi.... bet kazkaip susimasciau apie tai, jog mano elektrine kaitlente, o ne dujine virykle. sakykit: ar galima naudoti greitpuodi ant elektrines virykles?

manyciau, kad galima, bet....
Galima, tik jei kaitlentė indukcinė tiks ne visi greitpuodžiai. Paprastai būna parašyta ant įpakavimo kokioms viryklėms tinka. Bet elektos kiek susitaupo naudojant greitpuodį

. Jau nekalbu, kad daug trumpiau virti reikia, bet ir kaitlentės galingumo daug mažesnio negu verdant įprastai.
Išsiunčiau MB į parduotuvę šonkaulių nupirkt. Troškinsiu su raugintais kopūstais.