Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai greitpuodyje

Nu puolu greitai pasidalinti savo receptu.pirmas kartas ir visai geras blynas gavosi, kaip sakant, neprisviles biggrin.gif pralaikiau nusipirkus garpuodi nenaudojama gal kokius 4 menesius ir stai mano pirmasis pagamintas patiekalas smile.gif

Tinginio balandeliai(nu cia toki jau esu gaminus taip paprasta, bet garpuodyje super greitai gavos, per 10 min. thumbup.gif )

pripjausciau kopustu, pritarkavau morku.dejau i puoda sluoksni kopustu, sluoksni morku ir taip po du sluoksnius.man patinka daug kai issitroskina tu darzoviu.niam niam lotuliukas.gif o ant virsaus sudejau kotletukus, gaminami kaip balandeliu idaras(farsas, daug prieskoniu, kiausinis, ryziai).as juos apkepinau, bet nebutina.nu ir uzpyliau tokiu padaziuku grietine sumaisyta su pomidoru padazu ir dar skiedziau vandeniu, nu, kad gautus panasiai apie 0.5ltr. to skystimelio.nu ir ka.nuo uzvirimo 10 min. ir garuoja puikus patiekalas.vyras valgo tas mesas, o as troskintas darzoves thumbup.gif cia jau taip per amziu amzius.gamindavau balandelius tai pastoviai pilnas puodas tu isnaru budavo, niekaip negaledavau ipirsti jam doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aaktinija @ 2009 11 17, 18:07)
Nu puolu greitai pasidalinti savo receptu.pirmas kartas ir visai geras blynas gavosi, kaip sakant, neprisviles biggrin.gif pralaikiau nusipirkus garpuodi nenaudojama gal kokius 4 menesius ir stai mano pirmasis pagamintas patiekalas smile.gif

Tinginio balandeliai(nu cia toki jau esu gaminus taip paprasta, bet garpuodyje super greitai gavos, per 10 min. thumbup.gif )

pripjausciau kopustu, pritarkavau morku.dejau i puoda sluoksni kopustu, sluoksni morku ir taip po du sluoksnius.man patinka daug kai issitroskina tu darzoviu.niam niam lotuliukas.gif o ant virsaus sudejau kotletukus, gaminami kaip balandeliu idaras(farsas, daug prieskoniu, kiausinis, ryziai).as juos apkepinau, bet nebutina.nu ir uzpyliau tokiu padaziuku grietine sumaisyta su pomidoru padazu ir dar skiedziau vandeniu, nu, kad gautus panasiai apie 0.5ltr. to skystimelio.nu ir ka.nuo uzvirimo 10 min. ir garuoja puikus patiekalas.vyras valgo tas mesas, o as troskintas darzoves thumbup.gif cia jau taip per amziu amzius.gamindavau balandelius tai pastoviai pilnas puodas tu isnaru budavo, niekaip negaledavau ipirsti jam doh.gif


Geras lotuliukas.gif , aš tokį pat patiekalą paprastam puode troškinau doh.gif biggrin.gif . Kaip reikia išmokt prisimint greitpuodį gaminant tokius patiekalus doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Aš greitpuody paskutiniu metu dažnai gaminu suktinukus.
Išmušu mėsytę, tada dedu įdarą(malti mirkyti virti džiovinti grybai pakepinti su svogūnu ir priskoniais), krapų, petražolių ir susuku.Užtvirtinu dantų krapštukais.Tada apvolioju miltuose, apkepu aliejuj ir dedu į greitpuodį.Ten primetu lauro lapelių, pipirų, poro ar svogūno, druskytės, uždarau ir verdu apie 40 min.gal truputį daugiau.Tada suktinukus išgriebiu ir į tą skystymėlį supilu grietinėlę.Gaunasi labai skanus padažas.Mes valgom su bulvių koše ir daržovėm thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Akvija @ 2009 11 17, 22:37)
Sveikos 4u.gif
Aš greitpuody paskutiniu metu dažnai gaminu suktinukus.
Išmušu mėsytę, tada dedu įdarą(malti mirkyti virti džiovinti grybai pakepinti su svogūnu ir priskoniais), krapų, petražolių ir susuku.Užtvirtinu dantų krapštukais.Tada apvolioju miltuose, apkepu aliejuj ir dedu į greitpuodį.Ten primetu lauro lapelių, pipirų, poro ar svogūno, druskytės, uždarau ir verdu apie 40 min.gal truputį daugiau.Tada suktinukus išgriebiu ir į tą skystymėlį supilu grietinėlę.Gaunasi labai skanus padažas.Mes valgom su bulvių koše ir daržovėm thumbup.gif

Turėtų būt labai skanu, tik ar ne per daug 40 min. kaip greitpuodyje.

Aš šiandien kiaulių kojas viriau 1 val. ir dar palikau geram pusvalndžiui neatidarius. Tai gal kokių dar 10 min ir pritrūko, bet šiaip palyginus normaliai išvirė, o jas normaliam puode gi ilgokai verda. tai jau suktinukam manau tirkai mažiau laiko reikia, juk dar ir mėsytė mušta. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Akvija @ 2009 11 17, 23:37)
Sveikos 4u.gif
Aš greitpuody paskutiniu metu dažnai gaminu suktinukus.
Išmušu mėsytę, tada dedu įdarą(malti mirkyti virti džiovinti grybai pakepinti su svogūnu ir priskoniais), krapų, petražolių ir susuku.Užtvirtinu dantų krapštukais.Tada apvolioju miltuose, apkepu aliejuj ir dedu į greitpuodį.Ten primetu lauro lapelių, pipirų, poro ar svogūno, druskytės, uždarau ir verdu apie 40 min.gal truputį daugiau.Tada suktinukus išgriebiu ir į tą skystymėlį supilu grietinėlę.Gaunasi labai skanus padažas.Mes valgom su bulvių koše ir daržovėm thumbup.gif


Akvija, o kokią mėsą naudoji? Norėčiau iš jautienos pasidaryti, bet kažkaip ne visada gerai išeina. Kažkokia kieta gaunasi nors ir greitpuody.
Atsakyti
QUOTE(Zahra @ 2009 10 28, 22:16)
As daug ka verdu greitpuodyje  ax.gif  Pvz aviena arba jautiena. Galiu pasidalinti marokietisku receptu ( tagine). Supjaustykite svoguna, pakepinkite su aliejumi greitpuodyje, Idekite 2-3 sutrintas skilteles cesnako. Nuplove avienos gabalus ( gali buti petys arba slaunis) sudekite i puoda.As dedu 1 -1.5 kg. Idekite puse arbatinio saukstelio imbiero milteliu, Ziupsneli safrano arba turmeric ( nezinau kaip lietuviskai vadinasi, geltoni milteliai), ketvirtadali saukstelio cinamono, pipiru,druskos pagal skoni, smulkiai supjaustytu petrazoliu, kalendros. Uzpilkite vandeniu, kad apsemtu mesa ir uzdarykite greitpuodi. Kai prades puodas "surmuliuoti" virkite apie 20 minuciu. Jautiena apie 30. Po to atsargiai isleiskite garus, atidarykite puoda - mesa turi buti padaze, jeigu padazo labai mazai- dapilkite stikline vandens. Idekite supjaustytas bulves( jeigu nedideles- ketvirciais) ir svieziu zirneliu, gali buti saldyti ( mazdaug 0.4-0.5 kg). Vel uzdenkite puodai mazdaug 7-10 minuciu. Skanaus!


Lietuviškai kurkuma 4u.gif . O mėsytės gabalai kokio didumo?


QUOTE(fredkyte @ 2009 11 11, 11:33)
Sveikos mamytes  4u.gif
priimkite i jusu temele...  smile.gif perskaiciau jusu temele, labai idomu, nes labai noriu isigyti greitpuodi.... bet kazkaip susimasciau apie tai, jog mano elektrine kaitlente, o ne dujine virykle. sakykit: ar galima naudoti greitpuodi ant elektrines virykles?  blush2.gif  manyciau, kad galima, bet.... g.gif


Galima, tik jei kaitlentė indukcinė tiks ne visi greitpuodžiai. Paprastai būna parašyta ant įpakavimo kokioms viryklėms tinka. Bet elektos kiek susitaupo naudojant greitpuodį thumbup.gif . Jau nekalbu, kad daug trumpiau virti reikia, bet ir kaitlentės galingumo daug mažesnio negu verdant įprastai.

Išsiunčiau MB į parduotuvę šonkaulių nupirkt. Troškinsiu su raugintais kopūstais.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2009 11 18, 00:48)
Turėtų būt labai skanu, tik ar ne per daug 40 min. kaip greitpuodyje.

Na nežinau, aš verdu tiek laiko 4u.gif Suktinukai neišyra, mėsytė būna labai trapi thumbup.gif

QUOTE(Ledum @ 2009 11 18, 10:00)
Akvija, o kokią mėsą naudoji? Norėčiau iš jautienos pasidaryti, bet kažkaip ne visada gerai išeina. Kažkokia kieta gaunasi nors ir greitpuody.

Ašnaudoju kiaulienos nugarinę smile.gif Jautieną gal supjaustyk ploniau ar geriau pamušk, arba tada ilgiau patroškink 4u.gif Reiks ir man kada iš jautienos pabandyt thumbup.gif
Aš būna šiaip mėsos gabalą įmetu ar kiaulienos ar jautienos marinuotą ir išverdu.Valgom vietoj dešrų visokių biggrin.gif
Atsakyti
Galima, tik jei kaitlentė indukcinė tiks ne visi greitpuodžiai. Paprastai būna parašyta ant įpakavimo kokioms viryklėms tinka. Bet elektos kiek susitaupo naudojant greitpuodį thumbup.gif . Jau nekalbu, kad daug trumpiau virti reikia, bet ir kaitlentės galingumo daug mažesnio negu verdant įprastai.

Išsiunčiau MB į parduotuvę šonkaulių nupirkt. Troškinsiu su raugintais kopūstais.
[/quote]


aciu mamytes uz patarimus 4u.gif ........ as labai jau uzsigeidziau greitpuodzio, jau vien delto, kad tauposi elektra... thumbup.gif ....... nesakau, kad labai daug sunaudoja mano virykle, bet g.gif ....
pradesiu dairytis greitpuodzio, juk jau ir kaledos ne uz kalnu, gal bus nuolaidu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2009 11 17, 14:41)
Kiek laiko ir virei ir kiek reiktų, kad nepervirt, ar skladyti ar cieli buvo? Ir ar mirkei prieš tai



QUOTE(barbarux @ 2009 11 17, 17:11)
Nemirkiau, buvo skaldyti, viriau 10 min ant kaitlentės, tai dar palikau atvėsti neatidarytus, tai gal daugoka buvo  blush2.gif

Žirnius nesutižusius galima išvirti greitpuodyje tik su luobele (nešlifuotus), neskaldytus ir neužmerkus virti 1 valandą. Išbandyta tongue.gif Kitokie kiek trumpai bevirsi sutiž. Dėl to dabar verdu greitpuodyje tik Lęšius, o žirnius užmerkus iš vakaro paprastam puode ir skaldytus, be luobelės.
Atsakyti
sia savaite maximoje nuolaidos 40proc. puodams ir keptuvems thumbup.gif , tad siandien nusipirkau greitpuodi ir skaitysiu jusu isbandytus receptus ir bandysiu pati gaminti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gaga99 @ 2009 11 24, 14:34)
sia savaite maximoje nuolaidos 40proc. puodams ir keptuvems  thumbup.gif , tad siandien nusipirkau greitpuodi ir skaitysiu jusu isbandytus receptus ir bandysiu pati gaminti  4u.gif

Sveika 4u.gif . Pasidalinkit kaip pavyks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gaga99 @ 2009 11 24, 14:34)
sia savaite maximoje nuolaidos 40proc. puodams ir keptuvems  thumbup.gif , tad siandien nusipirkau greitpuodi ir skaitysiu jusu isbandytus receptus ir bandysiu pati gaminti  4u.gif


o koki pirkot ir kokioj maximoj? 4u.gif
Atsakyti