Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai greitpuodyje

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2013 07 21, 22:10)
Fagorą irgi galima po šaltu vandeniu kišti, jei norisi greitesnio rezultato. Aš visai neatsisakyčiau puodo maždaug 4 litrų, būtų pats tas troškiniams, nes dabar ilgiau užtrunka didelis puodas o ir plauti ne taip patogu, kadangi troškinukus dažnai valgome visai praverstų, nors aišku 8 litrų garpuodis manau būtinas mano virtuvėje smile.gif


Po saltu vandeniu galima kisti bet koki greitpuodi smile.gif
Sios "proceduros" esme arba kitaip tariant fizika, - susidariusio garo staigus vesinimas - garas kondensuojasi ir susidares jame slegis nukrenta, - dangtis lengvai atsidaro. 4u.gif


QUOTE(veiducka @ 2013 07 22, 11:04)
as irgi pagalvoju kad dar ir maziukas butu visai gerai, bet neturiu kur tiek puodu susideti nes virtuvele mini smile.gif
beje viriau tusonke greitpuody, visai gerai gavosi. o dariau taip kaip zuvi tik dejau mesa smile.gif. jau rezgu minti rudeni pirkt parsiuka ir darytis daugiau smile.gif


Yra ir tokiu universaliu greitpuodziu. Vienas dangtis ir keliu litrazu puodai. Litraza galima susikomplektuori individualiai. Patogumas nerealus 4u.gif Tik kaina kandziojasi smile.gif


smile.gif Šypsenėlė (:+2013 11 11, 09:49-->
QUOTE(smile.gif Šypsenėlė (: @ 2013 11 11, 09:49)
Sveikutes 4u.gif
Noriu paklausti ,kurios igudusios sitam reikale smile.gif ,kaip jus darot plova greitpuodyje?
Vat man sudetingiausia su vandens proporcijom islaviruot.Puoda turiu nesenai 8l,tai ir patirties mazoka.Vakar gaminau vista su darzovem,vandens pripyliau pagal rekomendacias 2 trec.,tai realiai,kiek vistos tiek ir vandens.Bet gavosi 2 patiekalai vietoj vieno smile.gif ,vista ir dar sriuba.Zinoma gavosi labai skaniai.Bet norejau troskintos vistienos su darzovem,be sriubos...Bijau,kad su plovu gali but tas pats g.gif


Plova greitpuodyje gaminu is plikytu ryziu, 1:2. Dar nei sykio nesigavo koses smile.gif
Atsakyti
O mano receptas toks:
Pakepinu greitpuodyje ant nedidelio kiekio riebalų mėsą porcijomis, kad apkeptų, o ne troškintūsi. Išimu. Tada tuose riebaluose įdedant gabaliuką sviesto apekepinu morką su svogūnu, beriu visus prieskonius ir ryžius ir dar viską pakepinu. Sudedu mėsą, supilu vandenį išmaišau ir nuo užvirimo 10 min ant minimaliausios liepsnos pakaitinu, tada išjugiu: ir palieku kol slėgis nukris. Jei mėgstat labiau suvirusius ryžius tada ilgiau virti reiktų.
Atsakyti
o ką dar be plovo verdat greitpuodyje? turiu jau senokai, bet mažokai naudoju, verdam dažniausiai šaltieną, žiemą rauginti kopūstai su mėsyte ax.gif karts nuo karto verdam mėsą, bet norėtųsi daugiau išnaudoti tą daiktą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2013 11 11, 10:45)
O mano receptas toks:
Pakepinu greitpuodyje ant nedidelio kiekio riebalų mėsą porcijomis, kad apkeptų, o ne troškintūsi. Išimu. Tada tuose riebaluose įdedant gabaliuką sviesto apekepinu morką su svogūnu, beriu visus prieskonius ir ryžius ir dar viską pakepinu. Sudedu mėsą, supilu vandenį išmaišau ir nuo užvirimo 10 min ant minimaliausios liepsnos pakaitinu, tada išjugiu: ir palieku kol slėgis nukris. Jei mėgstat labiau suvirusius ryžius tada ilgiau virti reiktų.


4u.gif 4u.gif 4u.gif , gaminu taip pat blush2.gif

QUOTE(MeSsS @ 2013 11 11, 12:31)
o ką dar be plovo verdat greitpuodyje? turiu jau senokai, bet mažokai naudoju, verdam dažniausiai šaltieną, žiemą rauginti kopūstai su mėsyte  ax.gif karts nuo karto verdam mėsą, bet norėtųsi daugiau išnaudoti tą daiktą  ax.gif


darzoves misrainems, sultiniai (atvesintus iki kambario temperaturos saldau), balandeliai, mesos ir paukstienos troskiniai, troskintos darzoves.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 11 lapkričio 2013 - 13:17
QUOTE(MeSsS @ 2013 11 11, 12:31)
o ką dar be plovo verdat greitpuodyje? turiu jau senokai, bet mažokai naudoju, verdam dažniausiai šaltieną, žiemą rauginti kopūstai su mėsyte  ax.gif karts nuo karto verdam mėsą, bet norėtųsi daugiau išnaudoti tą daiktą  ax.gif


Troškiniai, kruopų košės, sriuba. Šaltiena, mėsa, plovas, guliašas išvis pasakiškas wub.gif .Dar uogienės ir kompotas. Mėsos konservai stiklainiukuose lengvai ir patogiai smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Medlieva @ 2013 11 11, 13:18)
Troškiniai, kruopų košės, sriuba. Šaltiena, mėsa, plovas, guliašas išvis pasakiškas wub.gif .Dar uogienės ir kompotas. Mėsos konservai stiklainiukuose lengvai ir patogiai smile.gif .

ryt pabandysiu troškinį su mėsa, žiūrėsim kas čia gausis mastau.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mergaites, o kaip saltiena darot greitpuodyje?
Kokios proporcijos, kiek laiko? 4u.gif

O gal teko jautienos liezuvi virt greitpuodyje? ar pamarinuojat pries virdamos? kaip marinuojat ir kiek laiko ji virt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Graciella: 12 lapkričio 2013 - 07:13
QUOTE(Graciella @ 2013 11 12, 07:11)
Mergaites, o kaip saltiena darot greitpuodyje?
Kokios proporcijos, kiek laiko?  4u.gif

O gal teko jautienos liezuvi virt greitpuodyje? ar pamarinuojat pries virdamos? kaip marinuojat ir kiek laiko ji virt?

Šaltiena toks patiekalas kuris nelabai ir turi proporcijas smile.gif Aš dedu ausį, koją, uodegą ir kokį nors mėsos gabaliuką. Vandens pilu, kad apsemtų, druska, lauro lapas, kvapnių pipirų žirneliai, juodi pipirai. Verdu nuo užvirimo ant minimaliausio karščio 30-40 min ir po to laukiu kokia 15 min kol slėgis nukris. Kiekis mūsų šeimai (2 asmenys) išeina gana didelis. Tad kokius kiekius ir kokią mėsytę rinktis, tai jūsų apsisprendimo ir pomėgių klausimas smile.gif

Virdama liežuvius niekada nemarinuoju, į vandenį dedu druską, pipirus, lauro lapą. Verdant mėsa prisigeria prieskonių. Kiaulių liežuvius vedu kokia 10 min, jautienos 20-30 min ir laukiu kol slėgis nukris.
Atsakyti
aš šaltienai dedu karka ax.gif nemėgstu tų visų lašinukų, tai pas mane tik mėsa būna, o verdu irgi apie 40min smile.gif būna viskas gerai suvirę thumbup.gif o vandens dar neišmokau nutaikyt, visad jo būna mažokai smile.gif

liežuvio nemarinuoju, verdu su prieskoniais ax.gif dar man labai patinka greitpuody virti skrandukai, tokie minkštučiai gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
Mergaites sakykit, kiek Jus laiko verdate greitpuodyje balandelius ir guliasa?
Atsakyti
QUOTE(Medlieva @ 2013 11 11, 13:18)
Troškiniai, kruopų košės, sriuba. Šaltiena, mėsa, plovas, guliašas išvis pasakiškas wub.gif .Dar uogienės ir kompotas. Mėsos konservai stiklainiukuose lengvai ir patogiai smile.gif .



O mėsos konservai verdami viduje stiklainiuose?Ar tik išvirus sudedama į stiklainius? g.gif
Atsakyti