
Aciu

QUOTE(egllute @ 2013 07 21, 22:10)
Fagorą irgi galima po šaltu vandeniu kišti, jei norisi greitesnio rezultato. Aš visai neatsisakyčiau puodo maždaug 4 litrų, būtų pats tas troškiniams, nes dabar ilgiau užtrunka didelis puodas o ir plauti ne taip patogu, kadangi troškinukus dažnai valgome visai praverstų, nors aišku 8 litrų garpuodis manau būtinas mano virtuvėje 

Po saltu vandeniu galima kisti bet koki greitpuodi

Sios "proceduros" esme arba kitaip tariant fizika, - susidariusio garo staigus vesinimas - garas kondensuojasi ir susidares jame slegis nukrenta, - dangtis lengvai atsidaro.

QUOTE(veiducka @ 2013 07 22, 11:04)
as irgi pagalvoju kad dar ir maziukas butu visai gerai, bet neturiu kur tiek puodu susideti nes virtuvele mini 
beje viriau tusonke greitpuody, visai gerai gavosi. o dariau taip kaip zuvi tik dejau mesa
. jau rezgu minti rudeni pirkt parsiuka ir darytis daugiau 

beje viriau tusonke greitpuody, visai gerai gavosi. o dariau taip kaip zuvi tik dejau mesa


Yra ir tokiu universaliu greitpuodziu. Vienas dangtis ir keliu litrazu puodai. Litraza galima susikomplektuori individualiai. Patogumas nerealus



QUOTE(
Šypsenėlė (: @ 2013 11 11, 09:49)

Sveikutes
Noriu paklausti ,kurios igudusios sitam reikale
,kaip jus darot plova greitpuodyje?
Vat man sudetingiausia su vandens proporcijom islaviruot.Puoda turiu nesenai 8l,tai ir patirties mazoka.Vakar gaminau vista su darzovem,vandens pripyliau pagal rekomendacias 2 trec.,tai realiai,kiek vistos tiek ir vandens.Bet gavosi 2 patiekalai vietoj vieno
,vista ir dar sriuba.Zinoma gavosi labai skaniai.Bet norejau troskintos vistienos su darzovem,be sriubos...Bijau,kad su plovu gali but tas pats 

Noriu paklausti ,kurios igudusios sitam reikale

Vat man sudetingiausia su vandens proporcijom islaviruot.Puoda turiu nesenai 8l,tai ir patirties mazoka.Vakar gaminau vista su darzovem,vandens pripyliau pagal rekomendacias 2 trec.,tai realiai,kiek vistos tiek ir vandens.Bet gavosi 2 patiekalai vietoj vieno


Plova greitpuodyje gaminu is plikytu ryziu, 1:2. Dar nei sykio nesigavo koses

O mano receptas toks:
Pakepinu greitpuodyje ant nedidelio kiekio riebalų mėsą porcijomis, kad apkeptų, o ne troškintūsi. Išimu. Tada tuose riebaluose įdedant gabaliuką sviesto apekepinu morką su svogūnu, beriu visus prieskonius ir ryžius ir dar viską pakepinu. Sudedu mėsą, supilu vandenį išmaišau ir nuo užvirimo 10 min ant minimaliausios liepsnos pakaitinu, tada išjugiu: ir palieku kol slėgis nukris. Jei mėgstat labiau suvirusius ryžius tada ilgiau virti reiktų.
Pakepinu greitpuodyje ant nedidelio kiekio riebalų mėsą porcijomis, kad apkeptų, o ne troškintūsi. Išimu. Tada tuose riebaluose įdedant gabaliuką sviesto apekepinu morką su svogūnu, beriu visus prieskonius ir ryžius ir dar viską pakepinu. Sudedu mėsą, supilu vandenį išmaišau ir nuo užvirimo 10 min ant minimaliausios liepsnos pakaitinu, tada išjugiu: ir palieku kol slėgis nukris. Jei mėgstat labiau suvirusius ryžius tada ilgiau virti reiktų.
QUOTE(AkvileZ @ 2013 11 11, 10:45)
O mano receptas toks:
Pakepinu greitpuodyje ant nedidelio kiekio riebalų mėsą porcijomis, kad apkeptų, o ne troškintūsi. Išimu. Tada tuose riebaluose įdedant gabaliuką sviesto apekepinu morką su svogūnu, beriu visus prieskonius ir ryžius ir dar viską pakepinu. Sudedu mėsą, supilu vandenį išmaišau ir nuo užvirimo 10 min ant minimaliausios liepsnos pakaitinu, tada išjugiu: ir palieku kol slėgis nukris. Jei mėgstat labiau suvirusius ryžius tada ilgiau virti reiktų.
Pakepinu greitpuodyje ant nedidelio kiekio riebalų mėsą porcijomis, kad apkeptų, o ne troškintūsi. Išimu. Tada tuose riebaluose įdedant gabaliuką sviesto apekepinu morką su svogūnu, beriu visus prieskonius ir ryžius ir dar viską pakepinu. Sudedu mėsą, supilu vandenį išmaišau ir nuo užvirimo 10 min ant minimaliausios liepsnos pakaitinu, tada išjugiu: ir palieku kol slėgis nukris. Jei mėgstat labiau suvirusius ryžius tada ilgiau virti reiktų.




QUOTE(MeSsS @ 2013 11 11, 12:31)
o ką dar be plovo verdat greitpuodyje? turiu jau senokai, bet mažokai naudoju, verdam dažniausiai šaltieną, žiemą rauginti kopūstai su mėsyte
karts nuo karto verdam mėsą, bet norėtųsi daugiau išnaudoti tą daiktą 


darzoves misrainems, sultiniai (atvesintus iki kambario temperaturos saldau), balandeliai, mesos ir paukstienos troskiniai, troskintos darzoves.
QUOTE(MeSsS @ 2013 11 11, 12:31)
o ką dar be plovo verdat greitpuodyje? turiu jau senokai, bet mažokai naudoju, verdam dažniausiai šaltieną, žiemą rauginti kopūstai su mėsyte
karts nuo karto verdam mėsą, bet norėtųsi daugiau išnaudoti tą daiktą 


Troškiniai, kruopų košės, sriuba. Šaltiena, mėsa, plovas, guliašas išvis pasakiškas


QUOTE(Medlieva @ 2013 11 11, 13:18)
Troškiniai, kruopų košės, sriuba. Šaltiena, mėsa, plovas, guliašas išvis pasakiškas
.Dar uogienės ir kompotas. Mėsos konservai stiklainiukuose lengvai ir patogiai
.


ryt pabandysiu troškinį su mėsa, žiūrėsim kas čia gausis


Mergaites, o kaip saltiena darot greitpuodyje?
Kokios proporcijos, kiek laiko?
O gal teko jautienos liezuvi virt greitpuodyje? ar pamarinuojat pries virdamos? kaip marinuojat ir kiek laiko ji virt?
Kokios proporcijos, kiek laiko?

O gal teko jautienos liezuvi virt greitpuodyje? ar pamarinuojat pries virdamos? kaip marinuojat ir kiek laiko ji virt?
QUOTE(Graciella @ 2013 11 12, 07:11)
Mergaites, o kaip saltiena darot greitpuodyje?
Kokios proporcijos, kiek laiko?
O gal teko jautienos liezuvi virt greitpuodyje? ar pamarinuojat pries virdamos? kaip marinuojat ir kiek laiko ji virt?
Kokios proporcijos, kiek laiko?

O gal teko jautienos liezuvi virt greitpuodyje? ar pamarinuojat pries virdamos? kaip marinuojat ir kiek laiko ji virt?
Šaltiena toks patiekalas kuris nelabai ir turi proporcijas


Virdama liežuvius niekada nemarinuoju, į vandenį dedu druską, pipirus, lauro lapą. Verdant mėsa prisigeria prieskonių. Kiaulių liežuvius vedu kokia 10 min, jautienos 20-30 min ir laukiu kol slėgis nukris.
aš šaltienai dedu karka
nemėgstu tų visų lašinukų, tai pas mane tik mėsa būna, o verdu irgi apie 40min
būna viskas gerai suvirę
o vandens dar neišmokau nutaikyt, visad jo būna mažokai
liežuvio nemarinuoju, verdu su prieskoniais
dar man labai patinka greitpuody virti skrandukai, tokie minkštučiai gaunasi




liežuvio nemarinuoju, verdu su prieskoniais


Mergaites sakykit, kiek Jus laiko verdate greitpuodyje balandelius ir guliasa?
QUOTE(Medlieva @ 2013 11 11, 13:18)
Troškiniai, kruopų košės, sriuba. Šaltiena, mėsa, plovas, guliašas išvis pasakiškas
.Dar uogienės ir kompotas. Mėsos konservai stiklainiukuose lengvai ir patogiai
.


O mėsos konservai verdami viduje stiklainiuose?Ar tik išvirus sudedama į stiklainius?
