Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai greitpuodyje

QUOTE(gitulia @ 2014 01 27, 21:05)
Ka jus tiek laiko troskinat? Man jautiena per 16-18 minuciu (nuo pypsiuko pakilimo iki duju uzsukimo) krenta nuo kaulu  g.gif

O kokia jautienos dalis? blush2.gif
man kumpis kietokas gavosi po pusval. schmoll.gif
Atsakyti
Jei didelis gabalas tai gal but, as dazniausiai sonkauliukus, guliasus troskinu g.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2014 01 27, 22:35)
Jei didelis gabalas tai gal but, as dazniausiai sonkauliukus, guliasus troskinu  g.gif

na nezinau, as kazkaip imu vyduriuka, nes kai kokiaj mesai neuztenka ir 30 min g.gif sonkauliukams 40 min per daug
Atsakyti
Bet tokie laikai jau nebepanasus i greitpuodzio g.gif Ciut ne tas pats , kas paprastam katile virt.
Atsakyti
Gal vis tik reiktu patikslinti, kaip tas laikas matuojamas g.gif

As laika ipratusi matuoti nuo maksimalaus garo slegio kiekio susidarymo (tai netolygu dangcio uzsukimo momentui) iki duju isjungimo. Maksimalus laiko tarpas - 30min. Bet tai buvo zveriena ir pakankama didelis mesos gabalas. Tuomet isjungiu dujas, bet procesas tame puode dar vyksta iki pat slegio kritimo, kad galima butu atsukti dangti. Tai va sito laiko jau nebeskaiciuoju.

Pagal si principa, vakar dienos kiaulienos guliasas troskinosi 5-7min.
Atsakyti
Aš irgi skaičiuoju laiką nuo slėgio sukilimo (šnypštimo) iki kaitros išjungimo.
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2014 01 25, 21:57)
Aš kalakutienos kaklus ir paprastame puode verdu iki pusantros valandos...

Du kartus viriau po tris val paprastame puode,tai mesa buvo kietoka ir reikejo gramdyti nuo kaulu.
Papildyta:
QUOTE(janna @ 2014 01 27, 09:15)
paprastai purksti/snypsti pradeda tuomet, kai susidaro perteklinis slegis paciame puode. tokiais atvejais, kai tik pradeda purksti, reiktu sumazinti kaitinimo temperatura, priklausomai nuo vyrykles tipo.
labai aciu, reikes pabandyti. panasiu principu greitpuodyje gaminau troskintas garuose darzoves ir mesa vaiku tyrelems. tik i puoda istatydavau paaukstinima, o ant jo metalini sieteli i kuri sudedavau maisto produktus. vandens pildavau tiek, kad nesiektu sietelio.
butu labai idomi suzinoti, kaip jus ta laika nustatete  mirksiukas.gif  ar cia laikas nuo idejimo kakleliu i puoda  iki isemimo, ar tik virimo (nuo maksimalaus garo slegio puode susidarymo iki lipesnos isjungimo?)

antruoju variantu net zvierienos mesa, kuri gana "kietesne" uz bet koki namini pauksti, mano greitpuodyje  isverda ir issitroskina per zenkliai trumpesni laika  g.gif

Nezinau,as kai sudejau tuos kaklus paziurejau i laikrodi.Tai reiskia nuo idejimo i katila.
Atsakyti
QUOTE(dadavaja @ 2014 01 28, 20:35)
Du kartus viriau po tris val paprastame puode,tai mesa buvo kietoka ir reikejo gramdyti nuo kaulu.
Papildyta:
Nezinau,as kai sudejau tuos kaklus paziurejau i laikrodi.Tai reiskia nuo idejimo i katila.

Na matot ir viskas paaiškėja. Jūs tiesiog verdat kol mėsa nueina nuo kaulų visiškai, o ne kol ji išverda ir patampa minkšta. Tai du skirtingi dalykai. Jūsų minimu atvėju mėsa jau nevisai ir mėsa lieka turbūt. Bet čia jau jūsų apsisprendimas smile.gif
O dėl laiko nesutapimų, mes matuojam nuo slėgio sukilimo, o jūs nuo užkaitimo. Todėl ir skiriasi bent jau pusvalandžiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 29 sausio 2014 - 10:40
QUOTE(AkvileZ @ 2014 01 29, 10:39)
Na matot ir viskas paaiškėja. Jūs tiesiog verdat kol mėsa nueina nuo kaulų visiškai, o ne kol ji išverda ir patampa minkšta. Tai du skirtingi dalykai. Jūsų minimu atvėju mėsa jau nevisai ir mėsa lieka turbūt. Bet čia jau jūsų apsisprendimas  smile.gif
O dėl laiko nesutapimų, mes matuojam nuo slėgio sukilimo, o jūs nuo užkaitimo. Todėl ir skiriasi bent jau pusvalandžiu  smile.gif

Zinokit,as greitpuodyje negaminu.Cia buvo pirmas kartas,kai viriau kalakutiena greitpuodyje.Gal todel laikas buvo didesnis.Bijojau,kad neisvirs.O MANISKIAI DAZNIAUSIAI SALTIENA JAME VERDA.Paklausiau kiek laiko,tai sake 40 min.O kalakutiena man aplamai daznai kietoka,del gyslu.Tris val virus paprastame katile man buvo per kieta,o be to tas gramdymas man ne prie sirdies.
Atsakyti
Vakar gaminau greitpuodyje vistiena su ryziais.Labai greitai ir labai skaniai gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Aha vistiena iseina puikiai, ypac kai as darau plova su vistos krutinele, ikaitinu puoda su apiejum, sumetu morkytes su svogunu, pakepu, ten pat pjaustyta krutinele, apkepu ir pacioje pabaigoje, plautus ryzius, viska sumaisau, druskos, pipiru ,kas dar kokiu prieskoniu megsta, (as del problemu su skrandziu negaliu prieskoniais piknaudziaut) verdanciu vandeniu uzpilu, uzdarau, kadangi puodas jau verda spaudimas susidaro labai greitai, ir po 12 min vualia , pietus gatavi. Bet cia tas laikas kiekvieno puodo ipatumas, pas mane pirmasis 4 l ir 80mPa o kitas 6l ir 140 mPa tai antrajamviskas isverda greiciau, nes susidaro didesnis slegis ir aisku temperatura mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2014 01 28, 14:15)
Aš irgi skaičiuoju laiką nuo slėgio sukilimo (šnypštimo) iki kaitros išjungimo.

Ar gerai suprantu, kad kai pradeda sviplti svilpukas tik nuo tada skaiciuoju laika?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritinelis1: 21 vasario 2016 - 19:02