Įkraunama...
Įkraunama...

Austrija

QUOTE(pumis @ 2012 08 27, 14:59)
Aziza apie ta parduotuve prei stoties gi rasiau iskarto kai atvaziavot ,kad vienintele dirba iki velumos ir sekmadieniais  biggrin.gif

Oi, kaip nefaina del masinos ir dar kelione sugadinta doh.gif

jei apie ja kalbėjot man tik atvažiavus i čia, tai matyt būsiu pro ausis praleidus tiek ispūdžių patyriau, kad jau buvo ne iki to.. smile.gif

labai gaila, kad teko kelionę atidėt.. na bet kaip ten bebūtų esu savo mylimoj šali ir i LT labai stipriai nesiveržiau, tai matyt mano žodžiai ikrito D. i ausi.. tongue.gif na gal dar šiais metais savus aplankysim, tik nesmagu kad jau nebebus šilta..
na svarbiausia, kad atostogos buvo nuostabios.. wub.gif
Atsakyti
Pupulia o i koki miesta sisiruosete?ar dar tiksliai nezinote? smile.gif

as Innsbrucke gyvenu dabar, tai nedidelis miesta apie 120tukst gyventoju, ar i toki norite ar i visai koki kaimuka? mieste lengviau bu srasti gyvenamaja vieta, mano draugas pradziai gyveno boardinghouse studijoje mokejo brangei uz studija 800eur (mokejo darbas uz ji 3 menesius), bet darbe nuolat kazkas tai iseidavo tai issikeldavo kitur ir aisku siulydavo saviems, tai irgi kaip variantas galetu buti...na o jei jau taip nepasiseks visada turite kur grizti...turite gera uznugari ir tai svarbiausiai!

Aziza
ko jus vis apie tos begius? as gyvenu prie begiu ir net negirdziu tu traukiniu, nes jie vaziuoja letai per miesta ir gan tiliai.

dabar pagalvojau kaip gerai, kad neskaiciau komentaru pries vaziuojant cia..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cheeky_B: 27 rugpjūčio 2012 - 22:25
QUOTE(Cheeky_B @ 2012 08 27, 22:19)
Aziza[/b] ko jus vis apie tos begius? as gyvenu prie begiu ir net negirdziu tu traukiniu, nes jie vaziuoja letai per miesta ir gan tiliai.
dabar pagalvojau kaip gerai, kad neskaiciau komentaru pries vaziuojant cia..

na priklauso ka jūs vadinat ta: gyvenu šalia bėgių.. ir nuo mano namų bėgiai kokia 300 metrų, tarytum šalia bet triukšmo beveik negirdžiu.. o kalbu apie tokius būstus, kur traukiniai pravažiuoja pro pačius langus, na tai neisivaizduoju kaip galima negirdėt.. biggrin.gif

kai nuoširdžiai nori papult i savo išsvajota šali, tai manau jokie komentarai neturėtų tavęs sulaikyt.. na bent manes niekas nebūtų sulaikęs, aš vistiek būčiau norėjus ta savo kailiu patirt.. o jei jums čia taip stipriai nepatinka ( paskutiniu metu tik tai ir girdžiu.. smile.gif ) važiuokit namo, kam save prievartaut..
su pažystama lietuve ta tema kalbėjom, sakė prieš kelis metus susipažino su lietuviais, ir kaip jie tada spjaudėsi ant šios šalies.. sakė buvo bjauru klausyt, daugiau nebesutiko ir nenorėjo susitikt.. mano vyras kai tik čia atvažiavo susipažino su tais pačiais lietuviais ir vel jie apie ta pati.. doh.gif na sėdi jau n metų kaip blogai taip blogai, bet išvažiuot nenori.. tai jau važiuokit kur gerai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aziza: 27 rugpjūčio 2012 - 22:54
Neprasau cia patarimu kur man vaziuoti..pasilakykite juos savo suniukams arba vyrui smile.gif ir ar as spajaudau ant sitos salies? Ar as sakau kad ji bloga? Neisimisliokit. Man patinka austrija,o del ko as pergyvenau tai man regis iki jusu taip ir nedaejo, bet del to nesmarkiai nukentejau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cheeky_B: 27 rugpjūčio 2012 - 23:01
QUOTE(Cheeky_B @ 2012 08 27, 22:59)
Neprasau cia patarimu kur man vaziuoti..pasilakykite juos savo suniukams arba vyrui smile.gif ir ar as spajaudau ant sitos salies? Ar as sakau kad ji bloga? Neisimisliokit. Man patinka austrija,o del ko as pergyvenau tai man regis iki jusu taip ir nedaejo, bet del to nesmarkiai nukentejau smile.gif

aš ir neprašiau komentuoti mano postų, bet komentuojat.. užsidėkit ignora jei kažkuo aš jus erzinu.. wink.gif spėjau ta pastebėt dar tada, kai tik atėjau i šia tema.. beje взаимна.. wink.gif matyt priežastis ta, kad atvykau i šia šali neatsiklausus jūsų.. daugiau lyg nieko nepadariau.. biggrin.gif na ir jau laukėt to vienintelio momento kada galėsit prie kažko prikibt.. suradot, ir nesuprantu ka jau tokio keisto ir nesuprantamo parašiau.. na man trukdo traukinių keliamas triukšmas ir kiekviena kart prasilenkiant su namu langais, pagalvoju kaip visdelto gerai kad neišsinuomojom tokio būsto.. na, o taip pagal jus negali būti?
del spjaudymo, ir vel.. doh.gif ar apie jus kalbėjau? kalbėjau apie lietuvių pora kuriems čia viskas labai blogai, bet keisti nieko nenori.. na ir va taip tos siurbėlės čia sėdi, naudojasi šalies gerbūviu o dėkingumo jokio.. doh.gif gėda del savo šalies piliečių ir tiek..
Atsakyti
Aš užklydau į forumą netyčia, taip jau gavosi, nepykit. Negyvenu Austrijoje ir ją pažystu tik iš komisaro Rekso. biggrin.gif
Pati gyvenau ilgus metus Ispanijoje, kur irgi atvykau be kalbos, darbo, gyvenau palapinėj prie jūros ir dirbau juodžiausius darbus. Po pusmečio man pavyko rasti geresnį darbą, paskui, tobulėjant kalbai, tame pačiame darbe pakilti pareigose.
Ką noriu pasakyti-aš važiavau viena, palikusi dukrą mamai, buvo be galo sunku, bet viskas įmanoma, kai yra tikslas.
Aš palinkėčiau jūsų šeimai net neabejoti savimi, mokytis kalbos ir emigruoti. Jums nereikia niekieno pritarimo-bent jau forume esančių, kurios tikriausiai pavydi(taip iš šalies atrodo), kad abu turite specialybes ir jums juodo darbo gali tekti dirbti nedaug. Kalbą mokantis galima išmokti per metus-aš tai padariau, jūs irgi sugebėsite. Keliaukit į kursus ir mokykitės.
Aš tikrai linkiu jums stiprybės ir vardan vaiko siekti savų svajoniu.
QUOTE(Pupulia @ 2012 08 27, 05:34)
Galite vadinti kaip norite. Mano manymu "IŠPINDĖJIMAS" būtu tuo atvėju, jei pradėčiau ieškotis NT Austrijije ar kitoje šalyje poilsiui.
Žiūrime į ateitį, o ateities LT nematome nei sau nei savo dukrytei.
Sakote, Jūs neturėjote ką prarasti, išvažiuodami iš LT, o ką prarandame mes?
NT, kurį galima parduoti ir nusipirkti kitą, darbus, kuriuos galime prarasti rytoj, soc. garantijos, už kurias ir be mokamų mokesčių privalai kišti vokelius, kad tave tinkamai gydytų, vaiko ateitį su aukštuoju išsilavinimu Maximos kasoje, būsimąją pensiją 680Lt į rankas? ką prarandame?
Puikiai suprantu, kad ištiestomis rankomis niekas mūsų nelaukia ir ant lekštutės nieko neatneš. Aš ir neprašau. Taip, esu optimistiškai nusiteikusi, bet tikrai nežiūriu pro rožinius akinius.
Skirtumas tarp mūsų ir Jūsų yra tas, kad pardavę savo turtą Lietuvoje, mums nereikės nuomotis būsto, galėsime pasirinkti iš daugelio variantų Austrijoje. Gal tik pačioje pradžioje, kai atvažiuosime ir įsitvirtinsime.

Atsakyti
QUOTE(_Aguona_ @ 2012 08 28, 01:41)
Aš palinkėčiau jūsų šeimai net neabejoti savimi, mokytis kalbos ir emigruoti. Jums nereikia niekieno pritarimo-bent jau forume esančių, kurios tikriausiai pavydi(taip iš šalies atrodo), kad abu turite specialybes ir jums juodo darbo gali tekti dirbti nedaug. Kalbą mokantis galima išmokti per metus-aš tai padariau, jūs irgi sugebėsite. Keliaukit į kursus ir mokykitės.
Aš tikrai linkiu jums stiprybės ir vardan vaiko siekti savų svajoniu.

šioje temelėje pagrinde visu vyrai turi geras specialybes, ir nėra pagrindo kažkam pavydėt.. jei mano vyras dirbtu juoda darba tai ir aš turėčiau dirbt, nes kitaip neišsilaikytume.. na bet galiu sau leisti nedirbt ir negyvenam nuo atlyginimo iki atlyginimo.. per pusmeti sugebejom 100kv. būsta apsistatyt ir jau svečius pasikviest.. o kai atsikelem tebuvo tik sienos.. na tai tikrai per toki trumpa laika padarėm dideli žingsni i prieki.. smile.gif
mano vyro giminaičiai taip pat Ispanijoje daug metų.. kalba puikiai, bet dirba juoda ir sunku darba, na ir labai jiems ten blogai.. taigi negali žinot kaip pasiseks, bet faktas kad kalba visur yra svarbi.. jei pastebėjot aš ir pasiūliau Pupukui važiuot i kuo didesni miesta, bus paprasčiau su kalba.. nes be puikių k. žinių darbo pagal spec. tikrai nesuras o dirbant juodus darbus gyvens ne geriau nei LT
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aziza: 28 rugpjūčio 2012 - 09:39
Oi mergaites,nedarom turgaus,nedarykim is musu temos "Antruju patiekalu",kur kabinasi viena prie kitos del kiekvieno kabliuko nes apart puodu nieko nemato biggrin.gif

Mes gyvenam nuostabioje salyje,kurioje zmones laimingi,besisypsantys ir pasiruose padeti,noreciau ,kad ir mes tokie butume (lietuviai),bet deja matyt musu tauta ant tiek "sulauzyta" ir kaip ta spyruokle,kuriai atsitiesti dar reikia daug metu....Noreciau ,kad pozityvo butu daugiau, nei negatyvo (kuris i mus iauges dar nuo lietuvisku skriaudu) smile.gif
Mums likimas nedave gimti tokioje salyje,kurioje viskas zmogaus labui ir nuo gimimo iki galo savo dienu zmogus yra ramus ,ramus del dabarties,ramus del ateities ,o tai ir yra laime.....Gal mes irgi pagavom ta laimes paukste?Ir tegu ta paukste gaudo kiti....

Aguona matau,esate naujoke cia SM,o kaip dabar sekasi?Dar Ispanijoje?As Ispanijoje buvusi tris kartus,atostogu,buvau Loret de mar ,Barselonoje ,Alicante pakrantese,visada svajojau ten tureti koki nameli,kaip vokieciai turi ,vsasaros rezidencijas wub.gif Klimatas fantastinis ,aisku ir Austrijos klimatas mane tenkina,ziemos beveik nera,bet mes atokiau nuo kalnu,nes kalnuose ziema tai ohohoooo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pumis @ 2012 08 28, 10:17)
Oi mergaites,nedarom turgaus,nedarykim is musu temos "Antruju patiekalu",kur kabinasi viena prie kitos del kiekvieno kabliuko nes apart puodu nieko nemato biggrin.gif

Mes gyvenam nuostabioje salyje,kurioje zmones laimingi,besisypsantys ir pasiruose padeti,noreciau ,kad ir mes tokie butume (lietuviai),bet deja matyt musu tauta ant tiek "sulauzyta" ir  kaip ta spyruokle,kuriai atsitiesti dar reikia daug metu....Noreciau ,kad pozityvo butu daugiau, nei negatyvo (kuris i mus iauges dar nuo lietuvisku skriaudu) smile.gif
Mums likimas nedave gimti tokioje salyje,kurioje viskas zmogaus labui ir  nuo gimimo iki galo savo dienu zmogus yra ramus ,ramus del dabarties,ramus del ateities ,o tai ir yra laime.....Gal mes irgi pagavom ta laimes paukste?Ir tegu ta paukste gaudo kiti....

Aguona matau,esate naujoke cia SM,o kaip dabar sekasi?Dar Ispanijoje?As Ispanijoje buvusi tris kartus,atostogu,buvau Loret de mar ,Barselonoje ,Alicante pakrantese,visada svajojau ten tureti koki nameli,kaip vokieciai turi ,vsasaros rezidencijas wub.gif Klimatas fantastinis ,aisku ir Austrijos klimatas mane tenkina,ziemos beveik nera,bet mes atokiau nuo kalnu,nes kalnuose ziema tai ohohoooo biggrin.gif

nu pumi tu kaip ta taikos balandele, lb grazei parasei, istikruju tai ir yra laime 4u.gif

mano vieni pazystami (vokieciai) is keliones, pasakojo, kad menesi nuomuojasi apartamentus (sake kad nama) Ispanijoje su baseinu, moka 1600 euru, man tai kazkokia nereali suma g.gif lb pigu, mus irgi kviete(tada porai isvis po 800 gaunas) bet jau perdaug visko buvo sia vasara smile.gif gal kita gausis, jau vel man norisi kur pakeliauti, si kart destination bus Azija rolleyes.gif bet ir netoli kur noretume velgi Ialija, Ispanija - tiek graziu vietu yra smile.gif
Atsakyti
aš asmeniškai nematau kuo turėtumėte didžiuotis jūs pati-jauna, darbingo amžiaus moteris, o sėdit vyrui ant sprando apsistačius katinais ir šunim.
Ką gero nuveikėt per metus Austrijoje? kalbos išmokot? darbą susiradot? turit kuo didžiuotis be to, kad vyro uždirbtais pinigais baldus nusipirkot? Ir tiek?
Ne visi šiam sviete tokie ištižę-yra žmonių, kuriems reikia tik nedidelės pagalbos ir jie stengiasi, kabinasi. Man susidarė toks įspūdis, kad vos ne pas jus ta šeima važiuoja. Jūs nepergyvenkit-jums maitinti jų neteks. Kai žmonės nori-jiems sekasi.
QUOTE(Aziza @ 2012 08 28, 07:13)
šioje temelėje pagrinde visu vyrai turi geras specialybes, ir nėra pagrindo kažkam pavydėt.. jei mano vyras dirbtu juoda darba tai ir aš turėčiau dirbt, nes kitaip neišsilaikytume.. na bet galiu sau leisti nedirbt ir negyvenam nuo atlyginimo iki atlyginimo.. per pusmeti sugebejom 100kv. būsta apsistatyt ir jau svečius pasikviest.. o kai atsikelem tebuvo tik sienos.. na tai tikrai per toki trumpa laika padarėm dideli žingsni i prieki..  smile.gif
mano vyro giminaičiai taip pat Ispanijoje daug metų.. kalba puikiai, bet dirba juoda ir sunku darba, na ir labai jiems ten blogai.. tai žinot negali žinot kaip pasiseks, bet faktas kad kalba visur yra svarbi.. jei pastebėjot aš ir pasiūliau Pupukui važiuot i kuo didesni miesta, bus paprasčiau su kalba.. nes be puikių k. žinių darbo pagal spec. tikrai nesuras..

Papildyta:
Aš jau penki metai nebe Ispanijoje, po šešių metų nusprendžiau, kad viskas. smile.gif
Aš gyvenu Airijoje ir tikrai negaliu skųstis-žmonės čia irgi geri, tik gamta, žinoma ne Austrija, ir ne Ispanija.
Jeigu sulyginus šalis-į Ispaniją važiuoti tik atostogų, ne dirbti. Nes atlyginimai nedideli, darbo valandos ilgesnės ir už jas mokėti nieks nenori-ispanai yra skūpūs smile.gif Aš gyvenau Alikantėj, pajūrio miestelyje.
Nostalgija... 4u.gif

QUOTE(pumis @ 2012 08 28, 07:17)

Mes gyvenam nuostabioje salyje,kurioje zmones laimingi,besisypsantys ir pasiruose padeti,noreciau ,kad ir mes tokie butume (lietuviai),bet deja matyt musu tauta ant tiek "sulauzyta" ir  kaip ta spyruokle,kuriai atsitiesti dar reikia daug metu....Noreciau ,kad pozityvo butu daugiau, nei negatyvo (kuris i mus iauges dar nuo lietuvisku skriaudu) smile.gif
Mums likimas nedave gimti tokioje salyje,kurioje viskas zmogaus labui ir  nuo gimimo iki galo savo dienu zmogus yra ramus ,ramus del dabarties,ramus del ateities ,o tai ir yra laime.....Gal mes irgi pagavom ta laimes paukste?Ir tegu ta paukste gaudo kiti....

4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheeky_B @ 2012 08 28, 11:32)
nu pumi tu kaip ta taikos balandele, lb grazei parasei, istikruju tai ir yra laime 4u.gif

mano vieni pazystami (vokieciai) is keliones, pasakojo, kad menesi nuomuojasi apartamentus (sake kad nama) Ispanijoje su baseinu, moka 1600 euru, man tai kazkokia nereali suma g.gif lb pigu, mus irgi kviete(tada porai isvis po 800 gaunas) bet jau perdaug visko buvo sia vasara  smile.gif gal kita gausis, jau vel man norisi kur pakeliauti, si kart destination bus Azija rolleyes.gif bet ir netoli kur noretume velgi Ialija, Ispanija - tiek graziu vietu yra smile.gif

biggrin.gif Taikos balandele.....

Jo gerai turet pazinciu,ypac kas liecia geras salis atostogoms,Ispanijoj faina,uz 800 visas namas su baseinu tikrai super,bet reikia dar ir atostogu menesi turet smile.gif,mes Nicoje turim draugu lietuviu,tai jau pora kartu buvom ir dar tikiuosi nuvaziuosim,kai uz viesbucius moket nereikia puikiai gaunasi,nes ten kainos nemazos Cote de Azure,aisku grozis wub.gif ,jura azurine,gamta, ispuoseleti miestukai ,o Monace vien Ferariai ir Maseraciai ant kiekvieno kampo,issipusciusios poniutes ir jaunos ir senos,viskas alsuoja prabanga rolleyes.gif
Ech vasaros paskutines dienos jau cool.gif

Aguona, tai puikioj vietovej gyvenot,pajurio miestukas ,gal Torivjecha?
Atsakyti
QUOTE(_Aguona_ @ 2012 08 28, 09:37)
aš asmeniškai nematau kuo turėtumėte didžiuotis jūs pati-jauna, darbingo amžiaus moteris, o sėdit vyrui ant sprando apsistačius katinais ir šunim.
Ką gero nuveikėt per metus Austrijoje? kalbos išmokot? darbą susiradot? turit kuo didžiuotis be to, kad vyro uždirbtais pinigais baldus nusipirkot? Ir tiek?
Ne visi šiam sviete tokie ištižę-yra žmonių, kuriems reikia tik nedidelės pagalbos ir jie stengiasi, kabinasi. Man susidarė toks įspūdis, kad vos ne pas jus ta šeima važiuoja. Jūs nepergyvenkit-jums maitinti jų neteks. Kai žmonės nori-jiems sekasi.

galiu paklaust to paties ir pas jus.. šnekat kaip jums Ispanijoje viskas buvo gerai, kilot karjeros laiptais o pasiskaičius paskutines žinutes viskas apie pašalpas, tai būsit toji siurbėlė kuri gyvena iš kitų kišenės.. ? smile.gif
žiūriu čia esminis lietuvaičiu bruožas, nespėja kojos ikelt o jau pašalpas skaičiuoja.. doh.gif
kokia teisę turit man tai prikišt, nei nežinodama visos situac. dar būnant LT užsidirbau pakankamai, kad dabar galėčiau sau leist pailsėt.. vyrui gerai kad aš namuose, tai kas jums darbo? dirbsiu, nedirbsiu.. ar čia pavydas koks, kad va jums tenka iš pašalpu gyvent kai kiti tuo tarpu sau gali leisti nedirbt.. tai apie koki kitų pavyda čia kalbam? susitvarkykit savo psichologines bėdas, nes kiek matau gyvenimas palapinėje paveikė ne i nauda.. biggrin.gif atsirado ta kuri mane gerai pažysta, o težino kiek kačiu ir šunu turiu... biggrin.gif
Atsakyti