Įkraunama...
Įkraunama...

Austrija

QUOTE(pumis @ 2012 08 28, 11:17)
biggrin.gif Taikos balandele.....

Jo gerai turet pazinciu,ypac kas liecia geras salis atostogoms,Ispanijoj faina,uz 800 visas namas su baseinu tikrai super,bet reikia dar ir atostogu menesi turet smile.gif,mes  Nicoje turim draugu lietuviu,tai jau pora kartu buvom ir dar tikiuosi nuvaziuosim,kai uz viesbucius moket nereikia puikiai gaunasi,nes ten kainos nemazos Cote de Azure,aisku grozis wub.gif ,jura azurine,gamta, ispuoseleti miestukai ,o Monace vien Ferariai ir Maseraciai ant kiekvieno kampo,issipusciusios poniutes ir jaunos ir senos,viskas alsuoja prabanga rolleyes.gif
Ech vasaros paskutines dienos jau  cool.gif

Aguona, tai puikioj vietovej gyvenot,pajurio miestukas ,gal Torivjecha?

oj noreciau irgi i Nica, sako ten dieviski plezai, geriausi Europoje.
Atsakyti
Tau iki manęs toli kaip iki mėnulio-net lygintis nėra ko smile.gif
Aš irgi atsidirbau per gyvenimą-mano stažas virš dvidešimt metų. Ir ant sprando niekam nesėdėjau.
Dabar taip, tenka naudotis pašalpomis(kurias užsidirbau), nes auginu neįgalų vaiką. Negaliu dirbti.
Jokio pavydo nejaučiu, kaip ir pagarbos žmogui, kuris nesistengia tobulėti, sėdi per dienas be jokios veiklos.
Su jumis diskusija baigta. viso gero.
QUOTE(Aziza @ 2012 08 28, 08:27)
galiu paklaust to paties ir pas jus..  šnekat kaip jums Ispanijoje viskas buvo gerai, kilot karjeros laiptais o pasiskaičius paskutines žinutes viskas apie pašalpas, tai būsit toji siurbėlė kuri gyvena iš kitų kišenės.. ? smile.gif 
žiūriu čia esminis lietuvaičiu bruožas, nespėja kojos ikelt o jau pašalpas skaičiuoja..  doh.gif
kokia teisę turit man tai prikišt, nei nežinodama visos situac. dar būnant LT užsidirbau pakankamai, kad dabar galėčiau sau leist pailsėt.. vyrui gerai kad aš namuose, tai kas jums darbo? dirbsiu, nedirbsiu.. ar čia pavydas koks, kad va jums tenka iš pašalpu gyvent kai kiti tuo tarpu sau gali leisti nedirbt.. tai apie koki kitų pavyda čia kalbam? susitvarkykit savo psichologines bėdas, nes kiek matau gyvenimas palapinėje paveikė ne i nauda..  biggrin.gif atsirado ta kuri mane gerai pažysta, o težino kiek kačiu ir šunu turiu... biggrin.gif

Papildyta:
Na netoli Torrevieja buvo, už penkiolikos km smile.gif
Ispanijoj tik kurortiniam miestely tokios kainos, šiaip didelį namą išsinuomot kainuoja apie 500 mėn.
Mano brolis buvo šią vasarą St.Tropeze, Nicoj, Kanuose-labai gražu sakė. Mes kitą vasarą važiuosim ilsėtis, mano pupa bus praaugus:) turiu mergytę, kuriai tuoj bus metukai. smile.gif
Labai gaila, kad nesimokiau vokiečių kalbos, nes gyvenimui rinkčiausi vokiškai šnekančią tautą. Airijoje irgi gerai, normalią algą užsidirbdavau, kol dirbau, bet va šią vasarą buvo kokios penkios šiltos dienos. Lyja, vėjuota...
QUOTE(pumis @ 2012 08 28, 08:17)
biggrin.gif Taikos balandele.....

Jo gerai turet pazinciu,ypac kas liecia geras salis atostogoms,Ispanijoj faina,uz 800 visas namas su baseinu tikrai super,bet reikia dar ir atostogu menesi turet smile.gif,mes  Nicoje turim draugu lietuviu,tai jau pora kartu buvom ir dar tikiuosi nuvaziuosim,kai uz viesbucius moket nereikia puikiai gaunasi,nes ten kainos nemazos Cote de Azure,aisku grozis wub.gif ,jura azurine,gamta, ispuoseleti miestukai ,o Monace vien Ferariai ir Maseraciai ant kiekvieno kampo,issipusciusios poniutes ir jaunos ir senos,viskas alsuoja prabanga rolleyes.gif
Ech vasaros paskutines dienos jau  cool.gif

Aguona, tai puikioj vietovej gyvenot,pajurio miestukas ,gal Torivjecha?

Atsakyti
QUOTE(Cheeky_B @ 2012 08 28, 12:47)
oj noreciau irgi i Nica, sako ten dieviski plezai, geriausi Europoje.

Zinok Nicoj pliazas akmenukai....bet Kanuose smelis ir kitur aplinkui,tad keista kodel Nicoj tie akmenukai,jei basom eini tai ne kas,as visus kelius nusivariau ten juroj ,per bangas vadinasi sokinejau biggrin.gif Bet siaip fantastika,rozinis vynas ,mules ,daug saules,ispudingos pakrantes ,Abromoviciaus tipo jachtos ,kruiziniai laivai....
Atsakyti
Jeezzz, jau atrodo šita tema tai visai mirus, niekas čia visai nevyksta, bet ir čia sugebama susiriet doh.gif biggrin.gif Bobos ir Afrikoj bobos cool.gif

Paskaičiau tai net pamiršau ką ir pasakyt norėjau biggrin.gif

Pumi, neeilinis įvykis jūsų šeimynos laukia šiais metais. Ir visai jau ant nosies.

Pupulia, sėkmės jums. Žinau tik tiek, kad visame kame tikslo nusistatymas ir jo siekimas visomis išgalėmis visada duoda rezultatų. O jūs, matau, užsidegę kaip reikiant thumbup.gif Tikiuosi, pavyks įgyvendinti savo planus.
Mes irgi panašiai kaip jūs nusprendėm. Tikrai nesam bėdžiai čia Lietuvoje ir tikrai neturėsim tokių gyvenimo sąlygų Austrijoje kaip čia, bet nusprendėm pabandyt, nes tokių progų gal daugiau neturėsime, o sugrįžt visada spėsime ax.gif Kaip sakant, investicija į vaikų ateitį. Nekreipkit dėmesio į tai ką sako kiti. Juolab, kad jūs labai subjektyvių dalykų užklausėte ax.gif Kas vienam atrodo neįgyvendinama, kitam vieni niekai. Kita vertus, egzistuoja sėkmės faktorius. Vienas sugeba atsirasti reikiamu laiku reikiamoje vietoje, kitas visą gyvenimą daužo galvą į sieną. Taigi, išvada viena, nepabandęs nesužinosi 4u.gif
Atsakyti
Sveika Milagra,buvai prapuolus,kaip jus ruosiates jau i Austria ax.gif

Jo,neeilinis ivykis ir toks paradoksas vyresnysis sunus baige mokykla siemet o jaunesnysis pradeda biggrin.gif vel viskas is naujo,bet as juokiuosi ,kad ismoksiu viska kartu nuo pirmos klases vokiskai ,kaip sakant mokykla iseisiu irgi biggrin.gif

Na,istikruju cia pykciu niekada nebuvo,nes nedaug cia musu rolleyes.gif As Vilniuje kai gyvenaom irgi dirbau tik moteriskuose kolektyvuose (dirbau "Nijolej","Kristianoj","Montone""Miglej" ir t.t ),tai visada sakiau ,kad nera nieko blogiau kai "bobu" (nuo to tas zodis ir kilo) daugiau nei vyru,geriau atvirksciai .O cia gi "super moteru" klubas ,tai ko noret lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(_Aguona_ @ 2012 08 28, 11:24)
Tau iki manęs toli kaip iki mėnulio-net lygintis nėra ko smile.gif
Aš irgi atsidirbau per gyvenimą-mano stažas virš dvidešimt metų. Ir ant sprando niekam nesėdėjau.
Dabar taip, tenka naudotis pašalpomis(kurias užsidirbau), nes auginu neįgalų vaiką. Negaliu dirbti.
Jokio pavydo nejaučiu, kaip ir pagarbos žmogui, kuris nesistengia tobulėti, sėdi per dienas be jokios veiklos.
Su jumis diskusija baigta. viso gero.

Labai norėtumėt, tfu tfu tfu per kairę peti.. biggrin.gif na aš dar nepabaigiau, bet visuomet kai nėra ko pasakyt galima isijungti ignora..wink.gif jei jau taip norėjosi su kažkuom pasikoliot ( matyt taip pat veiklos neturit.. ) taigi kad turiu šiokių tokių neaiškumų norėčiau, kad man paaiškintumėt.. turbūt ir nemanėt jog bus kitaip: atėjau purvais padrabsčiau ir išėjau.. iš kur pas jus tokia info, kad per visa ši laika kol esu čia nieko nenuveikiau? gal galėtumėte smulkiau papasakot, kas jums tai sakė ar kur tai perskaitėt? biggrin.gif gal turit telepatiniu sugebėjimų o gal esat mano draugė, kad viska taip gerai žinot..? kad nedirbu, tai nereiškia kad stoviu vietoj.. prašom savo isivaizdavimus pasilaikyt sau ir nespręst visko pagal save.. smile.gif turiu tam savų priežasčių, kurių viešai nesiruošiu dėstyt.. kaip kad yra visokio plauko ilganosių, kuriems idomus mano gyvenimas.. tongue.gif mums su vyru geriau matyti visa esama situacija, taip kad prašyčiau savo ilga nosytę pasilaikyt prie savęs ir vietoj to, kad narstyti kitų gyvenima ir veltis i beprasmes diskusijas skirkit ta laika savo neigaliam vaikučiui, jam manau dėmesio labiau nei man trūksta.. wink.gif Geros dienos..
P.S Paklauskit čia esančių senbūvių, po kiek laiko atvykusios i Austrija darba susirado, o paskui komentuokit mane..wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aziza: 28 rugpjūčio 2012 - 13:26
QUOTE(_Aguona_ @ 2012 08 28, 01:41)
Aš užklydau į forumą netyčia, taip jau gavosi, nepykit. Negyvenu Austrijoje ir ją pažystu tik iš komisaro Rekso. biggrin.gif
Pati gyvenau ilgus metus Ispanijoje, kur irgi atvykau be kalbos, darbo, gyvenau palapinėj prie jūros ir dirbau juodžiausius darbus. Po pusmečio man pavyko rasti geresnį darbą, paskui, tobulėjant kalbai, tame pačiame darbe pakilti pareigose.
Ką noriu pasakyti-aš važiavau viena, palikusi dukrą mamai, buvo be galo sunku, bet viskas įmanoma, kai yra tikslas.
Aš palinkėčiau jūsų šeimai net neabejoti savimi, mokytis kalbos ir emigruoti. Jums nereikia niekieno pritarimo-bent jau forume esančių, kurios tikriausiai pavydi(taip iš šalies atrodo), kad abu turite specialybes ir jums juodo darbo gali tekti dirbti nedaug. Kalbą mokantis galima išmokti per metus-aš tai padariau, jūs irgi sugebėsite. Keliaukit į kursus ir mokykitės.
Aš tikrai linkiu jums stiprybės ir vardan vaiko siekti savų svajoniu.

Aguona, širrdingai dėkoju už palaikymą, supratimą, malonius žodžius bei už tai, kad pasidalinote savo patirtimi. To ir tikėjausi iš čia visų esančių forumiečių. Kažkas manęs nesuprato. Tik aš irgi nelabai supratau, kodėl tokios aistros pasipilė unsure.gif
Jo, pritarimo tikrai mums nereikia, prašiau pagalbos dėl patirties, nes kiekviena čia esančių gyvena užsienyje, praėjo persikraustymo etapą ir šiek tiek asimiliavosi.
Kaip visada, yra dvi pusės - viena pusė palaiko ir geru žodžiu ir patarimu, kita pusė visaip bando bando nuimti rožinius akinius ir pan. biggrin.gif
Žinau, kad bus sunku, bet mes šeima ir mes ištversim ir visus išgyvenimus patirsim kartu! Tai yra gyvenimas, o ne visas gyvenimas kaip viena diena rolleyes.gif
Atsakyti
Tai Austrijos tema "numyro" visai....... unsure.gif ax.gif
Atsakyti
Nu ka, reikia gaivint tema biggrin.gif O tai issiriejo visos ir dingo biggrin.gif

Mes lapkricio vidury kazkur zadam vaziuot. Vis kas nors nutinka, kas musu planus sujaukia doh.gif Dabar teciui mano buvo problemos su sveikata, tai nezinojom kas ir kaip bus, bet aciu D viskas gerai. MB grizta kita savaite, tai pakuosimes daiktus ir kitus reikalus tvarkysimes, o paskui jau beliks bilietus nusipirkti.

Noriu paklausti del automobilio. Kaip yra su perregistravimu, nes, kiek zinau, su LT numeriais vazineti nerekomenduojama, jei jau ten pastoviai gyveni.
Dekui kas patars 4u.gif
Atsakyti
Tai gal gaivinam tema....

Visas Austrijos zemeles gyventojas su 2013 - aisiais metais!Tegu atnesa Naujieji ramybe,tylia laime ir silta jaukuma i Jusu namus!
Visu troskimu ir svajoniu issipildymo !Ar bent jau ejimo link issipildymo! smile.gif

O dabar pasipasakokim trumpai kas kaip gyvena ax.gif Gal siemet ir naujokiu sulauksim daugiau rolleyes.gif

As dar gyvenu Kaledomis Vilniuje,bet jau grizus iejau i kasdieni ritma - mokykla,parduotuve ,namai ,kursai.....Dabar nebent kita menesi i kalnus tradiciskai savaitgaliui nuvyksim smile.gif Ziema yra ziema....

Pagarbiai smile.gif

P.S Milagra su lietuviskais numeriais vazineti tas pats kas su tiksincia bomba,bet kada gali sustabdyti ir tada jau nori nenori turesit sumele pakloti,del visu smulkmenu mano vyras geriau zino ,tik tiek,zinau kad vieniems lietuviams teko varyt ir pardavineti Lietuvoj masina ir pirkti cia nauja ,nes neapsimokejo kitaip,pas juos irgi buvo lietuviski nr. ,tai pavazinejo du metus kol sustabde....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumis: 15 sausio 2013 - 14:15
g.gif unsure.gif ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Pumi kokius kursus lankai? Kalbos ar profesinius kokius? kaip tavo pirmokas? smile.gif

Atsakyti