Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos,kurios atsisakė skiepų.

QUOTE(dange @ 2011 01 08, 20:19)
1.Nežinau, kada puslapyje atnaujinta info. Tokia vakcina iš tiesų yra, tačiau planiniam vakcinavimui pasirinkta IPV.
2. Vakcina šiuo atveju niekuo dėta. Difterija nuo jos pačios susirgti negalėjo, nes vakcinoje nėra nei gyvo, nei negyvo sukėlėjo, o difterijos anatoksinas. Tai, kad susirgo iškart po to, rodo tai, kad buvo paskiepyta jau ligos inkubacinio periodo laikotarpiu- laiko organizmo atsakui likę nebuvo.

1.Pagal planini vakcinavima 6-7 metu vaikams jau siuloma oraline vakcina, o ne IPV. IPV tik iki pusantru metu.
2. Pasitikslinciau, kokie tiksliai buvo simptomai, kai sirgo mama. Tada kiek domejausi simptomai buvo labai panasus i difterijos. Bet dabar jau nebera ko paklausti, nes mama jau mirus. Amzina jai atilsi. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2011 01 09, 12:56)
Va ka raso gamintojas apie DTaP vakcina (Difterijos, stabligės, kokliušo)
Dange, siulau jum kuo skubiau revakcinuotis VISOM vakcinom, kurias jus taip uoliai siulot svetimiems kudikiams SM.  rolleyes.gif
Siulau prisiminti 5 ir 8 Romos katalikų bažnyčios  katekizme pateikiama Dešimt Dievo įsakymų interpretacija:
http://lt.wikipedia....

Sviesioji- dar kartą: buvo kalbėta, kad žmogus susirgo difterija, praėjus trumpam laikotarpiui po difterijos skiepo. Ne apie galimus šalutinius DTP poveikius. Pirmoje replikoje jūs įmetėte nuorodą apie polio vakciną, tačiau net po to, kai jums buvo parodyta, jog suklydote, toliau tęsiat tą pačia linija.Taigi siūlau:1. ne tik dėti nuorodas, bet ir jas skaityti biggrin.gif 2.Nesirūpinti dėl mano sveikatos.
Papildyta:
QUOTE(Minėja @ 2011 01 09, 13:03)
1.Pagal planini vakcinavima 6-7 metu vaikams jau siuloma oraline vakcina, o ne IPV. IPV tik iki pusantru metu.
2. Pasitikslinciau, kokie tiksliai buvo simptomai, kai sirgo mama. Tada kiek domejausi simptomai buvo labai panasus i difterijos. Bet dabar jau nebera ko paklausti, nes mama jau mirus. Amzina jai atilsi.  verysad.gif

Minėja, 2004 metų skiepų kalendorius buvo iš naujo tvirtinamas 2007 metais ir ten OPV neliko, ji pakeista į IPV kombinuotose vakcinose.
Užjaučiu dėl mamos.
Atsakyti
truputį ne į temą, bet dėl temos aiškumo. 4u.gif
visų pirma, padarykime tvarką; db egzistuoja dvi temos"mamos, kurios atsisakė skiepų" ir "neskiepyti vaikai". informacija dubliuojasi, sunku sekti, o turinys panašus.
pasibaigus vienai, - t.y. "neskipetyi vaikai", pagal psl skaičių , didesnė, nebeatidarykim naujos, o tęskime čia rašymus. žodžiu, viską rašykime vienoj temoj. 4u.gif 4u.gif
please, nes nereiks ligiuks ir man, kaip matau, mėtyt dvigubų postų po visur.

p.s. kur moderatorė??? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2011 01 09, 15:01)
truputį ne į temą, bet dėl temos aiškumo.  4u.gif
visų pirma, padarykime tvarką; db egzistuoja dvi temos"mamos, kurios atsisakė skiepų" ir "neskiepyti vaikai". informacija dubliuojasi, sunku sekti, o turinys panašus.
pasibaigus vienai, - t.y. "neskipetyi vaikai", pagal psl skaičių , didesnė, nebeatidarykim naujos, o tęskime čia rašymus. žodžiu, viską rašykime vienoj temoj.  4u.gif  4u.gif
please, nes nereiks ligiuks ir man, kaip matau, mėtyt dvigubų postų po visur.

p.s. kur moderatorė??? bigsmile.gif

zuzu, jei jau stengtis maksimaliai laikytis temos turinio(o dažnai prasidėjus aršioms diskusijoms to daryti nepavyksta biggrin.gif ), bendroms diskusijoms ko gero artimiausia "Vakcinos.Už ir prieš".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 09 sausio 2011 - 15:09
Ar pavojinga visiskai nuo pat gimimo neskiepyti vaiko? g.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2011 01 08, 16:39)
8mėn dar per anksti sakyti,kad nesergate ar sergate,labiausiai viskas pasimatys,t.y.koks vaiko imunitetas,kai vaikas pradės lankyti darželį.Man pačiai įdomu,kaip maniškei bus,dabar per 2 metus nesirgo,o kai pradės eiti(nors dar negreit),neaišku kaip bus

Vargu, ar skiepai lemia sirgimą. Mano skiepyti abu tais skiepais, kurie įtraukti į planą. Dičkis nesirgo faktiškai visai. Darželyje, lankė jį nuo 2 metų, sirgo vieną kartą, buvo peršalęs, ir kitą kartą vėjaraupiais. Mažius palyginus su broliu serga dažniau, bet, jei lyginu su kitais vaikais, tikrai mažai- kartą, du per metus. Nei nuo gripo, nei nuo vėjaraupių neskiepijau, nematau reikalo. Na vėjaraupiais persirgo abu labai lengvai. Gripu nesam sirgę nė vienas, kažkaip išvengiam.
Skiepyti ar neskiepyti, kas geriau, niekas nepasakys. Sūnėnui po pirmojo ligoninėj skiepo padidėjo limfmazgiai, operavusi gydytoja sakė, kad tai gali būti skiepo įtaka. Bet... Kai neseniai besilaukianti pažįstamų dukra susirgo raudoniuke ir neteko vaikelio 5 mėn, buvo baisu klausyti jos mamos priekaištų sau, kad tada neskiepijo. verysad.gif
Atsakyti
Nuo raudonukes mano manymu geriausia pasiskiepyti pries nestumo planavima.
Nes kitoms nuo vaikystes skiepu buna praeje koks 20 metu ar daugiau, ir tie skiepai nebeveikia.
Atsakyti
QUOTE(Elfinėja @ 2011 01 11, 23:01)
Ar pavojinga visiskai nuo pat gimimo neskiepyti vaiko?  g.gif

g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elfinėja @ 2011 01 11, 23:01)
Ar pavojinga visiskai nuo pat gimimo neskiepyti vaiko?  g.gif

Cia, mano nuomone, labiau filosofinis klausimas... Ar pavojinga, ar nepavojinga - turit atsakyt pati sau, pasverus visus "uz" ir "pries".... Ar pavojinga mum kasdien eiti i gatve? Juk bet kada gali nukrist plyta ant galvos, masina pertrenkt ir t.t. Tai eit ar neit? Pasikliauni likimu, Dievu, tikimybiu teorija, kuom kas tiki zodziu, ir eini wink.gif Ar ne? Labiausiai, reikia klausyti savo sirdies... Siuo metu, pagal mano turimas zinias, pagal mano vaika, ir klausant savo sirdies, esu pries bet koki skiepa, tad pagal mano filosofija, nera pavojinga visiskai neskiepyti savo vaiko 4u.gif
Atsakyti
Manau, jei tarp milijono žmonių yra koks 100 visiškai neskiepytų, tai nieko tokio smile.gif bet, jei tarp to miljono koks 100 000 visiškai jokių skiepų neturėjusių, tai jau sergamumas ir epidemijos garantuotos, pvz., difterijos, kiaulytės (nuo kurių dar pradedama skiepyti kūdikystėje) smile.gif o dabar daugėja skiepų atsisakančių - tai ateityje galima planuoti ir "išnykusių" ligų atsinaujinimą g.gif čia mano pamąstymai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irena33 @ 2011 01 12, 21:35)
Manau, jei tarp milijono žmonių yra koks 100 visiškai neskiepytų, tai nieko tokio smile.gif bet, jei tarp to miljono koks 100 000 visiškai jokių skiepų neturėjusių, tai jau sergamumas ir epidemijos garantuotos, pvz., difterijos, kiaulytės (nuo kurių dar pradedama skiepyti kūdikystėje)  smile.gif  o dabar daugėja skiepų atsisakančių - tai ateityje galima planuoti ir "išnykusių" ligų atsinaujinimą  g.gif  čia mano pamąstymai  smile.gif

Turit du vaikucius, kaip matau... Vadinasi metu turbut kiek daugiau nei 20 turit? Tai jums, jusu skiepai visiskai nebeveikia, jei jie aplamai veikia, o ne kenkia... Tai kur tas protrukis, kur atsinaujinimai? Ar, jusu nuomone, tik vaikai ligas nesioja tarpusavyje? smile.gif
Atsakyti
Teisingai supratote, man daugiau nei 20 metų ir, kaip matote, 2 vaikus turiu smile.gif kad tik vaikai ligas nešioja aš to nesakiau, tiesiog jiems susirgti yra didesnė tikimybė nei suaugusiam, ar ne? Kaip pavyzdį apie protrūkį galiu papasakoti iš savo asmeninės patirties. Kai mokiausi dar 10 klasėje, trečdalis mokyklos kiaulyte sirgo - tą virusą labai lengvai pasigavo ir tie, kurie nenorėjo užsikrėsti, ir tie kurie norėjo smile.gif (juk į pamokas, kai sergi eiti nereikia smile.gif ) vėliau paaiškėjo, kad vakcina nuo kiaulytės buvo neveikli (kažkas ne šaldytuve laikė, ar šiaip gamintojų klaida...), tai susirgo visi, skiepyti tos neveikliosios partijos vakcina. Gyveni ir mokaisi smile.gif
Atsakyti